- Google Pixel topik
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Lehetetlenül vékony és hihetetlenül kemény (fotó)
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- One mobilszolgáltatások
- Honor 400 Pro - Gép a képben
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cr00py
senior tag
válasz
Rico45 #45716 üzenetére
Igazság szerint ez egy picit összetettebb kérdés.
1.) Egyrészt a hely maga. Kellene a gépház pontosabb méretei, mekkora az a max cooler, ami még belemegy.
2.) Milyen árkategóriában?
3.) A megfelelő hűtés mellé kell egy minőségibb paszta is. Ha van, akkor nincs gond, ha nincs akkor érdemes beszerezni.
Én jelenleg Thermal Grizzly Conductonaut-t használok, viszont ez fém alapú, tehát alu hűtőkkel nem használható. Ez is a "drágábbik" kat. viszont nálam épített vízzel az 5930k @4,5Ghz-n megy jelenleg. Előtte mx4-t használtam, az volt itthon. Majdnem 20 fok különbség volt a Grizzly javára.Nekem épített vizem van, így elég nehéz. CM Hyper 212 EVO-t szeretik. Ez viszonylag kicsi, így az ára is barátibb.
Noctua DH15 ami léghűtésben szerintem a legjobb, viszont árban ez húzósabb, illetve méretben is.. sokkal. Ez egy bitang nagy dög.
Itt tudnak segíteni a választásban biztosan. Aprón akadhat barátibb árban, ha nem feltétel hogy új legyen.
-
Cr00py
senior tag
válasz
Rico45 #45713 üzenetére
Csak elsőre tűnik bonyolultnak. Itt a leírásban is van hozzá egy kis leírás. A lényeg az, hogy csak fokozatosan, apró léptékkel szabad csak haladni, mivel nincs 2 ugyanolyan cpu. Pl.: Lehet, hogy van aki ( maradjunk akkor a 6600k-nál ) 4,5Ghz, vagy fölé tudja túzni stabilan, de van akinek csak mondjuk 4,1-4,2-ig megy.. ez változó. Tuning esetén szinte kötelező egy normális, minőségi hűtő, illetve paszta. Minden egyes fsb/voltage emelésél - csökkentésnél ( van, mikor alul kell feszelni ) érdemes, sőt ajánlott stabilitás teszteket lefuttatni. Én Prime95-t használok/használtam elsősorban. Ha hiba nélkül megy 1-2 órát, akkor nincs gond. A hőmérsékletekre is figyelni kell.
-
Cr00py
senior tag
válasz
Rico45 #45711 üzenetére
Üdv. Ezt így eléggé nehéz lenne megmondani, mivel nem használtam olyan cpu-t előtte, illetve magát az igényeket sem ismerem.
Viszont! .. A 6600k elég egy 1080 mellé is, + ugye mivel szorzózármentes, így még lehet is húzni rajta. Bőven megy 4Ghz főlé a tapasztalatok alapján,ki kell tesztelni. Játékokra, ha még kiszolgál, akkor szvsz jelenleg felesleges váltani. -
darál0w
Jómunkásember
válasz
Rico45 #28728 üzenetére
mondom mit állíts. amit nem említek, az marad.
fine cpu clock ratio disabled
cpu host clock control enabled
cpu host freq 266
pci exp freq 100
system memory multiplier 3
system voltage control manual
normal érték marad mindegyiknél. ha nem normal érték van beállítva, akkor állítsd át arra az opciora.
és mehet rá a 10 körös max stress IBT.
a 6. körben és a végén kell nekem 1-1 kép.
IBT, coretemp és cpu-z cpu és memory ablak legyen rajta.
Új hozzászólás Aktív témák
- iPad topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- PlayStation 5
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Windows 11
- Milyen légkondit a lakásba?
- A Temu diktál Magyarországon, a hazai e-kereskedők fulladoznak
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- OLED monitor topic
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- További aktív témák...
- Intel Core i9-9900K 8-Core 3.6GHz (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i5 4570 4 mag 4 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i5-8400 használt, tesztelt.
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790K 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel i5-12400F
- PS Plus előfizetések kedvező áron
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen / Elitedesk 800 G4 /Win11- Számla, garancia
- Keresünk dokkolókat
- Bomba ár! HP Elite Dragonfly G2 - i5-11G I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3060Ti / 32GB DDR4 / 512 M.2 SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest