- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Google Pixel topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Macrodroid
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Hatalmas teleppel futott be a Xiaomi Mix Flip 2
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
Új hozzászólás Aktív témák
-
BadGe
aktív tag
Köszönöm az eddigi segítséget! A konfig egész klasszat gyorsult, de ha mostanában megláttok a topikban léci küldjetek DOLGOZNI
mert amatőr tuningból nem élek meg!
dword
ge. -
BadGe
aktív tag
egy banális dolog kérdeznék: a rendszer stabilitást befolyásolhatja ha egy 12 centis rendszer hűtőt a proc melletti talán szabályozott venti csatlakozóba dugok?
eddigi összefoglalás:
10.5 x 245 / 166 (2.5-3-3-6-1T)-ben stabil (baze, ebben a pillanatban 14.5 perckor jelzett hibát az SP)
10.5 x 250 / 166 (2.5-3-3-6-1T) 1 perc után hiba
10.5 x 250 / 166 (2.6-3-3-6-1T) 2.7V 2 perc után hiba
10.5 x 250 / 160 (2.5-3-3-7-2T) 12 percig stablisajnos:
10.5 x 245 / 166 (2.5-3-3-7-2T) eddig ez volt csak stabil 30 percig.
hát ez szomorú, pedig a memória optimalizálása nagyon mutatós javulásokat eredményezett.talán még megpróbálom 244-es fsb-n, de lehet hogy inkább a ramot kellene valahogy tovább optimalizálni.
ge.
-
BadGe
aktív tag
köszönöm, de főleg inkább a segítséget
plusz emre fórumtárs ajánlásai alapján nekikezdtem a memória állítgatásnak.
ti biztos tudjátok mit jelent: 2.5-3-3-6-1T
most így mennek.
már annyira belejöttem, hogy most megpróbálom a rendszert 10.5 x 245 helyett 10 x 257-en futtatni, így a ram-ok kicsit gyorsabbak lehetnek.
kérdés 1: honnan tudhatom meg hogy a 3.5 éve vásárolt akármilyen ram-ok esetleg nem tuningramok-e? "Dialog" a márkájuk vagy a nevük. és DDR400-nak adták el (2x1GB)
kérdés 2: extrém esetben érdemes a szorzót nagyon visszavenni, az fsb-t pedig addig emelni amíg a ram-ok bírják?
kérdés 3: van esély arra, hogy a tuning valami tönkretesz a vinyómon?
ge.
-
BadGe
aktív tag
1.4-es fesz-el, 10.5 x 250 fsb-vel 12 percig bírta az sp2004.
asszem visszatérek a 1.375 / 10.5 x 245 -höz, azon 20 percig stabil volt, megnézem bírja-e tovább illetve esetleg megpróbálom növelni a sávszélességet.
ge.
-
BadGe
aktív tag
10.5 x 250 pont most hasalt el sp2004 alatt (4.5 perc) más különben "stabilnak tűnik".
245 még okés volt, azon 20 percig futott az sp2004.
épp elkezdtem álmodozni a 260 fsb-ről amikor végül az sp beszaratta. (felhívta a figyelmem a rendszer egyes hardver összetevőinek vélhető gyengeségére és azok jövőbeni potenciális hatásaira a rendszer teljes produktivitására nézve)
nem is tudom, megpróbálom 1.4-en, hátha. de már olyan kevés a nyereség.
inkább a ramjaim időzítését kellene megértenem (látom én az értékeket csak nem tudok mit kezdeni velük).
közben kiderül hogy a compilerem (munkaeszköz) faszán használja a 2 magot, és már így is sokkal-sokkal több mint a mit reméltem.
thx
ge. -
BadGe
aktív tag
Kérdés: 10.5 x 245 / 166 felállásban egész tűrhetőnek tűnik a rendszer. viszont az sp2004 az egyik magon kb 4 perc után hibát jelez (közepes memória stresszelő teszt). Akkor ez most jó, vagy inkább még finomítsam?
és akkor most kellene segítség, hogy merre induljak?
inkább kevesebb fsb?
inkább egy kis fesz a procinak?
vagy lehet hogy már megint az olcsó ram-jaim zavarnak be?(amíg esetleg jön válasz, futtatom csak a processzor tesztet, hátha abból is kiderül valami)
ge.
-
BadGe
aktív tag
hohó, közben elindul 10.5 x 245 / 166 4xht mellett is. talán ez lesz a jó, mert így ramok majdnem 400-on mennek, talán 1-2 fsb is belefér még. de most előbb az sp2004.....
-
BadGe
aktív tag
az a megállapítás hogy a rendsze 230 x 11 / 166 DDR alapfeszen stabil. elvileg gyorsabb is, de gyakorlatban csak mutogatni lehet a "gyorsaságát". Szóval egyelőre lemegyek alapra. aztán ha lesz mit tesztelnem, tudom hogy a fentieket beállíthatom.
küldönben 11x240-en szerintem a proci kezdi megadni magát
a DDR-ek meg 420 környékén.. akkor lehet hogy meg kellene próbálnom 10 x 250-en esetéeg?... volt egy gyenge próbálkozásom, de a vista nem törődött azzal hogy a bios-ban tiltottam a cq-t.ge.
-
BadGe
aktív tag
hát nagyon érdekes dolgokat mérek:
230 fsb / 166 ram / 4x ht. ez mondjuk stabilnak tűnik.
elvi nyereség: 15%
1 szálas végrehajtás esetén saját programkörnyezet: 13%
2 szálas végrehajtás (egyszerű eszközökkel mérve): nyereség: 5%
super pi: 11%a sandra szerint az inter-core kommunkáció a fenti beállításokkal nagyon rossz.
-
BadGe
aktív tag
ez egy hosszú történet
, alapvetően nem akarom tuningolni, a stabilitás 1000x fontosabb, de ha tényleg van egy kis biztonságos plussz a prociban azt szívesen látom.
procváltás: 1x3800+-ró 4400+-ra, értelmes megfizethető bővítés egy 939-es lapba. lehűti a vásárlási kedvem és "kihúzom" vele addig amíg kb rendeződik (vagy legalább árnyalódik) a proc körkép.
vga: hd2600xt(512ddr3) passzív
buzi nagy bordával.
proc: zalman vízhűtéshasználat: no játék, fejlesztés és esetenként nagymennyiségű térképészeti számítás (mem+matek) utóbbi miatt nem képzelhető el semmi hiba.
4400+ nagyon durva kis proc, kicsit féltem hogy "csak" 2200 Mhz-es, az előd 2400Mhz-ével szemben, de még az 1 szálas programok is legalább olyan gyorsak vagy gyorsabbak mint az előzőn. szóval nagyon jó. épp ezért nem is kell feltétlenül tuning.
egyébként ez utóbbiról is érdekelnének a vélemények (vagyis kell-e feltétlenül tuning, megéri-e 10% kedvéért tuningolni, stb)
ge.
-
BadGe
aktív tag
szóval az van, hogy 240-es fsb-vel a cinebench kiakasztja. lehet hogy a pci-e-hez is van valami köze?
-
BadGe
aktív tag
...és egy újabb fontos kérdés: létezik olyan, hogy mondjuk a sata vagy az usb szétcsúszik mondjuk egy 240-es fsb-től? (most épp itt tartok)
alaplap: MSI K8N Diamond
-
BadGe
aktív tag
ÜDV a Szakértőknek és a lelkes amatőröknek.
szert tettem egy 4400+ procira, tökéletes alapon is, de ha ___biztonsággal___ ki lehet csiholni belőle egy kis többletet, akkor állok elébe.
jelenleg 40 perce "stabil", most pedig épp Z sp2004 fut rajta 2 példányban.
FSB: 230, RAM: visszavéve 166-ra, HT: 4x. minden más alap.
kérdéseim:
- mikor jelenthetem ki hogy stabil a cucc?
- ha tovább szeretnék lépni akkor mikor kell feszültséget és memória időzítést állítanom?
- egy giga-hertz téliszalámi milyen hosszú?
- kb meddig mehetek el tuningban?
- nincs hűtve a mos-fet-em... ha kézmeleg akkor még jó? (vízhűtés, de azért van venti is a házban)
- a vga passzív bordája pont oda tolja a hőt.
- amikor a gép elkezd instabil lenni azt főleg mi okozza? túlmelegszik a ram? vagy az NF4 stb.köszönöm a válaszokat.
ge. -
BadGe
aktív tag
Helló, a következő kövületet szeretném gyorsítani:
MSI K8N Diamond, Athlon64 3800+ (newcastle), 2GB mem
200-as fsb, 12x szozó. itt ki is merül a tudásom, mert bár az alaplap ezerféle beállíást lehetővé tesz nem tudom hogy melyik mit jelent.
jó lenne legalább 2600 Mhz-en futtatni vagy gyorsabban ha lehet. vízhűtést használok, így taláb bírni fogja bár van olyan borda az alaplapon amiről lehúztam a ventillárot (azt hiszem a processzort tápláló izéket hűti...)
szóval jelenleg egyáltalán nem sikerül gyorsítani. már 216-os FSB-nél is kiakad az alaplap.
szóval merre induljak?
thx
ge. -
BadGe
aktív tag
Hali
tudja valaki hogy laptop proc-ot lehet-e tuningolni? konkrétan egy centrino 1600. (compaq nx7000)
thx
ge.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Apple iPhone Xr 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / 100% AKKU / 12 hónap jótállással!
- Honor 90 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest