- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iOS alkalmazások
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
wnix
senior tag
-
wnix
senior tag
A CD-ket az egyik ''Administrator''-jelölt készítette. Meg is lett ''dicsérve'' később.
A lapok sajnos el sem indultak.
Otthoni ASUS-lapon próbáltam, ott derült ki, hogy vírus támadás miatt van az egész. Az ASUS-lapomon szerencsére már volt a ''floppy-BIOS'' amivel 2-3 óra bootolás után újra lehetett flash-elni (ez is véletlenül derült ki. Egyik reggel bekapcsolva felejtettem a gépet, és délután mire hazaértem, már várt az ''A:\''. A gép így iszonyú lassú volt. ). Sajnos a melóhelyi gépeken még nem volt ilyen lehetőség. Akkoriban még a flash-elés lehetőségéről sem nagyon sokat hallottunk. Itt kezdtem el vírusokat gyűjteni.
Szerencsére ennyire ''gépre-káros'' vírusok ritkán készülnek...''Mai'' vírusok inkább az adatforgalmat támadják, és a legtöbb egy enyhén változtatott másolat. (pl Sober.B, Sober.C,....Sober.I ), ezeket meg egy normális vírusírtó is megtalálja. Én azokat a vírusokat keresem amik valami újat mutatnak ( Sober.A változat ), mert ezekre reagálnak a vírusírtó cégek túl lassan. -
wnix
senior tag
''Hűha, bocsesz, nem sértésnek szántam.''
Tudom. (Engem nem könnyű megsérteni...)
Van több ilyen CD-m ( pl Office97, Tools, Windows2000 Server, stb...), ezeken az összes .exe kiterjesztésű file megfertőződött...
Az alaplapok a kukába vándoroltak, a BIOS-ukat ''kissé'' tönkrevágta a vírus. ( Az egyetlen vírus - tudomásom - szerint, ami BIOS-t flash-elni tudott ). -
wnix
senior tag
Sajnos amikor a CIH megjelent én voltam a rendszergazda...(és nem tartom magam hülyének se túlzottan
)
a CD amelyikről az Windows95/Windows98-t telepítettük tele volt vele. Bővebben: link
ezután egy oktatóteremben az összes alaplapot (30db) kidobtuk, mert nem tudtuk, hogy mi történt.Az akkori vírusírtónk nem ismerte fel, és hetekbe tellett mire rájöttünk, hogy egy vírus miatt van az egész.
a 3-szoros tömörítés egy picit túlzás...1-szer is elég
[Szerkesztve] -
wnix
senior tag
-
wnix
senior tag
válasz
kamikaze boci #34 üzenetére
per pillanat a melós gépemen...
Bővebben: link
(egy sem aktív) -
wnix
senior tag
kb 2 héttel ezelőtt volt a tv-ben (SAT1) egy teszt...
Egy frissen telepített WindowsXP-vel csatlakoztak a netre, és vártak.
30 mp-n belül megjelent az Internet explore egy Search-oldallal. Aztán még egy és még egy...
1 percen belül már tele volt az asztal IE-oldalakkal, és különböző progik telepítéséhez tartozó kérdő-ablakokkal. A gép ez ídő alatt már eléggé be is lassult a sok vírus miatt...
(azt sajnos már nem mondták, hogy hány vírus került a gépre, de egy pár biztos volt) -
wnix
senior tag
Az ismeretlen vírusoknak örülök... Ha már ismertek akkor pár vírusírtó már kiszedi ( néha több vírusírtót kell próbálni )
A megjelenés első pár órájában/napjában/hetében/hónapjában attól függöen, hogy milyen a vírus a legjobban kifizetődő, de rengeteg a kockázat és a stressz is. (a CIH vírus miatt 30 db alaplapot dobtunk ki annakidején !!!) -
wnix
senior tag
Mostanában lassan már nekem is elegem van a sok IE-t használó, minden eMail-csatolmányt elinditó, stb.. emberekből. Azt hiszem az emberek csak a saját bőrükön/pénztárcájukon tanulják meg, hogy melyik program jó nekik...
Azt hiszem, hogy egy ilyen vírusírtás mint amit kamikaze boci is csinál annak jóval többe kellene kerülnie... ( FT/db bér ) Így sokan meggondolnák, hogy hogyan csatlakoznak a netre... -
wnix
senior tag
válasz
kamikaze boci #3 üzenetére
aznap amikor a Nimda vírus megjelent, kerestem egy hétvégén 20.000 DM-t.
A gépen több mint 25000 () file-ból kellet kiszedni. Az első órákban még kézzel (HexEditorral) szedtem ki, aztán írtam egy kis progit (GFA-BASIC-ben) ezt küldtem rá.
A Symantec-től az írtóprogi csak 3 nappal a vírus-támadás után jelent meg... Azóta keresem az új/ismeretlen vírusokat...(Szóval ha találsz valamit, akkor szívesen elfogadom az eMail-emre (ZIP-pelve))
Mondjuk 2 napig nem aludtam, de nekem nagyon megérte...(Szép új gépem lett belőle)
[Szerkesztve] -
wnix
senior tag
válasz
kamikaze boci #1 üzenetére
Órabérben dolgozol ?
vagy
Vírusonként ? (Ft/db)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Támadásra figyelmezteti a Microsoft a kormányzatokat és a cégeket
- LEGO klub
- Autós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nintendo Switch 2
- Óra topik
- Hobby elektronika
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Lenovo ThinkPad T14 3 Gen 16/256GB SSD, Újszerű, 1 Év Garanciával
- HP Series 3 Pro FHD monitor Professzionális képminőség otthonra vagy irodába!
- PlayStation Plus Premium előfizetések
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest