- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
Új hozzászólás Aktív témák
-
Monsterr
csendes tag
Nekem 400 MHz FSB t stabilan bír a gyári 9 es szorzóval, így pont 3.6GHz, átlagban 45 fokon megy terhelten.Stresszelve max 50 fok. a Vcore Biosban 1.35 fölött van kicsivel, de CPU-Z és Aida szerint is 1.28 körül mozog. Nekem sajnos nem megy többet, lehet a C0 stepping miatt, vagy gyenge az alaplap (Asus P5Q SE2) de a 3.6 sima ügy. Megéri megnézni a CPU többi beállítását is biosban, és letiltani amit le kell. Nekem még ott voltak gondok az elején.
-
Monsterr
csendes tag
válasz
Kean_Sorbo #45488 üzenetére
olyan eszméletlen tuningot nem szeretnék, de egy 4GHz et jó lenne, ha stabilan bírna.
Most egy E5450 es pörög, de már 3.8GHz nél gondok vannak... 3.6 ig stabil, a hűtés is masszívan 45fok átlagon tartja terhelés alatt. Bár ez C0 steppinges... A Vcore t nem merem 1.35 fölé vinni, lehet itt a gond, de így pedig ez csak 400MHz FSB ig stabil. Az alaplap elméletileg 600MHz ig bírja az FSB -t, bár nem tudom, ez a gyakorlatban előhozható e, mindenesetre ezt a procit nem merem jobban kínozni. Már eljutottunk olyan szintre, hogy a VGA t nem ismerte fel a gép, ez egy elég furcsa jelenség volt.. Driver, minden helyén, mégis úgy viselkedett a win, mintha csak valami alaplapi vga lenne a gépben, DX kezelés sem volt, semmi. De a felbontást engedte állítani. A PCIe fix 100MHz re volt állítva. lehet ez megint csak az alaplap hibája volt.
Kíváncsi vagyok teszteredményekben hoz e valamit az X-es proci hasonló órajeleken, mint az E5450, ha ugyanaz marad minden, akkor pedig egy próbát megértVagy alap órajelen, ugyanazt, mint az E5450 húzva, ez sem lenne rossz eredmény. És persze ha sikerül vele a 4Ghz, akkor főleg megérte.
Az E sorozattól kicsit félek, nem tudom, meddig bírják a magas értékeket állandó használat mellet, bízom benne, hogy a xenonnak ez sétagalopp lesz, ha a hűtés tényleg elbírja. A memóriákra vigyázok, 1066osak de pont annyin, vagy az alatt tartom őket.
Mindenesetre köszönöm a tippet, meglátjuk mi alakul. Tapasztalatot szinte sehol sem találtam erről a prociról, félek, ez nem véletlen. -
Monsterr
csendes tag
Sziasztok,
Próbálkozott már itt valaki X5482 CPU húzásával? Keresgéltem külföldi oldalakon is, de nincs róla túl sok találat... Jó lenne tudni egy E0 steppinges mennyit bír stabilan, valahol olvastam olyat is, hogy annak már csak 120W a TDP je (C0 150W)
Igaz az, hogy az 1600MHz FSB miatt nem a legjobb alap húzásra? -
Monsterr
csendes tag
válasz
Kean_Sorbo #45457 üzenetére
Igen.
-
Monsterr
csendes tag
Sziasztok,
Szörnyen amatőr lesz a kérdés, de hátha..
Ha FSB emelés után elindul a gép, de a Windows bootnál újraindul, akkor esélyes, hogy a lap nem bírja a strapát? Gondolom ott még semmi melegedési gond nem lehet... (a proci alapon 26 fokos, húzósabb terhelés után 41)
A rendszer E5450 egy ASUS P5Q SE2 ben. 350 ig engedi az FSB t emelni (ez kőkemény 60MHz többletet jelent) , afölött már újraindul a win boot nál. Kb amikor pont be kéne jönnie a win-nek.
Külföldi oldalon olvastam, hogy vannak 775 ös lapok, ahol korlátozva van az fsb órajele... Csak az a fura, hogy akkor miért indul el..?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest