-
Mobilarena
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
seredy
tag
de, pl. ott van a halapenzt eltorlese. azon lehet vitatkozni, hogy jo idopontban e, de az elegge strukturalis valtozas + orvosberek rendezese. es ezek jo lepesek, mind tudjuk.
az ápolószemélyzet meg szépen ki lett hagyva a nagy bérrendezésből, ez remekül mutatja, mennyi fogalmuk van ezeknek a témáról. ne mondjuk azt, hogy "mindenki nem kerülhet sorra, sajnos". Mert az egészségügy ápolók nélkül nem működik. nagyon nem mindegy, hogy egy szakápoló 10 intenzíves betegre jut, vagy harmincra. Komolytalan eü-rendezésről beszélni, amíg egy pályakezdő ápoló fizetése bruttó 240-270 körül mozog. Friss hír az ismerősi körből: az egyik kórházba került nő arról panaszkodik, hogy majd szomjan döglik, mert nincs senki, aki inni adjon neki, és a vécére se tud kimenni, mert nincs senki, aki ki tudja kísérni.A másik: az egészségügyi dolgozók jogviszonyának megváltoztatása egyenesen katasztrofális időzítésű volt, több ezren léptek ki a rendszerből idén. Nagyon hiányoznak a mai napig a kórházakban.
-
Vesa
veterán
Katona szeintem sem, viszont egy hiteles, komoly szakember az biztosan. Pl. Jakab vagy Kemenesi, akik napi szinten dolgoznak vírusokkal a Pécsi virológián. Szaóval nem az ilyen nyunyó néni és nevetséges társai. és persze Portugáliában sem az volt a lényeg, hogy tábornok vezényelte le, hanem az, hogy lehozták a kérdést a politikáról!! Vagyis amit a szakmai stáb mondott, az ment a médiában is, nem volt korlátozás, politikai érdekek mentén beleszólás.
Hiába ment a plakátozás, mert aki bagatelizálta a vírust, azt nem így kell meggyőzni! Annak be kell mutatni, hogy mi történhet vele is, ha elkapja. Na ennek itthon pont az ellenkezője megy, el van titkolva minden valós következmény, amit a vírus okoz.
-
Vesa
veterán
Nem csak rá értem, ezt ki is emeltem egy korrábbi kommentben.
Viszont oltásba terelős szigorítást egyre többen megléptek már, németek, szingapúr. És ott van Portugália példának, hogy kényszerítés nélkül is meg lehet értetni az emberekkel, miért kell az oltás. Van pozitív példa bőven. -
Vesa
veterán
"nezd, a valosag cafol. ha ez mukodne itt, akkor valaki megcsinalta volna"
Hogy a fenébe csinálta volna meg, amikor egyetlen épeszű, oltásra inspiráló megoldást sem csináltak meg? Ott volt a védettségi, aminek az ég világon semmi értelme nem volt azon kívül, hogy a kiállításával kapcsolatos költségeken valószínűleg megint jól megszedte magát egy NER haver. Gyakorlatilag sehova nem kell, nem jó semmire. Ha pedig nem korlátoz, akkor kényszerítő erővel sem bír.
Azt pedig halkan jelezném, hogy az a másik 11-14 kötelező oltás, amit jelenleg mindenki megkap itthon, érdekes módon működni tud, a sok konteós hülye is megkapta mindet. Csak akarat kéne ls szakértelem, de egyik nincs a vezetésnél.
-
Vesa
veterán
Ki beszélt itt ejrópáról? A vírus problém megoldása ellen ez a megoldás. Tök mindegy, hogy hol. Ezen felül, írtam alternatív megoldást is. F*sz kivan azzal, hogy 1 bites hülyék miatt szívunk, amikor van működő oltás. Ilyen típusú járványt előidézni képes vírus ellen csak akkor ér valamit az oltás, ha a lakosság döntő hányada megkapta. Tehát ez a cél, ezt kell elérni, Ha kell,akkor erővel, vagy ki kell kényszeríteni más módon, hogy a választás illúziója azért megmaradjon.
-
Ezekiell
veterán
Ja, hibátlan strukturális lépés volt, hála az új törvénynek, a szegedi nőgyógyászati és szülészeti klinikán 17 ember mondott fel az év elejétől idén, összesen 5 szülész-nőgyógyász maradt, akik most egyszerre helyezték letétbe a felmondásukat, mert elkezdték őket basztatni hogy nem kezelhetik a magánpraxisuk pácienseit a klnikán (azaz nem vezethetnek le nekik szülést) annak ELLENÉRE hogy erről volt szó eddig hogy ezt lehet mert "szabad orvosválasztás van a szüléseknél", meg ezt is nyilatkozta eddig a kormány - csak éppen törvénybe nem írták be, és elkezdték megb*szni az orvosokat kőkeményen az állami szervek.
Szóval jó lépések, igen, csak közben jól elkúrták az egészet. Sötét idióták
-
Vesa
veterán
52 napról 306-ra növeketedd a nyított szívműtétek várólistája. Ez nem összeomlás? Ennyi idő alatt egy szívbeteg bele is halhat abba, hogy nem műtik meg.
Egy MR-re 10 hónap a várakozási idő (nyilván tájegységenként van szórás). Ez nyári személyes tapasztalatom.
Egy daganatgyanús betegnél -amennyiben igazolódik a baj-, ez konkrétan az életébe kerülhet, mivel tudvalevő, hogy a sikeres rákterápia elsődleges feltétele az időben történő diagnisztizálás és kezelés.Kicsit tovább is láthatnál az akut lábtörésnél!
-
Drizzt
nagyúr
"nem is veletlen, hogy nem hoztak semmit. most kihuzzuk azt a fajo fogat ket-harom honap alatt, euben nagy terheles lesz, sokan meghalnak, de vegigszalad a lakossagon, aki nem oltatta magat az termeszetes immunitast szerez. regota ezt mondom, nem is igazan van masnak poltikai realitasa, az oltonyosok gyoztek a feherkopenyesek felett."
Sajnos ez megint azt mutatja, hogy nem tanulunk mas peldajan. UK-ben ezt csinaljak, total nem ment le 3 honap alatt a hullam, lassan fel eve tart enyhen szinuszos mozgassal. Ami meg kulon szegyen, hogy Uk napi halalozast mar karcoljuk, 7-ed akkora nepesseg mellett. Szoval el kell keseritselek, jarvanyugyi rendelkezesek nelkul semmi esely a gyors lefolyasra. Egyedul Indiaban ment le elegge alacsony szintre a delta a gyeren oltott helyek kozul, de ott peldaul a mai napig kotelezo az utcan is maszkban jarni. Nem mellesleg ez brutalis aldozatokkal jart. De Izraelben sem volt eleg a 4M 3 oltott, ugyanugy kellett a letszamkorlat es zartteri maszkviseles a viszonylag enyhe delta hullamhoz(Egyebkent ott is trendfordulo van, kb. egy hete no az aktiv fertozottek szama egyelore minimalisan, de a sulyosake meg(?) csokkeno palyan van). -
nem értem miért kell agresszívan visszatámadni én csak kérdeztem
.
2 ez a kormány 11 éve van azóta struktúrálisan semmi sem változott az egészségügyben, sőt a GDP alapján mért finanaszírozás még csökkent is.
Az, hogy nincs elég orvos / ápoló 11 év után erősen nyakig a mostani vezetés hibája.
Ha normálisan következetesen kommunikálnának részletes információkkal és nem a népszerűséget vennék figyelembe akkor lehetne az átoltottság 90+ %-os is akár az érintett korosztályokban (18+) és akkor nem kellene most arról csevegnünk, hogy mikor kellene zárni... Persze maszk hordást már rég el kellett volna rendelni, de ugye az is népszerűtlen intézkedés.
Az adatokból látszik, hogy mire elég a "világelső - volt ideig óráig" oltási programunk. Ha 90+ lenne oltott akkor a kórházban most nem 5000e ember lenne hanem 1000-1500 attól függetlenül, hogy a napi megbetegedésekkel hogy állunk. és míg most a napi 10e-t még el sem érő napi megbetegedés mellett már látómezőbe ért a 10-12e beteget ellátó egészségügy számold ki normális átlátható érthető oltási programmal és kommunikációval napi 30-40ezres megbetegedéssel tartanánk körülbelül itt mint most -
Nazo
tag
"akkor omlik ossze az eu, amikor mar akut problemaval (pl. labtores) sem latnak el."
Ok, de akkor Bergamo, meg Románia se omlottak össze, csomó embert elláttak. A többek meg vártak a sorukra, a kórház folyosóján, meg kint a sátrakban, de az meg olyan mint a 2 éves várólisták a csípőprotézisre.
"orvoshiany, noverhiany, penzhiany : ehhez kepest a magyar eu jo."
De ezután akkor én el is engedtem a dolgot, nincs értelme. -
Nazo
tag
Csak nem mindegy hogy a csípőprotézisre 1-2 év a várólista, vagy "csak" 4-5 hónap mint a Covid előtt.
De végülis ez a ház sincs összeomolva, még áll pár fal meg a kémény.
Mi az a pont amikor te is rámondod hogy összeomlott az egészségügy? Ha már fizikailag nincsen egy orvos se?
Mások szerint akkor amikor már nem nagyon jut ellátás. Vagy a kettő között kb mikor?
Mert fölösleges úgy beszélni az "összeomlás"-ról ha ez nagyon mást jelent mindenkinek. -
annyit azért elképzelhetnél, hogy mondjuk csípőprotézis miatt mennél be, különben enyhén lenyomorodsz egy életre. vagy csak egy sima térdszalagszakadással. ezek halasztható műtétek. meg még van egy pár. meggyógyulsz műtét nélkül is -- csak szarul, örökre.
így akkor már keletkezik némi empátiád?
-
Tényleg nagy mázli, hogy Olaszországgal, Angliával, Belgiummal, stb. ellentétben nálunk nem omlott össze az egészségügy. Sőt, minden teljesen rendben van/volt, mint arról bárki egy egyszerű google kereséssel meggyőződhet. Pl.
* „Jól jön most az arcpajzs, mert nem látják, hogy sírok” – kórházi körkép a harmadik hullámból
* „A hullazsákok nem csupán zsákok, emberformájuk van”
* Koronavírus: sokan ebbe halnak bele
* Magyarország: Életeket veszélyeztetnek az egészségügy hiányosságai -
Jablocskov
tag
Ha tárgyilagosak maradunk, akkor talán annyit lehet biztosra mondani, hogy a Sinopharm oltásnak is vannak bőven mellékhatásai, azonban ezek összességében enyhébbek, mint mRNS vagy vektor vakcináké. Cserébe az általános hatékonyság is valamivel alacsonyabb. Súlyos mellékhatások ritkán itt is előfordulhatnak, súlyos hányás, enkefalomielitisz. Sajnos Sinopharm vakcináról továbbra is kevés a megbízható adat. Talán ez az egy jordán vizsgálat készült, ami összehasonlítja a többi vakcinával. [link]
Azonban ha szigorúan megnézzük ezt a vizsgálatot, akkor itt is lesznek kérdések bőven. -
pedig korábban vehemensen tagadtad hogy a magyar egészségügyben bármi probléma lenne a Covid alatt, kitartóan terjesztve a kásleri propagandát
#39581: +1, lehet csak én mentem mindig jó kórházi oltópontra, de engem + gyereket mindig helyszíni regisztrációval simán oltottak
-
Drizzt
nagyúr
Az a csoport azoknak jott pont letre, akik elso kettore Sinot kaptak es ketsegeik voltak azzal kapcsolatban, hogy az hatasos-e. Ebben a kategoriaban volt Kekes is. Ez 60 felett arra is jutottak, hogy valoszinuleg nem, legalabbis sokszor nem. Viszont ott jott a nagy meglepi, hogy a booster az nagyot lokott akkor is, amikor nem volt elotte antitest. Szoval az nezett ki ott a konkluzionak, hogy 60 felett Sino: rossz, 60 felett Sino meg + 1 mRNS: kimondottan jo. Booster nelkul 60 felett a Sino tovabbra is a nem szerencses valasztas, de szerencsere meg lehet menteni a dolgot egy extra oltassal is. Csak eppen errol az erintetteknek is kellene tudnia. Dudat, meg Falus Andrast egyebkent erdemes lenne megkerdezni mit szolnak a 2 Sino + 1 mRNS eredmenyekhez. Nem nagyon lepne meg, ha erre Kekesnek lenne is modja, szerintem legalabb online kapcsolatban van valamelyikukkel.
-
-
álomvilágban élsz. súlyos mellékhatásai is vannak annak is. mondom, te is megmagyarázod annyival, hogy "bevált, régi, tehát biztonságos". ez így van, biztonságos, mint a többi oltás. ott is voltak ám súlyos esetek, csak nem volt médiavisszhangja.
ami cikk volt róla, abban éppenséggel a legtöbb mellékhatást produkálta, komolyat is, ami nem lenne meglepő: tüskefehérjét kapsz, ugyanúgy, ha rajtad van a kereszt, ugyanúgy galibát csinál.
(ne kérd, hogy keressem elő a cikket, majd, ha ráérek nyugdíjas koromban, így a tévedés jogát kénytelen vagyok fenntartani)
-
BlackV
őstag
Hát kövezzetek meg minket, de mi asszonnyal megbeszéltük, hogy hivatalos tesztet semmilyen körülmények között se, mert a kutyánk nem fogja érteni, mi az a karantén. Nem forgalmas helyen lakunk ffp-be, szabadlevegőn kivinném a kutyát ha az ag pozitív is. Vásárlást meg tudjuk oldani rendeléssel, de ezt pl. nem.
Meg amúgy is, pl Pumbát is elküldték valami szűrőállomásra, az senkit nem érdekel odáig hogy jut el az ember kovidosan, akkor a kutyasétáltató kovidos is bele kell férjen.
(Amúgy a csáje ma kapta a 3. pfizert.) -
,
vagyis.
Ha van rá kapacitásuk rittyenthetnének valami tanulmányt, nincs túl sok adat arról, hogy mennyire képezte tovább magát a delta emberevésből. Egy kósza duplázott kórházbakerülési esély rémlik, de azon kívül nem sok, pedig a medrxiv-vel kelek
.
#39381:
. meg volt egy fiatal anyuka nemrég, ezeknek jó lenne azért tudni a történetét. "mentális betegség" 1évesnél: Down-kór?
-
Van ilyen gyógyszer, a diszulfiram, ami averziót vált ki, de sovargas csökkentő nincs. Az addikt addikt marad. Mondjuk én speciel egyáltalán nem sovargok alkohol után. Viszont vagyonokat tudok legora, vagy ruhára költeni ;)
# bigdady: súlyos tünetes talán egy kezemen meg tudom számolni, hány oltott volt, és ott is 2 esetben (már írtam róla) kiderült, hogy csak papíron oltott. Súlyos covidos most jelenleg főként fiatalok( fiatalabbak) vannak, többnyire obesek, vagy cigány kisebbségiek.
-
Próbáltam mindent is, az NSAID, izomrelaxans-tól a.coenzim Q10 + feketekömény olajig. A kömény olaj maradt, nagyon jó saláta dressing. Igazán semmi sem hat. Laborban semmi eltérés, reumatológus kolléga szerint rengeteg panaszos fiatal van hasonló fascia fájdalommal, reaktív synovitissel, semmi spec terápia nincs.
-
fatal`
titán
60 alatt is rengetegen kerülnek kórházba. Ismerős mondta, hogy tegnap halt meg egy 34 éves nő a kórházban. Másik ismerőstől pedig hallottam, hogy a 28 éves fodrásza úgy néz ki lélegeztetőre kerül.
Nekem úgy tűnik, hogy a delta sokkal durvább vérengzést rendez, sajnos.
Nincs 7-8 millió védett ember, szerintem viszonylag kevés az átesett, aki nem kapott oltást.
Csak a kötelező oltás lesz a megoldás.
-
-
Drizzt
nagyúr
"en attol, hogy vegigmegy a populacion 3x keresztbe."
Ez mondjuk azert hosszu evekig eltart. Ha hosszu tavon lenne napi 10K eset, akkor is majdnem 3 ev. UK-ban is csak 15% fertozodott meg eddig hivatalosan(, akkor engedjunk meg mondjuk egy nagyvonalu 30% valost), pedig delta mar majd feleve terjed ott. -
Cs1csó
titán
Attól függ hogy MILYEN tűvel és hogy HOVA szúrnak. pl. ezeket az oltásokat nagyon VÉKONY tűvel IZOMBA adják, szinte észre sem vehető. (az is fontos, hogy MIÉRT szúrnak meg hogy pl. beadjanak egy kevés oltóanyagot kis folyadék, vagy levesznek pl. 4,5dl vért, vagy akár oda-vissza jár a vér pl. a plazmaadásnál.)
Ellenben pl. plazmaadásnál jó nagy VASTAG lóbaxó tűvel szúrnak vénába, azt érzed sőt amikor a végén kihúzzák azt is. -
Izland`
tag
Igaz én szinte csak read only vagyok a topik elindulása óta, de ne haragudj meg, már én érzek szégyent a helyedben is, hogy ennyire véded a kormány szinte minden intézkedését.
Pedig kár erőltetned, mert megkockáztatom, hogy pártállástól függetlenül a kormány elmúlt másfél éves teljesítményétől a legtöbb embernek (legalább itt) kinyílt a bicska a zsebében.Lehet nem lenne """gáz az adatközlés sebessége""" (pofám leszakad), hogyha a koronavirus.gov.hu-n nem azt kellene olvasni, hogy Orbán szerint Timmermans tevékenykenysége emeli meg az energiaárakat, meghogy baloldal, meghogy Gyurcsány és satöbbi. Hála Istennek erre kurvára van kapacitás meg lesz is.
Timmermansozás helyett kezdetnek lehetne közölni pontos adatokat arról, hogy hány fertőzött nem kapott oltást, illetve hány oltott ember lett beteg, és milyen vakcinát mikor kapott.
Vajon ez miért nem érdeke a kormánynak? Nem kell válaszolni, költői kérdés volt. -
így van, semmilyen adat nem kell ahhoz, hogy egy tökös politikus azt mondja, hogy kötelező és kész. de nyugodtan meg lehet hagyni az opciót antiwaxxikának, hogy kivásárolja az oltásból magát, mondjuk legyen pont annyi az ára, mint egy covid kezelés az intenzíven két hétig, és akkor áll az alku.
-
törölt tag
Te csak írsz, vagy olvasol is? Azt is idézd be amikor írtam szerintem nem rakhatod egymás mellé az osztrák és a magyar össz. mutatót, hogy éljen hasonló, mert ott a 60+ korosztály oltottsága messze jobb és ott nincs Sino kérdés és több intézkedés, hamarabb és komolyabban veszik, jobban terelik oltás felé az embereket.
Current Situation - AGES Dashboard COVID19
Nekik se lesz könnyű telük, de mégis tücsök és a hangya mese jut eszembe.
Németeknél is lépnek egyre szigorúbban, feljebb tolni a mutatót homeopátia hívő, NDK lakosságnak. Olasz, spanyol, francia, portugál, dán stb. példáról nem is beszélve. Nem kell azok nem a régió kifogás. Ha neked elég a Balkán és keleti szomszédok megelőzése, hát jó. Én nem értek egyet, nyár elején megállt oltási program óta ölbe tett kézzel várta Mo. az őszi, téli delta hullámot, a saját eredeti kitűzött célt is kukába hajították májusban. Pedig volt lemásolható példa. Most megy a kapkodás. Semmi értelme rosszabb szomszédokra mutogatni kifogásként.
-
-
törölt tag
A vezír nem Romániához, Ukrajnához képest hirdette ki tavasszal az oltási verseny győzelmet, hanem a hanyatló nyugathoz képest. Akkor most is ahhoz nézzük, ők 80%-nál vagy felett tartanak. A labor Ausztria még nem, viszont életkor szerint 60 felett messze jobban állnak, nincs Sino kérdés, tévúton vagy ha a hasonló össz. oltottságból indulsz ki, nálunk 60 év felett még több százezer oltatlan van. Mégis osztrákoknál szigorúbb intézkedések hamarabb és újabbakat terveznek most. Németek már azt tervezik PCR teszt se lesz elég, többet tesznek az oltásra terelésért.
-
Kékes525
félisten
"hat a regioban ez megvolt (ugye ott nem ojbanbasi van) megis a mienk a legjobb az atoltottsag a kelet-kozep ejropai exszovjet ovezetben."
Olyan vakcinákkal, amiről nem volt semmilyen információ és ma már pontosan tudjuk a Sinopharmról, hogy akiknek a zömében adták, azoknál alig vagy egyáltalán nem hatott. Az idősek, a legveszélyezettebb csoport kapta.
"80%-uk antivaxer idiota, szoval valoszinuleg csak 1000 ember koruli a veszteseg, akiert valoban kar."
Igen, az összes Sinopharmos, akik az oltott betegek zömét adják, az antivaxer idióta. Szép és kedves hozzászólás.
Nem beszélve arról, hogy az anitvaxer idióták, ahogy te nevezed őket, többségük megtévesztett a kormány helytelen, ellentmondó járványintézkedései, hazug, álságos és eltitkoló információi miatt.
"A veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházból szivárgó információk szerint az intézményben kezelt covidosok mindössze 75 százaléka oltatlan, negyedük azonban mindkét oltást felvette.
A kórházi ellátásra szoruló oltottak zöme hetvenévesnél idősebb és Sinopharmmal oltott.
Azaz – ha információink helytállók – a kórházi tapasztalatok alátámasztják a kínai oltással kapcsolatos korábbi aggodalmakat és egybevágnak a gyártó tájékoztatásával is, miszerint időseknél nem feltétlen váltja ki a vakcina a kívánt hatást."
-
-
kolopele
nagyúr
Látod, nem vagyunk egyformák. Én nem jártam bulikba, utáltam őket (okkal), ping pong és otthoni zenehallgatás, néha egy-egy metal koncert, hasonlók. Nem hiányzott igazából a nagy társas élet, aztán itt vagyok, megvan mindenem, és a gyerekeim sem fogják üres kézzel kezdeni az életet amikor kirepülnek. Nem érzem semminek a hiányát, és ők sem fogják (persze tűnjön el a covid, én is azt kívánom nyilván).
-
kolopele
nagyúr
-
kötelezővé kell tenni. még itt a fórumban is látszik, hogy a megfejtőknek nem érvek kellenek, mindenképp jobban fogják tudni. szépen kötelezni kell mindenkit, syberiástul, lacástul, laza topikostul, szuri és kész. ha nagyon aggódnak, kérjék a kínait, arról már kitalálták az antiwaxxi csoportokban, hogy az "olyan természetes".
-
Asbee
veterán
Azt azért elkellene fogadnod, hogy tényleg k...va világ volt a kórházakban, hidd el sokunknak van ismerőse, rokona kórházakban, covid osztályokról is és katasztrófális volt a helyzet. Sokan azért haltak meg, mert egyszerűen nem tudtak kellő figyelmet, ellátást nyújtani. És akkor az általános ellátásokról, műtétekről ne is beszéljünk , mert lényegében álltak. Ha szerinted nem így volt, akkor valami burokban éltél eddig már bocs.
Sajnos most is erősen benne van a pakliban hogy ide jutunk. -
Bog
HÁZIGAZDA
Vallásosokkal nem vitatkozom, tök felesleges. Ha szerinted az a normális, hogy név nélkül kell nyilatkozzanak orvosok (itt például) a helyzetről, mert a propagandát nem rendítheti meg az, hogy gáz van az ellátással, ezért tilos fotót és videót kijuttatni az intézményekből és nem nyilatkozhatnak a frontvonalban levő dolgozók, akkor annyira fordítva ülsz a lovon, hogy konkrétan a fejed is lefelé lóg.
Az olaszoknál azért van fegyelem - ha erre a triviális összefüggésre magadtól még nem jöttél rá - mert tele volt a média azzal, hogy milyen nagy a baj. Mi megint itt úgy teszünk, mintha minden faszányos lenne, az egészségügy tökéletes, mindenkit meg fogunk gyógyítani, senkit nem hagyunk az út szélén, legyőzzük, csatába megyünk, háború van, de nyerünk, mert a világlefaszábbkormánya van itten éppen hálisten. Ha ehelyett az lenne, hogy X fertőzöttből Y ember került kórházba, ebből Z meghalt, és ebből a Z-ből 2% az oltottak aránya, tehát aki nincs oltva, az az életével játszik, akkor talán elképzelhető lenne, hogy mondjuk nem álltunk volna meg 60% alatti átoltottságnál, mert az, hogy a Merkely Béla roppant vonzó fejét nézed egy hirdetőoszlopon, az vajmi keveset lendít a dolgokon (de legalább jó sok pénzünkbe került).
Pont ebben a topikban pont rohadt sok júzernek van EÜ-s kötődése, ismeretsége, meg vagyunk egy páran, akik elvesztették a hozzátartozójukat is ebben a szartengerben, szóval szerintem tök feleslegesen akarod itt védeni a védhetetlent, az egész járványkezelésünk el van kxrva, ami engem speciel azért csesz fel végtelenül, mert én személy szerint mindent megteszek, ami állampolgári szinten elvárható, de a teljesen bárgyú kommunikáció, a felelősséget ide-oda tologató intézkedések, a halogatott korlátozások és azok ésszerűtlensége konkrétan azt eredményezi, hogy megint sokkal jobban meg fogjuk szívni, mint ahogyan azt kéne. Tele van most már a nyugati liberális társadalmak világa olyan példákkal (olasz, portugál), ahol úgy fogták meg a negyedik hullámot, hogy el sem tudott kezdődni, de a magyar észjárás, meg a székely furfang az már korábban sem jött be, de nem tanulunk ám "laborokból", hanem tátott szájjal rohanunk oda, ahová nem nagyon lenne érdemes.
(És persze azért is felcsesz, mert mondjuk mennék a CES-re, ami jelen pillanatban még egy létező lehetőség, de ha továbbra is teszetoszáskodik a hatalom mindenféle demagóg politikai érdekek mentén, akkor rövid időn belül át lesz rakva ez az ország a vörös zónába, aztán utazhatsz Kazahsztánba, mert azt a Szíjjártó elintézte és még büszke is rá.) -
Vesa
veterán
"nem ott dolgozom, csak tudokorhazban es megyei jogu varos covid osztalyan van egyenesagi rokonom. maradjunk annyibna, hogy a magyar eu nem omlott ossze."
Ezt hányszor fogod még itt elkezdeni, mert már marha unalmas! Számos kiváló írást linkeltünk neked tavasszl is ebben a témában, azokat se olvastad el csak hajtogatod a magadét arról, hogy az EÜ nem omlott össze.
Absolute a vitás kérdések megbeszélésének híve vagyok, de ez amit itt tolsz, nem az!
Lírtuk azt is, hogy az EÜ összeomlása nem úgy történik, hogy hirtelen bezár az ország összes kórháza. Ugyanakkor nézd meg, milyen várólisták voltak már eddig is. A családban most volt szükség egy MR-re, 11 hónappal későbbre volt csak időpont! Tavaly februári cikk a témában, már akkor 306 napot kellett várni egy szívműtétre, a korábbi 56 helyett. Azóta pedig történt még pár apróság, pl. 5000 dolgozó kiesett az így is munkaerőhiányos EÜ-ből. De a tényekkel ne foglalkozzunk, az megterhelő. -
Vesa
veterán
"nem tudom mi lesz nyilvan, de a tippem az, hogy most ezen gyorsan tulleszunk, es birni fogja az eu. sok az oltott, sok az atesett."
Ezt írtad le akkor is, amikor hetekkel ezelőtt a negyedik hullámról beszéltünk, csak akkor az volt az egynlet vége, hogy nem lesz hullám mert "sok az oltott, sok az atesett."
Nos, van hullám, tehát az sem jött be! Nem jósolni kell, hanem az ismert adatokat elemezni. Illetve lehet még bízni a csodában...csak nincs értelme. -
kolopele
nagyúr
Nem haverkodósok, mint írtam ikrek, mások nagyon mint a többiek. Majd biztosan változnak később, kell is, de általánosban még nincs ezzel semmi gond. Tanítottam pingpongozni őket, szerencsére szeretik, hátha majd egyszer ők is ott lesznek az élvonalban mint egykor az apjuk
Van idejük még mindenre, otthon mindent megkapnak, nincs szükségük semmire. Valahol én is ilyen voltam gyerekként, ez is közrejátszhat. Csak a pingpong meg a metal
-
törölt tag
Beakadt a lemez? Nem de jure kötelezőről van szó, hanem de facto. Próbálj meg Franciaországban étterembe menni védettségi igazolvány nélkül. Nem kötelező oltás, csak akkor fizesd a teszteket minden másnap. A gyakorlat azt mutatja a kényelmetlenségtől megugrott az oltást kérők száma. Ausztriát linkeltem már. Belgium: Brüsszelben is hatott a védettségi igazolvány
Terelik az oltás felé a népet, hatékonyan és előbb."az allami alkalmazottaknal nalunk is kotelezo, nem tudtad? megy is a hoborges a pdsztol a rendvedelemig mindenhol."
Mennyi késéssel?
Mi erről nyáron beszéltünk itt, amikor USA meglépte szövetségi dolgozóknak és beszállítóknak, olaszok, franciák hozták a törvényeket a lehetőségre. November van. És milyen maszatolva munkáltatókra hárítva léptek? Pont azért háborog a PDSZ, mert állami sulinál kötelező, az önkormányzatinál és egyházinál dönthetnek, akkor ez így csak gondokat okozhat. Miközben az állam kezében van az adat, ami alapján dönteni kellene. Ahogy cégekre hárítják, hogy kapnak jogkört, de az állam nem rendeli el, akkor természetesen a Tesco, Lidl se fogja magától. Lásd maszk: tömegközlekedésen elrendelte az állam, hordják is. Boltokban nem rendelte el, ott nem hordják.
Ahhoz képest nem bírod, elég sokat terelsz és csúsztatsz.
(amúgy nem muszáj nekünk tovább beszélgetni)
-
törölt tag
Terelsz és hiába véded OV-t. De facto kötelező oltás országokat soroltunk hónapok óta. Játszhatod az értetlent, attól még a valóság az, hogy a magyar kormány gyáván nem csinált semmit, amikor más országok már igen! Védettségi igazolvány, FFP2 maszk, teszt, oltópontok Billában, Penny-ben bármi amit tudtak, hogy fékezzék a vírust és oltásra tereljék a népet.
szeptemberi hír:
Új szabály: Szlovéniában csak oltottak dolgozhatnak az állami hivatalokban
szeptemberi hír:
Ausztria megkezdi a szigorításokat, ahogy nő a fertőzöttek számaMo. nagy nehezen a dzsemborik után november 1-től bejelentette csak tömegközlekedésre a maszkot (sima is elég) és nagy nehezen november végére egy regisztráció nélküli akcióhetet, amúgy a felelősség áthárítva cégekre. Akkor csinálnak valamit, amikor már látszik a baj. Remek terv, tapsolj hozzá.
-
törölt tag
A topikban a de facto kötelező oltásról, védettségi igazolvány használatról van szó, azt hittem ez számodra is világos. Rosszul hittem. Hónapokkal ezelőtt kitárgyaltuk itt is. Tényleg kötelezően az eü-i dolgozóknál volt elrendelve, általánosan pedig májusban elengedte a témát a kormány. (Béla plakát az nem olyan oltásösztönzés, amit elvárnánk) A mostani maszatolás, cégekre hárítás egy rossz vicc. Mást se mertek időben meglépni, hiába mondták szakértők hónapokkal ezelőtt.
-
Csatravi
senior tag
Értem, számodra csak az a bizonyíték ha szó szerint kimondják, hogy összeomlott.
Na olyat nem fogsz hallani
Talán így érteni fogod.
---
Szijjártó László, a Magyar Orvosi Kamara Győr-Moson-Sopron megyei elnöke
"
hvg.hu: Kívülről honnan látszik majd a rendszer összeomlása?Sz. L.: Amíg egy orvos és egy ápoló van az országban, addig nem omlott össze, mert akkor majd ők ketten fogják megszervezni az adott viszonyok között lehetséges ellátást. Azért nem fogja senki észrevenni, mert nincs definíciója az összeomlásnak.
Definíció csak ott van, ahol van minőségbiztosítás. Ha abban az áll, hogy 10 betegre 2 ápolónő, 1 szakorvos és egy rezidens kell, és ha csak egy ápolónő hiányzik, akkor abban a pillanatban összeomlott. Itthon viszont csak minimumfeltételek vannak, de azok annyira elavultak, hogy évtizedek óta nemigen tartják be.
Itthon már nincs minek összeomlania, mert nincs mindenre kiterjedő racionális működés, melynek hiánya feltűnne.
hvg.hu: Mi az, ami az egész egészségügyi rendszert még összetartja?
Sz. L.: A kollégáim és ápolóink azon része, akikben nagyon mélységes hivatástudat van. Akik már háromszor meghaltak, százszor megaláztattak, mégis mennek és teszik a dolgukat, akkor is, ha hibáznak. Ezért megy még mindig, ez viszi tovább a rendszert. "
[link] -
Csatravi
senior tag
Hja, mert ha az Országos Kórházi Főigazgatóság cáfol (mint amit linkeltek [link] ) akkor biztos hogy hazudnak az orvosok. Már amelyik ki meri nyitni a száját.
Gondolom emlékszel a fehérvári kórház igazgatójára. Ő meg mert szólalni.
[link] [link]
Persze az Országos Kórházi Főigazgatóság ott is megmagyarázta, hogy az igazgató mire is hívta fel a figyelmet. -
törölt tag
Már írtam neked, hogy nincs kötelező oltás olaszoknál se hivatalosan. Viszont de facto az, ha nem akarsz folyton tesztelni, vagy direkt elkapni a vírust a green pass-ért. Ami kell ahhoz étterembe, moziba, dolgozni menj. A szép szóval kérlelés időszaka lejárt, ez kicsit szigorúbb módszer. Tüntettek is ellene Rómában, majd megunják, a lényeg 80-90% cél valós és nem ölbe tett kézzel várták az őszi, téli hullámot.
-
törölt tag
Definíció és tűrési szint kérdése ki mit tart annak. Hány beteg jut egy orvosra, nővérre, hány km-re kell vinni a beteget, kell-e triázs, hányan nem jutottak egyéb bajukkal vizsgálatokhoz, műtétekhez a covid teher miatt. Helyzet bemutatása nélkül lehet bármit mondani. Miért hallgattak? Győzelmi jelentésekhez képest, világ egyik legjobb járványkezelése dumákhoz, belgáknál többen haltak meg dumákhoz, oltási verseny megnyerése dumákhoz viszonyítva milyen a helyzet, akkor most ne az legyen a dicsőség a románoknál jobbak vagyunk.
-
törölt tag
Kulcsszó a láthattátok. Románia és Bergamo ahol beengedték a kamerákat, külföldi stábokat is és arccal, névvel nyilatkoznak orvosok. Nálunk katonás rendelet eü-i dolgozóknak, kevés adatközlés, azt is folyton variálták éppen melyik mutatót nézzük, nem igazán mutatták a helyzetet, vagy fentről ellentmondtak. [link]
Általában a nem rossz helyzetet nem szokták takargatni sehol a világon. Olvastad a cikkeket a túlterhelt, áthelyezett dokik mit éltek át? Gondolom nem számít az se, bírták.#37741
Jobb későn mint soha? 3-4 hónappal korábban kellett volna. Így eső után köpönyeg, kevés és későn. November 25-i oltásból karácsonyra lesz védelem. Ráadásul csak kórházi oltópont, csak egy hét, kb. erről a hírről is többségében azok fognak tudni, akik foglalkoznak a témával. Túl sokat nem fog dobni az oltottak számán attól tartok. Forgalmas helyekre kellenének standok összeszedni a népet. Ha az igazolvánnyal terelést nem merik meglépni. -
Jablocskov
tag
Arról sem kellene megfeledkezni, hogy sok idős embernél a vakcinák sem fognak megfelelő védelmet adni, akármilyen oltóanyagot is kapott, mert egész egyszerűen az immunrendszerük már nem működik megfelelően. Esetükben a vakcina gyenge védelmet alakít ki, és gyorsan csökken a hatása. Biológiai törvényszerűség, hogy az életkorral csökken az immunrendszer hatékonysága. Náluk egy olyan erősen fertőzőképes variáns, mint a delta könnyen áttöri a gyenge védelmet. Ezért látjuk azt, hogy korlátozások nélkül olyan helyeken is meredeken nő a fertőzöttek száma, ahol magas az átoltottság.
-
Csatravi
senior tag
"azota tortent egysmas, pl. van 6 milla oltottunk meg jo sok 1-3. hullamban atesettunk"
5 962 878 Oltott. Ebből 1 millió 274 ezren aki a harmadikat is megkapta
Két oltással 5 744 219 ember rendelkezik.
Az oltottak számából viszont a védettség szempontjából akár 1,5 millió ember is kieshet annak okán mert vagy olyan oltást kapott ami nem neki szántak vagy mert gyenge hatású volt.
A másik nagy halmazba viszont azok tartoznak akik még nem rendelkeznek booster oltással és már akár 6-10 hónap is eltelt a második szuri óta így védettségi szintjük kérdőjeles.
Így rendes védettséggel lehet, hogy csak 3-4 millióan rendelkeznek. Így már nem is olyan fényes az a "van 6 milla oltottunk" -
BlackV
őstag
azota tortent egysmas, pl. van 6 milla oltottunk meg jo sok 1-3. hullamban atesettunk.
Igen ez jelenteni fog azért valamit.
Viszont sajnos egyrészt ott van Izrael esete, ami jól mutatta, hogy bizony még 2 pfizer után is nagyon kell a harmadik. 2 pfizernél a fertőzés sem ad jobb védelmet általánosságban. Szerintem a 6 milla oltottunkat és a pár milla átesettünket fél év után nyugodtan eloszthatjuk kettővel.
Másrészt most már másfél év eltelteltével és túl a tömegesen oltásokon, érthető módon egyre nő az egész koronavírussal szembeni általános közöny, ami szintén nehezíti a védekezést.
Szóval lehet, hogy lesz még egy kis pifpuf. -
törölt tag
Nem hiszem minden oltatlan fullos antivaxxer, sok a billegő aki csak a covid vakcinában kételkedik, mert facebook és szájról szájra keringő hülyeségek. Normális tájékoztatás és igazolvány használata sokat terelne oltás felé vagy fizesse a teszteket.
Az ismerősöd helyett lesz másik rendőr. Ritkán lépek be már facebookra, én is mosolygok a nagy drámai bejelentéseken, hogy XY egy szuri miatt nem lesz tovább mentős, tűzoltó, rendőr, tanár ha kötelezővé tennék...
Nagyon könnyű a te álláspontod, bármilyen javaslatot lehurrogsz, szerinted nem kell csinálni semmit, lesz ami lesz. Ez így csak üres megmondás, az nem terv hogy leszarod.
Közben azért a valóság jön szembe keményen és rád is hatással lehet, mert ellentétben az ötleteddel, nem fogják sátorban haldokolni hagyni a betegeket. Hanem megint az lesz kórházakban, hogy túlterhelt és áthelyezett orvosok csak a covidosokkal foglalkoznak, te meg várj hónapokat az egyéb bajoddal.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Intel Core I5 14600K Processzor!
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest