- Azonnali navigációs kérdések órája
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- OnePlus One - Kína már itt One
- Android szakmai topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Honor Play - játék az árakkal
-
Mobilarena
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Z.É.T.
őstag
Igen, de a Janssen kapcsán már többször volt hír, hogy nem ér fel belőle egy lövés két bármilyen másikhoz. (boosternek persze simán jó lehet)
Teljesen logikus, hogy előbb bukjon el (önmagában) "védettségi" szempontból, mint bármely másik dupla shotos oltási sor.Remélem érthető mit akarok mondani és miért, mert nincs nagy kedvem tovább reszelni
-
Ispy
nagyúr
Nem rossz, nem rossz, de ezt nem tudja überelni.
-
Gothmog
senior tag
Számít, persze, hogy számít a genetikai háttér, de azért ne kövessük el azt a hibát, hogy "adott lókuszon milyen allélod van, attól függ majd az lefutás" szintre egyszerűsítjük a dolgot, és azzal magyarázunk mindent. Ezek egyszerűen olyan faktorok, amik egy kritikus lefolyás valószínűségét emelik vagy csökkentik, de jellemzően önmagukban csak szerény mértékben, és végül mindig a sok-sok genetikai és környezeti tényező együttese dönt. Utóbbiak között szerepel az immunrendszer aktuális állapota, vagy az, hogy éppen van-e benned valamilyen akut vagy krónikus gyulladásos folyamat, van-e olyan betegséged, amely rizikófaktort jelent stb.stb.stb.
Mintha lenne egy sok-sok változót tartalmazó egyenleted, és ugyan a változók súlya nem feltétlenül egyforma, de önmagában egyiknek sincs olyan "ereje" (jelen tudomásunk szerint), amelynél, ha adott feltétel teljesül, akkor kiszámolni sem kell, és tök mindegy, hogy a többi változó milyen értéken (vagy kategórián) áll, mert tudod a végkimenetet anélkül is. -
Soulfly842
addikt
De a rubophen is 500 mg-s paracetamol alapú gyógyszer. Láz és fájdalomcsillapító
Akkor az apranax dolo sem szteroid alapú, de az naproxent tartalamaz. Akkor azt kilőjük. arra nem találtam forrást, hogy harmadik oltás esetén ilyen hatóanyagut javasolnak-e. Pedig az meg havi-bajra az hatékonyabb.
-
Soulfly842
addikt
Nem is a ciklus felborulás vonatkozásában kérdeztem elsődlegesen (csak megjegyeztem, hogy pl. azt is befolyásolja)
Elsősorban én is arra gondoltam, hogy egyfelelől a tesztlapon a lázat pl. külön jelezni kell (egy ilyen okból kifolyólag nem akarunk újabb heteket várni, ha valami dilettáns lövi be éppen az oltást (érdemes-e egyáltalán ilyen esetben bevallani? - nem akar megint vagy 3 hetet várni az oltásra)), másfelől: A szervezetben azért igen erős tünetek zajlanak le ilyenkor, főleg, ha ilyen erős... (pl. láz is kíséri). Az oltás felerősíthet-e valamit, változtathat-e a lefolyáson, vagy van-e valamilyen extra vonatkozása stb-stb.
Erre gondoltam, hogy erre létezik-e valamilyen írás magyar, v. nemzetközi vonatkozásban, hogy olvastatok-e valamit erről.
Az első felvetéshez még: Nekem pl. eszembe jutott, hogy az első oltásom beadóját lecheckoltam: egy fogorvos volt (megyeszékhely oltópont, abban az időszakban, amikor toboroztak mindenhonnan is extra munkaerőt a terhelés miatt)
ezért is vagyok szkeptikus, hogy ezért ki ne lőjék a harmadik oltásból
-
venember83
nagyúr
Nem vitatom, hogy az oltás sokkal jobb, mint a gyógyszer. Egyelőre mindenképpen. Csak ne állítsuk be az oltást ingyenesnek. Mert ismeretségi körben is voltak kisebb problémák oltást követően (menstruációs, pajzsmiriggyel, izületekkel stb. kapcsolatos problémák). Nyilván nem reprezentatív, és nyilván enyhébbek, mintha az ember coviddal az intenzívre kerül (ha egyáltalán kap ágyat).
Elnézést a kukacoskodásért, de ezeket a borzasztóan leegyszerűsített kijelentéseket nem szeretem, sem oltásellenesektől, sem oltáspártolóktól.
-
Asbee
veterán
Nem tehet róla akinél ez van. Semmi dolognak tűnik, de sajna létezik. Vele mentem első oltásra, szerencsétlen úgy jött ki falfehéren, mint akinek vége.
A vérvétel, azt hagyjuk is.
Azzal szemben én is érzéketlen vagyok, aki semmilyen szinten nem akar erőt venni magát és akkor ezzel elvan intézve.
-
Drizzt
nagyúr
Remek, de annak a bevezetéséről még ennyi infó sincs jelenleg. Én meg úgy vagyok vele, hogy mindennel kapcsolatban a valós életbeli eredmények érdekelnek igazán. Study tökéletesen szimulálni úgysem tudja a körülményeket. Attól jobb hatékonysági mérés nincs, mintha megnéznék, hogy mi történik miután általánosan elérhetővé válik.
-
Vesa
veterán
Vérvételnél inkább a vér látványa az ájulás oka. A tű önmagában nem ad okot félelemre, felnőtt korban kifejezetten problémás, ha valaki nem bír ki 2sec kellemetlenséget. Az nálam a hiszti kategória. Bakker, engem felvágtak mellkastól a p*csömig. És annak van egy masszív gyógyulási szakasza is, nem annyi, hogy szorítom a pamacsot további 15 másodpercig és már mehetek is.
-
törölt tag
Gyerekként mindig rosszul voltam ha vért vettek, rendesen hánytam és le kellett feküdnöm. Aztán két éve el kellett kezdenem viszonylag sűrűn vérvételre járni, és akkor derült ki hogy teljesen elmúlt ez a rosszullét. Szerintem kifejezetten az készített ki, ahogy láttam folyni belőlem a vért. Szóval nem lennék jó sebész.
De hát egy felnőtt ember nehogy már ne oltasson mert rosszul van a tűtől. Én is rosszul vagyok attól hogy a bérem harmadát leadózom, mégsem kerülöm meg.
Az hogy nem megy valaki dokihoz ha baja van szerintem más tészta. Rengeteg idő és nyűg. Egyszerűen mindenkinek van jobb dolga mint a fél napját elszarni a rendelőben, hogy aztán beutalják még két ilyen napra.
-
Puhap.tsch generáció idejét éljük, a 80évvel ezelőtti frontszolgálatos kolléga 15évvel korábban tyúkot vágott és belezett az udvarban, másnap meg az anyja kendőjével kötötte be a 8centis kapavágást a lábán, nem az okostelefonját pöckölte egész nap.
#38501: az ilyenbe tényleg kéne
. És ez szülhet/"nevelhet" gyereket, szavazhat egy ország sorsáról...
-
azbest
félisten
Simán. First world problem. Gyerekként én is féltem a tűtől.
Így mindjárt értelmet nyer az irracionális viselkedés többségüknél. Lehet a tűiszonnyal kapcsolatos kampány segíthetne kicsit ezen.Nem kerestem felmérést erről, de gyanítom úgy általában az orvosi ellátást is jobban kerülik.
Az már egy másik kategória, aki bármilyen mozgalomhoz odacsapódik, ha ott hangadó, vezető szerepet kaphat. Ha fontosnak érezheti magát.
-
Én pl nézem a sajátunkat, és utána ránéznék a magyarra - aztán lehidalok, h ez meg miajóélet... Ezekután kezdi sejteni az ember, miért van 3milliónyi mélykonteós antivaxxer egy 10milliós országban.
-
Jablocskov
tag
Jelenleg nemigen tudja senki. Problémát elméletileg az okozhat, ha tömeges alkalmazásnál nem megfelelő dózisban, vagy nem elegendő ideig használják. Mivel tablettáról van szó, amit otthon is szedhet a beteg nem ellenőrizhető, hogy az orvosi utasításnak megfelelően fogják használni.
-
Ringman
félisten
elég szar ez így, sajnos sem az állampolgárok/társadalom, sem a kormány+államigazgatás nem tesznek semmit sem hogy a helyzet normalizálódjon (előbbieknél ez a beoltottság + ahol lehet maszkviselés lenne - aka felelős hozzáállás, utóbbit meg már átrágtuk párszor - mondjuk hetente
)
szerk:
unokaöcsém (3,5 éves) kb másfél hónapig köhögött tavasszal
tesztelve nem volt, de elég esélyes hogy ő is elkapta/ill. ő hozta haza
biztos ő is egészségtelen életmódot folytatott. -
Ringman
félisten
sajnos nincs részletes korcsoportok szerinti lebontás a jelentésekben, csak az alábbi:
a britek az idősebb korosztályok oltását is elbaszták, gondolom az 5-11 évesek oltását sem kapkodják el.+
---
nálunk a 18 éven aluliak (0-18-ig) 17,5%-a kapott legalább egy oltást, portugáloknál ez 32,5%. [link]nem igazán látom hogy nálunk ez hogy lenne más a végén mint a briteknél a valóságban (azt már el tudom képzelni, hogy a diagnosztizálásig sem jut el sok eset itthon)
-
-
Kékes525
félisten
""nem tudom mi kell még h embereket meg kelljen győzni""
Egészen pontosan tudni. Normális kommunikáció, normális adatközlés és ami a legfontosabb beengedni az újságírókat az intenzívre, hadd lássa a nép a szemével mi van ott, mi lesz vele, ha odakerül.
Persze pontosan tudom, hogy ez csak részemről egy ábránd, egy vágyálom. Viszont ez újabb, legalább 6000 ezer ember életébe fog kerülni. Ráadásul az emberek többsége, még ezt sem fogja tudni. Ahol a magyarok 1/3-a azt mondja, hogy a dinoszauruszok velünk élnek, azoktól nem várható más. Lehet, hogy ilyen sötét emberek vannak nyugaton is, -nem hiszem, hogy ennyien-, de az engem nem vigasztal. Én itt élek.
-
-
Sajnos a helyzet még ennél is sokkkkal rosszabb. Nem méregdrága big pharma gyógyszerről van szó, hanem olcsó generikusról. A tudjukmiről.
(A google mintha csinált volna valamit, most pl. a Google news már máshogy priorizálja pl. a "japan covid vaccine rollout" kifejezést. Hát, ez is valami.)
-
-
törölt tag
Érdekes, hogy csak az oltatlan kisebbségtől tart a gyáva. Az oltott többség haragjától, akik unják már a 2 év lófaszkodást, attól nem?
Közép-Európa szigorít a bedurranó járvány miatt, sorra jelentik be az intézkedéseket
-
-
-
-
fatal`
titán
A keresztapám sem akarta beoltatni magát, nem tudtuk meggyőzni (nem konteós volt, csak egyszerűen nem). Múlthét csütörtökön elhunyt.
57 éves volt, semmilyen más betegsége nem volt.
A vele egy háztartásban élő 87 éves, 2 oltásos nagymamám enyhe tünetekkel megúszta.
Nincs más megoldás, kötelezővé kell tenni az oltást, különben még 5 év múlva is csiki-csuki lesz. Persze ezt senki nem meri meglépni sehol, mert politikai öngyilkosság.
-
-
Sir Pocok
őstag
Pfizer tabit kap. Sajnos volt kollégám is kórházba került és írta az FB-n fél órája, hogy neki is alá kellett írnia, hogy vállalja-e a kísérleti gyógyszert. Kisé megnyugodott, hogy látta a hírekben, hogy a Pfizer vizsgálatai alapján tényleg jó működik ezért is postolt. Azt mondja, hogy jobban is van tőle. Astrat kapott március közepén, Chron beteg nincs értelme oltani a gyógyszerek miatt.
-
-
BlackV
őstag
Hja. De előtte csak megpróbálnám a kp-t. 20-50 rongyra teszem, amire tuti oltana a magyar. Az költségvetés szinten még akkor sem lenne vészes, ha utólag is ki kéne fizetni az igazságosság miatt. Nevezhetik eho visszatérítésnek is vagy mit bánom én.
-
-
-
kolopele
nagyúr
Nem akarok általánosítani, és a közösségi élet ellen sem vagyok, csak nem kellene ezt ennyire tragikusan felfogni. Amúgy meg ovis sztori, pont ott voltam nejemnél benn, anyuka jön, gyerek ordít, hogy nem akar hazamenni, mert itt foglalkozik vele az óvó néni és nem kiabál folyton. Döbbenet az arcomon, bár sok az ilyen. A másik amikor beviszik úgy a gyereket már reggel hétkor, hogy egyik szülő sem dolgozik, és röhögve mondja apuka, hogy majd figyeljék már, mert este még ment a hasa meg hányt. Döbbenet ismét.
-
tisn
addikt
abban igazuk van, vegul is olyat mar lassan 100 eve kapnak az emberkek
a parizertol a fiamnak mar 3 laba van, ami nem baj, mert focizik, a lanyomnak meg kinyilt a 3 szeme a homloka kozepen, de ez se baj, mert szeret olvasni
oltassatok ti is nyugodtan a kolkoket, jo a cucc
-
-
Itt AY.29-ig listáz (8.oldal)
Akkor lesz érdekesebb a cirkusz, ha elkezdi az RBD-jét variálni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 500m2 nyomat
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest