- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Nem lett arányos a fogyókúra
- Redmi Note 13 4G
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- Hívószám-hamisítás
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
Aktív témák
-
amargo
addikt
HI!
Én az infóparkba vittam. IBM Magyaroszág - 1117. Neumann János u. 1 -
amargo
addikt
[link]
Ez vajon mennyire normális?
szerk: a bill szorítaná hozzá?
[Szerkesztve] -
amargo
addikt
Mi nap vettem egy pendrivot sandisk micro cruzer, a de3sktopon hozz az elvárt sebességet 7/15 w/r. De a Notin nem ibm t43. Egy másik sony fingerpoint os penem is van, azzzal meg valami 600k val írdogál..
mag egy usb rackel 20mega simán megy. Nem értem. Mi lehet a gond, minden driver fent van.
-
amargo
addikt
Nem, nekem loox 720am van, és telefonnal kötöttem össze, de ez nem érdekes, mert te a PDA-t, azaz a telefonodat használod szintén betárcsázásra. A lentebbi linket csak azért adtam, mert ott pontosan megvannak adva, a betárcsázási szám stb, extra beállítások adott szolgáltattóhoz. Namost a notihoz van egy BT-s software, amin keresztül:
ott van egy gyors kapcsolat fűl, ahol a dial-up ot kell választnai majd betárcsázási számnak a *99# már ha a ezzel jól megy neked, én annó sokat szívtam vele, mert motorolám van (mármint a telefon) és az valamit nagyon kavar betárcsázásnál. De ma már megy. Sok siekrt!
szerk: höööh nesze neked IBM driver.. elmakkant a BT driver kéken..miközben kiakartam próbáálni
[Szerkesztve] -
amargo
addikt
Nem kell gprs-ni a pda-on, notiról tárcsázz be BT-on keresztűl. Vagy akarod a PDA-n is közben használni a netet? attól függően, hogy milyen szolgáltattónál vagy, kell egy betárcsázási szám: dial num: *99#, ami nálam a csak így megy *99***1#
itt jó infókat vannak:
[link]
ui kimaradt ez, amivel én annó beállítottam:
[link]
[Szerkesztve] -
amargo
addikt
válasz
Lord Zero #1608 üzenetére
Tapasztalataim: AC-t hazsnálva olykor tapasztalom, hoyg megdöglik-> nem lehet sehova csatlakozni, a wines alapból tíltodik, ha más connections-t használsz, mert nem tudom. Tehát ha nem akarsz csatlakozni a wifi, akkor megpróbálok még1x esetleg kikapcsolóm, majd újra be a wifi egységet, ez legtöbbször elég, de van, hogy nem.. ilyenkor újra indítom a gépet. Ez mindig segített eddig. A probléma talán abból is fakadhat, hogy ritkán kapcsolom ki, hibernálni szoktam, engedélyeztem azt is, hogy bejelentkezéskor már kapcsolódjon.. fura dolgokat tud művelni.
ui.: Valamikor a napokban a feszültség táblázatot beállítgattam, elég jól bírja így!
Ami zavar.. az aksi romlása, már 11%-os.. Már újra kalibrálgattam, kisütöttem (), de 52, helyett csak 46-nyira tudja magát feltölteni.. igaz már 205körnél tart és most múlt 1éves.. -
amargo
addikt
Ez hogy a francba van? Ma bekapcsolva észre vettem, hogy van egy pixel hibám(pont a képernyé közepén).. Paintal nézegettem is.. pont fehéren égett ki.. erre most nincs sehol(kb 5perc telt el). Nem volt koszos a képernyő, mert néztem azt is..
Nem mintha bánnám a dolgot. De fura ez nekem. -
amargo
addikt
Megnéztem a PM et rendszergazdaként elindítva sima usertől sem hajlandó felfogni a dolgokat.. vagy csak bénázok nem volt sok időm kipróbálni ne haragudj, viszont NHC-vel megy! csinálsz egy scriptet, ami bejelentkezéskor admin jogosultságú felhasználóval elindítja neked az NHC-t és megkerülve a dolgot, menni fog a profilkezelés.
-
amargo
addikt
Most nincs előttem a noti, de sima felhasználóként miért jó, ha bármihez hozzá férhetsz ez az első kérdésem. A másik, a halandó val használod, akkor meg előtte tedd olyan profira, hogy mindent maga kezeljen, én nem is nagyon szoktam váltogatni, csak nagy ritkán.
De, ha nem tudsz lemondani, akkor indísd el adminként a PM-et, és akkor tudod állítgatni (már ha erre lehetőség van). -
amargo
addikt
válasz
Athanáz9 #1501 üzenetére
[link]
[link]
Wi-Fi and the Wi-Fi CERTIFIED logo are registered trademarks of the Wi-Fi Alliance - the trade organization that tests and certifies equipment compliance with the 802.11x standards.
A lényegét jól látod, csak nem ''hogy ugyanarra a dologra 2 teljesen azonos értelmű szót használnak''
Mint be is másoltam, nem ugyan az a két szó, de azt értjük alatta. Wi-Fi képes egy készülék, tehát tudsz egy vezetéknélküli hálózathoz csatlakozni vele.
(Ha rosszul tudom javítsatok ki!) -
amargo
addikt
Miért van, hogy:
- Prezentációsra volt állítva a noti, lecsuktam a fedelét, és mikor kinítottam hibernálta magát?
- Néha, ha alvás közbe rádugom töltőre, hibernálja magát? -
amargo
addikt
Éppen tesztelem a TC új verzióját a 7. beta 2-t minimumon valamiért nem akart elindulni? kb 2percet vártam és semmi.. ahogy felkapcsoltam autóra a procit egyből elindult. Más is tapasztalt ilyet?
-
amargo
addikt
válasz
dabadab #1468 üzenetére
Áhhhhá! Hát igen elvileg ez amolyan MM-es scart csoda varázslás, de nekem a TV-tunerrel ment. Más TV-vel még nem próbáltam, de mindenképpen minősigebbet veszek!
Bár most s-video kábel rca átalakítót keresek:
[link]
[link]
[link]
Vagy ilyen aranyozottat?
[link]
Csak kicsit soknak tünik nem?
Mindenesetre köszönöm a linket! Legalább megtüdtam, amit gondoltam, hogy a kábellel van valami necc.. és nem az amit meséltek, hogy 4tűsel csak FF-lesz.
szerk:
Hehe, itt írják is
[link]
[Szerkesztve] -
amargo
addikt
Nem egészen ide vágó a kérdésem, de már régebben valahol olvastam, de most nem lelem.
Notit akarnám össze kötni a TV-vel. Anyám TV-jén van s-video meg minden kutya füle. Ott ha simán s-video kábellel kötöm össze színes képet kapok. Viszont Kedvesék TV-jén nincs s-video és scarton kültem át a jelet, a scarton s-video és rca be/ki menetek vannak. Ezen átküldve a jelet nagyon szép, de fekete-fehér
Olvastam valami olyat, hogy a 4 tűs jelről nem is lesz színes, na de könyörgöm, színeskivéve, ha scarton küldöm.. Létezik s-video to rca átalakító is, de erre olyan infót kaptam, hogy azzal is FF lesz. Na ezt még nem próbáltam így nem tudom.
Valakinek ötlete, hogy olyan helyre, ahol nincs s-video bemenet, csak rca és scart, hogy turnék színes jelet küldeni 4 tűs s-videoról?
(állítólak a 7 tűsnél nincs ilyen gond.. a vidkarim és a tv tunerem is 7 tűs, és ott nem is tapasztaltam ilyet..) -
amargo
addikt
Nem sok időm volt megnézni éppen csak feldobtuk a gépet és azért megtapogattam
9 cellás aksi volt benne, 88hW. Ezaz, ami kicsit eláll a háztól/váztól. Mivel nem dolgoztattam meg a gépet konkrétabbat nem tudok írni, hogy kb 10perc után is 37% ra azt írta ~2:3x perc van hátra, ezen meglepődtem, ha ma még haveromnál van a gép, akkor átugrok hozzá.
dabadab :
Nekem is angol billem van, azt szoktam meg. Ennál olyan fényes volt minden, nem olyan lágyan járt.. a win gombok miatt összeszrorítva alul minden.. -
amargo
addikt
-
amargo
addikt
Haverom ma vett a főnőke fiának egy notit T60 1,83 core duo 2-es ati x1600, 9cellás aksi, és ''csak'' 650? de ami igazán fura, hogy állítása szerint a vidkarit úgy tették bele útolag, mert a gépben, amúgy integrált volt.. külön BT egységet.. stb, tehát ebből azt vonom, le, hogy lehet integrált vidkari mellé beletenni erősebbet. ez vajon csak a T60asra van, vagy a T43ban is van ilyen lehetőség? Nem mintha akarnék bele, de érdekes. Nem voltam elámulva az új lenovo billtől.. valamiért a régi T4x szériáké nekem jobban tettszik még külsőre is más a T60.. bár tény piszkosul fel van szerelve! Bekapcsolva a notit 37%on volt és azt írta még 2:32 percet elmegy
-
amargo
addikt
Hmm, nekem kb 4órát visz el az aksi netezgetés olvasgatás.. a fényerő kicsit van vissza véve, ha kökeményen megdolgoztattom, akkor kb 2óra.. szerintem a te procid állandóan morog ezért megy a ventid is stb.
A feltöltés majd 1órát vesz igénybe, de volt már olyan, hogy 1,5óra is volt, nem értem én sem. Hogy miért. -
amargo
addikt
Viszont megint csak nem állhatom meg szó nélkül: csináltak rá egy egykezes zárat a fedélre. Néztem is, mondom, zannya, ezek mindenre gondolnak, nemhiába ez IBM... Hát nem. A gép alja nem elég nehéz, pontosabban ehhez mérten a fedél túl nehezen nyílik, így továbbra is csak két kézzel nyitható. Így fuserálódik el egy jó megoldás egy nulladolláros figyelmetlenség miatt
Most már csak az akksiidőt kell szemléznem, kíváncsi vagyok mit bír.
Nálam 1kézzel nyitható, egyálltalán nem fogom le az alját, pedig nekem a kisebb, könyebb változata van 14'1-es 2cm-s. -
amargo
addikt
Igaz az én procim csak a 750es 1866, de a tpfancontrolt használva sokáig kell izzasztani, hogy nagyon felkapcsoljon és állandóan izzasztani, hogy nagyon pörögjön, egyszerüen így állítottam be, hogy 50foktól nem fog meghallni még.
-
amargo
addikt
Én az aqua-ban vettem a héten pont egy samsungot, mert olyan volt benne. Szépen megy dualba, de sajna csak 4-4-4 a késleltetése.. de fura, most 1gigával kapásból többet swappelbe a win.
-
amargo
addikt
Én meg pont azért vadászok Samsungot bele, hogy biztos flappoljon..
Régebben volt ilyen, hogy azonos szériával biztos mentek (válogatott ramok vagy minek hívták) bár a biztos jelző nem zárja ki, hogy mással ne menjen, csak nem volt kedvem még ez után is kutakodni. No jó most fogok majd. -
amargo
addikt
Na ez az veszünk egyet és 400ért túl adunk rajt még így is jól járnánk!
Nem megyek bele mert fura lenne(nővéremnek a kollegájának az ismerőse), de egy edigis ismerős hívta fel a figyelmet rá.
Én is teszek egy próbát. Ennyiért.
Shadowfax lehet a pendrive olyan szar, hogy csak így tudják eladni -
amargo
addikt
[link]
jesszum ez meg mi??? -
amargo
addikt
Ez kész.. barátnémékhez vittem egy x-micro 11grix et és 60-70%os jellel a szobában is 3-4megával másolt.. igaz aztán a jel elég hamar kezd leesni és olyan 1,3-1,5 fele áll be. De közelben hozza a 3megát is.. igaz kis időre. Fura.. Valami elvan cseszve a régi linksysekbe
-
amargo
addikt
Van mód a vinyó leállásának gyorsytéséra? gondolom powermanagement, de olyanre gondolok, hogy ha így este csak bőngések addig a kis cache ideig olvassa csak a vinyót.. hallom a hangját. Ami meg kell valani siri csendben zavaró.
-
amargo
addikt
Nekem otthon egy Linksys WRT54GS routerem van, Bent egy Cisco AP (na ezzel nem volt gond egyedül). Otthon igaz WPA titkosítás van rajta.. Viszont 240 MHz es a gép.. lehet feljebb tolom, mert lehet még.
De igazából ettől függetlenül vinni-e kellene neki.
Lehet csak valami rosszúl állítottam be.. -
amargo
addikt
Wifiel gondolom több mindenki hazsnálja a notiját. Már több AP/router/USB-s vacakkal is próbáltam, de 500-800k másolásnál nem ment feljebb, volt, hogy 1m volt a 2eszköz egymástól.. Miért van ez? Senkinek se ment jobban?
Pere nem várom el a 3-4m át, de azért jó lenne, ha a negyedével-felével menne. -
amargo
addikt
Nekem is fent van és jó, szerintem drivert is frissítettél(ha update-el csináltad és clikk all akkor a drivert is felpakolta). Mivel tetted fel az access-t?
Szerk:
El is felejtettem.
Ez a winyós dolgot tovább görgettem:
Nálam a hiba üzi az elején konkrétan azt jelenti, hogy nem tudja hadweresen levédeni.
Eddigi olvasmányaim alapján, a noti már képes a BIOS-t sokkal durvábban levédeni a security chip segítségével. Tehát, azzal figyelni, a BIOS-t és a winyót.. meg a többit nem tudom. így ha másik gépbe rakod a winyát és védve volt, akkor nem fogod látni. BIOS reset nem tünteti el a kóódolást itt. Pont ezt védi ez a chip.
Nagyon nem ástam bele magam, de ha tévednék, akkor valaki javítson ki.
[Szerkesztve] -
amargo
addikt
válasz
djDanee #1203 üzenetére
Akkor boltba vissza.. elsőnek megkérni, hogy keresék meg, mert te nem ismered, de annyira igen, hoyg tudd van benne wlan. Lehet, hogy csak így távolról fogyott el az ötletünk, hogy mit kellene csinálni.
Ha garis úgy is, akkor no para. Ha kiszedték belölle.. ami lehetséges''?'', akkor tudod mit kell tenni. -
amargo
addikt
Nu, csak gondoltam leírom már(van kis időm):
Mivel az új verzió a Version: 10.5.0.0 API [link]
Összegyúrva tartalmazza a lentebbi két eszközt, egy komponenst drivert.. és még pár cucc.. idő kevés.. nem néztem végig.
De az FN + F5 WIFI hiányra a megoldás:
Le kell törölni a fentebbi drivert csak az Access connection leszedésével megy (ha fent van)
Utána telepíteni ezeket:
Wireless LAN Adapter Software Version: 4.1.102.147
[link]
Intel PRO 2200bg and 2915abg Mini PCI adapter wireless software for Windows 2000, XP Version: 9.0.4.8
[link]
Ha meg vagy vissza az access connection-t (márha használni akarod). -
amargo
addikt
válasz
djDanee #1171 üzenetére
Nem értem, az eszközkezelőben sincs benne?
Nincs ott olyan, hogy ismeretlen eszköz stb.. vagy ha hardwer keresésére mész, akkor nem talál semmit?
Ha ''rossz'' elég tág fogalom. Mert attól még akár láthatja is a win.
CALEXICO-2BG 802.11B/G WIRELESS ADAPTER YES
Ezt honnan szeted? -
amargo
addikt
Úgy tünik ez a wlan eltünős ragályos. Ma egy újra indulás után eltünt nekem is.. fn + F5 és csak a BT bekapcsolása van ott.. már vagy 3x uninstall/reinstall access connection/wlan driver és nincs ott.. persze a win látja és használni is tudom.. csak az access nem.. azzal keresni sem tudok.. ha sikerül, akkor nem látok semmit.
fura. -
-
amargo
addikt
válasz
Dr. Akula #1154 üzenetére
Az nekem megy, Linux alatt nem tudom kikapcsolni. elvileg ezek a funkció gombok globálisak.. valamennyire..
Shadowfax
Elolvastam meg néztem, de ez csak annyi, hogy nem lehet a merevlemezt is jelszóval védeni.. stb. Legalább is én ilyen információt vettem ki. Megéri ezért vissza vinni? -
amargo
addikt
válasz
Shadowfax #1151 üzenetére
ÖÖÖ igen láttam, hogy írtad a winyót, viszont megette. Tehát már felpakoltam rá mindent, gond nélkül fut utána rajta minden.. szerintem csak nem tettszik neki, hogy belepakoltam még. most kipróbálom ezt a frisstést, aztán meglátom. Lehet még is egy 100gigás toshibát pakolok akkor bele, ha továbbra is ''hibával'' akar az elején indulni.
amargo
Dr. Akula korán van lehet félre értem, de Te most nem a win-es fn + F5ről írsz?
[Szerkesztve] -
amargo
addikt
[link]
Megvettem az uj vincsesztert bele is pakoltam. De ezt írja ki.. tudom, ettől még minden működik, csak kicsit zavaró, jo fej az IBM, hogy felhívja a figyelnet. De kikapcsolni ki lehet? Bár kibírom..
UI.: alt + j = í
Kicsit fura volt eddig nélküle. (lehet mindenki ismerte, de én nem pl) -
amargo
addikt
válasz
Shadowfax #1146 üzenetére
Igen már ellenőriztem (még a vásárlás napján, pont 1-2nappal előtte jelentette be az IBM is), köszönöm, hogy szóltál.
dabadab
Húú köszi a segítséget! a cpufreq-et megtaláltam, meg írtak még valamit (thinkwiki-n), aminek a nevét elfelejtettem. De amint időm engedi bele pakolom, igaz nem debianba és így hívják máshol is.
Én is kérdezek, linux alatt az fn F5re miért csak a BT-t kapcsolgatja? A wifit hogy kapcsolom ki? -
amargo
addikt
T43 alatt:
Én eddig nem tudtam életet lehelni a hibernálásba/altatásba.
Most éppen a speedstepel vacakolok.. mert így elég hamar lemerül.. kb 2óra.
Otthon már megvannak a linkek, hogy miket kell átnyálazni, de még várat magára.
Amúgy minden mást felismert eddig benne, persze a winyó védelmet.. meg fingerprint nem. -
amargo
addikt
válasz
Shadowfax #1128 üzenetére
Már megnéztem samsung van az enyémben.
A hynix a régebbi idől elég ismert márka.
Én 1gigás twinmos-t vagy PQI teszek elsőnek bele, aztán majd még 1-et vmikor, bár lehet csak 512 és winyó bővtés..
Corsairt tennék bele még. De kingston is jöhetne, de ahol kerestem, emberibb árban tiwnmos/PQI van mind a 2ő elég jó szerintem. Csak kérdés a noti szereti-e?
Hmm most találtam asszem meg is rendelem
SO-DIMM 1024Mb 533MHz Notebook DDR2 CorsAir 22 381 -
amargo
addikt
Huu ezek a videok, valami durvák, asszem belekukocskálok otthon. Majd, akkor 1db 1gigás modult kap..
HDD-ből neked PATA kell. A T43-ban SATA controller, SATA>PATA bridge és egy PATA HDD figyel.
Ha SATA->PATA bridge van benne, akkor simán lehet a SATA-ra kötni. Az átalakítót meg felteszem a polcra.. csak feltételezem, hogy ehhez egy olyan dokk is kell bele, mert a bridge ad neki egy vázat, amit így elvesztenék.. lehet rosszúl gondolom. De ezekszerint a SATA-s HDD is mehet bele. -
amargo
addikt
Igen, köszönöm ez alapján néztem meg vásárláskor.
Az eladó mindent mondot, hogy 1év, 1,5év.. és kiderült, hogy több mint 2év gari van még a notira. Virultam is
Szerk: 1871-F1G T43 as notiba milyen memóriát vegyek?
az i915GM ha jól tudom dual-ban képes menni.. most 512 van benne, ha dualba akarom akkor csak 512-t tehetek bele, viszont milyen márkát érdemes? samsung? kingston? twinmos? pqi? Mikor leszedtem a fedelet csak 1 helyet láttam, ahova pakolhatok. Így a másikat csak a noti szétszedésével tudnám cserélni, amit ugye nem akarok..
Más: Szintén a chipsetből gondolva, SATA-ra is képes a noti, de most pata-n megy. Ez hogy is van? Egy Toshiba
100GB 5400 RPM 2.5'' 16Mb Cache néztem ki winyónak.. nem most bővíteném.. de majd később erről azt olvastam, hogy menne benne. Most is Toshiba van a gépben.
A memória bővités lenne a fontosabb, hogy milyet.. everest cpu-z semmit nem ír ki rá
[Szerkesztve] -
amargo
addikt
A jótállási szolgáltatás igénylése
Ha a számítógép a jótállási időszak alatt nem a jótállásnak megfelelően működik, a jótállási szolgáltatás igénylése céljából lépjen kapcsolatba az IBM-mel vagy viszonteladójával. Ha a számítógép nincs regisztrálva az IBM-nél, szükség lehet a vételt igazoló számla bemutatására a jótállási szolgáltatás igénybevételének jogosultságát igazolandó.
Tekintve, hogy használtan vettem, milyen számlát mutassak? -
amargo
addikt
sssent és Shadowfax Igen van is rajta, de csak Home-ot tartalmazza..
Hol van szervíz? (most keztem el keresgélni.. de még nem lelem) Meg akkor csak magát a gépet kell vinnem semmi más? Tudtommal minden benne van az azonosításhoz.
Ha egy nagyobb winyót viszek arra is megcsinálják vajon?
Megtaláltam pár szervízt.. de melyiket?
[link]
[Szerkesztve] -
amargo
addikt
Sziasztok!
Volna egy kisebb problémám, nemrégiben vásároltam egy notit hazsnáltan, a hátulján az van, hogy windows prof-ot adnak vele, de amikor a hidden ibm access gombost használva újra húztam a rendszert, HOME települt, amikor nézegettem előtte is az volt, csak a hátulján megzavar a licens-es rész, ha Profra van, akkor miért home van rajta? Lehet kicserélte az elöző tulaj?
Másik kérdés, amíg nem tettem újra a gépet, a program kánaánba láttam egy olyat, amivel winből is lehetett pl az optikai drive sebességét szabályozni, high, normal, silent..
És amikor wifi-ni akartam, valami progira kattinta felajánlotta, hogy akár AP is lehet a noti.. Még nagyon tanulnom kell mert millió program van rá.
Köszönöm előre is a segítséget.
amargo
Aktív témák
Hirdetés
- Precision 3480 27% 14" FHD IPS i7-1370P 32GB 512GB NVMe magyar vbill IR kam gar
- Precision 3580 27% 15.6" FHD IPS i7-1360P RTX A500 32GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Latitude 5530 27% 15.6" FHD IPS i7-1265U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Precision 5550 15.6" 4K+ IPS érintő i7-10750H Quadro T1000 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 5550 15.6" FHD IPS Ultra 5 135U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- Lenovo Thinkpad P1 gen1, gen2, P52s FHD, 4K oled touch
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest