- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
rich-7
csendes tag
Hello.
Pár hete írtam hogy fogok venni a gépemhez egy Corsair AX850-et illetve 4X2GB Kingston HyperX Genesis 4G 1066Mhz Non ECC Kit4 Module, és hogyha valami gond adódna akkor írok megint.
Hát itt vagyok, mert épp tegnap érkezett meg a ram és ma megcsináltam a gépet, azaz szét lett szedve meg össze is lett rakva rendesen. A gond viszont az mikor bekapcsoltam, hallottam valami olyan hangot mikor elindultak a ventillátorok mintha az egyikhez hozzáért volna valami (vezeték). Én pedig direkt néztem mert le volt szedve az oldala és nem láttam semmit, minden venti szabadon volt. beléptem a bioszba megnéztem hogy a tuning amit beállítottuk be van-e rakva illetve, felismert-e mindent a gép. Majd mikor elfogadtam a biosz beállítást ugye olyankor a gép leáll és pár másodperc után megint elindul. Mikor elindult pár mp-re rá hallottam egy pukkanást és kis fényt a tápnál, illetve a konnektorokban le lett vágva az áram. Kicsit büdös is volt a táp körül. Kihúztam a gépet a falból, megnéztem minden kábel helyesen van-e bekötve majd 10perc után megint megpróbáltam bekapcsolni. Amint megnyomtam a bekapcsológombot nem telt el 2 mp megint pukkant egyet és az áram megint elment. Mielőtt még bekapcsoltam a gépet csak áram alatt volt láttam hogy az alaplapon a zöld led világít illetve a vidikarin is a pici led is világított szóval kaptak áramot. Viszont mikor bekapcsolt az volt amit előbb leírtam. Nem is akartam többet próbálni, szóval kiszedtem a tápot és visszaraktam a gépbe a régit, a Corsair VX550-et. Összekötöttem mindent, és mikor bekapcsoltam, minden rendesen bejött (épp most ezt a HSZ-t is az említett gépről írom).
Mi lehet a gond? Lehet kifogtam egy gyárihibás Corsair tápot, ami teljesen új, vagy esetleg valami itt lenne a gond? Ha a táppal van gond akkor írjak holnap egyből, a cégnek ahonnan vettem? Vagy egyből a Corsairnek írjak?
Illetve egy észrevétel a rammal kapcsolatban.
Néztem a CPU-Z-t és ezt írja: Kép
Az első kép az érdekes. Ha ez a ram amit én vettem PC2-8500 akkor ott miért PC2-6400-at ír? meg mi az hogy (400Mhz) a Max Badwidth?
Illetve alatta ott ahol írja az időzítéseket, ott nem ilyesminek kellene lennie, ami a bioszban van?
Kép1
Kép2
Kép3Annyi hogy ennek a ramnak elméletileg 1066hoz 2,3V kell. (leírás) Azt nem értem miért annyira sok, de most a bioszban a Corsair ramoknak a 2,1V van berakva ahogy a képen is lehet látni(ti mondtátok hogy hagyjam ezen). A leírás alapján, úgy tűnik mintha alapon mennének a ramok. A cpu-z i azt írja hogy 1,8V-on megy. Akkor most hogy is van hogy ez 1066Mhz-s?
Sajnálom a hosszú HSZ-t de ezt a 2 lényeges dolgot nem tudtam rövidebben leírni.
Segítségeteket előre is kösz!
-
rich-7
csendes tag
Hello.
Na szóval, megérkezett a Corsair AX850 illetve a 2 darab 2X2GB Kingston memória(azaz 4X2GB). Már majdnem kész vagyok a géppel lassan kapcsolom be, de az első dolog a BIOS lesz, amibe kellene kis segítség. Ugyebár a Corsair XMS2 DDR2 1066MHz-s ramok 2.1V-on mentek, de a Kingston-nak a leírása azt írja hogy 1066-on 2.3V-on megy de 800-on meg 2.1V-on (leírás). Akkor hogy most ezek az új ramok vannak benne, kell valamit majd állítani a meglévő BIOS beállításon? Itt van egy pár kép hogy most hogy vannak:
Kép1
Kép2
Kép3 -
rich-7
csendes tag
Úgy néz ki hogy most a héten veszem a ramokat meg a tápot. Ezt a 2 gyártót találtam aki 1066-os DDR2-t még árul.
Geil
KingstonTeljesítmény, élettartam, tuning, és strapabíróság/megbízhatóság szempontjából melyiket lenne érdemesebb venni?(az áruk hasonlóak szóval az nem számít, ja és 2-t fogok venni)
A mostani Corsair-el nagyon meg vagyok elégedve. -
rich-7
csendes tag
-
rich-7
csendes tag
Hello.
Régebben segítettetek felhúzni a procit a gépemben, és most is kellene egy kis segítség. Manapság, ilyen játékok alatt mint pl. a BF3 már 95-98%on van kihasználva a memória és hiába van meg a 60-70FPS de a memória miatt megakad a kép néha mintha az egeret nem fordítanám. Nézegettem hátha találok 1066-os DDR2-t mint ami nekem van.
Ez van most nekem
Mivel már sehol sem lehet újonnan kapni ilyen Corsair-t, megnéztem pár más gyártót. Találtam is, a GEIL-nek vannak 1066os DDR2-sei:
GEIL 2X2GB
Viszont a Corsair-nek a memóriája 2,1V-on megy gyárilag itt a GEIL meg azt mondja hogy ez pedig 2,4V-on megy. Gondolom az nem lenne jó hogyha egymás mellé tenném a 2-t(vagyis a 4et). Az egész gépet még nem tervezem lecserélni legalább 1 vagy 1,5 évig, és addig már 4GB RAM-al nem fogja bírni a gép. Nagy gond lenne hogyha vennék 2X2GB GEIL-t a 2X2GB Corsair mellé(más a feszük)? Vagy pedig érdemesebb lenne venni 2 darab 2X2GB GEIL-t a Corsairt meg majd eladni? Illetve, hogyha vennék is olyat akkor miket kéne átállítani a BIOSban (ugye a procihúzás miatt).Válaszokat előre is köszi!
-
rich-7
csendes tag
válasz
darál0w #32364 üzenetére
Még nem állítottam semmit az NB-n csak leszedtem egy régebbi Prime-t (p64v266 helyett p64v2511) és azzal nem észlelt hibát. Viszont akkor hogyha 1066 helyett 900Mhz-n megy a ram, akkor nem kellene állítani hogy 1066on menjen? Mert most a prime már kibírt 25percig Blend-et de a játékok attól ugyan olyanok. Vagy inkább futtassam a Prime blend-et órákig először?
-
rich-7
csendes tag
Hello.
3-4 hónapja segítettetek felhúzni a procim, és most feljött egy probléma. A BF3 néha-néha kékhalálozik(Driver IRQL not less or equal hibával, ami vagy Catalyst amit már újraraktam párszor; vagy ram probléma), meg párszor megfagy egy-egy játék illetve egy 2 hete minden játékban drasztikusan megnőtt a betöltési idő. A gépet kb. 3hete formáztam szóval a win7 szerintem rendben van.
Most hogy visszaolvastam az akkori beszélgetésekre, volt említve a Ram végleges optimalizálásán, de végül nem volt róla szó hogy mit is kell pontosan csinálni azzal kapcsolatban.
Link azokhoz a beszélgetésekhez
A furcsa dolog ami észrevettünk egy haverommal hogy nekem a Ram-om az gyárilag 1066Mhz-es DDR2 de a CPU-Z az azt írja hogy 450.0Mhz-en megy, ami ugye csak 900Mhz-nek felel meg(ha jól tudom).Lefuttattam pár tesztet a Prime-al és a Blend, illetve a In-place large FFTs-be 15-20perc után hibát észlel a Prime[kép], de mikor futattam egy Small FFTs akkor nem volt semmi gond 40percet futtattam.
Most a ram-ommal van valami gond? Vagy esetleg rosszul van beállítva a szorzó/FSB?
-
rich-7
csendes tag
3nap eltelt, és mondhatni rendesen "hajtottam" a gépet az újabbnál újabb játékokkal, és szerencsére nem volt semmi gond, se kékhalál, semmi.
Nem tudom van-e valami teendő még most a géppel, kell-e valamit még állítani?
Ha nem, akkor nagyon szépen köszönöm a segítséget!
-
rich-7
csendes tag
válasz
darál0w #29716 üzenetére
Akkor most felemeltem 1,325V-ra a cpu feszt és lefuttattam egy tesztet:
6. kör közben
VégeredményPluszba még annyit hogy teszt közben a fesz. a cpu-z-be: 1,224V vagy 1,232V vagy 1,256V volt. A teszt végén: vagy 1,280V vagy 1,288V vagy 1,296V.
Nem tudom ez számít-e valamit. -
rich-7
csendes tag
válasz
darál0w #29708 üzenetére
Felvettem akkor +0,5-t a szorzót. A bool-nál jött is a kékhalál, majd felvettem 1,250V-ről 1,275V-re, ekkora már a Windows odáig bejött hogy kiírta hogy Welcome....majd kékhalál, szóval felvettem 1,300V-re így most bejött minden.
Most le kell futtatni egy hasonló tesztet mint tegnap? -
rich-7
csendes tag
válasz
darál0w #29697 üzenetére
Kész van.
Az 1.25V-al bootolt rendesen.
Akkor csináltam egy képet a 6. körben és a végén, habár a 6. körben el kellett mentenem a képet, szóval akkor megnyitottam a paintet és a teszt végén lehet is látni hogy a 6. körben az idő megnőtt.
6. kör közben
Végeredmény -
rich-7
csendes tag
válasz
darál0w #29686 üzenetére
Ja igen, a cpu pll, az fsb termination és a ram feszültségek azok amiket mondtál: 1.50V, 1.20V, 1.80V ezek az alap feszültségek. Az nb-nek volt 1.10 az alap.
Szóval akkor az időzítés az úgy jó ahogy alapból van mikor manualra rakom? Meg a cpu ratio settings is, az a 08,0 az akkor a 8 ? -
rich-7
csendes tag
válasz
darál0w #29680 üzenetére
Beléptem a bios-ba, beállítgattam amiket írtál, de még nem fogadtam el, szóval kiléptem úgy hogy nem mentette amiket változtattam.(biztosra akarok menni hogy minden jó lesz)
Itt a kép hogy miket állítottam át.
Szerintem minden stimmel, a dram időzítésben nem vagyok biztos. Mikor az Auto-ról átraktam Manual-ra akkor alapból az első 4 úgy nézett ki mint a képen(amit most linkeltem), de ott felette az a sor hogy 5-5-5-18-3-52-6-3 elbizonytalanít, hogy a 4.-et a 15-ről nem 18-ra kell-e tenni? Nem tudom hogy mond-e ez valamit, ilyen a ramom: Corsair XMS2 Xtreme Performance - Memory - 4 GB : 2 x 2 GB - DIMM 240-pin - DDR2 - 1066 MHz / PC2-8500 - CL5 - 2.1 V - unbuffered - non-ECC
Hogyha semmit akkor bocs(első alkalom hogy tuningolok)
Illetve az első a CPU ratio settings a 8-at úgy írja ki hogy 08.0?
-
rich-7
csendes tag
Hello.
Érdeklődnék hogyan tudnám felhúzni a procimat. Manapság még nem is szükséges, de már azért akad pár játék ahol a proci a bűnös...
Configom:
- ASUS P5Q
- Intel Core Quad Q9550 2,83Ghz
- Corsair XMS2 2X2Gb 1066Mhz
- ASUS HD6950 DirectCu II 2GB
- Corsair VX550A vidikarit illetve egy Noctua NH-D14-es procihűtőt 2 hónapja vettem.
Válaszokat előre is köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Marcona Thermaltake léghűtés jött HEDT processzorokhoz
- Milyen videókártyát?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Mini-ITX
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Milyen széket vegyek?
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Autós topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Csere-Beszámítás! Intel Core I5 14600K Processzor!
- Eladó szép állapotban levő Huawei P30 Pro kék 6/128GB 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged