- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Apple Watch
- Netfone
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Magisk
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
qdak
addikt
P4 520 Prescott 2,8 GHz: 271*14=3794 en még megy a win @~1,56V,
DE a lap kezdéskor már nem pontos orajelet is ki!
kb 250 FSB ig minden rendben, az felett fals értékeket irkál ki inditásnál,
ez le7 a lap (Abit AW8-MAX) FSB-jének vége ?
ja és hiába emelm az egekbe a feszt akkro is ugyanez van.
Vmi tipp hogy tudok tovább menni ?
Kiváncsi lennék mennyit tud a Procim mondjuk 1,75V on :-D -
qdak
addikt
válasz
strom77 #9990 üzenetére
olvasd el ezt 1.
utána meg emeld az fsb t ameddig le7 ha kell emelj feszkot -
qdak
addikt
-
qdak
addikt
gyerekek az MHC pontosan mi is ?
-
qdak
addikt
vagy amit lipi mond téleg sokkal többet hoztak kia "procim" bolt na de hogy ?
ipari árammal sem indul el 3730 felett
pedig a hütést is kicsitfelturbóztem 3555en 39-40C alapbol
+ még egy érdekes dolog ugyanis ha tudtam adott értéken le is teszteltem és 3555 felett a proci teljesitménye visszaesik ? mint Hot CPU Tester Pro mint CSsource stress teszt romlo eredményt mutatott minél feljebb mentem
-
qdak
addikt
inenn mért törölik a rekordom állandóan
-
qdak
addikt
válasz
puttputt #8105 üzenetére
no mire jutottál ? én ide: 3668MHz/1,38V max amivel kép van, igy stabil remélem: 3556MHz/1,38V jó ez igy ?
kriszbon nem tudom
Sk8erPeter na kiváncsi vagyok mi jön ki belöle
-
qdak
addikt
válasz
trialboy #8094 üzenetére
nem a proci miatt áll meg ? az 1 ben ddr 800 irsz rgo 800 as ramok azok meg csak birják a 790 et
idözités 5-5-5-15 pl meg ha ram nembirja akkor kék kép (és ha a lap kezelné alapbeálitás ?) általában amugy everest meg is mutatja h mien beálitást tud a ramod sőt aszem cpuz is
-
qdak
addikt
válasz
Sk8erPeter #8092 üzenetére
na megkérdeztem,te meg huzasd már meg azt a procit
nem ezek képesek az orajel dupláján is menni akár
+100.25% 4005MHz/2000MHz Intel Core 2 Duo E2180 2 65nm 775 Conroe M0
-
qdak
addikt
huh azt nem nagyon szeretném de le7 majd megcsinem igazán az a fura h 3700on még alapfesszel elindul 3750 en meg nem isdul nagyobbal sem (le7 adok neki még 1 kis + feszt h tudom e stabilizálni) de ez fura h a bios már nem jol irja ki egyedül cpu z és ez a 0.05 fesz ingás is zavar :S
látom te rendesen adsz neki feszt mennyi a tied vid je ?
-
qdak
addikt
válasz
Sk8erPeter #8085 üzenetére
7800gtx elis ki let akor probálva ugyanugy restartolt jött ez a táp vele ment
másra mire gondolja akkor mi le7 az oka ? max megprobálok nagyob feszt adni neki de nem örülnék ha az also érték ideál a felsön meg sült proci -
qdak
addikt
válasz
Sk8erPeter #8080 üzenetére
hát sajna 1 ugyanijet visszavittem már a haver srácnak! 66GT nyi terhelést nem birt el :S és ez a táp ugyanakori le7 hibás széria de ez tul nagy ekkora ingadozás nem le7
0,05V az sok sztem meg akkor mire tegyem a feszt ?
odorgg van ez igy sosem gyártanak 2 egyformát annyira jo amenyit birni kell ...
-
qdak
addikt
találtam 1 érdekes dolgot még amit én sokallok töb progival is néztem (majd megnézem más értékre is állitva) a cpu fesz: 1.30-1.35 ig is felugrik lasanként változik de ahogy figyeltem volt h 1böl változott 0.05 nem sok az ? az elözö 350FSP m visszavittem már
mert nem birta ha terhelve volt! mit fog szolni szegény haver ha ezt is visszaviszem ?
de ha ez a gond soha töbet fsp! | chieftec 4eva -
qdak
addikt
jaj ugyanmár valoszinuleg azota az 5. lap az 5. procival
ugyhogy nem problem néha én sem tudom mim van XD ilyenem van 90 nm es
amugy nem tudom miért de 3555 felett meghal a technika olyan mintha vmi instabillá válna és már boot nál roszulk irja az orajelet 3600 nál is egyedül cpu z mutat jót everest alatt ugráll nagyon a mhz, és teszteltem a proci teljesitménye esik vissza :S hiába tettem 3700 re meg probáltam töbfajta értéket öszevisza ugrál az órajelem ! és a teljesitmény szar minél feljeb megyek ja és ha 3750 re rakom nem indul el! pedig fogadnék rá h ez nem a proci vége hisz alap feszen is indul megy win is 3700on! mi le7 a lap nem birja ?
-
qdak
addikt
na vacakoltam a ramokkal 3555/~850ram beálitás és 6-6-6-18 helyett 5-5-5-15 az időzitései egyenlöre birja igy jobbat kaptam mint elöbb 3600 on
folyamatos használatra mennyi feszen mehet ? most 1.35~1.36 (bios: 1,8..) a következő 1.38 (bios: 1.41) utána (bios 1.43) van az me7 még folxamatosra nem ?
anno a 3500+ omra is ugy volt h 1.35@1.45~1,5 mehetett neki gondolom intelnél is ?Bajgunar te ez nem fix szorzos proci ?
próbáltad fsb vel emelni ?
-
qdak
addikt
szia
baj van
3.7 felett instabil lessz a rendszer nem tudom mi le7 a gond ilyet még nem láttam !
felteszem ~3710 re akkor még nem néztem inditásnál mit ir ki de everest tök meghulyül vagyis azt hittem olyan hogy folyamatosan ingadozik az órajel! azt jelzi ram teszt nél is össze vissza irja ha frisitek, amugy cpuz rendes értéket mutat mondomj oké nem is tesztelem adok neki 3728 asszem hátha csak itt nem jó amugy feszt is emeltem ~1.38V na nézem az indulo képet és már ott hulyeséget ir volt h 1.54Ghz irt ki ! közben 3.728 kéne lennie. amuyg ramra gondolok mert nem támogatja elvileg csak a 666 os ramokat hiába van 800 asom alapbol asszem 533 inditotta vagy 666 on amugy 700 környékét mennek igy a ramok jobban nem tudom visszaosztani :S mit probáljak , mitöl le7 ilyen instabil ? amugy win bejön rendesen szóval merjem igy használni ?(tesztet igy még nem csintem, a proci tuti birna többet is sztem alaplapnem bir vmit de nem tzudom mit csinjek álitsak
)
-
qdak
addikt
nem tudok aludni 2.8@3.6/alapfesz
sztem kis fesszel meglesz a 4G csak a hűtésem nem tuti és nagyon melegszik. amit irnak hőmérsékletet az intel oldalán 67C' az a max amit elvisel ? amugy p4 520 proc
na jó8
lipi67 üdw rég beszéltünk
-
qdak
addikt
olvastam h bizonyos tuning után a proci "gyorsasága" (nem MHz mert hulye azé nem vok) nem nővekedik sőt csőkken ? ti mit tudtok rolla ?
-
qdak
addikt
hell0 az 1ik game Q3 arena megy rendesen nem akad a másik 1 régi game, biosban nem találom hol kell :S igy nincs v nem tudom h fix 100 ra visza veszi e :S ezért szeretném megnézni v mi progival h menyin mehet, nem tudok feszt emelni 2667@3520 orthos stabil
lehet szedek le ujj biost ?
vmi tipp még ? -
qdak
addikt
van vmi progi amivel meg tom nézni h a pci e mennyin megy mert nem találtam olyat h fix to 100 mhz és van h megfagy játék közben de az a gáz h csak 2 játéknál tapasztaltam adataim infoban és arra gyanitok h a pci-e nem birja a tuningot orthor 1.5 ora stabil volt 3520 on is most még vissza is vettem, ha azzal a 2 játékal nyomom kb 30 perc azzt fagyi DE! általában nem a gép fagy le! mert zene is szol és az simán megy tovább bill parancsal tudok zenét is váltani csak a képem áll meg igy szétmosódik ezért gondolok arra h a vga nek lessz annyi v a pci-e nem birja a tuningot vmi tipp? v vmi progi amivel meg tom nézni mennyin megy ?
-
qdak
addikt
válasz
tommyes #4804 üzenetére
hell0 2430-on megy azt ki kell probálnod meddig tud fesz nélkul menni kis feszt nyugodtan adhastsz neki vszinu a vid et sem kapja meg leg annyit emelj h a cpu z a vid feszt irja ki
ramnak is adhasz feszt nem fog meghalni töle de itt sincs biztos érték ki kell probálni!
az everest jó lehet régi azért téved ennyit -
qdak
addikt
m mint a szorzót ?
v az fsb t inkább jaja gondolom ha tulhuzod és nem indul nem kell bios resetelni erre gondol
60-70 még jó 90 nél ugyis megfasgy a gép
mit álit a jumpeR ?
emelj az fsb persze azt mondtam
sok vizet nem zavar 1 1200 duronnál még ha megsütnéd sem am ha nem feszezed agyon nem lesz baja -
qdak
addikt
-
qdak
addikt
válasz
Szoszibá #4742 üzenetére
ő én pl kiprobálnám h nem 400 on hanem 405 őn v környékén hajtom épp mopstanában olvastam h bizonyos mhz ken lehet instabil a rendszer de lehet 1-2 mhz el fejeb lejjeb jobb lesz csinálj képeket
esetleg vedd vissza a 4 es cl t 5 re és probáld a ramod nagyobb mhz n h ugy birja e mennyi az alap cl ?
orthos meddig megy tuningoltan ? -
qdak
addikt
jobb alsó sarok kép gomb rányomsz beilleszted a kép direkt linkjét
igy nem jo 700mhz rammal emelj a procin h 800mennyen ram , az időzitést probálgasd ha akarod de a mhz az többet számit ! nem nyirod ki
dram/fsb v iesmi msi lapom nem volt mégSzoszibá: core temp nevü progirol is kérnék képet :$
-
qdak
addikt
válasz
Szoszibá #4689 üzenetére
FSB
AM arány 1:1 és a memóriák 800 mennek
FSBAM arány 2:3 mert a ramokat 800Mhz-re kapcsoltam. v mit elirtál
elvileg az egy nagyon tuningos proc amugy mienek a ramjaid pontosan ?
azt utána beálitjuk h jo legynecotag az fsb felemeled annyira h 3,6 on menjen vszinu ezt még birnia kell a cuccnak fesz nélkul ha nem emelj 1 kicsit a feszultségen majd teszteld orthosal h stabil e
-
qdak
addikt
valaki meséljen h mit jelent a stepping a prociknál
-
qdak
addikt
válasz
szilva01 #4619 üzenetére
sztem zárt szorzóju
de a biosban kiderül
de majd Lipi biztosan tudni fogja
más:
A Core 2 Duo E6300 használata az E6400 helyett 30$-t (6000 Ft) takarít meg nektek, és nyugodtan használjátok a gyári Intel hűtőt. Az E6400-as tuning tesztünkben folyékony hűtési megoldást használtunk a processzor maximális hűtéséért, de az E6300-as még jobb tuning alanynak bizonyult és még extra hűtést sem igényelt. A válasz valószínűleg a processzor steppingben keresendő: az E6400 F5 steppgingű volt, míg a jelenlegi verzió az F6-os.
mi ez a steping ezzel nem vagyok tisztában ha v ki elmondaná nekem mér jobb az F5 mint F6 ? -
qdak
addikt
hello gigabyte p4 titan 533 nem találok sajna mindj átirom a gépkonfigom infoban
msn: hedo@c2.hu vegyél fel
amugy elég jo tuningos 2000 Celleron itt a publikált WR az enyém fesz nélkul elindult ~3000 Mhz csak a XP ig nem jut el clock gen meg nem akarja hajtani :S
most 2660 hajtom orthos stabil -
qdak
addikt
hi van 1 másik gépem: Gigabyte p4 titan 533 (478) 2000 cerka 512 ddr 400 350 fsp töbi nem fontos...
hogy tudok feszt adni neki ? biosban nem találom
meg nem tudom mi van everest meg más progi is be van hujulve ááá proc fesz: 0.9@2.72V ugrál, hőfok is : 15@174C' :S:S:S:S:S e huje megfogom a bordát @ 20C' mi a fenét lehet vele csinálni ?mod: a lényeg majd kimaradt tegnap nem volt még egyebn a cuc 3000 en még elindlt a 2000
most 2000@2660megy stabilan WR:[link]
megakarom dönteni
itt még lábakat kell öszedrotozni h nagyob feszt adjak ? v a lapon kell vmit álitsak ? -
qdak
addikt
válasz
Sakál18 #4175 üzenetére
no a ram egyenlöre nem le7 gátló tényező viszaosztatlanul mert 600 on megy csak viszont:
a biosban kéne adnod 1 kis feszt a gépnek mert csak 1.3 at kap 1.35 hejet!!! meg melege is van a procinak sztem :$ ha huzatni akarod érdemes lenne venni 1 jó hűtőtui: pát 100 mhz vel többet azért elbir csak add meg neki a feszt amit kell azt probáld ki ...
-
qdak
addikt
-
qdak
addikt
-
qdak
addikt
ezt néz meg
lipi67 nek igaza van te álitsd be azt a volt ot amennyi szükséges a procnak ne a bios... -
qdak
addikt
értem én h a haverodnál megy
de lehet ő szerencsésebb tied ahogy más is irta nem anyira tutingos
dave93 ha ésszel csinálod nem fogsz semit elrontani, gondolok itt a feszekre...
dave93 orthos sal teszteld le! azt a végn ha már ugy érzed stabil a beálitásod akor mondjuk CS source el teszteld mert az hama elszál ha nem stabil a gépen még v mi v más 1.# ben emlitet játékkal!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! ÚJ 27% 3 év AMD RX 7900 XT / 7900 XTX készletről KAMATMENTESEN!
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Erő és sebesség? Most az Öné lehet! Ráadásul kamatmentes rèszletre is!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged