- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Honor 200 Pro - mobilportré
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kbali
nagyúr
válasz
Cyberslider #3793 üzenetére
Én is keresgettem, csak azt nem láttam még át, hogy valami mitől archív.
-
Kbali
nagyúr
válasz
Cyberslider #3791 üzenetére
-
Kbali
nagyúr
válasz
tPedro_ #3786 üzenetére
Passz a dolog, én sem hallottam semmit ilyen kártyáról. A 3100 az eddig az Intel x3100 integrált kártyánál volt.
Itthon szerintem nem láttam még AMD-s Toshibát sem.Ha itthon is akarod használni, akkor még beruháznod kell egy AC átalakítóra, hogy 230V-ról is működjön a tápegység, töltő.
-
Kbali
nagyúr
válasz
tPedro_ #3768 üzenetére
Ha kintről hozod, a garanciának mindenképpen nézz utána, nehogy probléma esetén szívj vele.
Szerintem notebookban teljesen felesleges a 17-es képernyő, mert sokkal közelebb ülsz hozzá, mint egy normál monitorhoz. SZVSZ nekem már a 15-ös is nagy (a sajátom 14-es, de simán elviselnék ettől kisebbet is).
Van itt a PH-n notebook vid. kártya topik, ott összehasonlíthatod a teljesítményeket. Filmnézéshez, régebbi játékokhoz teljesen jó az x3100-as.
Konkrét modellt nem ajánlanék, ha itt rákeresel a topikban az a200-ra, elég sok véleményt olvashatsz.
Ezek talán nem rossz a200-asok. -
-
Kbali
nagyúr
válasz
Cyberslider #3759 üzenetére
Ha minden igaz, a notebook alján van egy matrica, amin van modell No.
Ez és az op. rendszer alapján kellene keresned a Toshiba oldalán a megfelelő drivert. -
Kbali
nagyúr
Létezik, hogy a gépembe egy alaplap 50 + fa munkadíjjal? - M100-164
-
Kbali
nagyúr
válasz
07_fecc_87 #3260 üzenetére
A másik topikban pont ezt a gépet akartam javasolni.
Itt az adatlapja, bár ebből nem derül ki a hangkártya típusa (az enyémben Realtek van pl.), így nem tudom, mire elég, mire nem. -
Kbali
nagyúr
Sziasztok!
Erre valakinek ötlete?
-
Kbali
nagyúr
A két márka közül már csak azért is a Toshiba, mert annak legalább van szervize. Ne csak a teljesítményt nézd, hanem a supportot is.
Az XP-sítéssel lehet szívni, de egy nLite-tal beintegrált SATA driver csodákra képes.
A többi drivert meg megtalálod típusszám szerint a Toshiba honlapján.Visszaállító CD-t kapsz a géphez, a Vista előtelepített.
-
Kbali
nagyúr
Sziasztok!
Szerintetek mi lehet a baja a gépnek? Néha bevillan a képernyő, egyszer már olyan is volt, hogy teljesen fehér lett, csak kikapcs-bekapcs után jött vissza?
1,5 éves elmúlt Toshiba M100-164.
Köszi. -
Kbali
nagyúr
Sziasztok!
Van egy Toshiba M100-164-es masinám. Azt csinálja, hogy nincs hang, az eszközkezelőben a Realtek cuccnál sárga felkiáltójel, hogy más eszköz használja. Hiába távolítom el, rakom újra, nem segít.
Nem indul el a Toshiba virtula sound program sem, ebben lehet állítani, hogy éppen milyen speakeren megy ki a hang. 2 napja egy külső hangszóró volt neki beállítva, lehúztam, azóta nincs hang a gép saját hangszóróján. Mi lehet a megoldás? Köszi! -
Kbali
nagyúr
válasz
Satellite #3098 üzenetére
Köszi, kipróbálom, majd jelzem az eredményt.
Az az érdekes, hogy most is folyamatosan 2 USB portot használok: egy rádiós egér, meg gy külső bill. persze most nem mond semmi ilyet.
Ráadásul szinte az összes portot használom felváltva, tehát nem csak egyet terhelek folyamatosan. -
Kbali
nagyúr
Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy vajh' mi lehet a baja a masinámnak (típus az aláírásban): mostanság olyat játszik, hogy egyszerre két nagyobb áramfelvételű USB-s kütyüt nem tud kezelni (220-ról megy). Egyszer skype közben közölte, hogy túl nagy az usb-s eszköz áramfelvétel, lekapcsolta a webkamerát. Most bedugom a nyomtatót, elmegy az egér (tapipad működik). Nyomtató kikapcs, egér semmi: átdugom egy másik USB-b, ott megy.
Beírtam az azonnaliba is, de hátha valaki itt típusfüggően tud válaszolni.
Köszi. -
Kbali
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #2722 üzenetére
Legalább megnézted a linkelt oldalt? Tényleg shader-ből van sokminden: pixel shader, vertex shader, shader model, stb... Ezért írtam csak pixel shadert.
-
Kbali
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #2712 üzenetére
Szerintem ne az Everestben nézd, hanem típus alapján az ATI oldalán.
80-120 pixel shader biztos nincs benne. Szerintem....
Itt a részletes speckó. -
Kbali
nagyúr
válasz
venember83 #2568 üzenetére
Valóban itt nem te vagy az átlaguser. Ha megnézed, a többségnek l30, l40-e van, mert ebből a márkából az a megfizethető.
Ha most kellene vennem, nálam is játszana az u300, bár az ára több, mint a dell xps-nek, de csak 1 év garanciával adják.
Ezt nem is igen értem, mert tavaly amikor kijöttek a vistás gépek, akkor az alapgépeket is 2 év garanciával kezdték árulni. -
Kbali
nagyúr
válasz
venember83 #2563 üzenetére
Még túl új és az átlagusernek drága, ezért nem jelentkezett még senki.
-
Kbali
nagyúr
válasz
Cerebellumm #2528 üzenetére
Akkor ez XP-nél tekinthető "normális" működésnek?
Nem emlékszem, hogy kezdetektől így van-e. -
Kbali
nagyúr
Sziasztok!
Mostanában kikapcsoláskor a gépem egy érdekes pengő hangot hallat (talán amikor a hdd leáll). Szerintetek mi lehet ez?
-
Kbali
nagyúr
Ha hurcolni és nyúzni is akarod, akkor ez nem a te masinád.
Fater A vagy L100-as gépe most lesz szervizérett, zsanér már repedt az egyik oldalon, emiatt a kijelző csak egy állásban áll meg, a másik oldalon kívül a burkolat repedt, az egyik USB port lassan kiesik a gépből, a festett tapipadról középen már lekopott a festék. A gép még nincs 1 éves, szerencsére a fenti hibákat garanciában megcsinálja a Technotrade (asszem egy FuSi-val hasonló hibával elhajtanának).
Az öreg naponta 100x kinyitja, csukja, tapizza, nem használ egeret, munkaeszköz a gép.
Vásárláskor abból indult ki, hogy az előző Toshibája 4 évig húzta (húzza még most is, csak az akksija kuka).
Ez a széria nem erre lett tervezve, az a Tecra, de 300-ért nehéz Tecrát kapni (esetleg még garis használtat - ezekre gyári 3 év volt a garancia). -
Kbali
nagyúr
Önmagában nem rossz, kérdés, hogy mire kell? Javasolt az azonnali +1 giga RAM a Vista miatt, ill. ha belefér, akkor garancia hosszabbítás, bár mostanság a Vistás gépeket 2 évvel adják. Az akksiról nem láttam semmit, de hosszú üzemidőre ne számíts.
Itt senki nem fogja azt mondani, hogy ne vegyél meg egy Toshibát -
Kbali
nagyúr
válasz
asdfhun #2253 üzenetére
Érdekes, a kollégának én is azt tanácsoltam anno, hogy nézze meg a kézikönyvet, de azt állította, hogy nincs benne. Viszont itt kapott jó tanácsot, meg is csinálta a bővítést.
Egyébként a pontos típusspecifikus RAM-ok mindig drágábbak az általánosoknál.
Ha nem titok, mennyibe fájt az upgrade?
-
Kbali
nagyúr
Szia!
Ha itt regisztrálsz, akkor pontosan látni fogod a géped kategóriáját, jellemzőit, letöltheted a legfrissebb drivereket, segédprogramokat, sőt a garanciát is regisztrálhatod.
Szerintem megéri. Itt azokat a gépeket is lehet látni, amelyek már nincsenek a nyilvános listában.A Toshiba belépő szintje most valóban 100e (Office Depo akció), de igazából 140-150.
A 180 ezres gép sajna egyáltalán nem drága, ennyiért semmilyen márkából nem kapod meg a legjobb kategóriát sem.Én tavaly 280-ért vettem a sajátomat (M100-164), most ugyanez (kicsit jobb kivitelben) 180-190 ezer újonnan
-
Kbali
nagyúr
válasz
Cerebellumm #2156 üzenetére
Ha csak hasonló, akkor nem a legjobb.
Asszem a Kingstonnál van pontos típus szerinti specifikáció is. Ha az megvan, akkor után már csak a guglival rákeresel a cikkszámra. Az e-bolt-ban vannak specifikus ram-ok, igaz némileg drágábban, mint a sima és csak rendelésre hoznak, de az legalább tutira jó. -
Kbali
nagyúr
válasz
suszitibi #2146 üzenetére
Pont a kérdezett kolléga "merte" leírni, hogy milyen hatásai lehetnek a proc. cserének.
Bios frissítés ártani nem árthat, ill. Toshiba Power Saver programnak mostmár van értelme.
Nem biztos, hogy rossz, ha nem kapcsol be a venti, mivel a T2350-es tudja változtatni az órajelét, ellentétben a Celeronnal, így alacsonyabb teljesítménnyel működve hőt is kevesebbet termel, ergo nem kell hűtés.
Gondolom nem volt garanciális a gép? Ha igen, akkor csak múltidőben beszélhetsz már a garanciáról... -
Kbali
nagyúr
Nem biztos, hogy találsz embert, mert ezt a típust Mo-on nem forgalmazták. A datasheet-en csak Intel procis gépeket találtam.
-
Kbali
nagyúr
Ha nem középen nyitod, hanem valamelyik sarkánál fogva, akkor előfordulhat, hogy a ház gyengébb anyaga miatt már deformálódott az egyik zsanér környéke, de még nem tört.
Ha csak 1 év garanciád van a gépre, akkor bizony rá kellene szánnod az időt a szervízre, de legalább telefonon elérni őket. Asszem korábban beírtam az elérhetőséget, de a Technotrade honlapján megtalálod - telefon érdemesebb, e-mailre nemigen válaszolnak -
Kbali
nagyúr
válasz
lúúúzer #2109 üzenetére
Szerény véleményem, hogy asztali procit, mégha bele is menne a foglalatba, véletlenül se tegyél bele. Igen, ez garanciavesztő, ha nem szakszervízben végzik. Az általad is említett hűtés a szűk keresztmetszet. Hamar lefüstölne a gép, meg persze az sem biztos, hogy megfelelő tápteljesítményt tudna adni a gép.
Mondom, hogy a proc. kompatibilitás miatt az Intel honlapját nézd meg. Ott találsz pl. olyat is, hogy az adott integrált VGA-k milyen játékot támogatnak. Az integrált kártyák egyébként a rendszermemóriából vesznek el, ha teszel bele több mem-et, akkor többet tudnak saját maguknak allokálni. A GMA950 pl. alapból 32-őt, de ha van elég mem, akkor akár 128-at (olvastam olyat is, hogy 224-et). -
Kbali
nagyúr
válasz
lúúúzer #2101 üzenetére
A chipset: Intel945x, az integrált kártya GMA950 pl.
Az L40-ben GMA900-as kártya van.
Szerintem nem bővíthető a videokártya, még a dedikáltaknál sem egyszerű és ráadásul drága.
A processzornál is azt kell megnézni, hogy a chipset milyeneket támogat. Ezt az Intel oldalán meg tudod nézni. -
Kbali
nagyúr
Ha csillogós a kijelzője, akkor szemből nagyon szép képe van, de oldalról (már kisebb szögből is) sokszor már nagyon rossz (ez legalábbis a saját gépem alapján).
Szerintem menj el egy Media Markt-ba vagy hasonló nagyobb áruházba, esetleg usanotebook és társai, ott meg is tudod tapogatni, nem kell fényképre, egyebekre hagyatkozni.
Asszem egyébként van (volt) itt olyan, aki l40-et vett, hátha feltűnik. -
Kbali
nagyúr
válasz
Jodanovich #2076 üzenetére
Esetleg nem emiatt nem megy a cerka?
A drivert felpróbáltad, amit mondtam? -
Kbali
nagyúr
válasz
Jodanovich #2070 üzenetére
Az számomra érdekes, hogy nem tablet PC edition van rajta.
Próbáld meg esetleg ezt telepíteni: "Tablet PC extension packet" - remélem jól írtam (XP alatt van). -
Kbali
nagyúr
válasz
Jodanovich #2065 üzenetére
Milyen oprendszer van rajta?
[Itt próbáltad már?] -
Kbali
nagyúr
Itt a Toshibás link az L40-ről (900-as GMA - gyenge): link
Az előbb még írta valaki, hogy a korszerűbb proc. többet fogyaszt. Viszont nem mindegy az oprendszer. Azt is ki kellene próbálnod, hogy ugyanaz a Cel. processzor Vistával mennyit fogyaszt vagy XP-vel a Core. Megdöbbensz az eredményen... -
Kbali
nagyúr
A szervízről csak annyit, hogy már 3 importőre van a Toshibának, a legrégebbi a Technotrade, nekik vannak vidéki kirendeltségeik is, sok hiba nincs ezekkel a gépekkel. A választottad egy viszonylag új masina, nem biztos, hogy van már ilyenje itt valakinek, de olvass vissza bátran.
-
Kbali
nagyúr
Tesztelem a Technotrade notebook szervízét: 20-án írtam nekik egy e-mailt, amiben megkérdeztem, hogy ők mit tudnak erről a "nem működik akku nélkül hálózatról" esetről. Még nem válaszoltak...
-
Kbali
nagyúr
válasz
wienattwo #2003 üzenetére
Wlan-t használsz: Nekem azzal használva bír ennyit közel egy év után. A hirdetésben adott üzemidő laboratóriumi körülményeket idéz, mint az autók fogyasztása. A teljes kapacitást ezek az akksik csak néhány lemerítés/feltöltés után érik el. Nem kértél bele plusz ram-ot?
-
Kbali
nagyúr
válasz
wienattwo #1993 üzenetére
Az új, Vistás gépekre alap a 2 év garancia már, illetve akár 5 év garanciát is vehetsz a gépedhez.
A Satellite sorozat nem business kategória, ergo a minősége sem lesz az. Ezeket a gépeket nem arra tervezik, hogy naponta 15-ször csukod/nyitod, kikapcs/bekapcs, meg menjen napi 10-15 órát.
Faterom régi gépe (4-5 éves) még mindig megy, igaz mocskos és az akksija kuka. Az új nincs még 1 éves, de lötyög a zsanéron a kijelző, megkopott a touchpad, de ő pont a nem megfelelő használó.
Az én gépem is 1 éves lesz hamarosan, de semmi baja, igaz én nem napi 10 órát nyúzom, meg használok mellette egeret.
[Szerkesztve] -
-
Kbali
nagyúr
válasz
csabika0001 #1941 üzenetére
Köszi a választ. Érdekes, hogy a kompatibilitási táblázat kizárólag 533-as modulokat hozott ki.
-
Kbali
nagyúr
Sziasztok!
Szerintetek ha ezt (KTT533D2/1G) a mem. modult berakom a jelenlegi 512 mellé az M100-164-esembe, akkor menni fog dual-channelben?
Vagy ehhez két teljesen egyforma modul kell? A chipset olvasatom szerint támogatja ezt az üzemmódot. -
Kbali
nagyúr
válasz
Batmause #1937 üzenetére
1. - nem a proc. miatt fog melegedni, hanem a vid. kártya miatt. Ha sokáig hajtod, simán forró lesz a gép (persze ha a kártyát is hajtod).
2. - előre van telepítve, bekapcsolás után kell személyre szabnod (aktiválnod)
3. milyen technikai adatokra vagy kíváncsi?
méret : 15.4 ''
típus : Toshiba TruBrite® WXGA TFT-képernyő (azaz csillogós, kültéren vagy hátsó megvilágításkor nem az igazi, egyébként a színe szép)
saját felbontás : 1280 x 800
4. Ha itt [link]regisztrálod a gépet, akkor pontosan paraméterezhetően tudod keresni a különböző frissítéseket. -
Kbali
nagyúr
válasz
ufonauta #1884 üzenetére
Ehhez csak adalékkként annyit, hogy tegnapelőtt frissítettem a bios-t, de nem indítottam rögvest újra, csak leállítottam.
Tegnap bekapcsolás után nem látta a bekapcsolt wifi-t. Próbáltam ki-bekapcsolni a hardveres kapcsolóval, de nem ment. Gondoltam, akkor most restart: utána ment miden
Úgy látszik, hogy valamiért bios flash után nem az igazi az eszköztámogatás. -
Kbali
nagyúr
válasz
Balage1988 #1867 üzenetére
Egy x200-nál jobb, de alapban azt tudom mondani, hogy egy noti nem játékra való.
Ennyi pénzért már egy sokkal jobb asztali gépet tudsz venni, aminek ráadásul pl.. cserélhető a videókártyája.
Itt a PH-n van külön topicja a notik vid. kártyáinak: [link]
[Szerkesztve] -
Kbali
nagyúr
válasz
Lucky13 #1798 üzenetére
A memóriabővítés nem garanciavesztő, ezt asszem már többször beírtuk.
Szervízzel kapcsolatban: a Technotrade-nek vannak kirendeltségei: Eger, Nagykőrös, Szarvas, Pécs, Sopron, Nyíregyháza, Győr, Nagykanizsa, Eger (és persze a központ Pesten).
Ha olvasgatod a topicot, akkor látni fogod, hogy nem sokan hordják szervízbe a gépeiket. Vajh' miért? -
Kbali
nagyúr
Ezt olvastam a Technotrade honlapján:
''Notebook akkumlátor-visszahívás
Hivatkozva a Toshiba Europe GmbH. 2006. nyár végén tett bejelentésére ezúton tájékoztatjuk kedves ügyfeleinket, hogy 2006. nyarán Toshiba által forgalmazott notebookok visszahívási akciója kizárólag a Sony gyártmányú lítium-ionos akkumulátorokkal szerelt Dynabook notebookokat érinti. Tekintve azonban, hogy ezeket a modelleket Magyarországon a Technotrade Informatikai Zrt.,mint a Toshiba magyarországi importőre nem értékesítette, így a visszahívási akció kizárólag a más országokban vásárolt modellekre vonatkozik. Az üggyel kapcsolatos új fejleményekről ügyfeleinket honlapunkon folyamatosan tájékoztatjuk.''
Hátha érint valakit. -
Kbali
nagyúr
válasz
adnoctum18 #1728 üzenetére
Bárcsak lehetett volna 7 hónappal ezelőtt kapni... Akkor az ennél gyengébb verzió 300 felett volt.
Szerintem némi memóriabővítést követően tökéletes lehet.
Egyedül a kijelzője lehet problémás, ha nem próbáltál még csillogós kijelzőt. A képe szép, de pl.: napsütésben vagy hátulról jövő fényben nem sokat fogsz rajta látni.
A 2 év garancia bővíthető.
Én szó nélkül elfogadnám! -
Kbali
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- Milyen autót vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Call of Duty: Black Ops 6
- EAFC 25
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- ASUS routerek
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Dell Latitude 7410
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- AKCIÓ! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
- OLCSÓBB!!! DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra kontrollerrel garanciával hibátlan
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC) (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest