- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Fotók, videók mobillal
- Tokba kerülnek a Pixel 10 mágnesei
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Érkezik a Samsung Health előfizetés?
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Yettel topik
- Mobil flották
Aktív témák
-
Shadowfax
addikt
válasz
szmissz #4757 üzenetére
valószínűleg Lenovo logó lehet már a gépeden és nem tetszik, hogy negatívat írtam róla.
Nincs olyan gépem, amin Lenovo logo van, de nem érdekelne, hogy IBM vagy Lenovo van-e ráírva, mindaddig, míg a minősége megfelel a számomra.
pedig ezzel senkit nem akartam megbántani.
Szerintem senki sem bántódott meg, csak nem értjük, miért kell ilyen huszadrangú kérdéssel foglalkozni. -
Shadowfax
addikt
válasz
dekoninck #4716 üzenetére
Szokott baja lenni ezeknek a gépeknek?
Mint minden ember által alkotott tárgynak.
Ha azt vesszük, hogy egy X61 itthon legalább 300k garival, akkor a 130k gari nélkülivel ugyanott vagy kábé. Ha nagy gebasz van (TFT vagy alaplap megy szét), akkor árban ugyanott tartasz. De szigorúan szvsz. -
Shadowfax
addikt
Arra lennék kíváncsi, hogy a Thinkpad R61 és T61-es modellek között mi az alapvető különbség?
A T általában vékonyabb és könnyebb, meg jobb minőségű alkatrészekből van összeszerelve, s 3 év gari van rá, míg az R-re csak egy.Szóval mi szól a T61 mellett, mert visszaolvastam és itt senki nem beszél az R sorozatról
Ha a baloldali keresőbe beírod, hogy "R61", azért elég sok találatot dob.De valóban van egy ThinkPad R topik is...
A belinkelt két gép közül a T61 a favorit számomra: kisebb kijelző, de nagy felbontás, jobb videókártya, kisebb, vékonyabb, könnyebb, 3 év gari.
Az R61 a 15.4"-os TFT-vel meg nagy, nehéz és bumfordi. Ha minden nap cipelned kell, akkor hamar rájössz, hogy számít az a fél kiló különbség... -
Shadowfax
addikt
válasz
Mosqu!to #4699 üzenetére
Valamint még egy kérdésem lenne, hogy honnan tudom beszerezni a jogtiszta telepítőjét az oprendszernek? A notebookhoz nem kaptam ugyanis semmilyen cd-t/dvd-t, amin bármi is lehetett volna.
Magadnak kell megcsinálni:
Start - Minden program - ThinkVantage menüben "Create Recovery Media" - ezen belül "Create Product Recovery Discs now". 1 db CD-re és 1 (esetleg 2) db DVD-re lesz szükséged. [link]A felsoroltak közül ezeket tartanám meg a helyedben: Thinkpad Power Manager, On screen display, synaptics pointing device, Thinkvantage active protection system.
-
Shadowfax
addikt
Ezt már korábban is írtam: messze nem mindegy, hol nyomható be a felület. Egy Amilonál pl. a kijelzőfedelet simán megnyomod, s hullámzik a kijelző. (Halkan megjegyzem, hogy a 15"-os (!) T4x sorozatnál sem volt magnézium ötvözetű a fedél, s benyomható volt... khm...)
Az, hogy a bill. kávája vagy a csuklótámasz rugalmas anyagból van, az szerintem nem gáz, pont ellenkezőleg. (A régi ThinkPadeknél pont itt van a legtöbb repedés.) -
-
Shadowfax
addikt
és amikor kicsit megnyomtam az oldalsó kávát simán benyomódott vagy 2-3 mm-t.
Mert rugalmas anyagból van?
Az én retro ThinkPadjeim meg mind kemény műanyagok a bill kávája körül - törnek is rendesen, ha épp rosszul esnek.
Egyébként most itt volt Sipi T42-je nálam, illetve a T43-mam is - mindkettőt be lehet nyomni a PCMCIA/ExpressCard magasságában - nem túl meglepő módon.Ha a kijelzőfedelet tudjuk majd benyomni úgy, hogy meglátszódjon a képernyőn, akkor kezdjünk aggódni.
De a Lenovo kifejlesztette a Top Roll Cage-t, szóval ez nem fog bekövetkezni.
wienattwo: Az X20-am bal pöcök egérgombja annyira laza, hogy ha már odateszem az ujjam fölé, már kattintásnak érzékeli.
Már korábban is mondtam, hogy a minőségérzet a fejben alakul ki (d900t fórumtársat idézve), azaz, aki hibát akar találni a Lenovo adta minőségben, az fog is. De ha visszatekintünk az IBM idejére, ott is minden modellváltásnál voltak huhógók, akik a minőség romlásáról számoltak be.
Nekem speciel a Lenovo eddig kellemes meglepetés. -
Shadowfax
addikt
válasz
dabgergo #4628 üzenetére
Ezt a biztonsági mentést egyből akkor érdemes megcsinálni amikor még nincs teltelepítve saját programokkal csak a működéshez szükséges összetevőkkel, nem?
Ezt a Recovery CD készítést mindegy, mikor csinálod, hiszen a rejtett partíciót írja ki. A lemezek segítségével ezután bármikor visszaállíthatod az eredeti, gyári (!) állapotot.Amire még célozgatsz, az a backup. A teljes rendszerről, programokkal, beállításokkal, doksikkal együtt csinálhatsz egy teljes mentést, amit később vissza tudsz állítani. Ebben a doksiban találsz leírást, a Rescue & Recovery-vel hogy lehet ezt készíteni.
Tehát Mondjuk Vista van a gépen, de közben azt törlöm és XP rakok fel akkor késöbb majd vissza lehet állítani a Vistás állípotot ha az akkori állapotról csináltam mentést?
Remélem, erre a kérdésre már tudod a választ. -
Shadowfax
addikt
válasz
KilgoreTrout #4608 üzenetére
eltévesztettem a házszámot és ez nem máltai szeretetszolgálat?
Szerintem a nagyobb vinyóra szó nélkül felraknák a az eredeti os-t, de egyéb szolgáltatásokat azért ne várj tőlük.
Klónozni amúgy te is tudod a vinyót. [link]
Ha azzal kész vagy, akkor csinálj egy külön partíciót a Vistának, s telepítsd. -
Shadowfax
addikt
Vótmá' januárban.
Lassan már a hivatalos bejelentésnek is meg kellene lennie... -
Shadowfax
addikt
válasz
adnoctum18 #4581 üzenetére
A szerviz küld REcovery CD-ket, ha még garis a géped. (A többiek beszámolója alapján mondom, nem saját élmény.)
-
Shadowfax
addikt
válasz
ch4os.prof #4579 üzenetére
Az USA-ból rendelt gépekkel csupán annyi a probléma, hogy csak oda, illetve néhány egzotikus országba érvényes a garanciájuk. (Tehát ha bekrepál Mo.on, ki kell küldened az USA-ba javíttatni.)
-
Shadowfax
addikt
válasz
Racecam #4558 üzenetére
Ha billentyűzetet keresel, tudnod kell, hogy a ThinkPadeknél 3 féle gyártású van: NMB, Alps, Chicony. Ez a preferált sorrend is, ha teheted, NMB-t vegyél.
Azt, hogy most milyen van benne, itt lecsekkolhatod: [link] (Csak IE alatt műxik.)
T23-hoz itt:[link] T61p-hez itt:[link] megnézed az FRU számot.
Ha kiválasztottad, akkor ezt a raktárat érdemes felhívni, FRU-t bediktálni, megkérdezni, van-e, s mennyibe fájna:
IBM Spare Stock Request Handler
1117.Budapest,Budafoki út 60.
tel : ( 00-36-1 ) 481-0532
fax : ( 00-36-1 ) 382-0285 -
Shadowfax
addikt
Csak semmi pánik, nem történt nagy baj, ha az ún. Startup disc-et nyírtad ki. Ezt Rescue Media-nak is nevezik, bármennyi példányt csinálhatsz ebből a lemezből, ez nem limitált úgy, mint az ún. Product Recovery Dics(ek).
[Itt] az első pöttyöt pipálod be az elkészítéséhez. -
Shadowfax
addikt
Ha más gyártja az akkut, akkor más az FRU-ja is. Meg időnként meg is változtatják az FRU számokat - nemcsak az akkumulátorok esetén.
Hmmm... ha két évet kibírt, akkor nem lehet egy szavunk sem. Általában 1 év garit adnak rá, mert folyamatos használat mellett ritkán bírja ennél sokkal hosszabb ideig. -
Shadowfax
addikt
ThinkPad battery will not charge or discharge and gives an "irreparable damage" or "battery cannot be charged" error message - csekkold ezt az oldalt. Lehet, hogy az akkud érintett az ügyben, s kicserélik a szervizben.
-
Shadowfax
addikt
A T60/p sajnos csak 3GB-ot tud kezelni a chipset miatt - mindegy, milyen OS-t használsz.
The T60 and T60p are based off of the intel socket M processors. No matter how much memory you install in these thinkpads, only 3GB will be addressable regardless of operating system used. This is a physical limitation and there is absolutely no workaround. [link] -
Shadowfax
addikt
válasz
adnoctum18 #4328 üzenetére
A svéd teszt.
pBandi: Hülyeséget beszélnek a boltban. Csináld meg a Recovery CD készletet, aztán azt teszel rá, amit akarsz, utólag vissza lehet állítani a szűz vinyóra az eredeti OS-t.
-
-
Shadowfax
addikt
válasz
liebherr356 #4209 üzenetére
Az érdekelne hogy a Thinkpad gomb T30-as on mire való?
Ha megvan a rejtett partíciód, akkor bootnál a gombot megnyomva előjön az ún. Recovery rész, amiből - többek közt - gyári állapotba hozható a gép.
Windows alatt megnyomva pedig az Access IBM/ThinkVantage menü jön elő, ott lehet programokat elindítani, mindenfélét beállítgatni. Ehhez kell a Access ThinkPad online User's Guide, de ezelőtt telepíteni kell a Hotkey driver-t és a Configuration utility-t.
De ehhez a gombhoz más funkciót is rendelhetsz a Keyboard Customizer Utility-vel.2 hálózati eszközt érzékel az egyiket vegyem ki!
[link] -
Shadowfax
addikt
az Access Ibm gomb nekem nem megy
Ha Win alatt nem megy, akkor még hiányzik nálad a Access IBM online User's Guide.valahol írták, hogy be lehet bindelni mást is a gombra
Keyboard Customizer Utility -
Shadowfax
addikt
válasz
fishmong3r #4131 üzenetére
Simán meglehet, hogy a System update szarakszik - a legváltozatosabb hibaüzeneteket tudja néha kiírni.
A .NET-keretrendszer 2.0-s verziója fent van?
Próbáld ki ezt:
Leszeded a Sytem update-t. Reboot. Leszeded a .Net-keretrendszert (1.1 és 2.0 az összes patchével együtt). Reboot. Felteszed újra a .Net-keretrendszert (1.1 és 2.0). Reboot. Majd megpróbálod a legfrissebb System update-t installálni. Reboot, majd indítsd el, remélem, működni fog. -
Shadowfax
addikt
-
Shadowfax
addikt
Fog menni.
A "huncutság"-ra már nézted az 1.22-es BIOS verziót? A new option to allow the system to boot without pressing the Esc key in the BIOS Setup when the 2010 error (An unsupported hard drive is used or the firmware of IBM/Lenovo hard drive is old) is displayed. To change the setting, go to the BIOS Setup menu, select Startup, and click 'Boot after message for Hard drive. [link]
Szóval nem kell minden egyes bootnál a 2010-re ESC-et nyomni, ez a nagyszerű hibaüzenet kikapcsolható a BIOS-ban.Az utolsó 5 percre?
-
Shadowfax
addikt
válasz
parandroid #4035 üzenetére
Ha még egyetemre menne, megérteném...
Látom itt meg volt egy kis Tolkien-tanulmány német nyelvórával egybekötve.
Tim: Ne rosszalkodj!
A Keselyüstök fordítás mellesleg nem annyira klassz.
-
Shadowfax
addikt
-
Shadowfax
addikt
-
Shadowfax
addikt
Srácok, ezt inkább priviben.
ON: Én nem vennék utángyártott akkut. Elég sok rossz tapasztalatot olvastam. Hamar tönkremegy.
-
Shadowfax
addikt
válasz
Gondwana #3922 üzenetére
Bővebben itt. Azt írják, Xp-vel is kompatibilis.
-
Shadowfax
addikt
Itt megnézheted, hogy milyen javítások vannak a különböző BIOS frissítésekben. Az 1.20-as már jó régi.
Nem kell hozzá dokkoló, szerencsére. Innen letöltöd az .exe fájlt, ha lejött, csak rákattintasz, s követed a képernyőn az utasításokat.
Ehhez a BIOS verzióhoz viszont az Embedded Controllert is frissítened kell előbb: Before updating to this BIOS release, you must also update the H8 embedded controller code to version 1.36 or later. [link] Vicces ez a "later", mivel az 1.36 a legfrissebb.Nálam az volt a gond, hogy hibás volt az akku, ami benne volt. BIOS-t ui. csak úgy szabad(na) frissíteni, hogy fullig töltött akku van benne, s hálózatról megy a gép. Mert a BIOS-frissítés közben egy esetleges hirtelen áramkimaradáskor csúnya dolgok történhetnek.
Tim82: Egyre gondolunk.
-
Shadowfax
addikt
A legfrissebb a 2.25-ös verzió.
Na, erre is van egy jó kis sztorim. A talin már meséltem, azok most ne figyeljenek ide.Szóval frissítettem a BIOS-t az előző nap vett X20-amon, de utána hiába nyomkodtam a bekapcs gombot, nem történt semmi, nem reagált a gép. Tanácstalan voltam. Aztán kiszedtem az akkut, s láss csodát, elindult.
De azt az érzést nem kívánom senkinek, amit előtte éreztem... -
-
Shadowfax
addikt
sssent kolléga már javasolta a hálózatról történő telepítést, ha az nem jönne be: egy ilyen készség is kapható, amivel a notebook vinyót az asztali PC-dbe beteheted, s ott telepítheted a kívánt OS-t.
Ha egyik sem járható út a számodra, s már az idegösszeomlás szélén jársz, akkor szívesen kölcsönzöm az X2 dokkolómat pár napra.Apropó, Grafiqs kollégát senki sem tudja kisegíteni egy X3 dock kölcsönadásával?
-
Shadowfax
addikt
válasz
Bafffy_85 #3850 üzenetére
Az előző topikban már [linkeltem] ezt az oldalt, ahol a megoldást is leírják. Ha a BIOS-ban nem akarsz matatni, akkor a no-1802 utility-t használd.
Vagy add el ezt a karit és vegyél egy eredeti IBM-st. -
Shadowfax
addikt
Welcome in the Club!
Ami ebben a táblázatban van és az FSB-je 400 Mhz, azt beleteheted. Ha a legnagyobbat szeretnéd, akkor ez a 765-ös jelzetű. Arra vigyázz, hogy az "A" végűek nem jók, tehát ne 765A legyen, csak "sima" 765.
De ha gyorsítani akarsz a gépen, akkor memóriát (is) tegyél bele.Bónuszként egy T40 CPU upgrade képregényt is kapsz.
Proci upgrade előtt pedig ne felejts el BIOS-t frissíteni! -
Shadowfax
addikt
Az ISO 13406 Class II nemzetközi szabvány szerint az elfogadott hibák száma típusonként 1 millió pixelre vonatkoztatva:
1. típus - 2 db
2. típus - 2 db
3. típus - 5 db
4. típus - 2 dbLényegében leszarják a szabványt miszerint egymillió képpontonként egy teljes pixelhiba (folyton világító v. sötét) a megengedett.
Kettő még megengedett.Amúgy igazad van, tényleg durva a táblázat a Lenovo oldalán. Bár ha megnézed, 2006. júniusa a vízválasztó: az ezután készült notiknál már kevesebb pixelhibánál cserélnek. Ez persze két dolgot jelenthet...
-
Shadowfax
addikt
válasz
Kovács84 #3802 üzenetére
az X61s-hez való 8 cellás Panasonicnak az FRU-ját beírtam a google-ba
Gondolom, ezt Sonynak akartad írni.
Bizony, 2006-ban vagy félmillió Sony akkut hívtak vissza (Apple, Dell, IBM, Fusi, stb., szinte minden márka érintett volt), köztük a T43-asomban lévőt is. Azóta csökkent a lelkesedés bennem a Sony akkuk iránt. Most egy Sanyo van benne, elég jól bírja. -
Shadowfax
addikt
Tényleg hülye kérdések.
Az elsőre senki sem tudja a választ, csak aki naponta elad 10 ilyen gépet. Tehát írj inkább privit d900t-nek.
A másodikra: függ a képernyő méretétől is, meg attól is, mit jelent nálad az alap akku. Van amelyiknél az alap a 4 cellás, van, amelyiknél a 6 cellás.
Ha mondasz konkrét modellt típusszámmal, akkor jobban tudunk erre a kérdésre válaszolni. -
Shadowfax
addikt
Nem minden CTO-s gépre van nemzetközi garancia. (CTO - Configure To Order, azaz egyéni konfigurálású gép.) Nagyon erősen tanácsolom (már másodszor) hogy előtte kérdezz rá az IBM Mo.-nál, hogy az ADOTT gépre érvényes lesz-e itthon a (bővített) gari. Mocsáry György: 382-5500 - azt hiszem még ő a Country Warranty Owner itthon.
Aktív témák
Hirdetés
- Xbox tulajok OFF topicja
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Háztartási gépek
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Formula-1
- Subaru topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vicces képek
- TV antenna és jelerősítés
- További aktív témák...
- Dell G3 Gamer laptop (2TB SSD, 32GB Ram, 4GB Videókártya, FullHD kijelző, szép állapotban)
- Thinkpad T14 Gen5 14" FHD+ IPS Ultra 5 135H 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ACER Aspire 3 15,6" FHD IPS // 11 GEN // MX350 2GB VGA // 8GB DDR4 // WIN11 // 256GB Nvme SSD
- HP Elitebook 840 G6, 14" FULL HD IPS, I7-8665U CPU, 16GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 11, 1 év garancia
- HP Elitebook 840 G6, 14" FULL HD IPS, I7-8665U CPU, 16GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 11, 1 év garancia
- Beszámítás! Oculus Rift virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i7-2760QM I 8GB I 256SSD I Nvidia I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged