- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Yettel topik
- Szinte játékpénzért megvehető a Honor Play 10C
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
Hirdetés
-
Mobilarena
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Félig off téma. A routerre kötött hdd-n több excel fájlt is szerkesztettem amikor véletlenül lenyomtam a gépen a wifi-t. Újracsatlakoztam, de azóta nem tudom szerkeszteni a fájlokat mert azt mondja, hogy zárolva vannak szerkesztésre...általam...Ami vicces mert én szeretném szerkeszteni. Áthidaltam, hogy a másolatukkal dolgozom jelenleg, de az eredetiekre így már nem lesz szükség...viszont törölni sem tudom...
Van erre valami megoldás? Samba tud valami timeout-ot, ha mondjuk 10-15 percig nem történik semmi akkor oldja fel? -
Nem tudom ki melyik fw-vel próbálkozik, sem azt milyenek a router környékén a fizikai körülmények, de azt látom, hogy nagyon vegyesek a tapasztalatok...
A gyári fw-vel nálam sem volt fenékig tejfel az élet, de 65 nap uptime után a hdd csatlakoztatása miatt kellett neki egy restart azóta 15 nap telt el, de stabil és jól működik.
Nem csak rossz tapasztalatok vannak...nem árt ezt is szem előtt tartani.
-
válasz
McSzaby #4943 üzenetére
Ezt még nem próbáltam. A 130320 volt az utolsó amit próbáltam. Az előtte lévő volt nekem rajta mikor vettem.
De a dobálás inkább csak vedd zárójelbe mert nálam két gép közül csak az egyikkel csinálta...és véletlenszerű időközönként. Volt, hogy egy hétig sem fordult elő, és volt 2-3 nap is.
Nem igényel több figyelmet mint a gyári...Egyszer belőttem és csak ha most nyúltam hozzá nemrég amikor rádugtam egy HDD-t...
-
válasz
McSzaby #4940 üzenetére
Amennyire a topikot követtem eddig egyik hiba ami meg volt említve, hogy vásárlás pillanatától fogva dobálta el az eszközöket...ha jól emlékszem az cserélve is lett gariba.
Az én tapasztalatom az, hogy 1 gyári frissítésig használtam a gyári szoftvert, de sajnos néhány naponta az én gépem megfejthetetlen okból kifolyólag kidobott a hálózatról, miközben a párom gépét soha. Tök ugyanaz a két wifi adapter...Ráadásul ilyenkor újra kellett indítani a routert.
Ami a hardvert illeti mert az tényleg jó ilyen áron, viszont a gyári fw nem a legstabilabb...Vegyesek a tapasztalatok. Van akinek nagyon megy, van akinek nem.
Kicsit nehezen szántam rá magam az ismeretlen terület miatt, de végül feltettem vargalex fórumtárs munkáját. Azóta egyszer sem dobott le gépet és 64+ nap folyamatos működés során rendben volt. -
válasz
Intruder2k5 #4893 üzenetére
Na a portot nem tudtam, viszont így sem jó. TotalCommander azt mondja kapcsolathívási hiba.
-
Na most az FTP-vel akadtam el. Hogy kell ennek nekimenni? Kintről szeretnék a routerre ftp-zni.
-
válasz
Intruder2k5 #4888 üzenetére
Először a sajátról próbáltam. De most ránéztem máshonnan és HTTPS-en LUCI jön be, amúgy semmi...
Így már okés. Kösz. -
Beállítottam a Dynamic DNS-t. Az mennyire biztonságos, hogy a címet beírva a LUCI felület köszön be? Mert úgy gondolom nem biztos, hogy annak kellene...
-
Szeretnék beüzemelni valamilyen dinamikus dns szolgáltatást. Még nem használtam ilyet. Az fw-be látok egy csomó lehetőséget. Tudtok olyat mondani ami ingyenes és jól működik, megbízhatóan?
-
-
(#4114) wwenigma: Átviteli sebesség igen. Más eszköz nem volt kéznél amivel mérni lehetett volna. Így is 400km-re voltam a helyszíntől...
(#4115) Intruder2k5: Szerintem is többet tud...mikor még a gyári volt fent nálam is akkor Wifi-to-Wifi volt 7-9MB/s két gép között...Szóval tényleg úgy néz ki a telefonnak ennyi a határa...
(#4151) KMT: Öcsémnél is le lesz cserélve OpenWRT-re. Azért van még gyári rajta, mert nemrég vette és teszidőszak van. Ha nincs hardveres gubanc akkor megy rá a vargalex félre fw.
-
Na sikerült összehozni a mérést.
2,4Ghz-en: 32Mbit/s volt a plafon.
5Ghz-en: 40Mbit/s volt a plafon.
Feltöltés esetén mindkettő hozta a 10-et.Egy Xperia SP-vel lett mérve a speedtest app-al. A routeren a gyári fw volt. A net egy 120/10-es UPC.
Nem tudom, hogy a telefon vagy a router volt itt a szűk keresztmetszet de nagyon hasonlóak az értékek a nálad mért értékekhez...
Amúgy kábelen a gép 90+ Mbit/s sebességet kapott...Az, hogy rendelkezésre áll e a maradék sávszél is és csak a router vágja el újabb kérdés lesz...
-
Nemrég vett egy ilyen routert az öcsém 120-as nete van, egyelőre még ő is gyári fw-t használ.
Kábelen van rajta a gép. 96Mbit-et mértem nála speedtest-en.
Megpróbálok összehozni vele, egy tesztet erről a helyről ahonnan mérted. Wifi-t csak telefonnal tudja tesztelni mert nincs más eszköz...Csak óvatosságból kérdezem, ugye nem egyszerre végezted a mérésket minden gépen, hanem egyenként?
-
Kábelen nézz rá a UPC sebességre. Azon ki kell jönnie. (Cat5e kábel legyen legalább) Ha ezen sem jön ki akkor azzal is lehet valami gond...persze az előbbi problémától függetlenül.
Amit linkeltél az alapján sajnos a rosszabbik forgatókönyv van érvényben. A 2,4Gz-en működő n-es eszközök is visszalépnek g-s szintre ha van a kliensek között g-s...a router visszalépteti a kapcsolatot...
Ami érdekes lehet, ha átállítod n-only-ra. Így csak n-es kliensekkel tudsz csatlakozni...viszont így rendben kell lennie a sebességnek is...Ezt szerintem még nézd meg, mert csak ezután lenne érdemes bármi mással próbálkozni.
Az 5Ghz-et ez nem érinti, mert ott elve csak n-es jöhet szóba...A vargalex-et feltenni ugyanolyan egyszerű mint a gyárit frissíteni. Visszatenni a gyárit, szintén ugyanúgy tudod...
-
Igen a nagyobb százalék a jobb. Mobilon van a Channels fül. Ott rendezi csökkenő sorrendbe. Itt a gépen annyira nem egyértelmű a felület szerintem. Legalábbis nekem nem volt annyira, mint mondjuk a telefonon.
Szerintem ez a g+n mixed mode lehet... Nos, a g-s 54Mbps...abból talán 30Mbps a max amit ki tud jönni. De nem tudom, hogy a gyakorlatban ez hogy működik. Ha eszközönként tudja kezelni a g-s és n-es módot, akkor ok.
Voip: Igen-igen arra gondolunk...A technológiai oldalról nézve vitán felül áll, hogy a sávszélesség elég kellene, hogy legyen. Ha nem volt jó valami akkor vagy a beállításokkal volt valami, vagy esetleg a programmal...
Az utóbbi időben próbálgattam a lehetőségeim és mobilneten keresztül viber,gtalk hívások elég gyatrák voltak, pedig minden más okés volt...
A legjobb az lenne ha minden eszközzel egyenként csinálnál egy speedtestet, hogy a netből mennyi jön át...
2,4-en is illetve 5Ghz-en is.Ha van laptop, vagy mobil, az azért lenne jó, mert több ponton is tudnád mérni a sebességeket...
Bár én nem értem, hogy a 120-as UPC-ből, miért csak 70 jön ki?
-
Az inSSIDer mobilos verziójában van konkrét csatorna rangsor.
Hát a kép alapján nem tudok túl sok biztatót mondani... Hiába veszel több/erősebb antennás routert, ha a környékről bezavarnak...
Amit én tapasztaltam, hogy a vargalex fw-vel nálam sokkal stabilabb lett a wifi. Igaz én itt ülök a routerrel, de átjön a 20/10-es net.
Amit Edenyke ír az egyébként teljesen jogos érv. Ha a voip a fontos, pl viber, skype...stb akkor annak 1-2Mbit is elég lehet többnyire...
-
Üdv,
Érdemes megnézni egy programmal, hogy mi a helyzet nálad a wifi hálózatokat illetően. pl inSSIDer
Mert ez értékeli a csatornákat nem csak konkurens hálózatok de az átlapolások szempontjából is.
Érdemes megfontolni azt a csatornát amit a program ajánl.Ha ezen túl vagy akkor érdemes még a router beállításokban a 20 vs 40 Mhz-es csatornaszélességgel próbálkozni, valamint az adóteljesítményt maximumra állítani.
Kérdés még, hogy g-s vagy n-es wifi hálózat van beállítva? 2,4 vagy 5 Ghz-en próbálkozol? Utóbbi estén a hatótáv rövidebb lesz mint az előbbi esetén...
Telefonnal is próbálkoztál?
-
válasz
Intruder2k5 #3820 üzenetére
Tudom már sok lehet...de azért engem is érdekelne mire gondolsz...
Kéne valami underground hely ahol nyíltan lehet beszélni dolgokról...éljen a demokrácia. -
Van esetleg olyan antenna ami a gyárihoz képest egy erősít egy kicsit és nem horror áron van? Tehát úgy összességében akár érdemes pénzt adni érte.
-
válasz
Intruder2k5 #3792 üzenetére
Köszi. Így már értem. Azért gondolkodtam el az antenna cseréjén, mert a gyári értékek kicsit kevésnek tűnnek. Bár nem létszükséglet...Azért jó lenne egy 10-20%-al nagyobb hatótáv.
-
A router oldalán olvasgattam az antennáról...Azt írják, hogy 2.4Ghz-es tartományban 2dBi, 5 Ghz-es sávban pedig 3dBi. Mivel a kíváncsiság nem egyszerű dolog, ezért rábukkantam erre. Nem is annyira az ár, mint inkább a tulajdonságai fogtak meg. Ez hogy lehet 9dBi? Mit jelent ez pontosan a gyári antennához képest? Ez is megoszlik a kettő között 4+4 arányban?
Ráadásul a ebay-es képek között van egy ami szögeket ábrázol az egyes antennák mellé az erősségük alapján. Ezt el tudja valaki magyarázni mint jelent? Nem baj, ha mélyvíz... -
válasz
Intruder2k5 #3759 üzenetére
Köszi.
-
Már 23+ napja ment a router vargalex fw-vel.. Erre jött egy áramszünet hajnalban.
Lassan 1,5 napja volt. Remekül megy, viszont eszembe jutott, hogy van valami leállítás féle vagy kikapcsolás gomb a menüben? Gyári fw--el nem foglalkoztam azt csak a kapcsolgattam ha kellett. De vargalex estében nem tudom, hogy megy ez. Most nincs rádugva semmi USB-re. Van valami amit be kell tartani, ha újra szeretném indítani a routert, vagy esetleg elmegy az áram és volt rajta hdd esetleg? -
válasz
vadászcsiga #3432 üzenetére
Ezt miről másolod? routerre kötött hdd-ről megy a gépre? ha nem akkor honnan?
-
válasz
vadászcsiga #3428 üzenetére
A Specification rész alatt írják, hogy ez csak a 2,4Ghz-es tartományban működik...Ez nem feltétlenül lesz baj neked, de nem is elhanyagolható tényező.
Feltetted a driver-t amit adtak mellé?
Először is a routeren a 2,4Ghz-es wifi beállításoknál ellenőrizd, hogy biztosan minden beállítás megfelelő legyen.
- vargalex fw alatt az adó teljesítmény maxon legyen.
- Haladó fül alatt: 802.11g+n, 40Mhz, alatta legyen bepipálva az "always use..."Esetleg mértél már valamilyen átviteli sebességet? Lent mit mutat mekkora a kapcsolat sávszélessége?
-
válasz
vadászcsiga #3426 üzenetére
Pontosan milyet vettél?
-
(#3332) Intruder2k5 & (#3333) SteveBeard Köszi.
-
vargelex fw_ben hogy tudok guest wifi-t létrehozni? Van egy tippem, de nem akarom elrontani sürgősen kéne.
Wifi-ben van egy hozzáadás. Az lenne?
-
válasz
vadászcsiga #3291 üzenetére
Na, megy ez mint a karika csapás...
Jó étvágyat! -
válasz
vadászcsiga #3289 üzenetére
Türelem. Aki itt lesz biztos tud majd segíteni.
-
válasz
vadászcsiga #3222 üzenetére
A szolgáltatód felé a kapcsolatot beállítottad? Az kapott ip-t?
-
(#3197) giorgio :
Nem tudom pontosan mire gondolsz...
Szerintem induljunk ki abból, hogy nincs otthon semmi....mert nem a szekrény alján teremnek a cuccok...
Brazos? lap+RAM+HDD(k)+táp+ház hát 50 alá nehezen férsz be...és akkor elég szűkre van véve a téma.
Szóval belépő NAS. Melyiket ajánlod?
Microserver árakat néztél mostanában? Én hirtelen 70-80K körül látom.
Amit ma teszteltek a PH!-n az ugyan nem belépő szint, de az is brutál drága és "csak" egy fiók.(#3219) vadászcsiga
Fel a fejjel!Először én is megijedtem mert nem találtam, hol kell feléleszteni a wifi-ket...Aztán szépen végigmentem a felületen. Erre látom a wifi résznél, hogy engedélyezés.....
-
válasz
vadászcsiga #3195 üzenetére
Hát nézőpont kérdése...
Ha azt nézed, hogy meg tudod osztani a netet, és tudsz kommunikálni a gépek között. Akkor ezt a régi routered is tudta. A nagy durranást nem itt érzed.
Ez a router hardveresen többet bír és lehet rá openwrt alapú fw-t tenni. Így pedig elég nagy szabadsághoz jutsz. Tudsz rajta torrent klienst futtatni miközben NAS-ként is üzemel...Már ez a két dolog is elég gyakori otthoni felhasználás. De TV-re kötve média szerver féleként is megy...
Ez csak pár dolog...de ha céleszközt szeretnél venni már bőven százezer fölött kell számolni...
Persze itt még van pár tényező..de dióhéjban így fest a történet. -
válasz
vadászcsiga #3191 üzenetére
Nem. De elvileg max 140-160Mbit a max ami ki tud jönni összesen a 300Mbit elméleti sávszélességből. Ez pedig annyi felé osztódik ahány kliens egy időben terheli a routert. Ami kb 70-80 Mbit/s sávszélességet jelent az én esetemben. Tehát jó esetben 9MB/s van....de ez is ritka...Szóval a körülményekhez képes annyira nem is rossz.
-
válasz
vadászcsiga #3189 üzenetére
Itt ülünk a router mellett és Wifi to Wifi másolok a két gép között. Kicsivel több mint 6MB/s-el megy. 5Ghz-en...40Mhz..stb. Elvielg 300Mbit-es a kapcsolat a win szerint. Ez van sajnos...
-
Szerintem mehet a téma. Érdekes és kapcsolódik....
-
Szeretném megváltoztatni az IP címtartományt. Pl.: 10.2.2.1/24 és akkor a 10.2.2.1 lenne a router címe. Ezt hogyan tudom beállítani? (vargalex-fw)
-
válasz
vadászcsiga #3154 üzenetére
Nem törvényszerű egyébként. Azzal a gyári fw-vel amivel vettem és a legújabbal is csinálta. Nem tudtam kideríteni, hogy pontosan mi nem tetszett neki. Egyszerűen ledobta a klieneseket és nem lehetett rá visszacsatlakozni. De nem is szabályos időközönként csinálta. Úgy össze-vissza...volt hogy 2 nap volt, hogy 2 hétig bírta.
LAN-okat ilyenkor nem próbáltam, hogy ott történik-e bármi is...de mindegy is lett volna ha ledöglik a wifi és csak kikapcsolás segít...Egyébként a 2 gépről torrentezésre gyanakodtam, amióta vargalex van néztem a kapcsolatok számát. Eddig max 7% volt... Tehát még az sem lehetett, így utólag sikerült igazolni.
-
Ezeket tapasztaltam mióta feltettem a vargalex fw-t.:
- Gyorsabb lett a net. Nyilván nem a sávszélesség, hanem a felhasználói élmény oldalról. Eddig volt egy kis "lag", 0,5-1 mp mikor entert nyomtam egy oldalra...most szinte azonnal megjelenik...- Amikor egyik gépről átmegyek másik gép megosztott mappájába, sokkal gyorsabban betölti, a tartalmat pedig az elemek száma csak nőtt azóta...
- Stabil. Eddig még nem lőtte el a wifi-t. Gyárinál időnként előfordult és csak egy restart után jött helyre...
-
Na szóval, feltettem a vargalex 1.1.7-et.
Úgy mint előttem már sokan én is köszönöm vargalex-nek. Szép munka!Az elején kicsit megijedtem mert a wifi interfészek alapból tiltott állapotban voltak és még ismeretlen környezetben kicsit nehezen találtam meg...de végül sikerült...
Már most látom, hogy lesz egy raklapnyi kérdésem...
A lényeg, hogy eddig nagyon pozitívak az élmények. -
Na, ma végre felteszem a vargalex fw-t.
Tehát gyári fw felületén betallózom, és ok? (md5 check megvolt)
Lefrissíti majd a 192.168.1.1 címen be tudok lépni a Luci-ba? -
(#2614) suste
Még nem...tervben van vargalex telepítés. Csak nincs rá időm. Nem tudom, mennyi ideig tart felrakni + beállítani rajta a netet meg 2 Wifi-t?(#2615) Intruder2k5
Tudom, tudom...de egyelőre nem tudom más módon megoldani. Ez most ideiglenes helyzet...
A tanácsot köszi...megnézem. -
válasz
MrSealRD #2568 üzenetére
Folytatódik a történet. Ismét 1 hét telt el majdnem és egyszerűen a semmiből kifagy a router...időnként
Eddig azt hittem, hogy csak a rádiós rész pusztul meg, de tegnap esete megint ledobott minden eszközt mindkét frekvenciáról. Majd rádugtam egy ethernet kábelt, de azon keresztül sem adott IP és elérhetetlen volt az eszköz. Kikapcs-bekapcs után megint jó. Érdekesség, hogy csak estefelé fordul elő, és csak akkor ha mindkét gép és telefon rajta ül. Egész nap amíg csak a párom gépe lóg rajta egyszer sem fagyott még le.
Nagy forgalom csak a torrent részéről lehet, de 20/10-es kapcsolatot azért bírnia kéne. Mindkét gépen fut torrent kliens ilyenkor...Gyári FW...egyelőre csak tippelek, de majd próbálgatom mitől lehet.... -
Az utóbbi 2 hétben véletlenszerűen eldobja a Wifi-t a gyári FW. 2,4Ghz és 5Ghz szintén kuka lesz. Eszközöket eldobja visszacsatlakozni nem lehet. Egy restart orvosolja a problémát...na de azért mégis...
Lehet tényleg rászánom magam a vargalex telepítésre... -
-
válasz
Intruder2k5 #2437 üzenetére
Köszi!
Extroot-ot bármikor csinálhatok. Tehát megy 1-hete/1hónapja/1éve a router és úgy gondolom, hogy kéne az extroot, akkor utólag bármikor elvégezhető? Nem csak a firmware felrakása után végezhető?
-
Valószínűleg hülyeség, de azért megkérdezem...már csak elvi síkon. Megoldható, hogy a legújabb Samba-ra frissítsem a jelenlegi verziót?
-
Nincs itt semmi x-akta.
Szerintem egészen konkrétan vagy a gépedben lévő wifi adaptered nem pajtáskodik a router-rel, vagy az adapter drivere nincs a helyzet magaslatán linux alatt....
Hidd már el, hogy 4 eszközt olyan lazán elbír mint te 1kg húst...Van itt akinek ennél komolyabb terhelést kap és hibátlanul üzemel.
Nálam 4 kliens és még csak nem is melegszik...Ha elfogadsz egy tanácsot, szerezz valakit( vagy valakiket) akiknek a laptopján Win7 van és csatlakoztasd őket wifi-n. A routeren már mindent próbáltál csodálkozom, hogy a kliensekre még nem gyanakodtál, hogy ott nem kerek a történet.
-
2 Andorid-os telefon a 2.4Ghz-es sávon és két laptop az 5Ghz-es sávon folyamatosan rajta lógnak. Volt, hogy mind a 4 jószág 2.4Ghz-en ment. Semmi eldobásom meg hasonlóm nem volt. (Egyelőre gyári firmware).
Igaz a két laptop windows-os..nálad meg linux van. Tuti minden rendben van ott driver fronton?? -
válasz
Intruder2k5 #1636 üzenetére
Hát ez az elvileg semmi...csak még ismeretlen számomra a környezet és nem akarok elrontani semmit...
Még olvasgatok kicsit előtte.
-
válasz
Intruder2k5 #1634 üzenetére
Jaja...úgy kérdeztem, hogy adott e a lehetőség.
Annyira kipróbálnám a varglex féle csomagot, csak tartok kicsit, hogy lehal valami... -
válasz
Intruder2k5 #1632 üzenetére
Tényleg jó a history...
OpenWrt (&vargalex) esetében ez a sebezhetőség nincs is?
Guest network van? -
Ha esetleg van itt olyan aki gyári firmware-el használja akkor érdekelheti, hogy van új verzió.
TL-WDR3600_V1_130320
Changelog:
-Added guest network feature;
-Fixed some vulnerabilities and improved security; -
-
Gyári firmware-t használok. Szeretném megosztani egy WD MyBook II-n lévő adatokat a routeren keresztül. Szerintem most NTFS-re van formázva.
Megoldható ez így újraformázás és más fájlrendszer választása nélkül?
-
válasz
brumi1024 #1523 üzenetére
Nálam egyébként pont az a helyzet, hogy 1,6,11 rogyásig van. A többi tök üres. Egy 4-es van még.
Én meg ráültem a 9-esre.
Bár futólag olvastam át a linkelt odalakat, de ha jól értem akkor ez így jó is. A lényeg, hogy a 40Mhz-et kellene kerülni...
Csak azt nem értem, hogy akkor miért készítik így a termékeket, hogy 300Mbit...bla..bla. Amikor lényegében két konkurens wifi totál leamortizálja egymást ezen a beállításon. -
válasz
pusi1981 #1513 üzenetére
Bár tudok olyat mondani aki nem feltétlenül értene egyet ezzel...de én azért javasolnék valamit.
Androidra van a Wifi Analyzer. Megnéztem melyik csatorna szabad a környéken és oda állítottam be. Szerencsére volt ilyen. Egy csomóan gyengítik egymást nálam az 1-es és 6-os csatornák között.
Próbáld meg talán találsz nem túl zsúfolt vagy akár üres csatornát. -
válasz
vargalex #1216 üzenetére
Üdv
Köszi ismét.
Azért most meglepődtem...Rákapcsolódom mondjuk 6 eszközzel és szépen leskálázza a sebességet 6-od részére?! Ugyan nem túrtam fel a n-s szabvány részleteit korábban, de ezen most azért meglepődtem...Én úgy gondoltam, hogy azért ha nem is végtelen számú kliensnek de legalább néhány számára szimultán tud ennyit nyújtani...
-
válasz
vargalex #1208 üzenetére
Üdv,
1.teszt 2,4Ghz ( 110-140Mbps kapcsolati sebesség): 30-35Mbit/s
Ma délután átraktam az 5Ghz-re mindkét gépet
2.teszt 5Ghz ( 300Mbps kapcsolati sebesség): 65-70Mbit/sEzek az értékek gyanúsan a várt értékek fele körül alakulnak...Szerintem valami konfig probléma lesz.
Továbbra is wifi to wifi. Ja és gyári 3.13.17 Build 120508 Rel.45884n firmware van rajta. Ez még a legelső gyári azóta van két új kiadás is. A legújabb verzióval is futok egy kört...
Ha a gyári szoftverrel sikerül tesztelnem a router-t, hogy minden jól működik rajta akkor hétvégén rákerülhet a vargalex 1.1.7.
Tudnál mondani néhány szót arról mi a különbség a gyári és az általad összerakott firmware között? -
válasz
hudyfiu #1203 üzenetére
Na most egyrészt jó hülye voltam, mert valamiért azt hittem a 4965 nem ismeri az 5Ghz-et...Akkor majd kirpóbálom ezt is.
A routeren a wifi résznél nem találok sebesség adatokat... Van ugyan Statistics de ott csak Received/Sent packets van...
Wifi kártyán egyébként a legfrissebb kiadott driver van..
Csináltam egy letiltás, engedélyezést.
Semmi változás 3500kbyte/s fölé nem hajlandó menni...
A gépen a kapcsolati adatoknál 120-144Mbps-ot ír a kapcsolat sebességére... -
Megjött ma a router. Eddig arra volt időm, hogy gyorsan a gyári szoft alatt összerakjam a hálózatot.
2,4Ghz | 40Mhz | n mode meg minden ilyesmi maxon... Két Intel 4965 wlan kártyával csatlakozott gép egymás között max 3,5Mb/s-et produkált. Ez normális? Én kb 10 Mb/s körül vártam.
A csatorna nincs túlterhelve csak én vagyok rajta a környéken. Igaz 1 és 6 között jópáran osztoznak... -
válasz
SteveBeard #1105 üzenetére
Ja ilyen datasheet-re lettem volna kíváncsi...hogy mit mondanak a gyártók...
-
válasz
SteveBeard #1103 üzenetére
Azt megnézted már a két router között mi a különbség az antennák erőssége között?
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 3rd: i7-5GEN I 8GB I 512SSD I 14" WQHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- MacBook Pro 16 2021 M1 Pro 16GB 512GB 1 év garancia
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest