Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
AttyVin #6763 üzenetére
Készítettem a True Image-val egy mentést a Vistaról, majd...
Teljesen letöröltem a Vista-t megformáztam a C-t , és oda került fel a Win7 .Az az igazság, hogy a Flash Card Utility a macerás a driver-ok közül ,de azonkívül semmi gond nincs. Ati Drivert meg leszeded az Ati honlapról az utolsót,és az Ati Mobility Modder-rel módosítod, és azt teszed fel.Windows Mailt, Outlook-ot itthon még sose használtam, nem is fogok, mert nálam sokkal jobban bevált a TheBat!
Outlook-ból épp elég ha bent a cégnél azzal kell dolgozni..( ... pfffujj ! )
-
válasz
icezozo #6755 üzenetére
Most ne értsd félre, de az én elvem az hogy ha veszek akkor a mostani felhozatalból egy nagyon erős közép, belépő felsőszintű hardverekből összeállított gépért érdemes pénzt adni.
Ha csak "éppen jó, arra jó" gépet veszel akkor kidobott pénz, mert rövid időn belül rájössz hogy csere érett.
Én csak jót akarok.
-
válasz
polonic #6750 üzenetére
Intel® Turbo Boost Technology No
Intel® Hyper-Threading Technology No
Intel® Virtualization Technology (VT-x) No
Intel® Trusted Execution Technology No
AES New Instructions No
Status Launched
Launch Date Q3'09
Processor Number SU4100
# of Cores 2
# of Threads 2
Processor Base Frequency 1.3 GHz
L2 Cache 2 MB
FSB Speed 800 MHz
Instruction Set 64-bit
Embedded No
Supplemental SKU Yes
Processing Die Lithography 45 nm
Max TDP 10 WItt van amit belinkeltél. Ebből kiderül, hogy amit tud az nem más mint az alacsony fogyasztás.
a 800-as FSB , és a 2MB másodszintű gyorsítótár nem a jéghegy csúcsa.
Sajnos ez a még elmegy kategória.!!!
Win7 esetén virtualizáció sem támogatott.
Semmi másra mint egy gyenge irodai munkára elég. -
Aki még nem tudja hogy kezdjen hozzá a karácsonyi nagytakarításhoz Toshiba A200
És akkor itt a Toshiba L505
-
Windows7 nél melyik driver szükséges az Fn+ gombok működéséhez A200 nál?
-
válasz
techie_guy #6627 üzenetére
Szinte tökéletes!
A gombok nagyon jók, kényelmesek, + Num billentyük is vannak ami nem utolsó szempont.
A képernyője ragyogó, nagyon szép, mindent összevete csak egy hátrányával találkoztam eddig, és az az ,hogy nagyon gyüjti az újlenyomatokat, ez a fekete zongoralakk.
Mondjuk dizájn-os az biztos. -
válasz
techie_guy #6625 üzenetére
Erre írtam pár hsz-el lejjebb hogy ilyen a céges notebookom és nagyon gyors és nagyon szuper kis gép !!
-
Erről nem tudom hallotatok-e már: Windows hiba notebook-okon is !
Nálam már jelentkezett, annyira, hogy azt hittem elromlott a notebook, és be is jelentettem szervízbe.., amit aztán lemondtam mire kiderítettem mi is áll a háttérben. -
válasz
kw3v865 #6598 üzenetére
Az én Verbatim-em USB-s és szépen megy. Kérdés az hogy mennyire akarsz másolgatni, és persze hogy mennyit az USB-ről a gépre , a gépről az USB-re.
Szerintem átlagos felhasználás, torrentezés, backup-nál nem fontos az e-Sata nyújotta többlet.
Így addig ki lehet húzni olcsóbban, mid az SSD ára lejebb nem megy, mert ha az 500Gb -os elérhető árban lesz úgyis azt teszel a gépbe,nem?
Ezt szoktam hívni ésszerű sporólásnak. -
válasz
kw3v865 #6580 üzenetére
Ez nem balf@szság !!!
Ha kicsit utána néznél, vannak olyan Toshiba notebookok, melyek 2 wincseszterrel használhatók. Nyilván a gyártáskor nem gazdaságos 2 verziót csinálni a burkolatból, igy a tiéd a csoróbb kivitelű 1 wincsisbe ugyanúgy kinyitható a wincsi rekesz csak épp csatlakozó nincs. -
Egy kérdés U500 as tulajokhoz:
Mennyire kicsi a 13" kijelző?
Az pontosan mennyi cm x cm ?
Köszi előre is?
-
válasz
Csabee. #5897 üzenetére
Ez igy igaz, de te is tudod, ha dolgozol a gépen nem akarsz szórakozni a virtuális xp-vel, hanem bármire is kattintasz az működjön.
A 4GB-a Vista, Win7 nek épp elég az igazi 1000 MHz fölötti Ram-ból minimum 6GB és akkor nagyon jól muzsikálna...
De minek? Mindezt kevesebből megoldja az XP, mellette az Ubuntu, és minden megvan...
Így választhatsz melyikkel akarsz dolgozni, hisz 2 Op.rendszer van fent,és még helyet is megtakarítasz.Mondjuk az igaz hogy az Aeros felületen nem úszkál a halacska..:-))
-
válasz
Csabee. #5895 üzenetére
Tapasztalat.
Az igaz hogy gyorsabb mint a Vista, de ugyanaz az alapja a Win7 nek és a Vista-nak is.
A másik, hiába annyira jó, én nagyjából 4 hónapig nyúztam, de nem egyszer találkoztam olyannal, hogy bizonyos szoftverek támogatottsága gyengébb, vagy egyáltalán nem létezik a Win7-nél.
Folyamatos memória "zabálás" használat a Win7 nél !!
És ahogy páran jelezték , én is tapasztaltam Satellite notebooknál egyfolytában pörög a venti.
Jó mondjátok sokan erre hogy Aero kikapcs és ez a gond kilőve.
Akkor ilyen alapon megvehetsz egy mákos patkót a boltban , 100Ft ért , és szólj az eladónak, hogy kaparja ki a mákot, mert nem bírja a gyomrod. De a számla továbbra is 100Ft !!
Akkor jó üzletet csináltál? Ugyanez a helyzet a Win7-el is. Lehet hogy fut a gépeden, de zabálja a rendszered, az energiád,és az életed.
Ez a rendszer akkor lesz jó ha kiforrta a gyerekbetegségeit, és túl lesz az SP2-ön.
Az XP stabil, és megbízható.
A Win7 nem egyszer Firefox böngészés közben elfehéredik, ne mondja senki hogy még nem történt vele ilyen, mert az elmúlt időszakban mindenhonnan ezt, és bizonyos szoftverek kompatibilitási problémáit tapasztalhatod, hallhatod. CAD; VISIO; EXCEL..stb, hogy csak pár alapot említsek...
Lehet, hogy a Win7 néha kicsit netezni, látványos, de munkára napi 16 órás használat mellet nehezen elviselhető most még.Az Aero miért ilyen memória zabáló , nem tudom, de tegyél fel egy Ubuntu-t és mellé egy Compiz Fusion-t állítsd be a CUBE forgatást, és nézd meg azt hogy használja a gép.
Ime
Ennyit az Aero-ról.
-
Toshiba Satellite A500-134 -est hol kapok a legkedvezőbb árban?
-
A toshiba az egyik legrégibb notebook gyártó. Magas tapasztalattal, nagy múlttal rendelkező cég. A megelégedettségi mutatok a cég által gyártott notebookokat a második helyre sorolják.
Személyes vélemény:
Nagyon jó strapabiró,kedvező ár érték arányú készülék.Ha az aláírásomat megnézed, ettől már voltak drágább versenyzőim is, de a Toshiba A200 1IW a kedvenc.
Nem romlott el rajta még semmi, és ahogy látom mások se nagyon panaszkodnak.
Szerintem jó vétel. Nem mellékes, hogy ebben az árban már játszani is tudsz a gépen mert minimum egy Ati 2600 lehet benne 256MB vel.
Sok sikert hozzá ! -
válasz
hardverpro #5301 üzenetére
Szerintem a 2.-ik a jobb választás..
De kérdés hogy mire akarod.
A másodikba már van egy jó Vga is..stb. -
válasz
hitchins #5295 üzenetére
Ugyanilyen notebookom van nekem is.
Már szinte mindennel kipróbáltam:
-Ubuntu
-Win XP
-Win Vista
-Win 7És erre írtam korábban hogy a hardverelemekkel a Win 7 és az Ubuntu gazdálkodik legjobban.
Hihetetlen, de még gyorsabb a Win 7 mint az Xp !!
Úgyhogy javaslom, ha gyors gépet és op.rendszert akarsz akkor Win7 ( ami most ingyenes ) -
Akkor előszór is szerez be egy Acronis True Image-t
1. Ezzel készíts a C-ről ( amelyen most van a Vista-d ) egy mentést a merevlemezed másik partíciójára ( D;E;F..stb)
Ez azért fontos, hogy ha nem tetszik a Windows 7akkor erről a mentésről vissza tudod állítani a Vista-t mindennel együtt ahogy most van !( a fenti link részletesen leirja mit hogyan kell csinálni)
2. Regisztrálj a Microsoft ezen oldalán valós email címmel !
3. Töltsd le a Win 7-et innen Get the download alatt kiválasztod a 32 Bit-es vagy 64 Bit-es menüt , le OK-ézod és már megy is .
4. Kiírod egy jó DVD író programmal akár újraírható DVD-re
ImgBurnvagy
InfraRecorder
Telepítés menete:
1. , Ha meglévő rendszer mellé akarod:Leirás Nem javallott !
2., Ha Vista helyett akkor letöltöd a :Easeus Partiton Managert feltelepíted
majd jobb klikk a C Partíción és Format.
Beteszed a dvd-t és újrainditod, és feltelepíted a tiszta C meghajtóra.( nagyon sok driver alapból megvan a Win7-en, de ha valami kell akkor tökéletesen működnek a Vista-s driverek Compatibily mód-ban )
Ha mégse tetszik akkor True Image-val a Vista-t bármikor egy mozdulattal vissza teheted.( Recovery )
Sok sikert hozzá !
-
válasz
polonic #5177 üzenetére
Igen, én azt is ( Ubuntu) meg az Xp-t is használom. Jól megférnek egymással. Az Ubuntu jó munkára , az Xp játékra. Az utolsó verziót szedd le az jó, sok mindent támogat, és nem nehéz használni...
De akik mindkettőt használnák, itt találnak Toshiba Xp-s Drivereket:Xp Drivers for Toshiba Notebook
-
Hamarosan itt az Ubuntu 9.04
Toshiba laptopon az Ubuntu valami fantasztikus! Jobb mint a Windows -
Karaj kis gép lehet...
Nekem Toshiba A200 1IW van, eddig semmi gond...Kopp-kopp
Szépen fut rajta szinte minden game, pl. Burnout Paradise..vagy Brothers in Arms-Hells Highway
De akár munkában is tökéletes társ AutoCad..stb
Egyetlen gyenge pont szerintem a Vista, én gyorsan leszedtem és ment rá a jól bevált XP..
Sok sikert a géphez ! -
1. Felejts el minden, az emulációról meg F6-ról, és windows S-ATA drájverről szóló tájékoztatást. Ez már a régmúlt az Intelnél. A lapod ICH7-el szerelt, (mint már 2 éve gyakorlatilag minden Intel csippes lap), ami nativ módon támogatja a S-ATA 300/150-et, ráadásul négyet.
2. Fel kell telepíteni az ICH7 drájverét (alaplapi cd chipset driver) és megy mint huzat a S-ATA vinyó mindenféle ökörködés nélkül, ha a BIOS jól van beállítva.
3. Alaposan nézd meg az on board IDE operat mode hogyan van beállítva (XP=enhanced.) DMA=auto, PIO mode szintén. Ezek fontosak, de nagyjából ennyi. Le vagyonnak írva, csak olvasgass.
4. Más az elmélet, mint a gyakorlat. Ha akarod bold-ozom....
30-35 Mb/s egy jó közepesnek számít a S-ATA világban. Ráadásul erősen függ a bus sebességtől.
Lerághatja az ujját az, akinek 50-70-el megy. Az már vinyó! Ha sebesség kell, vegyél szkázit.
Meg kell érteni: a vincseszterek technológiája az átviteli sebesség szempontjából már kifújt. A hosszútávú (nagy adatmennyiségű) írásban ALIG van különbség a PATA és a SATA közt. Jelentős eltérés a burst átvitelnél van, ahol az adatcsomagok nagy részét a buffer fel tudja venni.
(Van néhány tanácsadó, aki éhen halna, ha a vasakból kellene megélnie.) -
válasz
Adamoooo77 #4850 üzenetére
Ezt például érdemes . Toshiba A 200-as ból való, semmi hibája , tökéletes, csak nagyobbra cseréltem.A200 Memória
-
"az én a200-asomon egy 24 centis zsanér van"
Csatlakozom az én 200 asomnak semmi baja nincs a zsanérnak, nem tudom ki találta ki ezt a zsanér problémát de MESE !!
És megtévesztő ! -
Toshiba notebook-okban még az nagyon pozitív, hogy a processzort bármikor nagyobbra is cserélheted.
Pl. A200-as sorozatnál simán beletehetsz egy T7500-vagy T7700-as procit amit ha szerencséd van az Ebay-en megkaphatod cirka 20-60 EURÓ között.
Igy egy alap gépből egy erős gépet csinálhatsz. -
Létezik valami utólagos HDMI port? Arra gondolok, hogy jelen esetben nincs ilyen port a notebookomon, de a tv-vel összeszeretném kötni, és tudok valahogy kreálni? létezik valami eszköz, kütyü, vagy mittudomén?
-
válasz
tejesember78 #4464 üzenetére
Több mint valószinú, hogy a Vista-Sata verzió fel menne rá. Probálj meg egy Vista-t feltenni. Ha felmegy akkor Nlite-vel kell csinálni egy Sata driverekkel megáldott XP-t . Normál esetben a WinXp nem támogatja a sata vincsesztert. az lehet a gond...
-
Megszabadultam a Vista-tól !!
Ennyit a Microsoft szuper csillogó villogó op.rendszeréről.
Hiába kaptam a Toshiba notebookhoz, elég volt belőle.
Legújabb idegesítő hibája, gondolt egyet, és Bluescreen hibával szép kék háttérrel kilépet.Igen mondhat bárki bármit, teszteltem memóriától kezdve mindent. minden oké .
Semmi softvert nem telepítettem, semmi nem okozhatot hibát.
Átkutattam a netet és ahogy látom egyre többen vannak ilyen hibával....Visszatettem a bevált Xp Prof Sp3 + Ubuntu-t és semmi probléma .
Bye ,bye Vista !!
-
-
Toshiba A200-1IW
3dMark2001 SE
20399 pont -
-
válasz
scott_free #3939 üzenetére
-
válasz
scott_free #3937 üzenetére
Alapvetően te döntöd el mire kell.
Azt is írd le hogy mire szeretnéd használni?
Ezután szerintem biztos tudunk segíteni , hogy ez a laptop a te céljaidnak megfelel-e. -
-
Adott egy Satellite A200-1IW gép , Xp SP3 oprendszerrel.
Az eszközkezelő folyton nyaggat hogy egy BCM5701 Gigabit Ethernet driver kellene. A Toshiba support-on nem találni ilyet, vagy más lenne a neve?
Másik kérdés Power Saver minden esetben install-kor hibát jelez. Van valakinek egy működőkepés verziója?Előre is köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- UHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- Acer Swift 3 (SF314 54) i5 / 8GB RAM / SSD / FullHD / kiváló állapotban!
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 2/14"UHD(3840x2160)/i7Vpro-1185G7/48GB/512GB/Nvidia MX450(2GB DDR6)LTE,eSIM)
- Lenovo ThinkPad P14s/14 FHD(1920x1080)/i7-1165G7/32GB/512GB SSD/Nvidia T500(4GB GDDR6)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E6440 - i5-4GEN I 8GB I 250GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 2700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest