Keresés

Aktív témák

• krece

csendes tag

válasz amargo #1721 üzenetére

Egyáltalán nem tűnt bunkónak, teljesen igazad volt. És komolyan gondoltam, amit a topicról írtam :)
    Nem offolok itt tovább, tényleg köszi mindenkinek a segítséget.

• krece

csendes tag

válasz amargo #1719 üzenetére

Sokat tanultál akkor a leckéből, tudod mi a különbség a T és a többi széria között

Ez bizony így van. És azt is megtapasztaltam, hogy ez egy klassz topik, normális, segítőkész emberekkel. Kár, hogy nem lehetek a továbbiakban teljes jogú tagja a Z61-emmel.
    Köszi a hozzászólásokat, sziasztok!

• krece

csendes tag

Sziasztok!

A weboldalt természetesen kijavították, gyakorlatilag pár perc alatt. A hibájukat is elismerték, sűrű elnézéskérések közepette, ez volt a dolog pozitív oldala. Ami nem tetszett, hogy mereven elzárkóztak attól, hogy bármilyen szinten kárpótoljanak (mikor felajánlottam, hogy akkor ráfizetek inkább egy jobb cuccra (ahhoz képest, amit az eredeti 370k-s listaárért kaphatok), de tekintettel a plusz költségeimre (nem bp-i vagyok, plusz már el kellett volna utaznom) adjanak valami kedvezményt, azt mondta az üzletvezető, hogy amit ő adna, az max. két doboz sörre lenne elég - na ez már nem volt szimpatikus. Mindegy, végül úgy alakult, hogy mégis jól jártam, mert nemcsak ez a link volt elszúrva, nem kis káosz van ennél a cégnél a webes árlistát illetően...
    Ja és ami a legszebb volt, hogy mondtam, akkor kérem vissza a pénzt (120k-t fizettem be, a többi hitelre ment), akkor ismételt elnézéskérések közt megkértek, hogy várjak délig, akkor jön a hiteles kolléga. Nincs is ezzel baj, ki is van írva. De hogy önhibámon kívül fél napot szobrozzak náluk, plusz még az idő, amíg hazaérek (reggel nyolckor már úton kellett volna lennem), ez már sok volt nekem. Szóval nem volt lelkiismeretfurdalásom, mikor láttam, hogy ezúttal sem pontos teljesen a specifikáció, csak most kivételesen én jártam jobban. Annál is inkább, mert ugyan tetszik ez a Z61m, de az a T60 azért más kategória lett volna...
    Kíváncsi lennék ilyen esetekben a Fogyasztóvédelem mit tudna tenni, mert a weboldalukon ott van, hogy az esetleges hibákért nem vállalnak felelősséget. Mindegy végül is a T60 reális árát valószínűleg nem fizettem volna ki, mégis van egy tényleg klassz gépem, csak hát ugye ehhez nincs 3 év gari, az akku messze nem bír annyit és ez egy vastag, nehéz jószág, nem olyan finom apróság, mint a T60 lett volna :(

• krece

csendes tag

válasz sssent #1705 üzenetére

Köszi a választ!

Az R-ekre és a Z-kre alapvetően csak 1 év van, de lehetőséged van kiterjeszteni 3 évre. Kb. 40K, és 1 hónapod van rá, ha jól rémlik. De érdeklődj utána a részleteknek!

Értem. Viszont ha kifizetek +40k-t a garancia kiterjesztésére, akkor már bőven az eredeti ár fölött vagyok, egy R60-as gép esetében. Ügyes...

Az R nyilvánvalóan sokkal rosszabb vétel.

Bocs, ha hülyeséget kérdezek, de a garancián kívül miért rosszabb vétel?
    A paraméterek tekintetében csak a bill. segédfény hiányában látom a különbséget, de gondolom van más különbség is. Tényleg hetek óta olvasom a topikokat, csak sokáig más gépek is benne voltak a pakliban, szóval az egyéb különbségek az R és a T sorozat között még nem derültek ki számomra.

Ha a 14-es kijelző is SXGA+-os, akkor én azért megtartanám a T-t.

Szerintem ránézésre 1024x768 volt a képernyő felbontása, de ezt már nem is néztem meg konkrétan, miután kiderült a többi turpisság. Gyorsan kikapcsoltam a cuccot, nehogy az legyen a gond, hogy sokat használtam :(

A következő gépet meg ezek után bekapcsolnám a helyszínen. A windows elég gyorsan feláll rajta, majd az eladók szépen kivárják, úgyis ott vannak egész nap.

Így lesz, a fene vigye el. Most már verem a fejem a falba, hogy nem ezzel kezdtem, de egyrészt nem foglalkozom jó ideje hardverekkel ilyen szinten, másrészt meg sem fordult a fejemben, hogy ilyen megtörténhet...

amúgy azt nézted, hogy a lenovo jótállási jegyén szereplő konfig mennyire fedi a valóságot? Csak a honlapon vannak hülyeségek (pl.: CPU esetén ellentmondás a cím és a leírás között), vagy teljesen összekeverték a gépeket?

Hát ez az... A boltban csak azt néztem a garijegyen, hogy tényleg 3 év-e a garancia. Aztán itthon vettem észre, hogy nem stimmelnek a paraméterek a garanciajegyen. Mert ugye a dobozon, a gépen ennek nincs semmi nyoma. Szóval f*sz voltam, nem kérdéses, de ennek ellenére azt mondom, hogy alapvetően a bolt hibája az egész.
    Még egyszer köszi a választ, nyitásra ott leszek náluk és körültekintőbb leszek...

• krece

csendes tag

Sziasztok!

Hetek óta olvasgatom itt a topikokat, mert el kellett döntenem, milyen noteszt vegyek a mostani elég gyengécske Acerem helyett. Mivel hamarosan hosszabb időre külföldre utazom, egy olyan típusra gondoltam, ami kiemelkedően megbízható, masszív gép, jó teljesítménnyel párosítva és a gyors, külföldön is működő szervizháttér is alapvető szempont volt. A munkám és a tanulmányaim miatt az is fontos volt, hogy a géphez adott win valamilyen prof, vagy Vista esetében business verzió legyen, hálózatokkal foglalkozom. Ezen szempontok és az itt olvasottak alapján egy T60-as Thinkpad jó választásnak tűnt. Hosszas keresgélés után ki is választottam a vásárlás helyének az Extreme Digitalt és ezt a gépet
    [link]

Megrendeltem, visszaigazolták, elmentünk érte. Részletkérdés, de részben hitelre vettük. A boltban kinyitottam a dobozt, ellenőriztem a sorozatszámot és a kellékek meglétét. Sokkal többet ugye ilyenkor nem tehetek, lévén, hogy az akku ilyenkor még nem játszik, a Win is csak az első bekapcsolás után kezd települni, az esetleges pixelhibákkal kapcsolatban meg marad a kellő időben megejtett fohász (ezzel lehet vitatkozni, biztos van, aki profi vásárló és nem így csinálja - én lúzer vagyok, mindjárt kiderül, hogy nem csak emiatt). Szóval hazahoztam a gépet, összeraktam (már a boltban is meglepődtem a méretén, de ott még megnyaltam a szám szélét, mondván, milyen pöpec kis cucc ez), kijelző rendben, csodálkoztam kicsit, milyen kicsi manapság a 15'', aztán jött a meglepetés. A kijelző azért kicsi, mert 15 helyett 14 collos, a hdd 120 helyett 80 GB-os (ebből persze csak 58 GB látszik), az alaplapi chipset 950 helyett 945-ös, a proci 1,8 GHz helyett 1,6-os, a VGA X1400 helyett Intel 945-ös. Szóval egy tök más konfig, mint amit venni akartam.
    Ok, holnap visszaviszem, de szorítanak a határidők és ha nem lesz olyan gép, mint amit eredetileg kinéztem, akkor választanom kell helyette valami mást (a hitel miatt nem lenne egyszerű visszakapni a pénzemet).
    Bő lére eresztett beszámolóm végén a kérdésem az lenne, hogy szerintetek a fent belinkelt T60 helyett mennyire járnék rosszul ezzel az R60-nal?

[link]

Ezekre tényleg csak 1 év gari van? Mert a t60 3 éve is fontos szempont volt...

Elnézést ha ez az egész itt offtopic, de nem szerettem volna csak ezért új témát nyitni. Még annyit, hogy az Edigitalról az eddigi tapasztalatok alapján nekem kifejezetten jó véleményem van, nem feltételezek róluk szándékos átbökést, de az tény, hogy ezt most elbökték, nem is kicsit.

Köszi, ha hozzászóltok:

rece

Aktív témák

Hirdetés