Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• Superman

nagyúr

Tudom, hogy már sokszor esett szó róla, de azért megkérdezném a tapasztalatokat, mert észrevettem egy érdekes jelenséget. Az, hogy az 1,2Ghz - es cerkám nem megy 1,6Ghz - en, vagyis 133 - as FSB - vel, szinte természetes, mert csak a válogatott példányok érik el ezt a határt. De eddig a TUSL2 - C Biosában sosem jelentkezett az, hogy ha egyszer nem jött be a magasabb fsb, akkor a következő alkalommal,bármit is csináljak, nem engedi indulni (vagy megpróbálni indulni) a rendszert a magasabb értékeken, hanem visszavesz safe módba és csak 66MHz - en hajlandó indulni. Például: 1,5Ghz - en nagyon stabil a rendszer, 125/125/41 - es értékekkel (FSB/RAM/PCI). Amint azonban kipróbáltam 1520 Mhz - en a rendszer lefagyott bejelentkezés után, gondolom a 42Mhz -es PCI freki miatt. Gondoltam 133Mhz - en a PCI standard szabványos (33), ezért ott próbálkozom, de már csak 66Mhz - en volt hajlandó elindulni. Amint visszatértem az eredti beállításokhoz (1500Mhz), a rendszer csont nélkül indult. Jelenleg a 1012 - es Bios van fenn, ez nem béta, hanem végleges verzió, ha jól emlékszem. Ramok tekintetében 512MB van a gépben: egy 256 - os és két 128 -as. Mindegyik 133 -as. Mi lehet itt a gond?

Aktív témák