- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
lipi67
nagyúr
válasz
Sátán44 #22384 üzenetére
1iknél 7-es, másiknál 8-as a szorzó. (elvileg 7hez több fesz kell kben). Viszont..A ramok?
7es szorzónál 1030-on mentek szinkronban, s lehet, a alapod azt a visszaosztást jobban szerette mint a mostanit! (G) MCH is uolyan volt mind2 esetben?Tök uazt a beállítást nézd mindíg!
Hiába az órajel, az elvileg nehezebben teljesíthető FSB, lehet azt a beállítást a lapod jobban szerette.
Ha uazt a beállítást csinálod és nem tudja (látványosan, mert 1,2V vs 1,216V még simán lehet a rendszer pillanatnyi állapotának (háttérben futó progik stb) az oka, szóval ha most uezt 1,246-on tudja csak, akkor a procid elhasználódásnak indult..ha úgy tetszik, degradálódott.
(lehet alaplapi áramkör elhasználódása is..) -
lipi67
nagyúr
válasz
petya1992 #22290 üzenetére
[nálam így ment.]
Nálad gyenge a lapocska, de előny a tuningban az, hogy fele annyi az L2 a procidban.
Valós 1,265-ön tudnia kell. Nem tudom, hogy milyen beállításokat enged a lap, de VTT-nek 1,25V körül kellene adnod, MCH-nak is adj, hogy bírja a 350-et úgy, hogy közben a ram se szívja le.(1,3V elég)
Sajna a kis procikkal az a lap nagyon korlátozva van a rambeállításoknál, erre ügyelj. Én tuti az alacsonyabb FSB-t és a max. szorzót használnám. -
lipi67
nagyúr
válasz
ROLANDMESTER #22287 üzenetére
Hát..3,6-hoz nem kell nagy bűvészkedés. Emeled az FSB-t, visszaosztod a ramraidat és kb. kész is vagy.
(380-ra tedd az FSB-t). Ilyen FSB-hez lapot nem kell feszelni, ramokat nézd, oszd vissza. -
-
lipi67
nagyúr
válasz
darál0w #22269 üzenetére
Azok legalább procik. Ha mást nem találok..jó lenne. Bár..sztem kvra nem fogják eladni..
emerich0520: [Ezt a srácot keresd, ő az ajemdés harci Mulan]
-
lipi67
nagyúr
válasz
megint én #16172 üzenetére
Akkor szard le. Nézd meg azt, hogy terhelve mi az a fesz amin még lazán tudod hűteni. Ebból vonj le 1-2 lépcsőt és azt lődd be. Utána meg emeld folyamatosan (1xre) amíg a prime hibát nem dob. Ha ez is ok, akkor az órajelből is vegyél vissza picit és kb kész is vagy nagyolva egy stabil 24/7-tel. (max 1 óra). Ha meg lesz időd és kedved..akkor játszadozz vele..
-
lipi67
nagyúr
válasz
maxika15 #16111 üzenetére
Lap,(bár nem brutal..) bírná. Viszont a gyári kukival ne húzd, vagy csak nagyon minimálisan. Elég melegedős jószágok ezek, a gyári hűtő nem erre való.
(#16113) darál0w Tod mindíg sorba megyel kefelé, így most láttam a hszedet. Persze, ezt írtam én is. Elég zsákutca volt ez a proci sajna mint a prescott..(én azt tuning nélkül is alig tudtam kordában tartani gyárival..sőt.
-
lipi67
nagyúr
válasz
maxika15 #16109 üzenetére
Kérdés, hogy mibe..Ha jó a cucc alatta 4GHz is mehet..
Én 930-ast gyilkolásztam:
[ezt már nem nagyon szerette..] -
lipi67
nagyúr
válasz
bajtokarpi #16107 üzenetére
Nem egyedi, "természetes" Nálam a kis 2180-as alatt is csinálta az Abit. Baj? AZ a proci lényegesen többet is bír, adj hát neki nyugodtan bios 1,4V felett.
-
lipi67
nagyúr
válasz
bajtokarpi #16104 üzenetére
Nincs mit!
-
lipi67
nagyúr
válasz
bajtokarpi #16102 üzenetére
Kevés a fesz, sokat drooppol a lapod (0,07-et ahogy nézem terhelés alatt) Biosban állítsd a procit 1,41-1,42v körül, hogy terhelten a cpuZ 1,35-öt mutasson. Ott majd megy 3,2-3,4 között!
-
lipi67
nagyúr
válasz
bajtokarpi #16092 üzenetére
Ahogy mondták, s ahogy sejtettem. Ott van a biosban, a Vid-ed 1,35V
Dióhéjban: Ez az az érték amin neked az Intel garantálja, hogy a procid hibamentesen tudja a gyári órajelét..
Nekem is ilyen Vid-es volt és..1 tálca 6750-est hoztak minduez volt. 3at vettem és 20MHz eltérések voltak csak (max oc). Ezért írtam amit..
Ne parázz 8*400 Bios 1,4v (G)mch 266.
Ezen a feszen nézd mit tud, tovább feszelni értelmetlen mert nem lesz arányos a teljesítménynövekedés. (magyarul: nem kapsz annyi pluszt érte , hogy érdemes legyen feszeni tovább)
Ez az a proci amit 1 óra alatt ki lehet tapasztalni, nagyon unalmas. Kben jó proci!!!! -
lipi67
nagyúr
válasz
bajtokarpi #16085 üzenetére
Nézd meg a Vid-edet. Ha 1,35-ös széria, kb mind1 az FPO-ja, 3,2körül lesz (táp-ram-lap )-tól függ feszemelés nélkül a vége. Úgy valós 1,5Vkörül lesz 3,6-on és adhatsz neki 1,7-is, akkor se megy nagyon 3,75 fölé.
Valós 1,35-ön nézd, amit ott tud az kb reális. Nem ér annyit a feszeleése mint amennyi sebességnövekedést érzékelnél...(#16089) Sky94: Ezt ember nem tudja pontosan, teszteld ki. 2 uolyan deszka is letérhet akár 10-15 FSB-vel is egymástól, no meg a tesztkörnyezet(esetedben a konfigod) Olyan sokat ne várj tőle..
Keresd meg a lapod topikját, ott csak lesz valaki aki ismeri a biosodat. (Nekem lövésem sincs hogy néz ki..) Volt 1x neo-s p35-öm, 4300-as procical, az mendegélt szépen. A VGA-d és a procid így is ok, úgy értem, amihez kevés lenne a proci 260-on, ott már amúgy is vgs limited lenne.. -
lipi67
nagyúr
válasz
rvn_10 #16053 üzenetére
Akkor meg mindent gyári értékre (bios bal oldal fehér betük), utána csak a ram feszt állítod amennyit két. ET6-tal meg win alól megnézed (fokozatosan veszed le) mennyi a legkisebb fesz amin stabil a proci. Ha megvan, biosba be s az ET6-os fesz értékénél 1 lépcsóvel többet adsz neki. (bootnál hibázhatna, hiába stabil Prájmolás alatt)
-
lipi67
nagyúr
válasz
zeorsdfd #13431 üzenetére
A blend inkább" rendszerstabilitás" Lap-ram-cpu --gondolok itt a ramok visszaosztására, milyen fsb-ket szeret a lap stb.. Small meg csak procira van kihegyezve. Az ok is, de van úgy, hogy egy lap -ram nem szeret pl.2,4 es visszaosztást és ha belend, bukik az egész.
-Nem, nem nagyom számít, azt leszámítva, hogy ha sokáig játszol vele, lehet kárt teszel benne. Fura, de inkább FSB-ben vol (van?) jelentősége pl. Asrock lapoknál. Pl. tudott a rendszer 500FSB-t, a PCI -E 100-ról 110-re való emelésésvel meg kicsikartál belőle 510-et..
-
lipi67
nagyúr
Elősző hesz-emet FeW-nek szántam.. -
lipi67
nagyúr
darál0w: Gondoltam benézek. Úgy el vagy itt egész nap, felesleges..
ATT/Riva Tuner. ATT jobb, mert 2d-ben visszaveheted 0,8v-ra is akár és 100/250-re pl.
Tuning: Úgy 820/1050 már jó, sokat ne várj.. (vannak mázlisták akiknek 850/1120-is jön..Én szarakodtam vele sokat, 841/1090 volt a max, de csak DMarkok futottak le, kben fagyott.. -
lipi67
nagyúr
válasz
::Trunks:: #13338 üzenetére
cpu fan controll ---- ilyet keress
-
lipi67
nagyúr
válasz
::Trunks:: #13332 üzenetére
Minek a ventije? cpu hűtő? Mire van kötve, hány pines? (4-esre dugd a lapon és a biosban állítsd be.)
(#13335) sinya85 : Sok sikert!!!
-
lipi67
nagyúr
válasz
sinya85 #13330 üzenetére
Akkor meg: Vcore mehet első lépésben 1,2v-ra, MCH meg 1,26körül, hogy a ramjaid ki tudják futni magukat. Többinek ne adj első körben, itt nézd megm, mit mennek. A proci bios 1,4v -ig nyugodtan mehet majd 24/7-be is, Vtt-t is emelheted 1,3-1,4 ig, mch-t is ha kéri..(ref-eket a vtt-hez viszonyítsd. A vtt ref emelkedjen, az mch is, de..az könnyen lehet, hogy ha marad, vagy ha csökken, akkor lesz jó. Nem tudok mit mondani, ki kell zongorázni..
(#13320) animatrix11: Attól, hogy mennyi cpu Termination-t, (FSB term. , vagy Vtt-lapja válogatka mi a neve) adsz neki, s attól, hogy min stabil a lapod. 0,72 alá nem szokás menni, ez a min. Igaz..nem ismerem a laodat. Nekem pl. egy emberesebb tuningnál Vtt 1,5V volt és 1 fölött a ref-je.. (igaz egy q9550 és 4,7GHz felett) Szívesen mondanék konkrétumokat, de tényleg nincs recept. Próbálgatni kell.
PL: Megnézed, hogy mennyi at a cpu fesz, amin szeretnéd járatni a procidat. Mikor beállítottad, kezded emelni az FSB-t óvatosan. Ha elérsz egy olyan FSB-hez ahol elindul a prime, de x idő után eldob, akkor nem feszt adsz még a propcinak, nem FSB-t csökkentesz, hanem adsz az MCH-nak picit. Ha nem ok, akkor szépen elkeded babrálni a többit is..Mikor újra belőtted u.azon feszen a magasabb FSB-vel, akkor újra elmelsz 1-2 FS
B-t. Megint el fog dobni. Ekkor VTT-t adsz és emeled a ref-eket
ha nem ok, akkor az MCH ref-et veszed vissza..stb... türelemjáték.. -
lipi67
nagyúr
válasz
animatrix11 #13320 üzenetére
Finomhangolás és nem különálló "kapcsolók"
Olyan mint a gigánál a a cpu termination, MCH termination. A VTT érték mértékétől függ. Játszani kell vele..(#13321) sinya85: "X" tuningnál lehet jó beállítás, de ilyen, hogy fix beállított értékek..nincs. PLL 1,5 ez mehet fixre. A többi a procifüggő. a 333 is ok, ramfesz (amennyit kér) MCH- mennyi a tuning, mennyi ram van benne stb..
-
lipi67
nagyúr
Sokat..
(1,45-1,55V között is akár, kérdés mennyi a VID-ed, s mennyire melegedik.) Igen Intel szerint annyi, de az inkábba kiadott procik VID-jére vonatkozik. A feletti VID-del nem adtak ki procit. Az meg..Annyit tesz, hogy van olyan szerencsétlen proci aminek az Intel 1,365V -on garantálja, hogy viszi a a gyári feszt hiba nélkül.
"de ha az ajánlottnál magasabb (nem sokkal) a fesz az nem baj ugye csak az az által keletkezett hővel kell vigyázni nem de????" -------Hát...nem! NIncs ajánlott, majd ha sokat tuningolsz érzed, hogy mi ok,s hol szenved a rendszer. (előfordulhat, hogy lassabb lesz magyobb FSB-n mert be-behibázik a proci (1mag pl). Ezért Prájmolj SmallFFT-s vel, a memóriákat meg boot cd-ről memtes-tel. (elég egy win alóli memtest is, bár extrém eset, hogy memóriát használó környezetben, memóriát használó (s ez által lefoglaló) program tesztel..(magát is teszteli, ill. a win és maga által lefoglalt memrészhez nem fér hozzá.)
Hő: Nem! Nem a hő, a fesz öli meg a procit. A hő a teljesítménynövekedés okozata, az ok a fesz ésaz általa előcsalt plusz MHz-ek. Magyarul: Annyiban számít "csak" a fesz, hogy pl. 65°-on úgy 1,6v-on átütheted a procidat, de ha le tudod hűteni 40°-ra akkor 1,625° se. (példa volt) -
lipi67
nagyúr
válasz
Vasinger! #11331 üzenetére
Én prájmolok small-lal majd memtest, s 1-2 szőrös fánk és Dmark. Ha minden ok, akkor ...kiviszem a megrendelőnek..
(Ez is rendszerfüggő. Volt akinél prime nem hibázott de uazon a beállításokon az IBT eldobta, s volt akinél fordítva volt. Nem olyan sok idő egy IBT-t lefuttatni, tehát prájmolj s utána küld meg IBT-vel is. (legalább teszteled a hűtést is) -
lipi67
nagyúr
válasz
Blaze71 #11264 üzenetére
Ne szívass már! [VID alatt..]. Pedig az az átok MSI lap..arra jó, hogy fogadja a procim ..kb.
-
lipi67
nagyúr
válasz
Cruel_Death #11025 üzenetére
Nincs mit!
-
lipi67
nagyúr
válasz
3arnus #11019 üzenetére
Nem szar az, csak ahogy belőtted, kb annyit tud, ezt kell elfogadni. (Biztos lehet finomhangolni még, pár óra/nap tesztelés stb..de hidd el, valóban nem vennéd észre.
Az meg, hogy gyenge, relatív. Ha amire használod jó, akkor fölösleges cserélni. Pénz..Sehol sincs(ill. nem ismerek olyat személyesen akinek olyan kvasok lenne). Gyüjtögets, s majd ha cserélsz szólj, s olyan gépet rakunk össze, amivel tudsz játszani (tuningra értettem)
Adatlapodat meg töltsd ki -
-
lipi67
nagyúr
válasz
3arnus #11000 üzenetére
PC3200-as (400MHz) ramjaid vannak. Most 380 körül mennek. Nincs ott semmi hiba. (nüánsznyi különbségek, hidd el semmit sem számítanak). A Ramjaid jók, fsb-t, ha tudsz simán emelhetsz. Mivel a lapod alapon lazára veszi az időzítéseket, a ramok 420-ig simán húzhatóak. A többi csak a lapodon és a procid tuningpotenciáján múlik. Igaz..Szerintem szarráhúzni felesleges. Érezhetó különbséget nem fog tudni szétfeszelve se produkálni.
Bocs a topiktól, az előbb nem vettem észre, hogy "dupla volt"
-
lipi67
nagyúr
válasz
Piloss #10994 üzenetére
Ha húzod a procit, akkor húzod vele a ramokat is, s ha húzod, kell a memóriának is a plusz fesz.
(#10998) Cruel_Death:
Francba Te! Én Abitos voltam világ életemben, s szerintem brutal jók tuningban (IB9, IP35E lapokban 4GHz-nél voltam simán 2180-nal PL), de.. Az a lap..mindenre jó, csak tuningra nem. A 2xxx-es széria bestbuy volt, "überbrutal" tuning, de ott is a 2140-2180-as. Jó még a 2160-as is , de 22xx-as széria lényegesen gyengébb. Szoftveresen maszatolhatsz vele, de az "cigánymunka lenne" s értelme egy szál se. Viszont ha találnál valakit aki nem tuningol és elcserélné, egy IB9-cel, és egy 2180-nal Te 100x jobban járnál. ( A "Te" arra szólt, hogy tuningban )
-
lipi67
nagyúr
válasz
Hulk24 #10984 üzenetére
A procinak mehet még fesz, mert ez bios fesz, és valós kb 0,05v Vdroop-pal csak 1,225v.
(ha az auto Load Line cal disabled) Milyen opciók vannak az AUTO-n kívül? Ha manuálisan tudod engedélyezni, tedd meg.Igaz, jobb procik itt lazán viszik. Prime95 nél ne a 25.11-et használd, valami nem ok ott 1es gépeken. 25.9-es ok.
VTT (FSB Termination Voltage) is lehet kevés, adhatsz neki 1,28 ig bátran 4GHz-hez.
Az NB-nek is mehet még pici fesz
A CPU GTL ref értéket ki kell tapasztalni. -
lipi67
nagyúr
válasz
Piloss #10964 üzenetére
Inaktív a menüje, vagy mi?
Ahogy nézem a giga honlapján,sajna nem az az alaplap ami tuningbarát lenne, ez tény.
A 667-es ramjaid túlhajtását nem nagyon fogja honorálni. (533/667) Azt is látom, F4-es bios ami már támogatja az 1333-at. Az jó lenne Neked. Csak tudod, más leírva és más a használhatóság. Lehet, hogy pontos adatok (???), de lehet, hogy többet, vagy éppen kevesebbet lehet kihozni belőle.. Ezt így megmondani..lehetetlen. Játszani kell vele, ilyen a tuning, s gyári értékek felett, semmire sincs garancia (tuningpotencia)(#10966) mbencem: Kvarég használtam, Giga lapoknál ET6 van, de arra emlékszem, hogy be kell állítani, hogy milyen lapod van. Van a progi mellett egy asszem txt file, abban egy lista, hogy x-y alaplapokhoz mit kell beírni.
(#10967) takacsmiklos: Ahogy mondták..
S érdekességen kívül értelme se sok lenne, többnyire nem a cpu a szűk keresztmetszet hanem a vga.
-
lipi67
nagyúr
válasz
Piloss #10958 üzenetére
Bár a 945-ös laok..nem erre valók (tuning) de 221-nél biztos több van benne. 4500-nak is mehet több fesz, (prime alatt a cpuZ mutathat 1,36V-ot is 24/7-ben) Ramok meg ..Választani kéne más visszaosztást (nem tudodm, mi van a biosban), vagy alacsonyabb szorzó- nagyobb FSB párosítást. Hidd el, nem jó a ramoknak sem az a döcögés, járatsd min.700környékén, szeretni fogják.
(#10959) smkb :
3arnus: Kicsit egyedien írsz, de attól az FSB-től semmi baja nem lesz. (a fesz öli meg a procit, s nem az órajel, sőt..a hő igaz, hogy fontos tényező, de kb annyiban, hogy magasabb hőmérsékleten kevesebb fesz is károsíthat.
Keress topikot a lapodhoz, hátha valakinek van konkrét tapasztalata.(#10962) mbencem: Set FSB a progi ami kell Neked. Előtte ne felejts el bemenni a biosba és ott adni plusz feszt a procinak, s alacsonyabb órajelre venni a ramokat, mert ha Win alól elkezded mad húzni, megy vele a ram is, s ha előtte nem osztod vissza, az fog visszafogni.
-
lipi67
nagyúr
Bocs mindenkitől az elgépelések miatt, elfáradtam
.
Jó éjt!
-
lipi67
nagyúr
"Újra is kéne telepíteni ilyenkor az oprendszert? VGA cserénél is?" -NEEM!
(#10948) pepe_g: Nem a procidtól függ, ki tudod használni, de..sok értelme nincs. 200-as FSB-n egy 2,66-os visszaosztást kellene keresned, de..
1. Mindíg a legszorosoabb visszaosztásra kell törekedni, akkor jobban teljesítenek a ramok. (1000-ren futó ramok 5:8-ban -cpuZ-, nem jobban mint szinkronban (1:1) járatott 800-asok. )
2. Sose a ramot állítsd a procihoz, soe veszed észre a különbséget. Egy szorosabb késleltetéssel , szűkebb tRd-vel (főleg memolvasás) többre mész. Én is 1066-on döcögtetem a ramjaimaat mert fesz se kell nekik hozzá, és nem melegednek, pedig 1400 körül tudnak. Arra jó, ha a proci bírja a tuningot, ne a ram legyen a gát egy magasabb FSB-nél. -
lipi67
nagyúr
válasz
Piloss #10932 üzenetére
Nem jönnek most be a linkjeid, s nem emlékszem a képekre, de:
Megnézed, hogy a proci- lap páros milyen FSB-t bír (szeret, normális feszen (24/7) ),s ahoz osztod vissza a ramjaidat. Van, hogy tuningnál a túl alacsonyan járatott ram is visszafog. Nem 1x van, hogy keresed a procid végét, s ezért alig, vagy nem (1:1-ben) osztod vissza a ramokat és..hátráltat. Erre nincs recept, ki kell tapasztalni.
Alaplapod topikjában keress rá, biztos van róla írás, hogy hol állíthatod a ramjaidat. Ott keresd meg a Static tRead Value -t, az a performance level. Ha nem találod, tedd fel a memset nevü progit, ott win alól szoftveresen állíthatod, s az spd fülre kattintva kiolvastathatod a ramod értékeit vele. Ezeket kellene biosba belőni. -
lipi67
nagyúr
Szia!
Igen, régebben 3 favorit volt, a Te lapod, a P5B és az Abit IB9. (Én az utóbbit vettem) Nálam a 2180-as ment benne max.406FSB -vel (tesztre-valid-) Hogy magyobb procik esetén mit bír..Sajna nem tudom, de szerintem nem feltétlenül 1066 állítja meg. Kéne kölcsönkérned 1333-as procit (ha azok szimpatikusabbak), s megnézni, mit kezd velük. (Bios támogatja-e) Az a biztos.
Amit olvastál: Szerintem félreértelmezhetted, vagy én értem félre? Működés közben ugyan nem cserélsz procit, de gondolom, nem is erre gondoltál. Szerintem arról van szó, hogy a mostani prociddal állítsd 333-ra az FSB-t, mentsd s úgy kapcsold ki a tápt,s jöhet a csere. Butaságot nem akarok írni, hogy mit támogat 100%-ra a lapod. Egy magasabb szorzóju procival elvileg jobban húzhatnád, de ez jelentős javulást nem jelentene a 3,2GHz-re húzott procidhoz képest..A quad jó megoldás lehetne, csak..abban a lapban, kétséges. Nem a proci, sajna a lapod szab gátat (szabhat), az északi hidadat nagyon kellene feszelni, s hűteni is azt, nem a procikat. Más procival meg látványos javulást nem tapasztalnál, igy..Szerintem alaplapcserén gondolkozz, jobban jársz. Kezdetben elég lenne a mostani procid is bele, s 8x425 (3,4GHz ) nem lenne akadály, s a ramjaid is bírnák a 900MHz-et. Később meg..eladod a 965-ös lapodat meg a procit, s veszel egy jobb procit érte. Én ezt tenném, de mondom, próbáld ki, mit tud a bios, mit támogat FSB ide, vagy oda. -
lipi67
nagyúr
Látom, volt forgalom..A törpém elcseszte a gépet, ha kész leszek, s tudok, válaszolok.
-
lipi67
nagyúr
válasz
jokerone #10931 üzenetére
Még valós 1,35V se sok, nem az a baj. Feszek autón!!! Nee. Kákhalál meg 95%-ban memória.. Prime blend. Ezzel tesztelj!!! Szarni a IBT-re, smallFFTs-re, ha 1ütt nem tudja a rendszer. Külön-külön hiába megy a mem és a cpu jól, ha x visszaosztást nem szeret a ramod, s tuningnál meg azon járatod. Sőt ha még jó is, akkor is lehet, hogy a lap nem bírja együtt, kell neki kis plusz fesz. A blend az ram-cpu-lap.
-
lipi67
nagyúr
válasz
TazLeacher #8922 üzenetére
Hát az valóban egy antituning lapocska, de jó, mert Abit!
(IB9-azért jobb volt,s alig-alig drágább
)
-
lipi67
nagyúr
válasz
sellerbuyer #8914 üzenetére
Ha be se bootol akkor nem fesz lesz az, inkább a performance level. Mindent állíts be ahogy eddig is tetted manuálisan, a pl.-t tedd 10-re, mennie kell! (Stati tRead Value -bios)
-
lipi67
nagyúr
válasz
thunder1991 #8894 üzenetére
Sajnos, nincs mit. Sajnálom. (azért elég fura..)
-
lipi67
nagyúr
válasz
thunder1991 #8892 üzenetére
Hát..nagyon úgy fest sajnos
-
lipi67
nagyúr
válasz
thunder1991 #8888 üzenetére
Ha nem látja semmi, nem is pislog (nincs jel) akkor valószínüleg meghótt. (biosba ugye engedélyezted..
-
lipi67
nagyúr
válasz
lancer77 #8880 üzenetére
Hm.. Sajna begyepesedett Inteles vagyok, s nem ismerem se a procidat, se a lapodat, igy nem tudok (nem akarok) érdemben vszolni, mert a feltevés kevés...Valószínű, hogy kevés a fesz,s bár biosszinten megmarad, se valójában visszaáll. Próbálj feszt emelni..,vagy..
kérdezz meg egy [ilyen ] fanatikus ams-t.. -
lipi67
nagyúr
válasz
thunder1991 #8877 üzenetére
Köszi a bizalmat, elpirultam
Q66 jobb proci.A MHz belüli különbség..vicc (olyan mértékben vicc)
Játszani nem szoktam, nem tudom, hogy melyik game mennyi magot használ, de kb igaz, hogy mostanság nem nagyon használják a játékok. Viszont..q66-tal +3DMarkozz, meg 7200-vel. Majd látod melyik, mit tud.Ha módodban áll, nyugodtan cseréld le! A q66 nem mai proci, de még ma is jogos hellye van a quad procik között!!!!(Sőt..)
-
lipi67
nagyúr
xrvman-sirdond-D1rect : Visszaolvasok holnap,de most már nem nagyon látok.
Druszám!!: Köszi!!! Mardhatná lmég egy kicsit. A keri bulit meg ledumálhatnánk vmikor, csak lenne már meg ez a fránya műtét..
Jó éjt mindenkinek!
Il.. jó reggelt? -
lipi67
nagyúr
válasz
sirdond #8854 üzenetére
[OFF]nem hiszed el... éjféltől veled tuningolok msn-en (most is) Most tartunk egy 8400-essel és egy P45 DS4-gyel 8*500-on ..2x2 giga rev2-es és 2x1giga rev1-es reapered van, a neved meg:
ko-ko82tök hülye vagyok. Ime:
"Alexandra üzenete:
*ko-ko82 PH nevem
LZ üzenete:
*tényleg kevertelek akkor
*tudtam, Te vagy most
*csak azt hittem a neved
*sirdond
Alexandra üzenete:
*értelek + esik az ilyen az emberrel
LZ üzenete:
*csak fura volt mert igértem neki h segítek s ma nem emlékezett rá ,h tegnap msn-en beszéltünk..
*akkor nem csoda
Alexandra üzenete:
*velem volt tegnapra megbeszélve,de gondolom sok olyan gyerek van mint én,de neked hála és a hozzád hasonlóknak van még remény a tuningban
*odahaza kezdőknek."
LZ üzenete:
*szívesen teszem, de most már igy hajnali negyed 4 után.. folytassuk holnap , ok?...
stb..
[/OFF]
-
lipi67
nagyúr
válasz
sirdond #8851 üzenetére
húúúúúúúúúú
basszus, azt hiszem vakivel kvra összekevertelek...Nem a Te bnőd Alexandra?(ez az msn név..s Kornél a valódi neved)- besz@rok..ilyen hülye is csak én lehetek .
komoly, h nem Te vagy? Még el is mentetted az msn-t ..Van itt valaki aki magára ismer?
#8848) xrvman Jól mondja a drusza.Esetleg még annyit: a 8500-ös alulfeszuelve is viszi a 4GHz-et,prájmolás alatt 60° alá szoríthatod, bár.. Igaz, nem ok a nagy hőmérséklet(60° nem nagy!!!), de a magas húő nem gyilkol annyira mint a magas fesz. Magyarul: ha 1,3v és 65° Téged is túl fog élni..
-
lipi67
nagyúr
válasz
sirdond #8846 üzenetére
Mit mikor is? Nem veled beszélgettem tegnap est a bnőd msn-jén?
(ha nem..akkor kivel?
)
(#8847) Örni1400: Tisztességes, szép eredmény! 25-30° -hát olyan nem lesz
Kérdés: Mit tudhat a procid, s mi az amit megér a 24/7.(1,35v-on pl tud-e annyival többet, mint 1,3v-on, hogy megérje.S ez milyen hőtzermeléssel jár..)Szerintem itt a ph-n úgy 4-6k közötti kategória elég egy 24/7-es tuninghoz. (pontosan nem tudom, h mi az, én 1,7v-ot is adok néha, nagyobb hűtőket nézegettem eddig.) -
lipi67
nagyúr
válasz
Örni1400 #8843 üzenetére
Egyelőre VID-es tuninggal 4GHz-et sztem.9*445-ön, cpu fesz VID+VDroop a biosban.másnak nem is kell fesz, esetleg az MCH-nak 1,2v -1,3v között.
(nézd meg real temp/settings/max.VID -nél mit ír. Gondolom úgy 0,05v a feszesésed,ezt add hozzá a real Temp-se értékhez, s ezt add neki biosban. FSB-t 445-re . Kb..) -
lipi67
nagyúr
válasz
jozefgucci1 #8833 üzenetére
Az Asus P5B szereti a procidat ha minden igaz.Alapfeszen alatt gondolom VID-es tuningot gondolsz. Tehát: Real Temp-pel megnézed mennyi a max.VID-ed. Biosban adsz neki 1,3v-ot és utána prájmolod. Nézed közben CPUZ-vel, hogy mennyit esik a fesz(legyen most az 1xűség kedvéért akkor 1,25V) Vagyis 0,05v-ot drooppol a lapod.
Bemész a biosba és a Rtempből kiolvasott VID-hez hozzáadod a a,a5 v-ot. (Pl 1,15VID-ből lesz bios 1,2v)
Na ezt belövöd,s szépen emelgeted az FSB-t,s közben prájmolod, hogy stabil-e.Kb ennyi (ramokat visszaosztod ha kell) Mivel a gyári FSB 266, MCH-nak, ICH-nak se kell emelned, hisz nem fogsz ezzel a fesszel 400-as FSB-t ostromolni.
HA a hő nem emelkedik nagyon, stabil a prime..készen is vagy. -
lipi67
nagyúr
válasz
robotjatek #8826 üzenetére
Hát Ha pl csak egy közepesen jó procit fogsz ki, akkor a egy TX2-es is lazán megfogja. ha jól szellőzik a házad, megkockáztatom: gyári hűtő is simán.(9,5*400-hoz nem kell feszt emelni,sőt..alulfeszelve is tudnia kell ha közepesen jó..)
sirdond: Este megbeszéljük, kezd misztikus lenni..
bendzso: CPU VCore -nak pluszt adni..(nem okoskodásból írom, kérlek ne értsd félre, de..4 hengeres tuning nem 1xű. Táp is kell alá, és..olvasgatsd a manualt mert lehet, feszelned kell a lapodat a plusz MHz-ekért (MCH-ICH - amik ugye plusz beállításokat, utánállításokat igényelnek majd.- ) -
lipi67
nagyúr
válasz
Gargantua #8820 üzenetére
Első kép:
1. Fsb srtap :1066-os a procid, a jobb, stabilabb memkezelés miatt itt 266-ra kéne állítani, hogy olyan szorzókat engedélyezzen amiket szeret a lapod.
2 PCIE Freki: nem auto: 100!
3. Rambeállításaid se auto, ott a memset nevü progi.ESP/EPP fül.Kiolvasod s beállítgatod.
(lehet, azt is adja auto-n ami nem aktív ott 5-5-5-16..)
4.FSB termination (VTT) magas. Ha emlékezetem nem csal, ez alap 1,2v Nálad, s 1,35 körül bőven jó (elég) -ha kevés 24/7-ben akkor se meld, inkább mondj le pár MHz-ről.
5. NB-t se hagyj auton. Ez is alapból asszem 1,2 .1,4 ig max emelheted(24/7) többet nem ér
Második kép:
Load Line cal: alacsony feszen elabled (úgy 1,35 ra saccolm a prociddal),felette disabled, s inkább a procinak adj plusz feszt( ez csökkenti a VDroop-odat)
Cpu GTLRef:Ez a VTT-vel 1ütt működik, értékük kb 0,8 legyen,úgy állítsd beLehet, hogy nem fog úgy menni a proci, de biztonságban lesz..
FSB-t , procinak feszt természetesen emelhetsz, csak a ramokat kell majd figyelni, és ha szükséges, visszaosztani.
Sok sikert! -
lipi67
nagyúr
ja ICH-MCH (Déli-Északi híd) Nálad 1,5 és 1,2 v. A nagyobb FSB elérés miatt emelheted (ne adj többet nekik max 1,6V és 1,3V)
Annak a lapnak."szarrá" kell tudni hajtania a 2160-ast!!! -
lipi67
nagyúr
válasz
sirdond #8816 üzenetére
Talán [igy] 1x rübb lesz.
Igen, van. Nálad az, hogy mivel 667-es a ramod, nem tudsz FSB-vel az égig menni. Tehát..célszerű a legnagyobb szorzódon (9-es) és a legkisebb FSB-n elérni azt amit akarsz.
Szerintem, először azt nézd meg, hogy mennyit megy a proci 1,3v -on. Ezt add neki biosban. Ramok szinkronban (2-es), és 300-as FSB.
(G)MCH: Itt tudnád beállítani a fix chipset frekit(nem baj ha nincs),a memók stabilitásánál lehetne jelentősége. (más-más osztókat tesz láthatóva, a proci-lap-ram függvényében)Esetedben 200 lenne (Procid), van még 266(ugye pl. a 6750-es)333-as (pl 8400-es) 4000 és auto.Load Line Calibration:: Egy elvileg jó funkció.Lényege h csökkenti vagy netán meg is szünteti a feszesést (Vdroop), s nagyjából azt is kapja a proci (fesz) amit biosban beállítunk. Nem részletezném, felesleges.
-
lipi67
nagyúr
válasz
thunder1991 #8805 üzenetére
Bios 1,56 is sok 7200-esnek 24/7-ben..
ok.
Jön a nyár is, max 1,4v..többet ne adj! -
lipi67
nagyúr
válasz
speed3456 #8791 üzenetére
Kicsi lesz az a deszka Neked...Nem tudom, hogy milyen a ramod, de 2,2v -on 5-6-6- -on tudnia kellene, főleg ha eddig is tudta. 330-as FSB nem sok, nem kellene még ennek a lapnak itt elfogynia. Nagyon visszafogja a procidat..
Nézz már be a topikjába légyszi, hogy mi a tapasztalat, mennyit tudnak FSB-ben..
-
lipi67
nagyúr
válasz
sirdond #8789 üzenetére
bocsi- beteg a törpém, gyógyszereztem..
(G)MCH 200
SPD :2.00
Dram timinng select:manual
5
5
5
15
Advanced Timing Contr./Channel a és b/Static tRead Valule :9
Load line cal: disabled
cpu Vcore 1,45v
Cpu Termination: normal (1,2)
Cpu Pll: Normal (1,5)
Cpu ref: Normal
Mch core: 1,2
Utána minden Normal, kivéve a ram, annak adj 1,9 v-ot és boot
Ha nem megy..
1. vegyél le picit az FSB-ből (ami 350-en áll)
Ha elérted hogy stabil legyen, próbáld csökkenteni a Cpu feszt 1,45-ről.
Jó lenne 1,4v (bios) alá menni, ez a Vdroopal 1ütt 1,35 körül lenne ami több mint biztonságos 24/7-ben is. -
-
lipi67
nagyúr
-
lipi67
nagyúr
-
lipi67
nagyúr
válasz
thunder1991 #8781 üzenetére
Akkor szuper !
Azért majd írd meg, hogy s mint!!!! -
lipi67
nagyúr
válasz
Sebaj Fóbiás #8778 üzenetére
Igen, sztem jól saccolsz.
Giga lap meg 5200..Jó választás! [egy példa Geritől..]
Itt ia a vid volt biosban belőve,s azért..ment ám rendesen! -
lipi67
nagyúr
válasz
thunder1991 #8776 üzenetére
Addig már csak kibírjuk
Nekem 10° volt a kupak és a magok között alapon IB9-ben. IP 35-ben 2°..minden megeshet. -
lipi67
nagyúr
válasz
thunder1991 #8774 üzenetére
Ott valami nem ok!Jól ráfekszik a hűtő? Pasztázás is ok?
-
lipi67
nagyúr
válasz
thunder1991 #8772 üzenetére
Ram: Hát az elég akkor 468-as FSB-re,tehát fölösleges a csere.(lap nem tudná)
-ez megközelítőleg ugye 3,3GHz lenne-.A proci menne annyit, nálam is ment a 6320-as is 3,6GHz-et.Viszont..Eleinte van különbség rendesen de..hogy 3,1 vagy 3,25GHz..Nem igazán.(s nálad az a vége kb)A hőmérsékletet írd már majd le még1x légyszi, nem nagyon értettem. Alapon (nem húzva),netezés közben mennyi?
-
lipi67
nagyúr
válasz
thunder1991 #8762 üzenetére
Bocs, hogy belepofázok, de sztem tök felesleges a ramcsere. A 6300-as 7-es szorzója, s ez miatt a nagyobb FSB a gát..A kingmaxok is biztos mennek 860-900MHz körül ami 430-450-es FSB-t jelentene szinkronban. E fölött meg a lapod határt szabhat, s nem hiszem, hogy 533 feletti fsb-t tudna. (Procid se). Az meg, hogy 850 vagy 1066-on megy a ramod..
1:sose vennéd észre
2:szinkron 850 lehet jobb mint laza időzítések és visszaosztásból született 1066..Egy 430-as FSB-n elért 3GHz, 860-on pörgő ramokkal..még talán reális elvárás lehet.
(Úgy 510-525 amit tudhat a proci )-de hűteni..azt kell
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Linux kezdőknek
- Windows 98/ME kérdések és válaszok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Motorola Edge 50 Ultra - Nordic Wood - Használt, karcmentes
- Gamer szék noblechairs LEGEND TX Szövet Antracit
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest