Új hozzászólás Aktív témák
-
Keksz03
senior tag
Ivy-hoz tud valaki egy elég részletes offset oc leírást? Igen, keresgélek már google-ön is de rengeteg van és hátha tud valaki egy prímát! Angol is jó!
-
Keksz03
senior tag
hali!
megjött az új konfig, el is kezdtem az OC-t, jelenleg alapfeszen 4GHz! hő: 43,46,49,45 prime alatt!
a kérdésem az lenne h mennyi az annyi cpu feszből/hőmérsékletből ami még nem gond?
ramnak mit adjak? auto vagy 1.575?
blck-t érdemes emelni/csökkenteni vagy előbb maxoljam ki a szorzót és max utána?
prime alatt 2. tesztet futtatom jó az vagy jobb az intelburn esetleg?bocs a sok kérdésért, rövid egyszerű válaszok is megfelelnek.
-
Keksz03
senior tag
olvasgattam kicsit, procit nincs értelme feljebb nyúzni, viszont érdekelne h ezeket a ramokat mennyire tudnám gyorsítani? mert azok viszont dobnának a rendszer teljesítményén!
A6-3650 @ 2,7GHz (26x104)
Corsair XMS3 @ 1664MHz 8-9-9-24-1 (1600/ 9-9-9-24-2 az alap)ramokon feszt nem emeltem még az alap 1.65V!
-
Keksz03
senior tag
na táp, új venti a coolerre megvan, kicsit húztam is a procin alapfeszen meg főleg a ramok miatt! nem hiszem h 2,7GHz-nél több kéne! vizsont ramokba kéne a help!
corsair XMS3 DDR3-1600MHz 9-9-9-24-2, most 1680 és 8-9-9-24-1! ram fesze 1.65V alapon és ezen is van még mindig! bír ez egyáltalán többet?szerk.: stabilitást prime95-el teszteljek? ha igen akkor melyikkel?
-
Keksz03
senior tag
szia darál0w!
Llano proci tuninghoz tudsz segítséget adni? a héten érkezik egy hd6850 2 ventis giga kártya, az tépve lesz gondolom akkor az integrált vga az kikapcsol, de bf3 miatt húznám kicsit a cpu-t ha lehet! egy scythe big shuriken hűtővel hűtöm amire rendeltem egy 12 centis Enermax Appolish Vegas ventit!
angol nyelvű útmutató is megfelel ha tudsz én nem igazán találtam vagy nekem nem volt elég részletes... -
Keksz03
senior tag
válasz
rostiron #29794 üzenetére
ha jól tudom akkor ahhoz h biztosan kijelentsd h stabil a rendszer elég sok órán át futó prime teszt kell. a hőfokok látom elég jók, úgyh gondolom kellene neki még egy kis plusz fesz, de várd meg darál0w kollégát mindenképp mert ő a szaki!
addig játsz vagy nézz egy filmet!
-
Keksz03
senior tag
arra van mód h ha pl 3,7 fölé tépem a procim, ott már nem veszi vissza netezés vagy idle alatt az órajelet, h ezt vhogy megoldjam h mégis? mert azért sokat zabál ez a proci!
-
Keksz03
senior tag
szia!
ma770t-ud3+955 be+nh-d14+corsair hx650 a felállás!
jelenleg 1.375-ön stabilnak tűnik 3,8-on! max hőm bad company 2 multi alatt 50 fok!
mi a fesz és hőm limit aminél megálljak? illetve mennyi az az érték amennyi esetén sincs változás és megálljak ha esetleg az kárt tudna tenni a cpu-ba! értsd: ha 3,9-en fagy, emelek, fagy, emelek, fagy...szal meddig emelhetek ilyenkor? -
Keksz03
senior tag
válasz
Keksz03 #21403 üzenetére
futtattam pár Vantage tesztet különböző órajeleken és összevetettem a régi nvidia driveres eredményekkel! VGA hihetetlen javulást produkál, viszont ugyanúgy 15k felett van 3.6on és 3.8on is, proci is alig kap többet és azért nem mind1 h alapfesz vagy 1.4V!
Úgyh azt hiszem én maradok szerdáig a 3.6GHz-nél, aztán ha megjött a GTX 470 Golden Sample majd nekiesek megint hátha az többet kíván a prociból!Köszi a segítséget mégegyszer!
-
-
Keksz03
senior tag
Szia darál0w!
Már régebben kértem tanácsot egy C2D E7400 kapcsán azóta kicsit változott a konfigom és ezen is ügyködnék kicsit!
Alaplap: Gigabyte MA770T-UD3
CPU: Phenom II X4 955 BE @ 3,6GHz --> alapfeszen van, szorzót dobtam 18ra, 19en már kékhalál volt
Táp: Corsair HX650
Cooler: Xigmatek HDT-S1284 AchillesMost egy Palit GTX460 1GB Sonic Platinumom van de szerdán érkezik a Gainward GTX 470 GS és gondoltam h megrángatnám olyan 4ig ha bírja h ne legyen gond a vga kihajtásával!
A kérdés az lenne h szorzót emeljek és plusz feszt neki amíg nem stabil vagy inkább azt hagyjam alapon tehát 16on és FSB-t emeljek? a szorzós lenne a szimpatikusabb!
-
Keksz03
senior tag
válasz
darál0w #19091 üzenetére
na hát megpróbáltam, nem adott képet és nem volt restart se mint szokott lenni, tehát szedhettem ki az elemet meg vissza, ami első alkalom volt és azt hittem magam alá csinálok mire kiszedtem meg visszaraktam! mondtam magamban jó lesz nekem a 3.3 is de azért a ramokat tegyük már fel 1044re, NB megint 1.3, restart és ugyanez...megint kiszenvedtem belőle, de mostmár tized annyi idő alatt és arra jutottam h jó nekem ez így!
nagyon szépen köszönöm a segítséged, de így is fut minden, ha majd nemfog akkor veszek egy 4 magos procit és kalap-kabát, mert ez nem az én idegeimnek való! -
Keksz03
senior tag
válasz
darál0w #19081 üzenetére
http://prohardver.hu/dl/upc/2010-08/18/220745_yyrya9uccvma7rub_biossetup.jpg
itt a BIOS-om, amit írtál az most már világos, én is arra gondoltam, de ha csak lerakom 800ra akkor elindul a gép, monitor nem kap jelet aztán restart és visszaáll minden defaultra mert failed overclocking!
nem ez az áhított de ha a ramot nem tudom beállítani addig hova húzzam?
-
Keksz03
senior tag
válasz
darál0w #19061 üzenetére
most 3,3on vagyok a ramok 941MHz-en mennek és 5-5-5-15 az időzítése!
nincs kékhalál!Nagy a gyanúm h vagy nem tudja a ram 1000MHz felett vagy a 6-6-6-18 időzítés miatt van kékhalál...esetleg a 333 FSB? vmelyik a 3 közül, ez biztos mert minden fórumon végigmentem, BIOS-t frissítettem és csak ez oldotta meg!
(amúgy hol kell a ram szorzót állítani? olyat tudok h választok neki több sebességet, de h magában szorzó, ilyet nem láttam. 1 perc és töltök fel képet is
)
-
Keksz03
senior tag
válasz
freestailo #19039 üzenetére
vagy First Person Shooter is lehetne, de olyan táp se létezik
-
Keksz03
senior tag
Helló mindenki!
Szóval a procim húzva van, hűtve is van, de folyton kékhalál-t kapok InterBurn és játékok alatt 0x00000124 kóddal...a fellelhető összes fórumon utánaolvastam, eddig mindent kipróbáltam de semmi.
BIOS-t frissítettem, új driverek, megannyi beállítást ellenőriztem de most amit találtam azt írja h a ramokkal van gond, főleg az időzítésekkel és h tegyem auto-ra mert vkiknek ez segített! Na már most nekem alapon CL5 a ram és 800MHz, de mivel húzva a proci ezért CL6 és 1066MHz. Ha a BIOS alapon van a rendszerem nem fagy!
Nem nagyon értem a proci húzás és a ram közti összefüggést pedig elolvastam mindent!
A célom az lenne h proci marad 3,5ön vagy még lehet húzok rajta, ramok pedig cl5be kellenének mert azon nincs fagyi...megoldható vhogy? -
Keksz03
senior tag
na szóval a gépem:
ASUS P5QL PRO
C2D E7400 2,8GHz - hütő: XIGMATEK HDT-S1284 ACHILLES
4X1GB GEIL ULTRA 1066MHz
MSI HD4890 OC 1GB GDDR5
HIPER 530W
CM STORM SCOUT házJelenleg a proci 10,5 X 315ön azaz 3,3GHzen üzemel 1,25V fesz mellett és intelburn max stress, 10 run után sem fagyott és nem ment 60 fok fölé. Úgyh sztem proci jó így, bár lenne egy kérdésem hozzá: ha pl leveszem a szorzót 6,5re és az fsb-t tolom fel 533ra az több feszt igényel mint a 10,5os szorzóval a 315?
Második kérdésem az lenne h a ramok elvileg 1051MHzen mennek ami jó is vizsont 6-6-6-18-52-2 az időzítés és ezen szeretnék gyorsítani ha lehet, meg jobban összhangba hozni a procival! Mik a teendők?Bocs a sok és lehet buta kérdések miatt, de kezdő vok és kell a szájbarágás
-
Keksz03
senior tag
válasz
knorbert1992 #18154 üzenetére
kísérleteztem kicsit és 1.2500V-on elvileg gond nélkül működik 3,3GHzen, 70fok alatt marad simán és nem fagy! nyomatok egy double prime-t h megbizonyosodjak
intelburnbe annyira nem bízom!
-
Keksz03
senior tag
válasz
knorbert1992 #18152 üzenetére
a helyzet az h van már egy config elmentve BIOSba nekem 3500MHzről csak vmiért fagy kékhalállal...akkor arra kellene a plusz fesz igaz? Én intelburn-t használok az is jó nem?
Maximum stress lvl és 10-12 round! -
Keksz03
senior tag
visszatértem
Na szóval megvettem az új proci hűtőt (Xigmatek HDT-S1284 Achilles) meg a házat (CM Storm Scout) úgyh terveztem h még húzok a cpu-n.
Most 1.2V-on van és az FSB:300 (c2d e7400, tehát 2,8GHz helyett 3,15GHz)
Olyan 330-340körüli FSBre nyomnám fel vagy ha bírja tovább, ahhoz mennyi V kéne? Mennyi a max amennyit adhatok neki?
-
Keksz03
senior tag
Sziasztok!
darálow tudnál egy jó AMD alaplapot és procit ajánlani? lehet majd cserélnék 3-4 magosra és nem lenne utolsó szempont h húzható is legyen!
-
Keksz03
senior tag
cpu 300on ram 500on van
de ezt is írtam feljebb
-
Keksz03
senior tag
kicsit próbálkoztam még 1,2V-on 300FSBvel 10,5ös szorzó azaz 3150MHz simán 60on tartotta a gyári hűtő és nem is fagyott semmi kékhalál, úgyh amíg nem lesz új hűtő addig ezen pörgetem
-
Keksz03
senior tag
akkor mondjuk egy 1,25V ?
mivel teszteljem szted?
-
Keksz03
senior tag
nekem a 3,3GHz ideális lenne csak nem tudom h ha fsb-t 315re viszem le mert ugye szorzó 10,5 akkor feszt kell-e csökkentenem és ha igen akkor mennyire? továbbá h a ramhoz nyúlnom kell vagy az maradhat így?
-
Keksz03
senior tag
prime 95-öt végignyomta és 3d mark advantage alatt sem indul újra viszont pl cod4 neki nagyon nem szimpi...az a fura számomra h random indulgat újra, tehát van h percek van h órák kérdése...
-
Keksz03
senior tag
válasz
darál0w #17266 üzenetére
gyári hűtő
max 60 sztem így nyáron eddig 55körül volt
feszek: cpu - 1,28750
fsb - 1,1
ram - 2most visszatöltöttem az OC prfile-t eddig simán ment a proci mert ugye fagyott és most a ram elvileg jó viszont fsb:dram arány 5:8. az jó?
pcie frek 100, fsb 333
memória időzítés 6-6-6-18-3-52-6-3
-
Keksz03
senior tag
Sziasztok!
A gépem: Asus P5QL-Pro
Core 2 Duo E7400 2,8GHz
Geil Ultra 4x1GB 1066MHz CL6
HD 4890 1GB
Hiper 530Wtömören ennyi.
1. Az lenne a gondom h a proci lett húzva egy ismerős által 3,51ig viszont nem stabil, pedig tesztelve lett, mégis játék alatt random restartot tol kékhalállal karonöltve. Nem tudom h mihez kéne nyúlnom először? FSB-t csökkentsem vagy inkább plusz fesz kéne neki?
2. CPU-Z-ben nekem 400MHz et ír a RAMra és Everest is 800MHzet ír holott ugye ezek 1066osok. nem 533nak kéne lennie?
3. bocs h van még egy de remélem van aki ebben otthon van és adna egy tippet h mennyi FSB, szorzó, fesz lenne az ideális ilyen ramok mellett? olyan 3,3GHz-et szeretnék kihozni belőle!
Előre is köszi és bocs a sok szövegért!
Új hozzászólás Aktív témák
- SSD kibeszélő
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Windows 10
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 8 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / ÚJ AKKU / 12 hónap jótállás
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ismét elérhető 3db - Sennheiser MOMENTUM 4 fejhallgatók
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged