- Yettel topik
- Külföldi SIM-ek itthon
- Milyen okostelefont vegyek?
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- One mobilszolgáltatások
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ezekiell
veterán
-
Ezekiell
veterán
A DEI intézkedések alapvetően nem arról szólnak, hogy egyes csoportokat másokkal szemben előnyben részesítsenek, hanem hogy kiegyenlítsék az egyenlőtlenségeket, és mindenki számára egyenlő induló helyzetet biztosítsanak. Ez az eddig előnyben lévő csoport tagjai számára tűnhet igazságtalannak, de az összképet nézve társadalmi szinten pont hogy nem az.
Nyilván lehet ezt szarul is csinálni, mint mindent. -
-
Ezekiell
veterán
parancsolsz
én annyit állítok, hogy marhaság azt mondani az esetek túlnyomó többségében, hogy DEI miatt a cégek alkalmatlan munkaerőt vettek fel.
Persze értem én az ellenállást: van 2 ember, egyik fekete, mindkettő el tudja látni a munkát, a feketét vették fel a DEI miatt. megértem, ha ez a fehérnek nem tetszik
-
Ezekiell
veterán
válasz
Synthwave #41 üzenetére
van arányszámod, mennyi volt közülük szép fehér ember, és mennyi a kifejezetten DEI miatt felvett emberke?
mert hát az, hogy néha felvesznek a cégek alkalmasnak tűnő embereket akik mégse azok, az elég megszokott dolog úgy a kapitalizmus kezdete óta, és nem nagyon látok bizonyítékot, hogy ezen emberek aránya a DEI direktívák megjelenése óta magasabb lenne (aránya, és nem az 1-1 kiragadott példa, amire szívesen ugrik a sajtó bizonyos része)
a kommentem arról szólt, hogy direkt a DEI miatt tudottan alkalmatlant vesznek fel (amire itt célozgatva volt), ami nonszensz
-
Ezekiell
veterán
válasz
Synthwave #32 üzenetére
akkor a potenciálisan kihozható szaktudás maximumát is korlátozod.
És ebben csak az a mókás, hogy szerinted mondjuk egy senior software developer pozícióra, vagy egyéb "tucatpozíciókra" a legtetejét akarják a cégek felvenni az elérhető poolnak?Baromira nem, mert nem éri meg a cégeknek marhasok indokból sem, és végső soron a candidatenek sem, ha egy (pl) L5ös tudással L3 pozícióban dolgozik.
Szóval bár érvnek jól hangzik, amit írsz, valójában nem működik az érvelésed.
A middle/upper management és hasonló szinteken már valóban korlátozó lehet a DEI, ott igaz lehet az érvelésed, de egyrészt ez a munkaerőpiac töredék százaléka (azaz sikerül bolhából elefántot csinálni), másrészt komolyan úgy gondoljuk, hogy a profitorientált cégek alkalmatlan embereket vesznek fel ilyen pozíciókba, ezzel saját magukkal kibaszva? Ne vicceljünk már
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új WiiM Ultra streamer & DAC Wi-Fi 6E, HDMI ARC, Hi-Res Audio 2 Év Garancia!
- MACBOOK PRO 2021 14.2" M1 PRO (10/14 mag 16GB 500GB, 14 ciklussal, Üzletből ,. garanciával
- Iphone 13 128GB Zöld Nagyon Szép Állapotban, Üzletből Garanciával
- Apple MacBook Pro Retina 13" 2020 i5-10.gen 16GB/512GB SSD, Nagyon jó akku, Garancia, üzletből
- ASUS DUAL GeForce RTX 4060 Ti O8G OC Edition
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged