- Akciófigyelő: Megnyílt a Xiaomi hivatalos magyar webáruháza
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hamarosan itt az Amazfit T-Rex 3 Pro – fotók, infók az új óráról
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Elalmásodik a Xiaomi: 100 wattos töltéssel érkezik a 16 Pro Max
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Doblós
aktív tag
Oblivion,
-
darál0w
Jómunkásember
leírtam mi kell egyelőre.
és használd a szerkesztés gombot...na meg ha vkinek válaszolsz, akkor a válasz gombot nyomkodd ne az uj postot...
-
Doblós
aktív tag
picit lemaradtam,bocs
-
Doblós
aktív tag
köszi szépen.akkor mit csináljak,gondolom a BIOS-ban kell állítani
-
-
Doblós
aktív tag
csak azért kérdezek ilyen hülyeségeket,mert van egy gamem,amivel fullba szeretném tolni
-
Doblós
aktív tag
oh,az nekem pont elég is.és pontosan hol tudom felhúzni?ja,és ez mennyiben károsítja?
-
Doblós
aktív tag
FSP,nem tudom,milyen,nem értek hozzá,lappal mi a baj?
-
Doblós
aktív tag
ja,meg hőcsöves Asus hűtő
-
Doblós
aktív tag
értelek,köszi,az alaplapom Gigabyte G41m es2L,van egy 500 wattos tápom
-
Myth
aktív tag
válasz
darál0w #17580 üzenetére
Próbálkoztam, 3,33ghz stabilnál pedig úgy döntöttem hogy elég lesz ez nekem... Légyszi vess egy pillantást az értékekre hogy változtassak-e még valamin esetleg! Köszi
4 memtest egyszerre, 700mb-vel 200%ig stabil (aztán leállítottam)
Prime95: 1,5 órán át ment
IBT: 10 tesztA köv. beállítások:
DDR2v: 2,1V (4-4-4-15 időzítéssel)
FSB term.: 1,3V
MCH: 1,35V
CoreVoltage: 1,31250VHőfokok és CoreVoltage:
Nincs terhelve...
Terhelés IBT-vel... -
darál0w
Jómunkásember
válasz
theiron320 #17577 üzenetére
cpu PLL 24/7re 1.5V...azt vedd vissza.
Most megemeltem a cpu frekit 1,29 most frekit vagy feszt emeltél?
5 körön keresztül lefutott a kis intel burn teszt 2048 mb kuka....10-12 kör. max stress. az már mond vmit...
a hő még jo.. 74°Cig jo vagy...persze tesztek alatt.mindennapokban ez a 60at sem fogja átlépni.
-
Doblós
aktív tag
hali
-
Doblós
aktív tag
Sziasztok,érdemes lenne őt tuningolni?C2D E8200
-
theiron320
aktív tag
Talán mégsem fulladt ki ez a kis jóság
.Most megemeltem a cpu frekit 1,29 és még sztem ez is jó neki mert más 1,35 el ért el hasonló eredményeket és a cpu pll 1,6 és 5 körön keresztül lefutott a kis intel burn teszt 2048 mb.Majd holnap ha lessz időm akkor még letesztelem maximumon is és ha megy akkor úgy hagyom ha meg nem akkor visszaveszem.Ezek a beállítások meg 24/7 esek?Még azt szerteném kéredzni hogy 65 fokig felmehetnek a magok és a cpu?Nem?
-
-
Debesq
tag
Megvolt a test 8 as szorzón is nincs semmibaj
Akkor most milegyen? Állítsam vissza 9re és emelgesem a FSBt?
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
theiron320 #17571 üzenetére
hát kár.
elfogyott a lapod sajna....
a kis szorzo miatt elég magas FSBre kényszerülsz, yorkfield alatt a lapok ebből mg elég hamar kifogynak...sanja kevesebb FSBvel fog csak menni.
-
theiron320
aktív tag
Sajnos 2048 mb intel burn test nél még ezekkel a beállításokkal a harmadiknál hibázik.Sőt ha még feljebb veszem a 2,1 re a a ramot és a procit is egy kicsit akkor még hamarabb hibázik.Kár.....Azt hiszem, hogy inkább hagyom.Köszi az eddigi segítséget.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Debesq #17566 üzenetére
nem érted amit írok...most a ramot teszteljük...
vedd visszább a prociszorzot 1el vagy kettővel, hogy ha hiba van, tudjuk, h nem a proci az...(fesz marad....)
leteszteljük mit bír a ramod...utána mehet a prociszorzo maxra...
a ramod a szűk keresztmetszet ezért kell tesztelni...
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
theiron320 #17561 üzenetére
nincsmit...várlak vissza
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
theiron320 #17557 üzenetére
ezek 24/7es értékek....tehát nem szállhat el, ha van megfelelő hűtés, légmozgás...ez sztm nálad adott.
-
Debesq
tag
Na megcsináltam a memtestet. Nincs semmmi gáz, de akkor az FSBt emelhetem? Nem lesz vmi baja a ramnak?
-
gooool
őstag
Sziasztok!(vagyis inkább szervusz darál0w
)
Most érkezett meg az i3 530-am,ami elég jó kis példány,de nem nagyon értek még az új Intelek tuningjához,szal lécci segítsetek.
Egy 4Ghz-es 24/7-es beállítást szeretnék használni.Kösz a segítséget!
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
theiron320 #17555 üzenetére
a lapod száll el nem a proci...told fel NBt és FSBt is 1.4Vra...még belefér, ha jo a hűtése a háznak...
ha nem lesz így se stabil, akkor FSB csökkentés...
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Debesq #17549 üzenetére
jo...akkor időzítést lődd be 5-5-5-15re.
1.9-2V
memtestet ugy kell használni, h ahány giga ramod van annyiszor indítod el az alkalmazást egyidőben 700-700 mbal és minimum 150%ig hagyod futni...ha nincs hiba, akkor jo...ha hiba van először időzítéslazítás, éls uj proba. ha még mindig hiba van, akkor mehet neki a feszemelés...2.1Vig max.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
theiron320 #17545 üzenetére
nb és fsb term magas...vedd visszább őket...
nb 1.35V
fsb 1.3V
procifesz jo...de sztm kisebb feszen is elviszi ezt az orajelet...
-
theiron320
aktív tag
Szia!Most lefutattam 1024 mb val intel burn testet 5 körön keresztül stabil volt de még tesztelem csak most nincs rá időm.A feszültségek a következők:
cpu 1,2750
nb 1,4
fsb term. 1,4
sb 1,3
cpu pll 1,5
Szerinted ezek még elfogadhatóak vagy már magasak?Főleg a cpu ra gondolok.
A vpu coolerem pedig http://www.pcwebshop.hu/images/20081122220349_V72.jpg -
darál0w
Jómunkásember
válasz
theiron320 #17541 üzenetére
ott van, h kinek írtam....
MCH : north bridge...ezen keresztül kommunikál a proci és ram...kell neki a fesz.
NB voltage lesz nálad lehet....nemtudom.
nem lesz élettartam rövidülés...ezek 24/7es értékek...
-
theiron320
aktív tag
Ö nekem irtad, hogy nem merted volna húzni?Az mch az mi?Ugyan ott találom meg ahol a többi van?És ha ilyen értékekre belövöm hogy MCHt 1.35V
Fsb termination voltage 1,3
Cpu 1,25
Dram voltage 2,1
nb voltage 1,3
akkor szamithatok lényegesebb élettartam rövidülésre? -
darál0w
Jómunkásember
válasz
theiron320 #17535 üzenetére
ha a hűtőd bírja, akkor 1.35V is mehet a procinak, de a lap hamarabb kifullad...
a kis szorzo miatt ennyi feszt a büdös életbe nem fogsz adni a procinak...
jo, ha 500FSBt fog vinni a lapod stabilan.
a sok ram miatt told fel az MCHt 1.35Vra.
FSB terminationt meg 1.3Vra a magasabb FSB elérése miatt.
-
theiron320
aktív tag
Esetleg az nem lehet baj, hogy 4x2 gb ram van ?
-
theiron320
aktív tag
Az fsb termination voltage az mi?Meddig mehetek ami még nem károsítja az alaplapot?A ramok 457 en mennek vagyis 915 mhz-en.A tapom corsair tx 750.
-
darál0w
Jómunkásember
nemide....
-
Debesq
tag
Helló! Húztam a procit, 270 FSBn ment az orthos is meg minden, azthitem hogy stabil, de amikor csak egyszerűen netezek bejött a kékhalál vagymi. Szerintetek a ramnak kellene még fesz? Most 1.965 ön volt. Az alap fesz 1.8V.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
theiron320 #17527 üzenetére
fsb terminatiot is fixáld...1.2V elég kezdetnek.
ramod mennyi megy?
és milyen táppal nyüstölöd?
-
theiron320
aktív tag
Sziasztok!Eddig ezeket a beállításokat használtam és a gép stabil volt.
FSB Frequency - 457
PCIE Frequency - 100
FSB Strap To North Bridge - Auto
Dram Frequency - Auto
Dram Timing 5-5-5-15
CPU Voltage - 1,23750
FSB Termination Voltage - Auto
Memory Voltage - Auto
North Bridge Voltage - Auto
PCIE Spread Spectrum - Auto
CPU Ratio - 7.00
DRAM Static Read Control - Auto
DRAM Read Training - Auto
MEM OC Charger - Auto
CPU Spread Spectrum - Auto
CPU Margin Enhancement - Optimized (default)
Azt szeretttem volna elérni, hogy a ram 1066 mhz en menjen mert ddr2 1066 mhz ramjaim vannak.Ez nem sikerült sajnos bármilyen beállítást használtam.
Akkor gondoltam sok próbálkozás után, hogy mindegy akkor emelek egy kicsit az fsb-n.
Ezeket a beállításokat használtam
FSB Frequency - 476
PCIE Frequency - 100
FSB Strap To North Bridge - Auto
Dram Frequency - Auto
Dram Timing 5-5-5-18
CPU Voltage - 1,25
FSB Termination Voltage - Auto
Memory Voltage - 2,1
North Bridge Voltage - 1,3
Cpu pll voltage 1,5
CPU Ratio - 7.00
DRAM Static Read Control - Disabled
DRAM Read Training - Disabled
MEM OC Charger -Enabled
CPU Spread Spectrum - Disabled
CPU Margin Enhancement - Performance mod
AI Transaction Booster: [Manual]
Common Performance Level [18]
Pull-In of CHA PH1: DISABLED
Pull-In of CHA PH2: DISABLED
Pull-In of CHA PH3: DISABLED
Pull-In of CHA PH4: DISABLED
Pull-In of CHB PH1: DISABLED
Pull-In of CHB PH2: DISABLED
Pull-In of CHB PH3: DISABLED
Pull-In of CHB PH4: DISABLED
SBridge Voltage: [1.10]
De sajnos az intel burn teszt hibázik meg 1024 mb is.
Azt szeretném kérdezni hogy szerintetek hol a hiba vagy mit kellene átállítsak?
Konfigom:
Asus P5Q-Pro motherboard
Intel Core 2 Quad Q8200 Processzor+asus v72 cooler
4x2 Gb Corsair c5-pc8500 ddr2 1066 mhz ram
Gigabyte 4870x2 videocard
640 gb wd + 500 gb seagate hard -
Blaze71
őstag
válasz
darál0w #17524 üzenetére
Az előző elhalálozott Giga lapom meg úgy kezdte, hogy egy darabig extrém módom bírta a tuningot, majd csak kevésbé, aztán sehogy és a végén el sem indult. Nos, ez még elindul, de elég érdekesen. Minden esetre az előbb, amikor szétkaptam a gépet, már leszedtem a lapról a Titan VGA hűtőt az északi hídról és visszaraktam rá a gyári bordát. Mondhatni szállításra kész.
-
Blaze71
őstag
válasz
Blaze71 #17521 üzenetére
Fent a másik BIOS, de a helyzet annyiban változott, hogy így már nem is indul el. Szerintem gariztatás lesz. A BIOS-ig eljut, be is állítottam a tuning kivételével mindent, de miután kiléptem, csak a Post-ig jutott. Majd RESET után elvileg elindult, de mielőtt még töltötte volna a Windows-t, megfagyott. Szerinted is vihetem gariztatni?
Szerk: Most nem, de ha minden oké, akkor úgy szoktam Win alatt csinálni és kiveszem a pipát a Load CMOS Default after BIOS update és a Clear DMI data Poll előtt. Sosem volt vele gondom. Nem az első Giga lapom, ráadásul nem is az első, ami elhalálozik. Gondolom az FX-5000 és a 2 db 1 GB-os Kingmax nem halhatott meg, hiszen akkor vagy nem indulna, vagy valamit csipogna indításkor.
Szerk2: Elvileg nekem nem fog 20 ezerbe sem kerülni, a DS3 meg 20.800.- volt, amikor vettem, ergó még vissza is járna egy kevés.
-
Blaze71
őstag
válasz
darál0w #17519 üzenetére
Találtam egy régebbi, de nem túl régi BIOS-t, amit már használtam, bár azóta lecserélte a Giga az oldaláról. Helyette került fel a legfrissebb Beta BIOS. Most megpróbálom ezt Pendrive-ról feltenni. Ha nem megy, akkor holnap viszem vissza gariztatni. Kérjek egy ilyen MSI lapot helyette?
-
-
Blaze71
őstag
válasz
Blaze71 #17515 üzenetére
Kipróbáltam, rögtön üres volt a képernyő, majd újraindult és kiírta, hogy biztonsági módot ajánl. F1-re tovább, Del-re BIOS. Nyomtam neki egy Load Optimal Default-ot és újraindítottam. Rendszer szépen felállt, de Everest memóriateszt alatt megfagyott. Azóta, lassan már 5 perce szépen mutatja, ahol megfagyott. Ötlet?
Szerk: Akkor visszateszem az előzőt, mert a legfrissebb van rajta. Mondjuk előtte meglesem a Giga oldalát, hátha került fel újabb. Tényleg, ha frissítés közben fagy meg, akkor sem lehet gond a DualBIOS miatt, igaz? Úgy érzem mehet gariztatni, csak nem a legjobbkor, a magas árak miatt.
Na, nyomtam neki egy RESET-et és nem Boot-olt vissza. Csak akkor, ha kikapcsolom egy percre a tápot. Nejem meg rohadt mérges, mert az Ő gépéről van szó. Most csesztet, persze jogosan, hogy minek nyúltam hozzá, ha jó volt....
-
Blaze71
őstag
válasz
darál0w #17511 üzenetére
Ezen a lapon nem néztem még a max EC-t, ezért akartam most meglesni. Viszont 294MHz-et már ment. Most meg nem akar 273MHz-en sem stabil lenni, ráadásul nagy nehezen sikerült életet lehelnem bele, de még az egér is szaggat, az Everestből nem tudtam kilépni, hiába kattintgattam a bezárásra. Aztán idővel megfagyott és nem reagált a REST gombra sem, csak a főkapcsolóra. Következő induláskor visszavettem az EC-t 246 MHz-re, de a BIOS-ból kilépve nem indult el. Egyszer eljutott a Post-ig, de érdekes módon a Post alján kiírta a proci típusát és megállt. Kikapcsoltam hátul, mindjárt rálesek, hogy elindul-e.
-
Myth
aktív tag
válasz
darál0w #17505 üzenetére
Visszavettem őket. Érdekes módon prime95 több órán futott hiba nélkül ibt-t is többször lefutattam 10 teszttel és ezeken stabil viszont néha szétfagy a win7 amikor nincs terhelés alatt. BCCODE: 124es hibaüzenettel... Valami olyasmit találtam ezzel kapcsolatban, hogy lehet wifitől. Nekem usb-s wifim van, lehet esetleg attól? Mert ha a teszter progik stabilak akkor elvileg nem a húzás miatt lehet ez nem? Erről esetleg nem tudsz valamit?
-
Blaze71
őstag
válasz
darál0w #17507 üzenetére
Most nekem van gondom. Gigabyte GA-MA770-DS3 Rev 2.0 deszka. Eddig szépen ment, egy FX-5000-es procival. Mivel nincs rá lehetőség, hogy UnLock-oljam, így simán 2 maggal, L3 nélkül. Tuningoltam 3 GHz-re és semmi gondom nem volt vele. Mivel a másik, UD3-as lapomban egyszer már megnéztem az EC végét és az 315 MHz volt, ezzel a lappal is meg akartam nézni, hogy bírja-e a 300 MHz-et. Nos, el sem indult, csak CMOS clear után. Aztán ahogy be akartam állítani a BIOS-t, megfegyott. Ezután megint csak CMOS Clear után volt hajlandó elindulni és ismét megfagyott. Szétkaptam a gépet, minden alkatrészt, kábelt kivettem, lehúztam, még az alaplapot is kiszereltem és ellenőriztem a csatlakozókat. Most összeraktam és elindul ugyan, de ismételten tuningolva 3 GHz-re, kékhalálozik majdnem azonnal. Ezeket az értékeket adja ilyenkor: 0x764438b6, illetve 0x052af314. Google nem dob rá semmit, így segítséget kérnék. Megnézem még a memtestet majd, de jó lenne kideríteni, hogy mi lehet a baj.
-
Keksz03
senior tag
Sziasztok!
darálow tudnál egy jó AMD alaplapot és procit ajánlani? lehet majd cserélnék 3-4 magosra és nem lenne utolsó szempont h húzható is legyen!
-
-
darál0w
Jómunkásember
-
NOD
senior tag
Na megnéztem az eredményt.
Futattam Vantaget, átlagban +550 cpu score és 150 gpu score.
Dirt 2ben 3-3 teszt átlaga alapján 67fpsröl-69,5. Elenyészö de cpu limites, gondolom egy i7el azért lenne már vagy 10 fps+.
Bfben Nem volt változás csak min fpsben de elenyészö, 1-2 százalék.
Új hozzászólás Aktív témák
- Miért vezet mindenki úgy, mint egy állat?
- M.2 SSD: hova tedd, hogy a leggyorsabb legyen?
- Akciófigyelő: Megnyílt a Xiaomi hivatalos magyar webáruháza
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen házat vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Path of Exile 2
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- DOOM - The Dark Ages
- További aktív témák...
- SzoftverPremium.hu
- Samsung Galaxy S23 Plus / 8/512GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3162, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3263, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3050, 96% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest