Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• iegyetlen

csendes tag

válasz IO.sys #45818 üzenetére

Szia, köszi a választ!

A általános erejét szeretném növelni. Nem cél hogy szükségtelenül túlhajtsam a CPU-t, csak ha épp szükség van rá. Ehhez melyik paramétereket kellene máshogy beállítani? :R

• iegyetlen

csendes tag

Sziasztok!

Teljesen zöldfülű vagyok a témában, átolvastam a fórum elején lévő leírást néztem pár youtube videót, de azért a biztonság kedvéért kérnék egy kis segítséget.

Alaplap MSI Z87-G43 Gaming
    CPU INTEL Core i7-4770K 3.50GHz 1150 BOX
    CPU hűtő BE QUIET! Dark Rock 3
    RAM
    Kingston Hyper CL9 PC1600 8GB (1600 MHz, 1,5 V) DDR3-RAM kit × 2
    Crucial Ballistix Sport DIMM Kit 16GB, DDR3-1600, CL9-9-9-24

BIOS-t frissítettem, van egy OC fül gondolom ezen belül kell hangolni a paramétereken.
    Ahogy nekem átjött, csak a vastagított paramétereket babráljam, többit ne bántsam:
    CPU Base Clock (MHz) 100.00
    Adjust CPU Base Clock Strap [Auto]
    CPU Base Clock Apply Mode [Next Boot]
    CPU PCIE PLL [Auto]
    Filter PLL [Auto]
    Adjust CPU Ratio ezt kell szép lassan emelgetni pl. 35-36-37... lépésekben,
    CPU Ratio Mode [Fixed Mode]
    Legacy Tweaking [Disabled]
    OC Genie Function Control [By BIOS Options]
    OC Genie Switch [Gear 1]
    Adjust Ring Ratio ezt célszerű minél közelebb tartani az Adjust CPU Ratio-hoz
    DRAM Reference Clock [Auto] ez nem volt teljesen egyértelmű, több helyen valami XMP profilok betöltését javasolják, gondolom ezt létre kellene hozni, de ha nem akarom a RAM-okat tuningolni, akkor ezt hagyhatom Auton?
    DRAM Frequency [Auto]
    Extreme Memory Profile(X.M.P) [Disabled]
    Load Memory Presets [Disabled]
    DRAM Timing Mode [Auto]
    Memory Fast Boot [Auto]
    SVID Communication [Auto]
    VCCIN Voltage auto
    CPU Core Voltage Mode ameddig kísérletezgetek a stressztesztekkel Override Mode majd ha megtaláltam a stabilt Adaptive Mode
    CPU Core Voltage ha instabil a rendszer, akkor ezt növelem óvatosan max 1.3-ig
    CPU Core Voltage Offset Mode [Auto]
    CPU Core Voltage Offset Auto
    CPU Ring Voltage Mode ameddig kísérletezgetek a stressztesztekkel Override Mode majd ha megtaláltam a stabilt Adaptive Mode
    CPU Ring Voltage ehhez is csak akkor kell nyúlni ha instabil a rendszer, max 1.2-ig, itt nem teljesen egyértelmű, ha növelem a CPU Core Voltage-t ezt is kell, vagy nincs összefüggés?
    CPU Ring Voltage Offset Mode [Auto]
    CPU Ring Voltage Offset Auto
    CPU SA Voltage Offset Mode [+] állítsam +-ra
    CPA SA Voltage Offset 0.25-re állítsam
    CPU IO Analog Voltage Offset Mode [+]-ra állítsam
    CPU IO Analog Voltage Offset 0.195-re állítsam
    CPU IO Digital Voltage Offset Mode [+]-ra állítsam
    CPU IO Digital Voltage Offset 0.195-re állítsam
    Internal VR OVP OCP Protection [Disabled] tuti?
    többit hagyjam békén, még a CPU Features-en belül, a Intel C-State [Disabled]-re állítsam

CPU hőfok max 90°C de inkább 85°C-legyen, 5-10 percig futtassam a stresszteszteket, majd mikor úgy vélem, hogy megtaláltam a max GHz-t ami stabilnak tűnik, arra futtassak egy estén át tartó stabilitás tesztet, ha ez is sikeres, akkor megveregethetem a vállam, túl vagyok életem első CPU Overclockján?

Köszönöm, ha bárki is végigolvasta... legfőképpen ha még ad tanácsokat is, hogy mit értelmeztem jól / mit nem

Új hozzászólás Aktív témák