- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Adzo82
tag
Üdv!
Van egy Asus P5Q alaplapom és nem sokára jön hozzá egy Q9650-s. Szeretném húzni kb 3.5-4ghz közötti értékre. Ha valakinek lennének biztos, stabil beállításai hozzá, vagy szimplán néhány tanács azt megköszönném. Amúgy 4x2 gb Corsair XMS2 rammal üzemelne, mivel a mai gamék bekajálják a ramot rendesen. 850 Evo ssd + 750W Evga táp, Evga GTX 980ti vga. Nagyjából ez a tervezet, amiből már csak a cpu hiányzik.
-
Adzo82
tag
válasz
bucihost #44628 üzenetére
Megtörtént a mai napon a bios frissítés. F9-s mert a legújabb, az F10-s béta. Csináltam prime95 tesztet. Semmi. Nincs error és egyéb. Aztán lefutattam egy intel diagnostic tools 64bit-t.
és a teszt végén:
Szóval emeli azt az órajelet, de nem is értem... végig 100%-n pörgött és csak az utolsó fázisnál emelte meg a core 2-nél amit a kép is mutat.
Teljesítménycentrikus windows beállításon van. Semmi energy save.
Ja és bios update után persze default értéken van.
-
Adzo82
tag
Elnézést kérek, hogy ide, de a saját topikjában nem igazán kaptam választ a kövi kérdésemre. A fenti témában jártasak talán tudják a megoldást:
i7-880 1156-s tokozás. Használt proci, de minden tesztet megcsinált fagyás nélkül. Tudom: kéne ráküldenem Prime95-t Aidát, vagy valami hasonlót, de nekem csak CPU-z és HWmonitor jutott amik mind egyformán, mind a 4 magra 1199 ill 1200 mhz órajelet írnak ki, még terhelés alatt is. Valamint nem érik el még a 60%-s load értéket sem. (talán itt a válasz). Szeretném tudni, hogy miért tartja stabilan magonként az 1200 mhz-t? Miért nem ugrál úgy ahogy más (skylake pl., mert olyan is van otthon) cpu-k load alatt a terheléstől függően. Játék alatt (pl Bioshock inf Ultra, Sims4 Ultra, nagyobb területről máshova vándorlás ergo tereptárgyak százainak betöltése... stb.) mérve órákon át nem változik semmi. De még lefele sem megy 1199 mhz-ről, nem,hogy feljebb menne mondjuk a gyári 3,07 ghz-ig. Egyszer az 1. magra ír 1200 mhz-t aztán a 3.ra, de az 1199 és a 1200 szó szerint értve nem változik, mintha odaszögelték volna. Az Biosban, a cpu-zben 130x9 rátát ír. Zárójelben jegyzi, hogy 9-28. Magát a szorzót felvittem a gyári 23-ról 25-re amit enged. Feszt nem emeltem. Ekkor ugye bakapcsoláskor 3.33 ghz-t ír, viszont a windowsban semmi nem változik. Terhelés alatt is 1199 és 1200 mhz ami fix mind a 4 magnál ismét. Érdekesség, hogy a biosban a turbo frekvenciának tartja az 1200 mhzt az infos első oldalán, aztán még ír 4800 mhz körüli értket ami másodpercenként változik (ez nem tudom mi), de a szó szerint turbo frekvencia az fix 1200 mhz és nem változik ott sem.
A gépben egy Gigabyte P55 USB3 alaplap van és egy Gigabyte GTX770 4gb OC-s vga kártya. 8 gb ddr3 ram (4x2), amik kb 660 körüli mhz-n mennek a cpu-z szerint amúgy az alaplap ezen típus max gyári 1333 mhz-t tudna kihozni a ramokból (gyári 1600-sak amúgy). 9-9-9-24 időzítéssel. Az előző proci amit lecseréltem a 880-sra, a napokban, egy i5-750, amivel ugyan ezt (az 1199 és 1200 mhz-s terhelést fixre beállítva) teszi. Annyi, hogy az i5-s egyik magja elérte a fenti játékok alatt a 95%-os load értéket és az az egy szem magot feltekerte 1500 mhz-körülire.
Szóval, mielőtt a win7-t, procicsere után közvetlen, tehát a napokban, lefrissítettem win10-re akkor még az "új" 880-s, emlékszem még, hogy ciceregtette a vrm áramköröket, úgy tolta neki (én azt olvastam, hogy a mágneses hatás miatti miniatűr alkatrészek kilengése olyan hangtartományt ér el ami hallhatóvá válig, cicereg. Nem a táp, ránéztem rendesen!!!!). Miután win 10 felkerült rá, teljes verziófrissítés utáni újrapartícionálást és win10 telepítést követően, a rendszer ezt hozza ki a Lynnfieldekből. Nem tudom mia az oka. Biosban visszaállítottam már gyári defaultra is. Semmi változás.
Lehet, hogy, ha lenne egy olyan vidikártya benne ami igényelné a terhelést, akkor feljebb kúszna 1200 mhz-ről az összes mag? Ez egy alapjárata neki amit a win10 biztosít? A GTX 770-s GPU-ja 1200 mhz-t tud max. Szintén. De ez a tuning értéke neki. Ennél soha nem fog feljebb menni.
Istenként fogom tisztelni azt aki megmondja a frankót! Légyszi, segítsetek, vagy nyugtassatok meg, hogy ez így jó és minden oké. Nem alaplapi és nem processzor baj.
A választ előre is köszönöm!
Ui.: és meg1x bocsi, hogy ide írtam!
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Formula-1
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Hálózati / IP kamera
- Linux felhasználók OFF topikja
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- PC Game Pass
- Nintendo Switch 2
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- További aktív témák...
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest