- Azonnali navigációs kérdések órája
- iPhone topik
- Akciófigyelő: Kedvezményekkel nyílt új Xiaomi Partner üzlet a Westendben
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F7 – bajnokesélyes
- A ZTE sem maradt adós csúcstelefonnal
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Egyéves Gemini AI Pro a Google-től a magyar egyetemistáknak is
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr.Peter
aktív tag
Mivel a másik topikban nem sikerült választ kapnom, ezért itt is felrakom a kérdésemet:
Most raktam fel a gépemre az ASUS PC Probe 2 programját, hogy tudjam a proci hűtő fordulatszámát állítani.....
(előzmények:ASUS P5K/EPU lapban lévő P4 651-es 3.4ghz-s procit sikerült felhúzni 4.3ghz-re kis fesz emeléssel és fsb emeléssel visszaosztás nélkül, így a 667-es ramok immár majdnem 800asként működnek és a tesztek alapján gyorsabbak is.)A proci 4.0Ghz-re volt beállítva alap 1..272V-on, és az asus programjába beállítottam, hogy silent módban menjen a proci hűtő(Alpine GT 2.0) Így a fordulatszám 2200 ról szépen lement 660 körülire, és néha még a program be is riasztott, hogy 600(ez a minimum) alá esett!
Ráküldtem ilyenformán az aidát, hogy dolgoztassa kicsit meg....(előtte más venti módokban is kipróbáltam és 4ghz-n 70 fok fölé nem ment soha)
És ekkor egyszer csak riaszt a program, hogy a proci 92 fokos!

B....eg UGYE az aidát gyorsan kilövöm, ventit vissza performance módra és várom, hogy hűljön.... fél perc alatt nem hült vissza 88 fok alá!
Úgy, hogy 0% cpu használat és maximum venti fordulat. (csak megjegyezném, hogy a venti rpm jelző amikor gyorsult vagy lassult a cucc néha tolt ilyen 30000 körüli értékeket mint aki meghülyült)
A gépet újraindítottam, és kipróbáltam újra ugyan ezt, de nem csinálta megint, kézzel megfogtam a hűtőt és nem volt 90 fokos, lehet, hogy a mérő kiakadt vagy elromlott? Volt valakinél hasonló eset? (A múltkori eset óta megint volt egy érdekes.... az alaplap 100 fokos volt az érzékelők szerint.)
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ GARANCIÁS 13-14 gen intel High End processzor bazár! VERHETETLEN ÁR!
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 7 5800X3D 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- i7-10700
- AMD Ryzen 5 5600X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 7 5800X3D 8-Core 3.4GHz (96M Cache Up to 4.5 GHz) AM4 Processzor! BeszámítOK
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Lenovo ThinkPad T14 Gen1 Intel i5-10310U Sale.exe: 26.10.2025-ig Kedvezményes ár!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Xiaomi 11T 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Motorola Edge 40 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest