- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Piros Arany kiadást kapott a kínai Z Fold7
- Azonnali mobilos kérdések órája
- A napon sütkérezik a OnePlus 15
Új hozzászólás Aktív témák
-
ktomek
aktív tag
válasz
Skynet258 #845 üzenetére
a memória szorzója szabadon állítható (többnyire), és nincs beosztva 2-re, meg 4-re... Nekem például 2.5-ös a szorzóm, mégse ddr 2.5-öm van, hanem ddr2
Ezt nem értem, h miért írtad...
(amúgy nekem is 667-es osztással megy az amúgy 800-as ramom, a húzás miatt)A 4x-es fsb, ahogy te fogalmaztál, köszönő viszonyban nincs a ddr2-vel, ez a felszorzás a procira vonatkozik
Ezt megint nem értem.
Eleve hogy írhatsz ilyet, hogy "köszönő viszonyban sincs" ? Tehát semmi közük egymáshoz? Mint mondjuk a bokszkesztyű, meg a narancslé?
Azért a gyakorlatban, ha ÉN, az OSTOBA, 200MHz-es fsb beállítással (*10=2GHz proc órajel) "beteszek a gépembe" egy ddr2 800MHz-es modult (ami ki tudja miért, de 800MHz-en megy, és a bios-ban is azt látom, hogy cpu:ddr=1:4) , és mondjuk viccből vissza veszem az fsb-t 1MHz-cel, akkor hihetetlen módon a ram órajele 796-ra változik.
Azért ez egy erős "köszönő viszony"!
Persze máshogy is szorozgathatom a mem órajelet, de mindennek az fsb lesz az alapja...Amúgy az Intel platformot nem ismerem, ami valóban ciki, ezt elismerem.
Kösz az olvasmányt! Igazán hasznos, de mintha már olvastam volna hasonlókat.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Battlefield 6
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen TV-t vegyek?
- iPhone topik
- Jövedelem
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- BMW topik
- További aktív témák...
- ÚJ GARANCIÁS 13-14 gen intel High End processzor bazár! VERHETETLEN ÁR!
- AMD Ryzen 5 5500 Processzor - Kitűnő állapotban!
- AMD Ryzen 7 5800X3D 8-Core 3.4GHz (96M Cache Up to 4.5 GHz) AM4 Processzor! BeszámítOK
- AMD Ryzen 5 8400F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 7 9800X3D - Új, 3 év garancia - Eladó!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3527, 94% Akkumulátor
- Ipad Pro A1709 64GB és 256GB Retina 2K cellular
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3319
- Apple iPhone 14 Stílusos megjelenés, megbízható teljesítmény- Használt, karcmentes 3 hónap gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest