- iPhone topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
sellerbuyer
őstag
VGA tuninghoz van egy eladó Scythe Musashi újszerű VGA hűtőm 3M ragasztócsíkkal együtt 9k-ért. Akit érdekel, priviben szóljon rám plíz, vagy írjon ide:
[link] -
sellerbuyer
őstag
A konfigom az adatimnál megtalálható, de igazad van, a kereső végett benyomom ide is:
Gigabyte EP45 DS3, Q8200@3.1GHz + AC Freezer Xtreme, GEIL 2x2GB Black Dragon 1066, Gigabyte 4870 1GB, 2x500GB WD SATA2, NEC DVD-RW Labelflash, Gigabyte szerver ház, Fujitsu Siemens 22" 1680x1050.
Amint összeáll végre az új VGA hűtésem rendesen, kipróbálgatom a teszteket, amiket írtál te is és mások is, köszönöm.
-
sellerbuyer
őstag
Ide is beteszem, hátha segít vkinek:
Prime95-ön kívül minden atomstabil (tesztek, gém, video convert is), de úgy néz ki, hogy abból valami bugos verzióm van, azért hibázik, úgyhogy beszerzek egy másikat majd.
GPU mérések még gyári hűtővel készültek, nem húzott VGA-val. Új hűtő normális telepítése még folyamatban van.
-
sellerbuyer
őstag
-
sellerbuyer
őstag
Hát akkor talán álljon itt, hol tartok most:
BIOS beállítások:
[link]
[link]
[link]Tesztek, amik lefutottak stabilan, gond nélkül:
3DMark Vantage:
[link]
A GPU pontokat nagyon kevésnek tartom, ez röhejes érték egy 4870 1GB-tól, 8000 az átlag másoknak. Holnap érkezik az új VGA hűtő (jelenleg gyári van rajta), egy Musashi lesz, remélem, azzal sikerül majd növelni ezt az értéket. A CPU pont viszont szerintem nagyon jónak mondható.Furmark:
[link] -
sellerbuyer
őstag
Q8300-at gyári hűtővel hajtod? Nagyon merész vagy.
Nálam jelenleg 440FSB-n 3.08GHz érezhető gyorsulással, 3DMark Vantage stabilan fut. Hűtőt cseréld le egy tuning hűtőre! Ha hazaérek, nyomok képet a beállításokról és berakom, de normális hűtő nélkül sok jóra ne számíts... -
sellerbuyer
őstag
Teljesen félreértettél.
Azt javasoltam, hogy töltsd ki az adatlapodon a konfigodat (nem a BIOS beállításokkal). Írj le minden összevevőt, ami a gépedben van részletesen, a tápot és a hűtőket is (típus megjelöléssel). Így tud csak segíteni neked bárki is.
A BIOS beállításokat nem neked kell leírnod (tudjuk mi azt), hanem majd én írom le neked, amikor végre stabil lesz a rendszerem. Már nagyon közel járunk.
-
sellerbuyer
őstag
-
sellerbuyer
őstag
Q8200-am van és egy másik topic-ban épp azon fáradozunk, hogy tuningolni tudjam. 3GHz-nél járok most, ez kb. elég is lesz, úgyhogy most a stabilizáláson dolgozunk. Rendes srácok segítenek, úgy gondolom, hogy eredményes lesz a dolog. A Te procidból is simán ki lehet hozni a 3gigát gond nélkül (3.6-on is járatják léggel mások), csak nem értesz az OC-hoz, ahogy én sem, ezért kell a segítség.
Holnap majd felteszem abba a topic-ba az új beállításokat, ahol jelenleg tartok (csinálok képet), azokat nyugodtan használhatod akár és máris előrébb fogsz tartani (persze lesz egy-két olyan beáll. ami nálad más lesz, de azt is megoldjuk).
Itt a topic:
[link] -
sellerbuyer
őstag
A feszt ne emeld semmiképp a gyári érték fölé, ezt adják meg 1066-hoz, tehát ez a max.
A Memory Multiplayer értéke adja meg, hogy a BUS speed hányszorosával menjen a ram. Tehát ha 400 van beállítva nálad, a 2.0B multiplayer-el 800-on fog menni a RAM. Mindenképpen úgy érdemes beállítani, hogy 1066 alatt maradjon, vagy max. annyi legyen.
-
sellerbuyer
őstag
Az nem számít, ha a BIOS setup pirosnak jelzi a RAM feszt. Meg kell nézned a RAM-od leírásában (vagy a rajta lévő címkén), hogy mennyi az alapfesz, amit kér. Pl. GEIL RAM-oknál a 2.2-2.4V sem ritka, mivel ezek nagy tuningot bírnak. Ha nem kap a RAM-od elegendő feszt (min. a gyárilag meghatározott értéket), akkor instabil lesz a rendszer, állandóan fagyi lesz.
-
sellerbuyer
őstag
Prime95 a Blend teszt elindítása után ezt írja szinte azonnal:
[May 4 19:24] Worker starting
[May 4 19:24] Setting affinity to run worker on logical CPU #2
[May 4 19:24] Beginning a continuous self-test to check your computer.
[May 4 19:24] Please read stress.txt. Choose Test/Stop to end this test.
[May 4 19:24] Test 1, 4000 Lucas-Lehmer iterations of M19922945 using FFT length 1024K.
[May 4 19:24] FATAL ERROR: Rounding was 0.5, expected less than 0.4
[May 4 19:24] Hardware failure detected, consult stress.txt file.
[May 4 19:24] Torture Test completed 0 tests in 0 minutes - 1 errors, 0 warnings.
[May 4 19:24] Worker stopped.Mit jelent ez? Hogyan tudom orvosolni a hibát? Előre is köszi a helpet!
-
sellerbuyer
őstag
Sehogy sem bírom rávenni a RAM-okat az 1066-on való működésre.
Már beállítottam kézzel az időzítéseket (auto-n is jók voltak egyébként).
A System memory multiplayert ugye 3.2-re állítottam, így jött ki az 1066, de a voltage-t akárhogy állítgatom, valahol a boot folyamán megáll a gép. Ahogy visszaállítom a multiplayert Auto-ra, és a feszültséget is Auto-ra, máris szépen megy, stabilan 800MHz-en.
A legkülönbözőbb feszültségekkel próbálkoztam annak eredményeképp, hogy utánaolvastam a dolgoknak, mindenhol mást írtak, ez is röhej. Nincs egy egzakt beállítás? Ezt nem hiszem el, hogy nem lehet azt leírni, hogy ennyit és ennyit állíts fesznek ahhoz, hogy 1066-on menjen a RAM. A legtöbbször 2.4V-ot írtak, sőt ezt írták működési fesznek, beállítottam ezt is, ugyanúgy fagyás/leállás, beállítottam a 2.2V-ot is, megint semmi....
Van valami ötletetek/tapasztalat, hogy mennyit kellene fesznek állítanom, illetve mit kellene még beállítanom, ami miatt most nem műxik?
A RAM-ok:
2x2GB DC KIT GEIL GB24GB8500C5DC PC2 8500 1066MHz CL 5-5-5-15
A lap az EP45 DS3, BIOS: f9.Előre is köszönöm a helpet!
-
sellerbuyer
őstag
Kapcsolódva a RAM MHz témához és válaszolva az érdeklődőknek:
Végülis beruháztam egy Q8200-ra (videó editálás és enkódolás a cél legfőképp) az EP45 DSR3 lapomhoz, nem vacakoltam régebbi procikkal (szedtem még össze egy kis cash-t).
Érdekes jelenség, hogy a lap vadiúj beszerzés, mégis csak f7 BIOS van rajta. Namost én tartottam attól, hogy ha a lapon (akkor még nem tudtam, hiszen nem tudtam használni proci nélkül) véletlenül nem f10 BIOS van (ami az egyik stepping-es Q8200-hoz kell, az f5 csak a régebbitől műxik), akkor nem fogom tudni használni a procit. A boltban megesküdtek, hogy tutira vinni fogja a Q8200-as procit, megvehetem nyugodtan... Hát a helyzet az, hogy viszi a procit, amiért az egyik szemem sír, a másik nevet. Mert ugye így kiderült, hogy nem kell BIOS-t frissítenem (amivel bajban lettem volna, tekintve, hogy nem vitte volna a procit és más gépem meg nincs, amivel megoldhattam volna) ahhoz, hogy vigye a procit, viszont így, hogy viszi a procit, kiderült, hogy ez a régebbi fajta (stepping...fejből nem tudom, hogy melyik melyik, de nyílván a régebbi megy f5 BIOS-al, az újabbakhoz kell az f10). Szóval van egy régebbi verziójú procim egy régebbi BIOS-al, mindkettő pár napos, bolti, vadiúj beszerzés....és rohadtul sokba került.....de legalább műxik....ez van.
Alapból az 1066-os RAM párt (GEIL BLACK DRAGON) az alaplap valamiért 800-on futtatja alapból, automatán (húzni még nem próbáltam, ill. kézi beállítást).
Sajnos még kínlódok az Nvidia driverrel, így érdemben nem tudtam a gépet használni, tehát még a húzásig sem jutottam el (sőt a teljes telepítésig sem ugye), de kicsit furának tartom a jelenséget... Elképzelhető, hogy BIOS frissítéssel 1066-on fogja pörgetni a RAM-okat?
Melyik BIOS-t érdemes feltenni? Az f9-ről itt a PH-n rosszakat olvastam, f10 esetleg?
Vagy húzni kell vmit ahhoz, hogy 1066-on menjenek a RAM-ok (2x2GB)? -
sellerbuyer
őstag
válasz
#95904256 #8897 üzenetére
Viccen kívül, nagyon jó kis program. Én először az egyik gém fórumában találkoztam vele. Arra írták gyógyszerként, hogy a gém (talán a STALKER Clear Sky volt ha jól emlékszem) nem használta mindkét procimagot (ill. mind a négyet quadnál). Fenntartásokkal fogadtam, de miután kipróbáltam, leesett az állam. Nagyon hasznos kis jószág.
Egyébként nem is rossz ötlet, érdemes lehet kipróbálni, hogy milyen eredményt produkál tesztprogramoknál, pl. ha jól tudom, a 3DMark is csak egy magot használ...
-
sellerbuyer
őstag
Többször olvastam, hogy probléma, melyik proggi, vagy game mennyi magot használ (nem használja mindet).... Senki sem használja pl. a CPU Control nevű proggit? Ezzel meg lehet adni bármelyik futó alkalmazásnak (előre, presetként is), hogy hány magot használjon és melyiket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BGA-zók, ReWork-ösök szakmai topic-ja
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- iPhone topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Milyen légkondit a lakásba?
- Windows 11
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 8700G Processzor!
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- Ryzen 5 9600X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 5 9600X Processzor!
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- Bomba ár HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest