- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Ilyen a Huawei Watch 5 és új érzékelője
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- BlitzWolf termékek topicja
- Google Pixel topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
Hirdetés
-
Mobilarena
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
binatone
tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem amit szeretnék hogy a routerhez csatlakoztatott merevlemezt távolról (interneten keresztül) is elérjem.
Suste segítségével [link] belső hálózaton minden készülékkel szépen elérem a hdd tartalmát.
De sajnos a történet nem egyszerű mivel egy router mögött van a tp-link azon keresztül kapom a netet,és a szolgáltatómé de tudom a felhasználónév jelszó párost.
Van már dinamikus DNS regisztrációm no-ip-s ha az ott megadott címet beütöm a böngészőbe akkor a szolgáltatói router bejelentkezői felületére jutok.
A tp-link-en az openwrt-ben beállítottam a no-ip-s adatokat. Gondolom portokat kéne átirányítani vagy megnyitni az AirGrid-en aminek egyébként 192.168.1.1 az ip-je és nem változtathatom meg. A tp-link nek az ip-je 192.168.178.1 belső hálón így érem el. Az AirGridből a kábel a tp-link wan csatlakozójába van bedugva állítólag ez sem a legjobb megoldás mivel az AirGrid a dhcp server a tp-link wan ip-je 192.168.1.175 ezt gondolom a 192.168.1.1-es router osztja neki.
Tehát ennek a beállításában kérnék segítséget ha egyáltalán lehetséges.
Előre is köszönöm! -
-
binatone
tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem van a fent nevezett router amiből nekem is van egy példány itthon. Vargalex féle openwrt fut rajta és 4 GB-os pendrive a beépített formázóval megformázva gyönyörűen működik minden.
Viszont hamar meg tellett a pendrive és vettem egy usb-s külső hdd-t amit szintén a routerre szeretnék kötni a másik usb portra,de nem szeretném hogy a hdd mindig menjen. Valahol olvastam hogy mit és hogyan kell beállítani de nem találom tehát ebben kérnék szájbarágós segítséget. Nem torrentezem tehát csak háttér tárnak szeretném használni a hdd-t.
Amit tudok hogy linuxnak megfelelően ext3 vagy ext4-re kell formázni fel kell mountolni és az írási olvasási jogokat be kell állítani de hogy hol és hogyan azt nem tudom.
Előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kiemelkedően csendes ASUS VGA jött a Noctua közreműködésével
- Változatos hardverbokréta
- Házimozi belépő szinten
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Path of Exile 2
- Hálózati / IP kamera
- sziku69: Szólánc.
- Hegesztés topic
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Fujifilm X
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- Samsung Galaxy S25 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Számlás!Windows 10 Pro 11 Pro,Windows 10 Home 11 Home, Office 2016,2019,2021 ,Vírusirtok,Mac
- HP EliteBook 830 G8 i5-1135G7 16GB 256GB 1 év garancia
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! R9 3900X / RX 6700XT 12GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest