- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Macrodroid
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Crossfit007
senior tag
-
Crossfit007
senior tag
válasz
phoenix64 #30182 üzenetére
Auto-n ne hagyj semmit, mert általában túlfeszeli az alaplap magát...
CPU/NB feszt érdemes 1.2V-ra állítani, procidat 1.375-1.4V-ra, de én először megnézném mi az a legkisebb fesz amin még stabil, ha C2-es akkor 3.8 környékén, ha C3-as steppinges akkor 4GHz környékén.
Meg kéne nézned a RAM-jaidat, milyen max feszültség van a modulokra írva, amit elbír még.
Bár én először a CPU szorzót növelném felfele felesével. FSB-hez addig ne nyúlj, NB szorzót kezdetben beállíthatod x12-re, ekkor lesz 12x200 = 2400MHz!! És ide 1.2V-ot állíts be neki. ( +0.100V ) -
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
phoenix64 #19414 üzenetére
tápos topik.
hát nemtudom...nekem pehom II-m van...éshát alapfeszen van nálam 36-38fokon prime közben ( ez a proci eleve kevésbé melegedő mint a tiéd...nameg a fogyasztása is barátságosabb) , egy jobb hűtővel, mint a tiéd...ezért kétlem én , h azok a hőfokok., amit te leírtál az valos lenne....lehet, h annyit mutat a progi...de nem hiszem el, h annyi lenne...
engedj már rá most egy primeot vagy IBTt és coretemppel mutasd a hőt. linkeld be ide.
-
darál0w
Jómunkásember
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
phoenix64 #19404 üzenetére
táposok (milyen tápot vegyek topik) tudnak erre több információt adni. a HKCknek valami baja van a védelmével is, emiatt sem ajánlottak.
a hány Wot fogyaszt a konfig kimérhető fogyasztásmérővel, de ott bent lesz a táp hatásfoka is.
illetve van a TDPs módszer a maximális fogyasztásra: avagy proci TDPje (Te esetedben 95), lap TDPje (30-40w körül max), memóriák (darabonként 5Wot szokás mondani maxra), videokártya ( lista van pl itt), ventik (1-3W általában darabonként, ventifüggő), vinyók (5-15W, de 5+12Wos kombináltban, megintcsak rájuk van írva).
a kritikus a cpu+gpu, mivel mindkettő a 12Vs ágat terheli, és ők nagyságrendileg a legnagyobb fogyasztók a rendszerben (a 10vinyós raid nem szokványos home pcknél, 20Wos ventik sem).
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
phoenix64 #19399 üzenetére
"a proci alap órajelen 38 fok fölé nem megy": orthossal tesztelve?
a HKC 430 megbízhatatlan.
tuningolni lehet, hogy tudod, de már alapórajelen is egy kész csoda, hogy a HKC még nem döglött be a 300W körüli kombinált maxfogyasztás ellenére, ugyanis az a táp nem 430as. de közel sem.
szóval lehet, hogy menni fog a tuning, de folyamatos használat mellett az alaplap nem lesz hosszú életű. a táp meg... nos én azt azonnali hatállyal cserélném valami nem ön és közveszélyesre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i7 10700 - 4.8 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- Ryzen 7 8700G /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Eladó Új Motorola G31 4/64GB szürke / 12 hónap jótállással!
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- AKCIÓ! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman i3 NEO Enermax 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest