- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Rica
senior tag
Igen, ez az! Koszi szepen!
triklin: En mikor huztam a procit, azt figyeltem meg, hogy a stabilitas a hutesre nagyon erzekeny (ja, feltalaltam a spanyol viaszt). A 3003-at rosszul irtam, ugyan ugy 1,41 Volttal ertem le, de kb 10 fokosra kihutottem a szobat. A huto nem mindegy, ha megenged a penztarcad 4500 Ft-t, akkor tegyel ra egy CM Hyper TX3-at (azert nezd meg, hogy kompatibilis-e 939-el). Amugy azt mondanam, hogy nem fika az a proci, csak nem egy tuning bajnok darabot fogtal ki. A lenyeg, hogy milyen alkalmazashoz kell a tulhuzas. Nezd meg a kedvenc jatekodban is (ha ahhoz kell), ne csak szintetikus tesztekben. Hoz-e egyaltalan tobblet FPS-t, ha fust hataron hajtod a procit. -
yolan
őstag
Tudtommal el. Kérdés a q6600 95-105w-os tdp-jével tud-e mit ekzdeni a p14-ud3l, de egy próbát mindenképp megér!
Szerk.: wolf alá p35, york alá p45-ös lapot ajánlanék. az e6300-am nekem szépen ment p45-ben is, meg p35-ben is, ha jövőben szeretnél quadra (yorkra) váltani, akkor inkább valami p45-ös lap, de azok is már lassan mint a fehér holló, illetve drágábbak. egy ep45-ud3r belekarcolhat a 25k-ba, mig a p35-ds3p egy 10-essel olcsóbban megvan simán, az is ds4 tudású. Ha az ep35-ds4-re eltudod cserélni, boldog leszel vele, egyik legjobb lap.
-
yolan
őstag
Én verném az asztalt! Nekem anno a routeremet vitte el villám, biztosító felbecsülte az értékét, és a számla bemutatása után, a felbecsült értéket kifizették az újonnan vásárolt router árából.
Ha ez a lap marad, a 345-ös fsb korlátot megszivtad. Vagy add el itt a ph-n, és vegyél egy ep35-ds3(p)-t. Lehet buksz 1-2k-t de tudod majd hajtani a procid. -
yolan
őstag
g41-es chipset tudtommal 345-nél képtelen magasabb fsb-re, és az e6300-as procik mindegyike sem képes az 500-as fsb-re, de persze ez esetben ez elhanyagolható, a lap korlátai miatt.
szerk.: 14k körül van újonnan az ep41-ud3l, ep35-ds3-at lehet már ekörül szerezni, illetve ds3p-t is ha szerencséd van, ezekkel kitudod majd hajtani a procit. Jobbak mint a g41, csak hát persze nincs int.vga, ami visszafogja a g41-et.
-
kingabo
őstag
Itt egy teszt róla. Nem laptop, inkább nettop. Netezésre tanulásra jó bár htpcnek sem rossz, de kiváncsi vagyok az enyém mit tud. Mint minden intel lapon a bios semmilyen tuningot nem enged, ennek a bios meg a ht, integrált dolgok ki/bekapcsolásán és boot sorrenden kívül semmit nem tud.
-
dcsabesz
tag
CPUstabtest nevezetű progval teszteltem 10 percig mehetett. Memteszt nem volt. Van egy DOS-os rendszerteszt lemezem amin van memteszt és CPU burn. Ilyen dos-os progik mennyire jók a mai hardvare-okhoz? Ha és a hűtés bizti elégséges mert nem ment 55 fok fölé a proci a 10 perc alatt.
-
-
BadGe
aktív tag
ez egy hosszú történet
, alapvetően nem akarom tuningolni, a stabilitás 1000x fontosabb, de ha tényleg van egy kis biztonságos plussz a prociban azt szívesen látom.
procváltás: 1x3800+-ró 4400+-ra, értelmes megfizethető bővítés egy 939-es lapba. lehűti a vásárlási kedvem és "kihúzom" vele addig amíg kb rendeződik (vagy legalább árnyalódik) a proc körkép.
vga: hd2600xt(512ddr3) passzív
buzi nagy bordával.
proc: zalman vízhűtéshasználat: no játék, fejlesztés és esetenként nagymennyiségű térképészeti számítás (mem+matek) utóbbi miatt nem képzelhető el semmi hiba.
4400+ nagyon durva kis proc, kicsit féltem hogy "csak" 2200 Mhz-es, az előd 2400Mhz-ével szemben, de még az 1 szálas programok is legalább olyan gyorsak vagy gyorsabbak mint az előzőn. szóval nagyon jó. épp ezért nem is kell feltétlenül tuning.
egyébként ez utóbbiról is érdekelnének a vélemények (vagyis kell-e feltétlenül tuning, megéri-e 10% kedvéért tuningolni, stb)
ge.
-
Petiapó
tag
áááá
már megint nem figyeltem...
elnézést kérek
Teljesen igazad van!
Akkor marad a memóriatúlhajtás, mint azt kicsigeri is írta, nagyon megbízhatóak a geil ultra-k, így (habár én 960ig nem mentem el) akár 450es FSBvel is lehet próbálkozni, ami már 3150MHz, de a 900at viszi a GEIL, ezt tudom tanúsítani én is.
Elnézést mégegyszer! -
C@rbon
senior tag
Rendben!
Akkor most elugrok kondiba és 8kor itt folytatjuk
Köszi[ Módosította: philoxenia ]
-
C@rbon
senior tag
BIOS-ban megnéztem és ezeket találtam:
Floppy 3 Mode Support Disabled
USB Controller Enabled
USB 2.0 Controller EnabledÚjradugtam a Floppyt, próbálom...
A Floppy jó, villogott, zörgött, dolgozott és "Access Floppy Disk Error"-t kaptam így is.
Eddig is ezt kaptam, nem a failure-t, csak rosszul emlékeztem a szövegre. -
Petiapó
tag
"Elvileg szerintem csak akkor kellene növekednie, ha az órajel menet közben magától nagymértékben megnőne."
Mint pl. nálam. üresjáraton leveszi a CPU-t 6*310re, míg terhelésnél, visszaáll 10*310re, igaz, hogy csak a szorzót módosítja, de szerintem ez igényelhet nagyobb feszt. Mert nem mindegy, hogy 1860on fut, vagy 3100MHzen, nem?
-
C@rbon
senior tag
FAT rendszerű, ki van csomagolva, 13-as BIOS.
Ha Update BIOS from Floppy-ra megyek nem történik semmi ha floppyrol csinálom
Most nem tudok belépni a Windows-ba mert kéri a rendszer lemezt, de az újratelepítés meg túl nagy művelet ezért újraindul.Pendriveról megpróbáltam és azt írta, hogy failure in access the floppy drive, vagy valami ilyesmit.
-
Petiapó
tag
"A VID az processzor darabtól függ szerintem. A legtöbb E6300-nak például 1.325V, de van 1.25V -os példány is. Nem vagyok benne biztos, de a bios-nak alapból a VID-re kell beállnia, szóval szerintem amit alapból ad a bios, az a VID."
Ebben teljesen igazad van. De kifejteném amit írtál: ezek szerint minden processzorban (típusonként) másképp van beállítva a VID, tehát más feszültséget kér az alaplaptól.
Csak azért lovagolok ezen annyira, mert nagyon sok topikban (nem ebben), lehurrogják az embert, mert azt a szót használja, hogy alapfesz. és nem azt, hogy VID, holott az előbbi a helyes, hiszen a VID egy rendszer, és nem feszültségérték...a feszültség már csak következménye a VIDnek.
Félreértés ne essék, lehet VIDnek hívni, de akkor ne szólják le az embert ha máshogy hívja (egyébként helyesen)."A droppal kapcsoaltban én azt tapasztaltam, hogy terheletlenül is droppol, nem tudom hogy ez változik-e terhelés hatására... Inkább a felvett áram mennyisége (amper) nő terhelsére szerintem. De ez lehet hogy emeletes marhaság volt
"
Ez egyáltalán nem marhaság. Így van ahogy írod. Az áramerősség magától változik, annyi "folyik keresztül" amennyit felvesz a CPU. (illetve amennyit át tud engedni az alaplap, és amennyit a tápod tud nyújtani. de ezutóbbiak még nem képeztek szűk keresztmetszetet)
Én az automatikus feszültségváltoztatás alatt arra gondoltam, hogy ha a processzornak több fesz-re van szüksége valamely okból kifolyólag a VID utasítja az alaplapot, hogy adjon rá egy kis kakaót. Ilyen eset pl. a drop is, ahol érzékeli a CPU, hogy nem elég a fesz. és kér még rá egy kicsit. -
C@rbon
senior tag
Nem volt olyan menü.
Ha most kikapcsolom és berakok egyet akkor a gép felismeri annélkül hogy windowsba lépjen ugye. És akkor már elvileg oké lesz. Van itthon floppy drive csak a gépbe nincs berakva.Ja és mivel még nem választottam ki semmit csak beléptem a q-flash-be még kikapcsolhatom a gépet ugye?
-
-
C@rbon
senior tag
Akkor leszedem majd a 13as BIOS-t.
Megpróbáltam az everestet. Azon is csodálkoztam, hogy kibírta a telepítést, de a riport generálás már nem ment. Újraindult.Pendriveról lehet frissíteni BIOS-t ugye? Mert floppy-m nincs és win-ben nem biztos hogy kibírná. Attól függ, hogy mekkora művelet.
-
C@rbon
senior tag
Nem hinném, hogy megtudom nézni everesttel mert addig ujraindulna a gép, de próba szerencse.
F10es a BIOS és 965P-s rev. 1.0-ás a lap.Találtam egy ilyet a DS3 topikban:
a bios-os q-flash-sel, a keep dmi-t rakd disabled-re előtte
frissítés után load optimized, save, aztán vissza a q-flash-be és másold át a bios tartalmát a másikba is -
C@rbon
senior tag
Ha ezeket megcsinálom, akkor elvileg 7x-es szorzóval 266 FSB-t kellene kapnom mivel a procim 1,86Ghzes. De ha a CMOS Clear Jumpert használom akkor 7x-es szorzóval 100-as FSB-t kapok.
Ha a BIOS-ban a Load Default opciót választom (F6 elvileg) akkor meg kiirja, hogy akarom-e és ha entert ütök nem csinál semmit. Se Y-al se N-el.Kiveszem a procit vagy valami más?
Ja és az elemet nem tudom kivenni, mert egy műanyag gyűrű körbefogja. Csak benyomni tudom úgy 1-2mm-re és aztán visszaugrik.
-
Cmos resetttel még nem próbáltam, új winnel sem, de cmos reset hamarosan lesz , de ha én új wint teszek , akkor az már vista lesz
, kondikat kizártnak tartom, eredti japó szilárd kondik vannak a lapomon, ami még 3 hónapos sincs
szal vagy cmos, de inkább win lesz a problem
-
Ezek mennek csak , tuningprogi nincsen , biosból megy , driver mindenből a legújabb tudtommal , más nagyobb kaliberű sohasem fut vele párhuzamosan , mindennek jut elég fesz.
Mod: Ja és nemtudom, ez lehet-e , Windows Vista Inspirat 2 , vista témát használok xp-n.Bátyának is ugyanez a téma van fenn , így emiatt , talán nem is lényeges.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Filmvilág
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- Milyen videókártyát?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- EAFC 25
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 6600 16GB DDR4 256 SSD 500GB HDD GTX 1050 2GB Zalman Z1 Njoy 550W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E550 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I DVDRW I 15,6" HD I CAM I W10 I Garancia
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 16GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest