Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • julius666

    addikt

    Zolival értek egyet, gusztustalan viselkedés az, amikor egyesek 0-24 a korrupt gazember rendszerről papolnak, de amint felmerül az, hogy esetleg tőlük is el kéne venni a korrupt vezetés által fenntartott kiváltságokat (=hogy itthon a tőke nem adózik gyakorlatilag), ők vannak felháborodva a leginkább.

    Szerintem a normális az lenne, ha a tőke adózna egy korrekt adókulccsal, beleértve az ingatlanokat is. Minden ingatlan, kiskapuk nélkül (csak üres ingatlan adóztatása, első ingatlan adómentessége olyan kiskapu amit röhögve játszana ki egy 8 általános közmunkás is). Cserébe más adókat meg csökkentenék (pl. EU-s szinten anomáliának számító ÁFA-t ami rohadt sok csalásra ad módot). Ez így nem csak az ingatlan halmozást, üres lakások problémáját orvosolná, hanem azt is, amikor özvegy Kiss Jánosné Nagy Erzsébet egyedül fagyoskodik a belvárosban egy 120 nm-es polgári lakásban, ahol a lakás, épület rohad szét mert már nem jut pénz a felújításra a nyugdíjból.

    Számomra kiemelten negatív lenne egy ilyen változás, szerencsére nincs is tétje, a magyar népen tudom hogy ilyet nem lehetne átverni. De attól még a normális ez lenne. Az ingatlan tulajdonláshoz, tőkehalmozáshoz tartozik társadalmi externália. Lehet választani, hogy adóban, apránként fizetjük meg, vagy a társdadalom gyorsuló szétrohadásával, aminek végül sokkal nagyobb költsége lesz.

Új hozzászólás Aktív témák