Hirdetés

  • BYD Atto 3 menetpróba

    ma Ez kéne legyen a kínai slágertermék az európai piacon, mert tágas, olcsó és elég modern is. De adódnak kompromisszumok.

  • Retro Kocka Kuckó 2024

    lo Megint eltelt egy esztendő, ezért mögyünk retrokockulni Vásárhelyre! Gyere velünk gyereknapon!

Új hozzászólás Aktív témák

  • PredatorZoli

    senior tag

    válasz attiati #6474 üzenetére

    Ha az emberek egymáshoz viszonyított kedvezményezettségét vizsgáljuk, akkor magyarországon jelenleg a rendszer annak kedvez, akinek van félretehető pénze. Ugyanis ha valaki minden hónapban a nem túl sok, egykulcsos rendszerben megsarcolt jövedelmét teljesen elkölti, ezáltal megfizeti a csúcs áfát, az a lehető legrosszabbul jár. Ezzel szemben aki sokat keres, az is az egykulcsos alacsonyabb adót fizeti, és a pénz amit nem költ el, nem kell rá ÁFA-t fizetni, hanem helyette a pénzt befektetheti ami utána adómentes jövedelmet produkál. A két eset között ég és föld a különbség. A rendszer kizsákmányolja az alacsony jövedelműeket és kedvez a vagyonosabbaknak, ugyanis vagyoni jellegű adó még hírből sincs. A megoldás a vagyonadó volna, akárki akármit mond. Lehet itt mondani hogy dehát akkor kapjak is érte valamit, de ez most nem erről szól hogy ki mit kap érte és mit nem, hanem arról, hogy x mennyiségű pénzt kiktől és milyen metodika szerint szedjenek be ideálisan.
    Ezt akkor is így gondolom ha ezzel saját magam ellen beszélek. Én ugyanis ki merem mondani magamnak és másoknak is, hogy én a rendszer kedvezményezettje vagyok, ennek ellenére szerintem nem jó így. Ugyanis én nem azt a rendszert szeretném önző módon ami kimondottan nekem a jó, hanem számomra fontosabb volna a nagy egész...

Új hozzászólás Aktív témák