- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- LTE frekvenciák
- Huawei Watch GT 2 Pro - egyszerűen gyönyörű
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Csúcstámadó és kompakt tablet is érkezett a Xiaomitól
- iGO Primo
- iPhone topik
- Mobil flották
- Galaxy Buds Core nevű fülesen dolgozik a Samsung
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
Új hozzászólás Aktív témák
-
FlasH-BacK
senior tag
válasz
Pityke78 #31658 üzenetére
Szerintem jó az Orthos is, de én pl Prime95-öt használok sima 2magos c2d-khez. Egyesek az Intel burntest-re esküsznek.
Ez a 70 fokos procihoz vcore-állítás meg szerintem elég állatság, ha jó a hűtésed, simán lehet h annyi fesz kell hozzá, ami már károsítja a procidat!
Amúgy itt van egy kis lista, ki mit ért el a procival.
Én javaslatom:
-Vcore olyan 1.25-1.3 környéke (itt a leghatékonyabb szerintem a tuning, fölötte már kevés a hozam a +feszre).
-Memória szorzó: 2.0
-CPU szorzó 6
-CPU FSB minél nagyobbra (általában min. 350-420mhz-et bírnak ezek).
-Ha meg van a legmagasabb stabil fsb, akkor ahhoz hozzáállíthatod a CPU szorzót úgy, hogy a legnagyobb elérhető órajelet adja.
Persze mindent alaposan tesztelni, large FFT-s teszttel.Én azért szoktam így csinálni, mert a magas fsb hoz egy kis plusz teljesítményt, meg a memória is kicsit gyorsabb, ha 2.0-s a szorzója. Az alaplapod tuti viszi a 450 körüli fsb-t is, csak a proci a kérdéses, de elvileg 400-at azért tudnia kéne.
-
FlasH-BacK
senior tag
válasz
Regirck #31278 üzenetére
Lehet hogy dicsérik, de azért mégis csak az Asus budget márkája, szóval túl sokat nem lehet várni tőle.
Minden esetre a procidnak simán vinnie kéne a 3.2-t ahogy néztem, ha mást nem, mondjuk 1.3V-ra megnövelt core fesszel.
Próbáld meg először azt emelni (ha alacsonyabban van), aztán próbáld visszavenni a proci szorzóját, ha úgy sem megy, és még nem a legfrissebb bios van benne, akkor érdemes frissíteni azt is, szokott segíteni az ilyen problémákon. -
FlasH-BacK
senior tag
válasz
laszkan #31270 üzenetére
Csak amiatt van az eltérés a gyári 3100mhz-hez képest, hogy az "fsb" 200 helyett 208 MHz. Egyébként nincs semmi különös az értékeken, a vcore picivel magasabb mint a gyári 1.4V, de szerintem ezek csak pontatlanságok.
P3TR!CK: valószínűleg vagy nem bírja a kártyád a magasabb órajelet, vagy túlmelegszik. Javaslom a Furmark nevű progit, azzal teszteld le, és közben figyeld a mag hőmérsékletét. Azért 70-80 fok fölött már nem egészséges, úgy tudom.
Buster17: jók az értékek, de azért nézd meg terhelés alatt is (pl. Prime95-öt futtatva), ha ezek idle-ben mért értékek.
-
FlasH-BacK
senior tag
válasz
P3TR!CK #31260 üzenetére
Az kellene legalább, hogy ugyan olyan chip legyen rajtuk. Nem ismerem ezeket a memókat, de valószínű hogy különbözőek, így nem tudja dualban kezelni őket a géped.
Ha van rá lehetőséged, azért próbáld ki, teszteld le alaposan (memtesttel és windowsból is), máskülönben 2x4gb vagy 4 u. olyan 2gb-os memória kell neked. (már ha tényleg szükséged van 8gb-ra)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- Asus TUF A15 FA507NU - 15.6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 8GB - 512GB - RTX 4050 -2.5 év gari
- Új, verhetetlen alaplap sok extrával!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged