Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Colos1

őstag

válasz Pierre75 #8389 üzenetére

A win7-nek az egyik nagyon nagy előnye, hogy rengeteg hardvert megismer a saját driverjeivel. Nálam pl. csak 1 dolgot kellett telepíteni, a supervisor password -ot, de csak azért, mert zavart, hogy sárga kérdőjel van az eszközkezelőben. A win amúgy ettől függetlenül ment rendesen.

A gond ott kezdődhet, amikor a felhasználó a win7 drivereket elkezdi cserélgetni a gyártói driverekre.

Ilyen esetben úgy érdemes telepíteni, hogy a drivert kicsomagolod, és eszközkezelőből telepíted. Így nem lehet (komolyabb) gond. (Nem mindet lehet így felnyomni, az RST driver kicsomagolásakor pl. nem találtam .inf fájlt, így azt muszáj volt "rendesen" feltennem.)

Kivételt képeznek azok a driverek, amelyekhez tartozik valamilyen control panel is. (Pl. a VGA vezérlő.)

• Colos1

őstag

válasz Pierre75 #8386 üzenetére

Na, én ezért utálom az előretelepített gányokat. Most kaptam új céges laptopot, és először egy olyant ajánlott a rendszergazda, amelyen előtelepített win7 van. Mondom ok, de nem azt a sz@rt tesszük rá. Aztán vett egy L650-146 -ot + win7 -et.

Csak érdekességképpen: az ő gyári telepített gány rendszerén alapállapotban 90 folyamat fut, az enyémen ebben a pillanatban 60 db, de alapállapotban csak 52...55 db, amelyben már benne vannak a saját programjaim. (AIDA64, Hard disk sentinek, víruskergető, és még pár progi.)

Az előtelepített gányokban olyan felesleges baromságok vannak, hogy az agyam eldobom tőlük :O Csilli-villi szoftverek, amelyekkel olyan beállításokat lehet elérni, amik ott vannak a vezérlőpultban, vagy a start menüben :W Akkor a másik csoportját azok a vackok alkotják, amelyek helyett 100 másikat lehet találni ingyenesen, ami kevesebb erőforrást használ és stabilabb. A harmadik csoport tartalmazza a legkevesebb progit, ezek a hasznos alkalmazások, mert azért olyan is van köztük.

Szóval aki most venne laptopot, annak azt javaslom, hogy ne előtelepített oprendszerrel vegye, sokkal jobban jár egy tiszta (ezt tessék kétféleképpen érteni! :) ) windows 7-el. Akinek meg már előtelepített gány van rajta, az járjon utána, asszem a megadott kóddal telepíthető normális win7 is.

Új hozzászólás Aktív témák