- Fotók, videók mobillal
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Légies iPhone halvány színei
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Android szakmai topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
ABE
őstag
link: http://www.avermedia.com/cgi-bin/products_digitvtuner_hybridcardbus.asp?show=2
Elvileg annyiban tud többet, hogy képes a digitális tv adások vételére. Jelenleg Bp.-n és környékén érhető el az m1, m2, Duna, Duna2 kísérleti adása, de ha szerencsénk van, nemsokára a szolgáltatók átállnak digitális szórásra. Egyébként a kártyához egy kis arasznyi antenna jár, amivel tökéletesen fogható az adás. Ha műholdas szolgáltatód van, ami esetleg digitális jelet küld, meg lehet nézni, a beltéri egység tud-e digit. jelet kiküldeni. Elvileg már így is érezheted az előnyöket.
Én 20.000-ért vettem a kártyát, ennyiért van benne FM, TXT, digitális tévé és rádióadások vétele, sztereo, jár hozzá távirányító és két antenna (rádióhoz és digit. tévéhez). -
ABE
őstag
válasz
ufonauta #948 üzenetére
ufonauta
Én is vettem AverMedia tunert, de én a hibrid változatot (mindössze 2000-rel drágább). Én marhára meg vagyok elégedve vele, hardveresen szerintem szuper, egyedül a szoftvert tartom gyengének (legalábbis egy Leadtek kártyához hasonlítva). Én is próbálgattam a felvételt, ippeghogy, de még elbírja a gép (bár 1gb memóm van). Vettem fel digitális adást is, hát... szerintem dvd minőség.Tényleg szuper, és még SVCD formátumban is elég jó minőséget ad.
-
ABE
őstag
válasz
ufonauta #934 üzenetére
Ha nem nagyon használod akksiról, tényleg felesleges kiadni rá a pénzt. Bár az már szerintem nem nagy különbség, hogy 20 vagy 24 ezer forint. Én erősen gondolkodom a beszerzésén, mert azzal az akksival szerintem elérhető lenne a 3 órás üzemidő. Én max. 1.5 órát bírtam eddig kicsalni a gépből, de legalább 2 órát tartanék egészségesnek.
Egyébként több helyen is láttam ezt az akkutípust hirdetni (csak pl. 28 ezerért), úgyhogy talán nem lehet olyan gagyi. Meg azért ennyi pénzért már illik valami használhatót adni.
-
ABE
őstag
válasz
ufonauta #929 üzenetére
Én az akkuk.hu-n kerestem akksit, de az L30-ra nem adott ajánlatot. Ekkor rákerestem az oldalon a típusra (PA3450U-1BRS), és talált 4400mAh-s utángyártott akksit 24.000-ért. A probléma az, hogy nem tudom, jó-e az L30-hoz, mert az akksi alján még van egy azonosító (PABAS083), és nem tudom, ez mennyit számít. Mindenesetre ha valaki akkut akar venni, náluk megérdeklődheti.
-
ABE
őstag
válasz
battisti #907 üzenetére
Aha, szóval a 200m a chipset név. Ok, értem.
Amúgy jól tudom, hogy az X300 a Radeon 9200 továbbfejlesztett változata? Van a gépen ilyen Control Panel jelleg, de csak nem akar memóriaállítást ajánlani. Lehet, hogy L30-nál nincs ilyen. Passz.
Miért hűt 30 fokon? Azért, amiért nem lehet rendesen beállítani a Power Saver-t. -
ABE
őstag
válasz
battisti #905 üzenetére
Az L30-134 is Ati Xpress 200M vga-val rendelkezik. Ennek ellenére sehol nem találok ilyen opciót, pedig mindent végigbogarásztam már. Esetleg L30 tulaj, aki tud ilyenről?
Most, hogy végre állandó pörgésre bírtam a ventit, itt is minden ok, semmi nem melegedik túl. A sajnálatos az, hogy csak trükközve tudtam megoldani. De legalább sikerült. Ha nem pörögne Nálad állandóan a venti, Te is szembesülhetnél a brutális melegedéssel. -
ABE
őstag
Nálam az első ram fölé kell behelyezni. Lehet, hogy esetleg nálad a felső slot-ba rakták a gyári memóriát, és nem látod az alatta lévő másik slot-ot?
Hogy van-e dual támogatás, nem tudom. Szerintem ez chipset függő. De tapasztalatom alapján túl van dimenzionálva a kérdés, én igazából nem éreztem sose a dual channel gyakorlati előnyét. Most is csak azért veszek ugyanolyan típust, nehogy komptibilitási probléma legyen. -
ABE
őstag
válasz
battisti #901 üzenetére
Nekem nincs ilyen vram opció, a tulajdonságok menüpont alatt sehol sem kínál föl memória állítást. Az adapter menüpont alatt azt írja ki, hogy a memória mérete 256mb, de ugye tudom, hogy csak 64-et foglal le. Gondolom a max. elérhető értéket írja ki.
Most, hogy állandó közepes fordulaton pörög a hűtő, terheletlenül vagy enyhén kihasználva 38-42 fok között van a hőmérséklet, leterhelve (Trackmaniával) pedig 47-50 fok. De legalább sosem pörög föl a venti, és nem melegszik át a billentyűzet. Ez nálam jó 15-20 fokos javulást eredményezett!
Nem tudom, milyen különbségek vannak felépítésben a két modell között, lehet, hogy a Tiédnek jobb a hőelvezetése, vagy eleve gyorsabban hűt. Mindenesetre az L30-ra sokan panaszkodnak rajtam kívül is. -
ABE
őstag
Samsung DDR2 512mb 533mhz. Ilyen van benne gyárilag is. Bruttó 12.000Ft Akvában. A Technotrade oldalán azt olvastam egyébként, hogy márka nem számít, és házilag is be lehet rakni, mert garancia nem ugrik. Műszerész csavarhúzóval pillanat alatt eltávolítható a memóriák fedelét rögzítő két csavar. Élienkompjúterszben 10.500 a Kingmax, de biztos ami sicher, inkább ugyanolyat veszek, mint ami van.
[Szerkesztve] -
ABE
őstag
Ha megengeditek, összefoglalnám az L30-134 hűtésének (állandó felpörgési) problémáját:
1. A gép igencsak melegszik. Ez azt jelenti, hogy még alacsony terhelés mellett sem nehéz elérni a 65 fokos CPU hőmérsékletet.
2. A Celeron M sebességét nem lehet változtatni, így nincs értelme (meglátásom szerint) a Power Saver CPU sebesség állításának.
3. A Power Saver csak két módszert kínál a hűtésre, és köztük mindössze annyi a különbség, hogy az egyik 55, a másik 65 foknál kapcsol be. Mindkettő 5 fokkal csökkenti a venti felpörgésekor a hőmérsékletet. Mivel 60 fok felett már lassabban kúszik fel a hőmérséklet, ezért a telepkímélő módszer használatával elérhető, hogy ritkábban pörögjön fel a hűtő. De még ez is zavaróan gyakori!
4. Ahogy magyar és külföldi fórumokat olvastam, senkinek nem vált be a csendes üzemmód. Lehet, hogy egy másik típuson (vagy másik processzorral) ez működőképes megoldás, de gyanítom, hogy a Power Saver nem a Celeron M-re lett optimalizálva. Ha lenne benne SpeedStep, valószínűleg nem okozna ennyi embernek bosszúságot.
5. A fenti problémákra gyógyír lehetne, ha a Power Saver rendelkezne olyan opcióval, hogy állandó közepes sebességű forgásra be lehetne állítani a ventit. Mivel nincsen, helyette van tehát a trükk (most már pontosítva):
- A gépet először olyan profillal kell futtatni, ahol „maximális teljesítmény” hűtési módszer van beállítva.
- Létre kell hozni egy tetszőleges profilt, egy a fontos: a hűtési mód „telepfeszültség kímélő” legyen. A CPU feldolgozási sebességet szerintem felesleges állítani.
- Amikor az 55 fokot elérve megint hangosan hűteni kezd a gép, az Fn+F2 kombinációval gyorsan át kell váltani az újonnan létrehozott profilra. Innentől kezdve már az állandó közepes sebességgel fog menni a venti, a procit pedig 40 fokig is lehűti, tehát a billentyűzet sem fog annyira átmelegedni.
Szóval én erre jutottam, remélem másnak is beválik. És bocsi, ha teleszemeteltem a fórumot, csak szerettem volna ezt megosztani. -
ABE
őstag
Még egy apró pontosítás:
Ha mondjuk 60 fokos a proci, és takarékos módban van, akkor ugye még nem megy a hűtés (csak 65-öt elérve). Ha ekkor átváltok teljesítmény módra, beindul a hűtés. Ha a nagy fordulatszámú hűtés közben átváltok takarékos módba, a venti onnantól kezdve végig közepes fordulaton megy. De csak akkor szabad átváltani, ha 50-55 fok között van a hőmérséklet, különben megint leáll a venti! Na erre varrjatok gombot. -
ABE
őstag
Amúgy mi értelme van a CPU feldolgozási sebességet állítani, ha úgyis ugyanolyan frekvencián megy? Akkor mit állít át?
-
ABE
őstag
Létrehoztam egy olyan profilt, amit mondtál. Aktiválom. Továbbra is 60-65 fok között állítgatja a hőmérsékletet, nem forog állandó sebességgel, állandóan felpörög. De ha csúcsüzemre állítom a profilt, majd a venti felpörgése közben Fn+F2-vel átállítom az új profilra, marad a közepes sebességű pörgés, és megint lehűti 40 fok alá. Sőt, a proci teljesítménnyel sem kell variálni, létre lehet hozni olyan profilt is, ami a csúcsüzemtől csak a hőszabályozásban tér el. Magyarán, én azt tapasztalom (lehet, Neked másképp is működik): állandó (közepes sebességű pörgést) csak akkor lehet elérni, ha pont a venti felpörgése közben állítom át a hűtési módot teljesítményről kímélőre. Nekem másképp nem megy. És ahogy elolvastam a hozzászólásokat, másoknak is voltak problémái.
Egyébként hogyan lehet vga-nak memóriát állítani? Nem tudom belőle előcsalni a 128-at. -
ABE
őstag
Ja, még valami: ugye 512mb memória van a gépben, így a videokártya számára lefoglalt rész 64mb. Most fogok venni bele még egy 512-eset. Fel fog emelkedni 128mb-ra a vga részére elkülönített memória? Lehet majd valamiféle sebességnövekedést észlelni néhány gyengébb játéknál?
-
ABE
őstag
Sziasztok!
Na szóval, én is Toshiba tulajdonos lettem, egy L30-134 az én „drágaszágom”. Tényleg faja gép, de nekem is feltűnt a hűtés furcsa mivolta. Elkezdtem hát utánajárni, hogyan lehetne megnevelni a kicsikét. Sem külföldi fórumokon nem találtam választ, sem egyéb programokkal nem tudtam lehalkítani a hűtőt. Nosza, megnéztem a hűtés „logikáját”. A hűtési módszer „maximális teljesítmény” módban a CPU hőmérsékletét 50 és 55 fok között tartja, „telepfeszültség kímélő” üzemmódban pedig 60 és 65 fok között. Mivel 50-ről 55-re gyorsabban felmegy a hőfok, mint 60-ról 65-re, ezért ugye ez utóbbi módban pörög fel ritkábban a venti. Ugye a gond az, hogy az alacsony pörgési sebesség és a zúgás között nincs átmenet, közepes sebességgel csak a fújtatás után pörög egy picit.
DE VAN MEGOLDÁS A HIRTELEN FELPÖRGÉSEK ELLEN!!!
Miközben próbálgattam a csúszkákat, egy érdekességre lettem figyelmes: amikor „maximális teljesítmény” beállításon éppen elkezd zúgni a hűtő, a Power Saverben a hűtési módszert ha átállítom telepfeszültség kímélőre (még a hűtés közben), a venti nem 50 fokig, hanem lejjebb fogja hűteni a procit (közepes pörgési sebességgel). Tudom, ez így leírva hülyén hangzik, de próbáljátok ki! Ha valaki inkább szeretné, hogy kicsit hangosabban, de állandó sebességgel pörögjön a venti, így előcsalhatja. Gondolom valami programhibát sikerült kihasználnom.
Tehát a trükk:
-A hűtési módszert „maximális teljesítményre” kell állítani a Power Saverben.
-55 foknál a hűtő felpörög először nagy, majd közepes sebességre. Amíg vissza nem áll alap sebességre, még addig gyorsan át kell állítani a hűtési módszert telepfeszültség kímélőre.
-Emiatt a hűtés nem áll le 50 foknál, hanem folyamatos közepes sebességgel (de elfogadható hanggal) tovább hűti egészen addig, míg le nem állítod a gépet, vagy hibernálod. Innentől kezdve hiába állítod a hűtési módszert, a pörgési sebesség nem változik, nekem terheletlenül 37 fokon tartja a procit.
Megjegyzés: ezt a módszert a Power Saver 7.03.07.Q verziójával találtam ki, a gép pedig kivett akkuval a hálózatról ment. Persze felmerül a kérdés, az állandó pörgés milyen hatással lesz a hűtőre.
Na, gondoltam megosztom ezt a kezdetleges módszert Veletek, hátha valaki még tovább tudja tökéletesíteni. Jó próbálkozást!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Dell Latitude 7410
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Honor Magic 7 Lite 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- AKCIÓ! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Cisco Catalyst C1000-48T-4G-L 48xRJ45 4xSFP switch, CISCO refurbished
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- BESZÁMÍTÁS! 32GB ADATA XPG Lancer RGB 7200MHz DDR5 garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest