- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cr00py
senior tag
válasz
Rico45 #45716 üzenetére
Igazság szerint ez egy picit összetettebb kérdés.
1.) Egyrészt a hely maga. Kellene a gépház pontosabb méretei, mekkora az a max cooler, ami még belemegy.
2.) Milyen árkategóriában?
3.) A megfelelő hűtés mellé kell egy minőségibb paszta is. Ha van, akkor nincs gond, ha nincs akkor érdemes beszerezni.
Én jelenleg Thermal Grizzly Conductonaut-t használok, viszont ez fém alapú, tehát alu hűtőkkel nem használható. Ez is a "drágábbik" kat. viszont nálam épített vízzel az 5930k @4,5Ghz-n megy jelenleg. Előtte mx4-t használtam, az volt itthon. Majdnem 20 fok különbség volt a Grizzly javára.Nekem épített vizem van, így elég nehéz. CM Hyper 212 EVO-t szeretik. Ez viszonylag kicsi, így az ára is barátibb.
Noctua DH15 ami léghűtésben szerintem a legjobb, viszont árban ez húzósabb, illetve méretben is.. sokkal. Ez egy bitang nagy dög.
Itt tudnak segíteni a választásban biztosan. Aprón akadhat barátibb árban, ha nem feltétel hogy új legyen.
-
Cr00py
senior tag
válasz
Rico45 #45713 üzenetére
Csak elsőre tűnik bonyolultnak. Itt a leírásban is van hozzá egy kis leírás. A lényeg az, hogy csak fokozatosan, apró léptékkel szabad csak haladni, mivel nincs 2 ugyanolyan cpu. Pl.: Lehet, hogy van aki ( maradjunk akkor a 6600k-nál ) 4,5Ghz, vagy fölé tudja túzni stabilan, de van akinek csak mondjuk 4,1-4,2-ig megy.. ez változó. Tuning esetén szinte kötelező egy normális, minőségi hűtő, illetve paszta. Minden egyes fsb/voltage emelésél - csökkentésnél ( van, mikor alul kell feszelni ) érdemes, sőt ajánlott stabilitás teszteket lefuttatni. Én Prime95-t használok/használtam elsősorban. Ha hiba nélkül megy 1-2 órát, akkor nincs gond. A hőmérsékletekre is figyelni kell.
-
Cr00py
senior tag
válasz
Rico45 #45711 üzenetére
Üdv. Ezt így eléggé nehéz lenne megmondani, mivel nem használtam olyan cpu-t előtte, illetve magát az igényeket sem ismerem.
Viszont! .. A 6600k elég egy 1080 mellé is, + ugye mivel szorzózármentes, így még lehet is húzni rajta. Bőven megy 4Ghz főlé a tapasztalatok alapján,ki kell tesztelni. Játékokra, ha még kiszolgál, akkor szvsz jelenleg felesleges váltani. -
darál0w
Jómunkásember
válasz
Rico45 #28728 üzenetére
mondom mit állíts. amit nem említek, az marad.
fine cpu clock ratio disabled
cpu host clock control enabled
cpu host freq 266
pci exp freq 100
system memory multiplier 3
system voltage control manual
normal érték marad mindegyiknél. ha nem normal érték van beállítva, akkor állítsd át arra az opciora.
és mehet rá a 10 körös max stress IBT.
a 6. körben és a végén kell nekem 1-1 kép.
IBT, coretemp és cpu-z cpu és memory ablak legyen rajta.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Óvodások homokozója
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Revolut
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FEJhallgatók
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 500m2 nyomat
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest