- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
ígyvanferi
addikt
válasz
darál0w #16181 üzenetére
Autoról manualra állítottam a frekvenciát, viszont hagytam normalon, csak a RSM-ok kaptak egy kicsivel többet. Érdekes, így 1,4 V-ot kap a proci, míg eddig terheléskor 1,475 V-ot.
Akkor C'n'Q-t és C1E-t bekapcsolom.
7 óra blend után kijelenthetem, hogy stabil a 3500MHz@1,4V, RAM-ok végre 1333MHz-en járnak egy kis plusz fesz (BIOS-ban 1,58V) hatására.Köszönöm a segítséget a többieknek is!
-
ígyvanferi
addikt
válasz
rvn_10 #16178 üzenetére
A RAM-os topikban részleteztem a helyzetet, de igen, az időzítéseket próbáltam manuálisan az SPD alapján, hagytam auton, de egyik sem használt. 1,5 V-ot kap, ezt csak egy apró 0,2 V emelés erejéig piszkáltam. Esetleg próbáljam több fesszel? Pedig milyen jó lenne, ha menne, 250-es EC-hez pont az 1333 MHz-es RAM frekvencia tartozik. (Vagy az 1000 MHz...)
-
ígyvanferi
addikt
válasz
ígyvanferi #16168 üzenetére
Na, a 270-es EC-t már nem bírta, Win még felállt, de szürkehalál jelentkezet a Prime elindítása után nem sokkal. Nincs türelmem pontosan kitapasztalni a végét a procinak, most 250-re állítottam, 3500 MHz is bőven elégnek tűnik.
Viszont a RAM-okkal valami nem kóser, nem bírják az 1333 MHz-et. -
ígyvanferi
addikt
válasz
ígyvanferi #16167 üzenetére
Közben rájöttem, hogy először nem a HT linket, hanem az NB szorzóját osztottam vissza.
Újabb érdekesség: 250-es EC-t beállítva a CPU-Z most 2000 MHz-es HT link sebességet ír, pedig mást nem piszkáltam.
A HT linket is tudnám manuálisan állítani, 200 MHz-től 200-as lépésközökkel 2000 MHz-ig. Ez a 2000 MHz már a tényleges sebesség? Tehát ha beállítom, akkor nem jön még rá valami szorzó, ugye? -
ígyvanferi
addikt
Üdv!
Az AM3-as rendszerem tuningolása közben merült fel bennem pár kérdés.
Elkezdtem feltornászni az EC-t a kis 240-esen, most stílszerűen 240-en áll, ami 3360 MHz-et eredményez. PCI-E frekvenciáját manuálisan 100-on fixáltam, abból baj nem lehet. Viszont úgy emlékszem, hogy a HT link sebességét is visszaosztottam, hogy 1920-on járjon, a CPU-Z mégis 2160-at mutat. Egyelőre nincs gáz, Blend teszt fut szépen, de nem feltétlenül piszkálnék a procin kívül semmit.
Feszültségeket auton hagyva 1,47 körül kap a proci, amit kicsit sokallok. (Bár megjegyzem, alapon, és C'n'Q bekapcsolva, terhelésnél is ennyit kapott a CPU. Ha bekapcsolom ismét, gondolom ismét visszaveszi terheletlenül a feszültséget.)
Memóriák időzítésénél auton hagyva eddig nem az táblázatban mellette szereplő SPD értékeit állította be a rendszer, ezért most manuálisan az SPD értékekre raktam.
Ami még érdekes, hogy eddig az 1333 MHz-es RAM-ok csak 1067-en működtek, ha nem piszkáltam semmit. Remélem ez csak valami BIOS huncutság, és bírni fogják a névleges értéket.
C1E eddig disabled volt BIOS-ban, ezt bekapcsolva tulajdonképpen mi is történik azon kívül, hogy ez valami energiagazdálkodási izé?
C'n'Q-t majd visszakapcsolom, ha valami egészséges EC értéket találok, semmi szükség 3+GHz-re netezéshez.
Végülis nem kérdeztem semmit, de a leírtak alapján szívesen veszek minden hozzáfűzni valót.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Metal topik
- OLED TV topic
- Beperelték az Apple-t a részvényesei, mert túlzott az AI-fejlesztések kapcsán
- Elkaszálja az autóipart célzó üzletágát az Intel
- Exkluzív órák
- Óra topik
- Robogó, kismotor
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Óvodások homokozója
- További aktív témák...
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest