- Mobil flották
- iPhone 16 vagy Oppo Reno13?
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Képeken a Samsung Galaxy A26
-
Mobilarena
A Toyota cégcsoport napjaink vezető gépjárműgyártója. Eladásokat tekintve első helyen áll a világ autógyártó csoportjai között. Ezt a helyet a hibridautók terén elért eredményinek köszönheti.
A Toyota cégcsoport tartozó márkák és érdekeltségek: Daihatsu, Lexus, Yamaha, Scion, Subaru, Hino, Isuzu, Toyota.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vezu
csendes tag
Melyik évjáratú 1.8-as Toyotákra jellemző ez az olaj fogyasztás? Én múlt héten csatlakoztam a Toyotások büszke táborába, 2011-es Avensis, 1.8 benzin, manuális váltóval, 124e km van benne. Még csak ismerkedünk egymással, 500 km-t sikerült eddig belerakni.
Sötétító fóliát tervezek én is, tudtok ajánlott mester embert Budapesten? A szélvédő, és az A - B oszlop közötti ablak sötétítéséért nem szól a rendőr?[ Szerkesztve ]
-
Vezu
csendes tag
Infóként: beszéltem az egyik budapesti szervizzel, ez a modell (Avensis - 2011 1.8 Benzin) nem érintett a légzsák visszahívásban.
Viszont lesz egy másik kampány, üzemanyagrendszer visszahívásra. Konkrétan még a kereskedő sem tudta megmondani mi a hiba, részletes tájékoztatót még ők sem kaptak.
2019 első negyedévében fog indulni a kampány, pár hónapon belül várhatóak a levelek, attól függően milyen mennyiségben tudják megoldani a csere alkatrészek beszerzését. -
Vezu
csendes tag
Nekem is T27 avem van, kb 130e km van most benne, 1.8 benzin, 6 sebességes manuál váltó.
Olajfogyasztást nem tapasztalok (0W20 Eneos olajat használok, egy ciklus nálam maximum 10 e km), de ez a váltóhang nálam is jelen van (üresben, felengedett kuplungnál surlódó hang). Főleg hidegen, ahogy melegszik az olaj, úgy mérséklődik a hang. Decemberi szerviz során lecseréltük a váltóban is az olajat, ez sok segített, így már kevésbé hallható, üzemmelegen már nem is érzékelhető a " surlódó zörgés"...
Kuplung cserénél majd megnézetem ezt is, addig azt mondta a szervizes srác, hogy nem érdemes vele foglalkozni és emiatt külön szétszedni.
Még egy megjegyzés: nekem az összes Toyota specifikus szervizben azt tanácsolták, hogy 60.000 kmként legyen lecserélve a váltóban az olaj, jót tesz neki.
[ Szerkesztve ]
-
Vezu
csendes tag
Ha már T27: 2019 első negyedévben indul egy visszahívási kampány T27-re, üzemanyagrendszerrel kapcsolatos, pontosabb infót még a kereskedő sem tudott mondani, mikor január közepén erről kérdeztem őket. Majd csak most kezdik postázni a hivatalos értesítőket...
Lehet érdemes lenne neked is megnézni a tiéd érintett-e, alvázszám alapján lehet itt keresni: [link] -
Vezu
csendes tag
válasz bokarcsi71 #7954 üzenetére
Ez egy érdekes kérdés. Tudtommal, 2010 első negyedévéig gyárott T27-es elektromos kézifékmoduljának a szilikonozásával akadhatnak problémák, 4 oldaból csak hármat szilikonztak ki rendesen. Ennek következtében beázhat és a sár, latyak, por és víz keveréke beeszi magát a modulbe és szép lassan tönkreteszi. Ezt garanciában javították, annak akinél előjött! Annyi biztos, hogy cserélni baromi drága, 400 ropi körül mozog az ára.
Sokan mondják típushibának... -
Vezu
csendes tag
válasz Dluinet #9179 üzenetére
Jónak tűnik, nekem eddig biztosan a sima olcsóbbik Eneos ment bele, panaszom eddig nem volt rá.
-
Vezu
csendes tag
Szintén T27 és kiégett a bal oldali visszapillantó tükrömben a led izzó. Mint kiderült, ezt csak egyben lehet cserélni, Toyotáéknál 28000 forint + 5000 forint szerelési díj ellenében. Szerintem neten lehet találni olcsóbban, valaki rendelt már esetleg? Küldhetne egy linket megbízható helyről. 81740-05050 LAMP ASSY, side turn signal, LH a neve.
[ Szerkesztve ]
-
Vezu
csendes tag
-
Vezu
csendes tag
válasz joefasalasso #10094 üzenetére
A top az a Liqui Moly, mindenki ezt ajánlja, mint a legjobb, de én még sosem próbáltam, elég húzós ára van...
Évek óta Eneos olajat használok, elégedett vagyok vele. Legutóbb az avensisbe már Eneos Sustina 0W20-at raktam. A Sustina az Eneos prémium olaja, elégedett vagyok vele, jól tartja magát, szépen jár vele a motor. Legközelebb is ilyet fogok rakni bele.
Lényegesen olcsóbb a Liqui Molynál.[ Szerkesztve ]
-
Vezu
csendes tag
válasz Gombinyó #10182 üzenetére
Végülis felhívtam a Carglasst, (ha már állandóan nyomatják a reklámot a rádióban ) valószínűleg teljesen ingyenes lesz cascora. Hétfőn már ki is cserélik, 2 órás művelet, szóval ennek örülök. Kicsit aggódtam, hogy a december 8.-ai műszaki vizsgáig nem lesz meg.
[ Szerkesztve ]
-
Vezu
csendes tag
Nagyjából másfél óra volt. Emiatt kicsit aggódtam is, annyit mondott a fickó, hogy 2-3 napig ne legyen nagynyomásúval mosva, a nyomás és a vegyszerek nehogy megkezdjék a ragasztást, illetve ne álljak padkára, féloldalasan a kocsival azon a napon. Az üveget megnézem majd este, a gyári üveg Pilkington volt, az újon nem láttam egyértelmű márkajelzést.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest