- Poco X6 Pro - ötös alá
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- OnePlus One - Kína már itt One
- Android szakmai topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Honor Play - játék az árakkal
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
-
Mobilarena
Tomato firmware
Új hozzászólás Aktív témák
-
zambozoli
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #4618 üzenetére
Valószínűleg nem a TM a hibás:
Igaz ez egy 2.84-es és egy NSA310-en fut a következő beállításokkal:
Upload: 102KB/s
Download: Unlimited (jellemzően 1-5MB/s max.)
max. peers torrent: 50
max. peers ovrall: 200 -
z123456789
addikt
válasz
Intruder2k5 #4621 üzenetére
Még visszatérve a másolásra.
Mondjuk ha midnight commanderben van elindítva a másolás, akkor az úgy már direktben történik nem?
Vagy létezik olyan másolási módszer, amivel ha elindítom a másolást a két kábellal hálózatra kötött eszköz között, akkor kikapcsolhatom a 3. wifivel csatlakoztatott eszközt?
Például:
Laptopon Putty-val elindítom az MC-t, elindítom a másolást (feltételezem az MC-ben látni fogom a két kábeles eszközt) az usb-s HDD-ről a médialejástzó belső meghajtójára, és ki is kapcsolhatom a laptopot nem?
...ja nem biztos -
butyiba
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #4628 üzenetére
Sikerült. Igazad van a mountolásnál ki is írta, hogy mi a mount elérés. Köszi a megoldást.
-
butyiba
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #4625 üzenetére
Szia,
Értem, csak nem tudom, hol a hiba. Már variáltam több megoldással de egyik sem OK.
Csatoltam a beállítást. A router hálózati hozzáférésben látszik a Filmek és a hdd mappa de csak a hdd-t tudom megnyitni és írni olvasni ami ugye a gyökér. Itt tudom listázni az összes könyvtárat, alkönytárat stb.
De szeretnék egy olyan hálózati meghajtót ami közvetlenül a megadott mappába visz.
Az eredeti firmware-el simán ment ez a beállítás.Esetleg tudsz egy példát adni ?
-
z123456789
addikt
válasz
Intruder2k5 #4621 üzenetére
És az a csatolás úgy működik ahogy ott a leírásodban van?
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #4618 üzenetére
Már pedig seed-el az.
-
z123456789
addikt
válasz
Intruder2k5 #4614 üzenetére
Értem!Természetesen a transmission felhasználóneve és jelszava függetlenül változtatható a router admin felületének jelszavától
Hogyan?Igaz, hogy az rtorrent 2 napja megy, a transmission pedig csak 1 napja, de a portja mindkettőnek nyitva van, és...
Hát ez nem valami közösségbarát. :S
Ez mitől lehet? Mondjuk már mindegy, mert az rtorrent törölve lett. Lehet ezen változtatni?Akkor meghajtó már csatolva van? Nem hiszem, mert a total commander hálózatok között lehet megtalálni, mintha egy külön PC lenne. Vagy ez így jó is? Ne csatoljuk külön meghajtóként a routerre kötött meghajtót?
Az normális hogy wifi-n kersztül 2500 kbyte/mp-a másolási sebesség? Mármint a laptopon levő total commanderben lett elindítva a másolás, de ugye effektíve a fizikai másolás két kábellal a hálózatra kötött eszköz között zajlik. -
0519
senior tag
válasz
Intruder2k5 #4616 üzenetére
A vége az lesz, hogy eltántorítasz a Transmission használatától.
Én pont most tervezem, hogy az rtorrentről átállok a sötét oldalra a 0.9.4 és rutorrent imkompatibilitás miatt. -
z123456789
addikt
válasz
Intruder2k5 #4603 üzenetére
Amikor kintről rájelentkezek a TM-re, kér jelszót, és felhasználó nevet. Ez a root, és admin. Ugyan ez a router belépése is. Ezért kérdeztem hogy ez mindig ugyan az mint a router azonosítói? Lehet ezt változtatni, vagy változik ha a router azonosítóit változtatom?
NFS:
Nem a két router teljesítményéről van szó, hanem eddig akárki próbálta a médialejátszón mondjuk egy BD iso, vagy BD iso 3D lejátszását, annak a samba kevés volt. Ez a lejátszó topicjában egy elfogadott tény hogy kell az NFS megosztás, különben a nagy bitrátájú filmek akadni fognak. Ezért érdekel hogy lehet-e létrehozni NFS megosztást. -
0519
senior tag
válasz
Intruder2k5 #4599 üzenetére
van különösebb oka annak, hogy jffs-be raktad?
Csak azért, hogy mindig kéznél legyen és egyébként mehetne csatolt hdd-re is? -
Teasüti
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #4603 üzenetére
Amúgy miért régiek? ARM az nem egy új keletű megoldás a routerek közt? Azt hinném pont, hogy gyerekcipőben jár, nem pedig épp kikopik a támogatottságból.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #4601 üzenetére
Arm. Asus N18U.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #4599 üzenetére
Rtorrent-et Tomato alatt? Hogy?
-
sunpower
tag
válasz
Intruder2k5 #4587 üzenetére
Így már tisztább egy kicsit.
Köszi! -
Proci85
senior tag
válasz
Intruder2k5 #4576 üzenetére
Szia
Köszönöm a tippet, remekül működik, de lan IP-t kézzel írtam ki biztos ami biztos alapon.
Így már lekapcsolhatom a remote access -t, VPN-en keresztül menedzselhető full biztontonságosan. Most már akár eldugott NAT-olt háló mögött is elérhetném -
lolchief70
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #4583 üzenetére
Köszi!
Megpróbálom ezeket. -
lolchief70
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #4569 üzenetére
Szia!
A probléma ismét előjött.
Router fut, vezetékes kapcsolat van, pld androidos táblagép látja is a routert wifin, de nem tud csatlakozni.
Megnéztem milyen hálózatok vannak. Én a 7-es csatornán vagyok jelesősség 33-35 dBm.
Azt írja Inssider: 7 channel 35% 1APs 3 Overlapping APs.
6 hálózatot látok összesen a többi 75 dBm alatti.Ebből lehet valamire következtetni?
-
z123456789
addikt
válasz
Intruder2k5 #4580 üzenetére
Akkor mindegy! Azt hittem ez talán segíthet. Jobbára csak egy, max kettő eszközzel volt gond. Ebből egy a páromé...miért is ne?
Köszi az info-kat! -
z123456789
addikt
válasz
Intruder2k5 #4578 üzenetére
Ó fene! :S
Akkor az hogy hány rádiócsatorna van, az nem ugyan azt jelenti hogy hány belső antennája van ugye?
Elképzelhető hogy valamelyik mobil eszköz ezért szarakodik a vendég wifin? -
Proci85
senior tag
válasz
Intruder2k5 #4573 üzenetére
Szia
Megoldható, hogy a webgui-t vpn-en keresztül érhessem el?
Van egy tomato-s router, ami openvpn szerverre csatlakozik fel. A szerverről (és úgy általában a vpn hálózatról) elérem pinggel és ssh porton a routert, de a webgui-t nem. Ennek az az oka, hogy csak LAN és WAN IP-n hallgat a web service. Hogyan lehet rávenni, hogy 0.0.0.0-n hallgasson vagy legalább a VPN-től kapott client IP-n?
Köszi -
Ablakos
őstag
válasz
Intruder2k5 #4573 üzenetére
Most már megy.
nvram set http_enable=1
nvram set https_enable=0
nvram set http_lanport=80
nvram commit
service httpd restart -
lolchief70
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #4567 üzenetére
Szia!
Köszi!
11-es csatornán ment 20MHz-en, ezt amikor átállítottam és elmentettem a router nem lett elérhető.
Inssidert még nem próbáltam, de most megy rendesen tehát nem is tudom tesztelni. -
törölt tag
válasz
Intruder2k5 #4564 üzenetére
Köszi! Van egy üzemen kívüli RT-N16 -om. Sztem azon fogok kísérletezni.
-
törölt tag
válasz
Intruder2k5 #4560 üzenetére
Köszi!
Igazából csak arra voltam kíváncsi, hogy nem írsz -e olyat, hogy azt inkább ne tegyem, mert... Tesztre hoztam el a modemet a Telenortól, hogy kipróbáljam, megy -e a 4G Tomatoval. Vasárnap mindenképpen visszaadom nekik, úgyhogy túl sok energiát nem feccölnék az összebarátkoztatásba. Sőt! Ha tud vki tesztelten működő, 4G, usb modemet, akkor bele se kezdek a variálásba. -
z123456789
addikt
válasz
Intruder2k5 #4556 üzenetére
Szia!
Ne haragudj, köszönöm a kitartó segítséget, de a tegnap esti próbálkozásom kudarcba fulladt minden téren.
Kezdődött az FW flash-eléssel. Annyira jól leírsz mindent lépésről lépésre, én meg még így is képes vagyok valamit félreértelmezni. Méghozzá azt hogy miután várja az FW-t a router, és arra alkalmas router van, akkor csak simán be kell írni az IP címet, és bejön ez a CFE miniWEB Server.
Aztán meglett, és sikerült is feltenni a Tomato-t.
Ezután nem tudom miért semmi sem sikerült, nem volt internet. Ráadásul annyira rossz helyezkedésű az ismerősöm háza (mert neki csináltam volna meg) hogy még a mobilnet sem működik rendesen. Azért kaptál olyan ronda kérdéseket/válaszokat, és azért érkeztek olyan nyögvenyelősen.
Meg voltam győződve róla hogy valamit én csinálok rosszul, mert egész addig volt internet kapcsolat, még el nem kezdtük a folyamatot. Aztán 3,5 óra után rávettük magunkat hogy felhívjuk a szolgáltató ügyfélszolgálatát (ami jelen esetben egy kisebb távközlési cég) ahol nem iroda jellegű háttérzajok mellet azt mondták hogy voltak ma arra fele valamit szerelni a kollégák, lehet hogy valamit rosszul kötöttek vissza.
Főleg azért is jutottunk el idáig mert ezt mutatta a hálózati kapcsolatok állapota:(Nem kell röhögni a képen, most ezt tudtam összehozni
)
Hangsúlyozom továbbra is hogy ha ez egy egyértelmű jel arra hogy nem a mi hibánkból nem volt net, annak ellenére én kételkedtem hogy valamit én rontottam el, mert előtte a router gyári FW-vel működött, és csak utána szállt el.
Hozzáteszem a srácnak furcsa volt hogy (szintén ezen szolgáltató) a TV adások fele sem működött rendesen.
Úgyhogy most ott hagytam mindent, ma délelőtt beszél valami szervizessel, és kiderül hogy javult-e a helyzet.
Még egyszer elnézésedet kérem, és köszönöm a segítséget. -
z123456789
addikt
válasz
Intruder2k5 #4554 üzenetére
Ez a modem meg nem működött mas routerrel.
Csak onmagaban. -
z123456789
addikt
válasz
Intruder2k5 #4552 üzenetére
Ez egy cisco epc3208g modem.
Az atamtalanitas nem jart sikerrel.
A mac cim cseret nekem kell megcsinalni? Ha igen hogyan? Vagy ez megtortent az aramtalanitassal? -
z123456789
addikt
válasz
Intruder2k5 #4550 üzenetére
Elvileg dhcp. Kabelnetrol beszelunk.
Hat...system logban? En ott semmit nem latok.
Mit kellene latnom. Csak mert igy lassu edge mobilnetrol nem igen tudom feltolteni amit latok. :S -
z123456789
addikt
válasz
Intruder2k5 #4548 üzenetére
Kozben rajottem.
Viszont most meg nincs net. :/
Mar atneztem mindent...Ip-t visszaallitottam, sot mar fix IP vel is probaltam. Van valami otleted? -
z123456789
addikt
válasz
Intruder2k5 #4545 üzenetére
Szia!
Akkor neki állnék az ASUS RT N18U routernek. A flashelésnél van az a CFE miniWeb módszer. Ezen az nem működik ugye?
-
z123456789
addikt
válasz
Intruder2k5 #4545 üzenetére
Ja! OK, rendben. Kicsit megkopott már a tudásom e téren. De ez csak azt jelenti hogy anno királyul megcsináltuk, és azóta működik
-
z123456789
addikt
válasz
Intruder2k5 #4543 üzenetére
Holnap este online leszel?
Vicceltem. Bár tuti lesz kérdésem.
A 6. pontban írja a parancsban hogy"Egyéb csomagok telepítése a következőképpen történik...
Kód: [Kijelölés]
ipkg update
ipkg install csomag_neve"Ez a kijelölés így mehet ssh-ba? Magyarul?
A csomag_neve pedig? Gondolom csomagot le kell szednem valahonnan. Honnan? És hova kell bemásolnom hogy az SSH tudja értelmezni?Egyébként csak TM-re van szükség. Másra nem.
-
z123456789
addikt
válasz
Intruder2k5 #4541 üzenetére
Köszönöm.
És szeretnék a routerre TM-et is telepíteni. Ez benne lesz ebben a csomagban? Vagy ahhoz más is kell?
Illetve a telepítés módja mehet ezek szerint? Teljesen szűz routerről van szó. -
individor
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #4537 üzenetére
ez is megvolt, de nem lett jobb, ugyanúgy szaggat
úgy tűnik a routernek lehet valami gyíkja
bár akkor nem tudom a torrent miért megy rendesen -
individor
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #4533 üzenetére
azt a sebességet várom el amit az ezer éves smc router tud
pontos adatom nincs, de az simán előretölti az 1080as videót, az E900 meg nem
se kábelen se wifin
amúgy T-s 20as net van(ami persze csak a nevében 20as)
ezt a dns-t megnézem -
nemerei
tag
válasz
Intruder2k5 #4520 üzenetére
Na feltettem, de a Transmit Power beállításon kívül kell, esetleg lehet valamit állítani még a wifi hatótáv növelése érdekében? És csak 150Mbps sebesség jön rajta. Ha nem nagyon lehet megoldani, akkor lehet valami olyan beállítás a n12 d1 emre amivel össze tudom kapcsolni a két routert, és mind a két routere lehet wifin kapcsolódni?( mondjuk kintről kapcsolódom a notival oda)
-
individor
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #4527 üzenetére
Valami hasonló volt régen az wl500g-n is csak megküzdök vele.
Ha mégsem akkor majd kérdezősködöm
Köszi!Tényleg, esetleg valami név-jelszó kell a belépéshez?
-
individor
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #4525 üzenetére
Köszi!
Holnap megküzdök vele, hátha gyorsabb lesz vele a net
Gondolom a flash után a webes felületen be lehet állítani mindent -
Gyurka6
őstag
válasz
Intruder2k5 #4522 üzenetére
Hali!
Köszi!
-
nemerei
tag
válasz
Intruder2k5 #4518 üzenetére
sok nem változott most sem. Lehet majd felteszem próbából a tomatot. Erre melyik mehet fel? És gyárira vissza lehet állítani ha semmi változás?
-
nemerei
tag
válasz
Intruder2k5 #4515 üzenetére
Beállítottam, de nem nagyon van változás. Esetleg nincs olyan város ahol nagyobb az engedélyezett teljesítmény?
-
nemerei
tag
válasz
Intruder2k5 #4513 üzenetére
igen az alapértelemzett a 100%, a régió, az az időzóna lehet? ott madrid párizs van.
-
nemerei
tag
válasz
Intruder2k5 #4511 üzenetére
-
nemerei
tag
válasz
Intruder2k5 #4509 üzenetére
DELL laptopot használok. Van az első képen egy várhegyi nevü wifi, az pontosan egy utcára van tőlem és közöttünk van egy nagy ház is, legalább 30-35m légvonalba, az én routerem meg 8
-
nemerei
tag
válasz
Intruder2k5 #4507 üzenetére
az egyik fal b30 tégla a másik fehértégla
-
nemerei
tag
válasz
Intruder2k5 #4504 üzenetére
-
nemerei
tag
válasz
Intruder2k5 #4502 üzenetére
2-3 db-ot lát a noti, de gyengék.
-
nemerei
tag
válasz
Intruder2k5 #4500 üzenetére
Van egy laptop a hálózaton és már rettent gyenge a wifi jel, 2 fal és 8m kb.
De 1fal és 20m re kellene minimum a jel.
Elsőre lehet, hogy más csatornára kellene állítani a routert? És a csatorna sávszélesség mennyi legyen?Mert amit csináltam tegnap n12 d1 et azon lehet mW ra állítani az antena jelet, ha az az
-
nemerei
tag
válasz
Intruder2k5 #4496 üzenetére
köszi, még egyszer a segítséget.
Remélem stabil lesz. -
nemerei
tag
válasz
Intruder2k5 #4494 üzenetére
így jó lesz szerinted?
Fó router címe: 192.168.1.1
Fő router DHCP 192.168.1.2-192.168.1.149
RT12N címe: 192.168.1.253 DHCP ki.
Nyomtató címe: 192.168.1.254alhálozati maszk maradhat mindkettőn 255.255.255.0?
-
nemerei
tag
válasz
Intruder2k5 #4492 üzenetére
Ha minden igaz működik, de a lan ip-cimét nem kell modosítani, mert mind a kettőnek 192.168.1.1? és néha wifin nincs net.
-
nemerei
tag
válasz
Intruder2k5 #4488 üzenetére
SSID nek a fő router paramétereit kell megadni?
-
nemerei
tag
válasz
Intruder2k5 #4488 üzenetére
oké, akkor semmit nem kell beállítani, csak ezt igaz?
-
nemerei
tag
válasz
Intruder2k5 #4486 üzenetére
Fent van a tomato, igen, wireless bridge, és ennyi?
-
nemerei
tag
válasz
Intruder2k5 #4484 üzenetére
Még nincs, válaszra vártam
de akkor teszem.
-
nemerei
tag
válasz
Intruder2k5 #4481 üzenetére
így van, ezt szeretném, és akkor minden eszközről lehet nyomtatni aki a hálózatra van csatlakozva.
-
nemerei
tag
válasz
Intruder2k5 #4479 üzenetére
köszi.
És akkor majd még a beállításokról is kérnék kis segítséget.
Az lenne akkor ezzel a cél, hogy a wifi nélküli hálózati nyomtatómat rákötni a hálózatra vezeték nélkül, az rt-n12 segítségével -
jubilleum
senior tag
válasz
Intruder2k5 #4476 üzenetére
Nem.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #4471 üzenetére
És tényleg.
Szóval azok nem 1.23 és 1.24. Értem. -
Teasüti
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #4469 üzenetére
Máshol már v1.28-akat láttam, az nem mérvadó? Nem vagyok képben a Tomato kiadásokkal, csak kérdezem.
-
lehella
senior tag
válasz
Intruder2k5 #4466 üzenetére
Köszi a megerősítést, akkor várok a következő releasere hátha..
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #4451 üzenetére
Annak, hogy az első ráilleszkedő szabály mellett, a két hasonló kategória közül, melyik van megadva a Classification oldalon!
Ezt nem értem. Volnál szíves másképp?
Mindkét kategória definiálva van a Basic lapon, legyen akkor mondjuk a példa kedvéért a 9-20% a High, a 10-20% pedig a Highest.Nincs semmilyen prioritás, sebességhatár tartományok vannak, és ennyi!
Értem. Akkor már csak ezt nem értem: "You can give VOIP 20% maximum and it will have priority over your HTTP traffic that you've assigned as 100%, for example"Tehát amikor QoS-ról beszélünk, akkor hiába olvasok bárhol priorizálást, szó sincs erről? Csak sávszélesség menedzsmentről szól az egész? A traffic shaping csak közvetetten érvényesül a tcp-ip csomagvesztést követően? Akkor mire gondolhatott itt a fórumozó?
Illetve akkor hogy kivitelezhető az alábbi szöveg a gyakorlatban?
"Imagine some unimportant data that you wish to send to your ISP, presently stored in the router's transmit buffer. As it is being sent, you might start up a new WWW session which you would prefer took priority. What we need to do is to insert this new data at the head of the queue so that it will be sent first. When you set a “priority” for a particular class, you are instructing the router that packets in certain class groups need to be sent before other classes, and the router will then try to arrange the packets in the correct order to be sent, with the highest priority data at the front of the queue, and the lowest at the back. This is quite independent of any limits, or traffic shaping, that the QOS system may ALSO do." (forrás)Nem lehetséges, hogy a te képeden is szereplő "Priority class X" sorrendje adja a csomagprioritást?
Mert ekkor értelmet nyerne számomra az egész és akkor az eredeti kérdés is újragondolva:
a Priority Class 1 mezőben definiált kategória ugyanolyan elbírálásban részesül, mint a Class 10?
Vagyis rakhatnám a Service-t Class 10-be és a Crawl-t akár Class 1-be is és nem változik semmi? -
Teasüti
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #4449 üzenetére
Ezt olvasgattam, mikor megakadt a szemem ezen:
(7) The Class is rank (highest to lowest) is more important than the maximums you set. You can give VOIP 20% maximum and it will have priority over your HTTP traffic that you've assigned as 100%, for example)Mit jelenthet, ha nem azt, ahogy én értelmeztem? Illetve akkor nem az határozza meg a prioritást, hogy melyik kategória kap nagyobb százalékot? Mert ok, a százalék a kiosztható sávszélességet határozza meg, de akkor mitől függ, hogy a "High" az nem csak a nevében high?
Vagy ha van két hasonló kategóriám, mondjuk 10-20% és 9-20%.
Minek a függvénye, hogy e két kategória csomagjai közül melyiket rakja előrébb a pufferben? -
pelenka35
őstag
válasz
Intruder2k5 #4442 üzenetére
Töröltem
Elég a save , vagy reboot router ? -
válasz
Intruder2k5 #4436 üzenetére
ASUS N18U
Ubee moge van teve router modban. Sehol se meri a forgalmat. Valalmi otlet?
-
pelenka35
őstag
válasz
Intruder2k5 #4440 üzenetére
közben elértem ,hogy a tablet,laptop + telefonok nem látják a routert
pedig csak át állítottam az időpontot és mentettem ,majd restart router -
pelenka35
őstag
válasz
Intruder2k5 #4438 üzenetére
"Hát ez jól el van dugva, a Port Forwarding menübe!" oké megvan
És hogy adom hozzá ? -
pelenka35
őstag
válasz
Intruder2k5 #4430 üzenetére
Elméletileg ha jól csináltam akkor az ezen ip.-n lévő telefonon csak reggel 6.45-től este 20.00-ig érhető el a net.
Igaz ?Más :
Az Xbox Live szolgáltatáshoz a következő portoknak kell nyitva lenni:
88-as port (UDP)
3074-es port (UDP és TCP)
53-as port (UDP és TCP)
80-as port (TCP)
500-as port (UDP)
3544-es port (UDP)
4500-as port (UDP)
Hol tudom ezeket megnyitni és hogyan ? -
pelenka35
őstag
válasz
Intruder2k5 #4430 üzenetére
Köszönöm
Még lenne egy kérdésem lehet rossz helyen teszem fel,de hátha.
Adott egy xbox one amit kinectel használok chatelésre. Ami tökéletesen működik (pl:kinectel a hangvezérlés ,party alatt csevegés) ,de ha simán a játékon belüli game chatet használom ,nem hallanak, ehhez köze lehet valami NAT -nak (ami jelen esetben xboxon open ) ? -
DrojDtroll
veterán
válasz
Intruder2k5 #4426 üzenetére
Köszönöm szépen
-
DrojDtroll
veterán
válasz
Intruder2k5 #4424 üzenetére
De, de, hogy én erre miért nem gondoltam?!
Mac cím alapján ezt hogy lehetséges?
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #4417 üzenetére
Azért egy streaming-nél ez okozhat akadást.
-
lehella
senior tag
válasz
Intruder2k5 #4417 üzenetére
Okés
Azt észrevettem, hogy mióta a routeren lévő tárhelyről videózom, időnként a videó fps-e leesik, lehet hogy túlteljesít valóban. -
z123456789
addikt
válasz
Intruder2k5 #4406 üzenetére
Köszönöm szépen.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #4396 üzenetére
Aztán rájöttem, hogy pont megfelel egy ki és bekapcs webes felületen.
Azért köszi!Kapott egy custom config-ot, a csatlakozási hibákra meg úgy néz ki a torrent fájlok voltak a megoldás:
ha a kliens csak az url-t kapta meg, akkor nem tudott azonosítani a tracker, ha letöltöttem a torrent fájlt és kézzel adtam hozzá, akkor jó.Kezd tetszeni végre a rendszer.
(#4398) lehella
Androidon minden esetben a gyári lejátszó adja a legjobb kompatibilitást. Mxplayer király, de a gyárinál nem jobb, csak többet tud. Sokszor volt, hogy hardveres gyorsítás is csak gyárival ment. -
törölt tag
válasz
Intruder2k5 #4388 üzenetére
Köszi, megvan!
/tmp/mnt/sda1
Dolphin -nal nem láttam. Firefox -szal igen. Fura.lehella:
Én nem szeretem ezeket az UPNP megoldásokat. A NAS -t is CIFS -sel használom. Sajnos, nem minden droid kernelében van CIFS támogatás. A miniPC -mben van, de az SGS2 -nél már custom kernel kellett hozzá. Az SMB viszont mindegyiken működik. Most beüzemeltem a routerbe dugott pendrive -ra is. Fájlkezelőben (Solid Explorer -t használok) beállítottam a klienst és onnan tudom kezelni a filmeket. NAS -ról áthúztam egy filmet a pen -re és ugyanúgy tudtam nézni droidon. Sajnos, az MX player közvetlenül nem kezel hálózati meghajtót, de pl. a BSplayer, vagy az XBMC (új neve: Kodi) igen. Ezekben külön fájlkezelő nélkül is tudod kezelni a megosztás tartalmát. -
Teasüti
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #4394 üzenetére
Nincs ott init.d mappa se.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #4392 üzenetére
Megy az, csak nem csatlakozik a tracker-ekhez. Ez úgy tűnik egy ismert hiba, random port-tal és restart-tal megkerülhető.
De nem tudom hogy kell újraindítani reboot nélkül. -
Teasüti
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #4390 üzenetére
fent van az, csak nem tudom mivel indítom újra.
Mert nincs a gui-ban restart gomb.
-
válasz
Intruder2k5 #4384 üzenetére
NVRAM resetet a legelejen megcsainltam ketszer is mikor ratettem a tomatot.
Ha most megcsinalom akkor eltunik minden beallitas? -
Teasüti
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #4376 üzenetére
Így volt beállítva igen.
Nem gáz, kiszúrtam már korábban.
Nem akartam ezzel is terhelni már a fórum motort.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #4373 üzenetére
Még mindig ascii grafika a keretnél, de már színes szagos.
Nem tudja frissíteni a tomato repot, mert gondolom nincs kiterjesztése a Packages fáfjlnak, míg az ipkg Packages.gz-t akart letölteni és 404-et dob. -.-
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #4371 üzenetére
Jah hogy az csak egy név. Akkor gondolom opcionális.
rm /opt/etc/profile -> No such file or directory.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #4368 üzenetére
Így néz ki most a conf, de az update nem tölt le a második linkről semmit.
src/gz arm-repo http://ipkg.nslu2-linux.org/feeds/optware/mbwe-bluering/cross/stable
src/gz arm-repo http://tomato.groov.pl/repo-arm
dest root / -
Teasüti
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #4366 üzenetére
Nem, nincs grafikus felület (putty alatt?). Csak ascii grafika.
Hogy tudom megnézni mekkora a flash memória telítettsége?
Kíváncsi lennék a JFFS partíció méretére és annak telítettségére.
Egyelőre nem tervezem megtölteni mindenfélével, azt se tudom mire használhatnám még a gyári funkciókon kívül. Már az is teljes siker, ha üzembiztosan mennek a szerverek. -
Teasüti
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #4363 üzenetére
Van most egy három partíciós hdd-m az útmutatód alapján készítettem, csak az sda3 ext4-es.
Nem tudom van-e értelme felcsatolni az első kettőt, elvégre a 128 mega flash-ra egy 15 megás rom-ot másoltam fel, gondolom a JFFS-nek van helye bőven. A swap meg... 200 mega alatt még nem láttam a szabad memóriát.
De az ext4-et mindjárt beizzítom, hátha jót tesz a naplózás a korrupciós hibáknak, már ha jó erre a journaling.MC bejön ssh alatt is, zsír.
Tisztára mint a régi dosos NC.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #4358 üzenetére
Nem tudok kilépni a vi-ből, azt írja a :wg nincs implementálva.
Azt olvastam ezzel kellene menteni és kilépni.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #4354 üzenetére
root@Asus-router:/opt/lib# ipkg -force-reinstall install ipkg-opt uclibc-opt
Nothing to be done
An error ocurred, return value: 4.
Collected errors:
Cannot find package ipkg-opt.
Check the spelling or perhaps run 'ipkg update'
Cannot find package uclibc-opt.
Check the spelling or perhaps run 'ipkg update' -
Teasüti
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #4353 üzenetére
Csak épp mindegyik ipk kiterjesztésű, gondolom nem tudok velük mit kezdeni ha nem működik az ipkg.
szerk: oh, megelőztél!
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #4351 üzenetére
Mindjárt megnézem köszi! Közben előkotortam a parancsot, amivel láthatom mely linkekre megy fel.
szerk: őőő ez a firmware telepítése, ezen már túl vagyok.Illetve ugye nálam is konkrétan erre a parancsra dobja fel a 4-es hibakódokat optware telepítésekor.
root@Asus-router:/tmp/home/root# /usr/sbin/optware-install.sh
Checking system config ...
Using 145.236.238.86 as default gateway.
Using the following nameserver(s):
nameserver 127.0.0.1
Warning: /opt partition not empty!
Installing package uclibc-opt_0.9.28-1_arm.ipk ...
Connecting to ipkg.nslu2-linux.org (140.211.169.161:80)
uclibc-opt_0.9.28-1_ 100% |*******************************| 241k 0:00:00 ETA
Installing package ipkg-opt_0.99.163-10_arm.ipk ...
Connecting to ipkg.nslu2-linux.org (140.211.169.161:80)
ipkg-opt_0.99.163-10 100% |*******************************| 72910 0:00:00 ETA
Successfully terminated.
Nothing to be done
Collected errors:
Cannot find package uclibc-opt.
Nothing to be done
Collected errors:
Cannot find package ipkg-opt.
Downloading http://ipkg.nslu2-linux.org/feeds/optware/mbwe-bluering/cross/stable/Packages.gz
Inflating http://ipkg.nslu2-linux.org/feeds/optware/mbwe-bluering/cross/stable/Packages.gz
Updated list of available packages in /opt/lib/ipkg/lists/nslu2
Downloading http://tomato.groov.pl/repo-arm/Packages
Updated list of available packages in /opt/lib/ipkg/lists/shibby
Successfully terminated.Az itt látható linken lévő csomagok vajon mind arm-re lettek fordítva?
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #4349 üzenetére
Ipkg-ra egyáltalán nincs megoldás?
Ez később még baj lesz.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #4346 üzenetére
Kikapcsoltam mindhárom szervert és a torrent klienst, de még mindig foglalt.
Reboot...
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #4344 üzenetére
Aha, ok, azt írja leválasztani se lehet, mert az eszköz foglalt.
Egyre jobb.
"umount" ebben nem tudom mi a logika, sajnáltak belőle egy n betűt, de rá nem jöttem volna magamtól soha.Most ki kell kapcsolni minden szervert?? Nem mintha bármi is csinálna valamit.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #4340 üzenetére
Ssh alól mivel tudom leválasztani az sda1 kötetet?
Nem tudja létrehozni az új partíciós táblát, mert a kernel még használja a régit.Hiába választom le mondjuk webről a meghajtót, nem engedi kiírni az új partíciós táblát.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #4340 üzenetére
Oh... Köszi!
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #4338 üzenetére
Mert nem találok freeware ext4 partícionálót win7 alá. -
Teasüti
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #4336 üzenetére
Ok!
Estig talán lejön egy live cd, ha nem találok elől egyet addig.
Ext4 az bírja a korrupciót? -
Teasüti
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #4332 üzenetére
Adsl. Dlink dsl-360R custom firmware.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #4330 üzenetére
Igen, ez az. Be is írtam a modem LAN ip címét, de nem tölti be a böngésző.
Iptables megvan, köszi!
Láttam vhol tegnap pár sort, ami átengedi a modemet a tűzfalon.Amúgy végre működik a samba a lemez javítása után.
Hogy tudom ellenőrizni a torrent működését anélkül, hogy belépnék a GUI-ba?
Kellene vmi jelentés, akár parancssorból is, hogy épp megy a letöltés, vagy áll, vagy mi van.szerk:
192.168.0.1 a modem címe, ez nem jön be nekem.
A router meg 192.168.1.1. -
Teasüti
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #4328 üzenetére
Jah, hogy az optware maga egy repo. Ez új nekem.
Körbejárom majd ezt a témát, addig is van ötleted a többire?
Mondjuk a modem routingra? Nem találtam a webes felületen iptables szerkesztési lehetőséget, gondolom ezt is ssh alól kell intézni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Futás, futópályák
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Acer notebook topic
- Gmail
- Poco X6 Pro - ötös alá
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Drón topik
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Bestbuy játékok
- További aktív témák...
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Új, verhetetlen alaplap sok extrával!
- BANKMENTES részletfizetés ASUS TUF F16 FX607JV-QT212 Tesztvideó a leírásban Nézd meg működés közben
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged