- Google Pixel topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Ulefone Amor 34 Pro - a nagy vetítőgép
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
Aktív témák
-
Integra
titán
ja, a SHARP-nak van valami teljesen egyedi fejlesztése, ami állítólag tényleg a szokványos TFT-ket bedöngöli, csak sajna japánul nem tudok:))
-
Integra
titán
TFT szerintem akkor lesz igazán király, ha a reakcióidó már 11 körül fog figyelni. na az már tényleg brutál:)
egyébként van már most is 16-os TFT és nagyon büntet.
de egy ilyen TFT nem éppen a manapság már lassan elfogadható 110ezer ft, hanem minimum a duplája...
a kérdés hogy hajlandóak vagyunk e megfizetni a divatot és a tényleg nagyon komoly minőséget.
2 kilóból kapok már 22 colos profi iiyama-t is (dvi in-nel), ami 1600x1200x32-t tud 100-115 herz-en. -
virtual
tag
TFT és FPS :D
A CRT hatása amúgy sokkal kedvezőbb az ön anyagi helyzetére is. 100Hz fölött meg kifejezetten egészséges. :)
[Szerkesztve] -
petyax
aktív tag
Én is CRT-t vennék. Nekem egy LG F900P van, de semmi bajom vele. 1152*864-ben használom 100Hz-en napi 8-10 órában és még csak nem is könnyezek :)
-
Vertic
aktív tag
crt-re +1 :) bár ízlés dolga.
még nem láttam olyan tft-t, ahol ne idegesített volna, hogy sokkal csúnyábbak a színek, és minden egyes pixelt jól elkülönülten látok. Mondjuk geometriában verhetetlenek, ez tény. Emvy meg egy UFO, hogy látja a 120Hz-en működő crt-n a villogást... :D Nekem már a 85 is teljesen oké. -
Cruz
aktív tag
Tavaly szeptemberben én is közel álltam egy 959nf-hez, de aztán a szemem miatt vártam. Így, hogy most itt ülök előtte (Views. vp171b), azt kell mondjam egy cseppet se bánom!
Megnéztem mit tud film ill game (farcry) alatt és hát mindenben veri a crt-met (ez viszont szubjektív vélemény ,nem hurrogni pls :) ). Aztán belegondoltam abba is, hogy a böhömnagy 959 látható átlója 18'', míg a 17es tft 17'' és ez sokat dobott. nálam.
Embere válogatja...
Peace mindenkinek
Ps. Az öt hónapnyi plusz várakozás kellett ahhoz, hogy összespóroljam rá a többletlóvét... -
Atlantis
veterán
Én viszont a CRT-re szavazok. Nem igazán tudom megindokolni, de nekem még mindig szimpatikusabb a jól bevált technológia. Nem a játék miatt, mert nem játszom túl sokat. A felbontás sem érdekel, mert a mostani 757DFX-emet is 1280x1024-ben használom. Egyszerűen csak úgy.:)
Épp most akarok monitort cserélni, de valószínűleg ismét CRT-t veszek, 19'', vagy 21''-osat. Még nem bízom a TFT technológiában, az ára meg... -
Cruz
aktív tag
Egy pont a tft-nek.
A kis betűméret nem zavar mert a 15'' crt (képátló 13,8'') 1024x768-ban is olvasható volt rajta minden. Így tft előtt az 1280x1024-es felbontáson is olvashtaó minden (17'' valós képátló). 1024x768-ban játéknál semmit sem torzít, az eltérő felbontás.
Igaza van az előttem szólóknak abban, hogy ez a tecnológia még sok javításra szorul, de lehet olyan jobb minőségű (16ms) monitorokat is kapni, aminél nincs utánhúzás, szép színek, stb.
És a bónusz: 6 órányi nonstop cs/farcry után is teljesen jól van a szemem (nincs bevérés, káprázás, kiszáradt szem; pedig az még 85hz/800x600-nál is rendszeres volt a crt-vel).
Szóval nekem megérte, de ízlések és pofonok -
_Volkovy_
nagyúr
A TFT a király..Képminőségben,sugárzásban,helyfoglalásban,mindenben.És játszani is tökéletesen lehet rajtuk.
-
Johnny Cage
addikt
válasz
Cathfaern #31 üzenetére
''...TFT: + Kis helyen elfér, ez sokaknak fontos, kíméli a szemet - sokkal csúnyább a képe...''
---Reakció erre---:
''Bocs, de te miről beszélsz??? Vagy ezt a CRT-hez, akartad írni, csak véletlenül mellément, ugye?...''
TE miről beszélsz? A CRT-nek sokkal élénkebbek a szinei, és jóval kisebb a reakcióideje. Tudod, a CRT-k azok a nagy monitorok. Ha tudod...
A TFT előnye a CRT-vel szemben az az alacsony fogyasztás; a sokkal kisebb méret -ergo elhelyezésben praktikusabb-; a tökéletesen sik képernyő lehetősége, amely 100%-osan csak a TFT-nél valósitható meg; és a sugárzás mentessége.
A mai állás szerint viszont a CRT-k képminőségben és alacsonyabb reakcióidőben is megverik a TFT-ket, tehát aki sokat játszik és bőven van helye egy nagyobb monitorhoz, annak egyértelműen a CRT ajánlott. Mellesleg jóval olcsóbb is. Tévhit az is, hogy nagyobb képfrissitésen több sugárzást bocsát ki magából a monitor. Ezek a tévhitek rendszerint a nemtudás miatt alakulnak ki (amit a többi hozzánemértő meg szorgalmasan terjeszt is...). A TFT-knek továbbá a behatárolt a látószögük is hátrány. A legújabb, TCO2003-as szabványok már kiterjedtebbek és szigorúbbak, mint a korábbiak - ilyen CRT-t érdemes venni. Összegzésként ha a kép minősége és a monitor szélesebb körű alkalmassága a szempont, akkor még egyelőre feltétlen a CRT-t részesitik előnyben. (Ui: a topicnyitónak: mit akarsz te 200hz-es képfrissitéssel? :)) (Ui2: a kis képfrissités elsősorban a látóidegeket és az agyat fárassza.) -
Naras
őstag
Petyax: amikor megvettem a TFTmet, az első héten nekem is fájt tőle a szemem, a fejem, stb, stb... Sokkal élesebb, sokkal fényesebb, más... és ehhez hozzá kell szokni, utána viszont sokkal jobb... Amúgy gondolkoztam már ezen az FPS-es dolgon, hogy ugyan nem látszik a mosódás, de a szem azért érzékeli azt attól függetlenül. Nem okozhat ez gondot??? Bár a fene tudja... A másik, hogy ugye ott a natív felbontás, ami ha mondjuk 17''osat akarsz, akkor 1280*1024, amihez meg aztán vegyél videókarit, hogy ennyin nyomathatsd a játékot...
Röviden ennyi lett volna a hozzászólásom, hajrá...:) -
Naras
őstag
Igen...
Hosszútávon asszem télleg jobb a TFT...
Én is ezért cseréltem le...
És ha már TFT, akkor külföld, vagy ha sulinetben veszel, mint én, akkor kénytelen leszel itthon, viszont az Uniós csatlakozást már mindenképp várd meg, lehet, hogy zuhanni fognak az árak... -
Naras
őstag
TFT
:))
And Be Happy :) -
wmikrobi
csendes tag
TFT vagy CRT ?
Hogy melyik a jobb az attol függ hogy kinek mi az igénye ?
Nekem pl az volt az igényem hogy kis helyen elférjen a monitor, mert kicsi az asztalom, illetev ne fáradjon el a szemem napi 8-9 óra monitor bámulás után.
Nálam aTFT az ami nyerő
- ami tetszik : éles kontraszt, fényerő, nyugott kép.:)
Ami nem testzik
- az ára. :(
Nekem egy Viewsonic vp171b nagyon megvagyok vele elégedve:C
A munkahelyemen pedig egy SAMSUNG 172v -t használok.
Nem cserélném vissza Crt re.
Amugy külföldön sokkal olcsobban meg lehet szerezni a TFT -t mind itthon , bármelyik típusrol is beszélünk.
Szerintem érdemes
[Szerkesztve] -
petyax
aktív tag
Hát nem tudom. Nekem LG F900P van, amit kis fényen ''0'' :) használok és 45-ös contrast-al. 1152*768-on használom 100Hz-en. Így nagyon kellemes internetezéshez... Kb. napi 8-10 órát vagyok előtte, de semmi könnyezés... Nekem nagyon bejön.
Éppen ma volt szerencsém egy 19''-os SONY TFT-hez, a típusát nem tudom, de valami új széria. Szép képe van, de nekem kb. 10 perc után már folyt a könnyem. :) Igaz fényesebb volt mint ahogy én szeretem.
Játéknál kicsit lassú volt a frissítése. Valahogy nem olyan volt mint CRT-n. -
_az
senior tag
Most néztem ki 2 tft-t... :DD
Sony HX73
Samsung Sym 172X
Vélemények? Ezekkel azért lehetne boldogulni, nem??? nem?
Amúgy vajon mennyibe kerülhetnek?????
:D -
tsello
aktív tag
Én ''FPShez'' inkább vennék egy jó CRT monitort mint egy drága TFTt. Ha rossz TFTt veszel akkor játék közben könnyezni fog a szemed, én ezt tapasztaltam egy Neovo TFTnél, igaz az nem a legújabb típus volt.
-
_az
senior tag
Szemkímélős? Ez mit takar????
-
_az
senior tag
:F:F:F
-
_az
senior tag
HŰŰŰŰ VAZZZ.... TOTTÁÁÁL ÖSSZEZAVARTATOK!!!!!!!!
Mindenesetre a szemüvegemet gépezéskor nem használom!!!! Szemüveg miatt nem szokott fájni a fejem, mert annyira már hozzászoktam rég!
Most télleg ennyire ganék a tft-k????? hmm...
De még mindíg az cseszi az agyamat, hogy ott van a crt-s monitoroknál a SUGÁRZÁS!!!!!!! Valaki ért a témához biológiai szempontból?????
Mert lassan el kell kezdenem programozni nagggyon csúnyán és nem akarok fél évente 1 dioptriát esni!!!!
Széthulltam... :F :F :F -
dshk
aktív tag
válasz
Alchemist #45 üzenetére
teljesen egyetértek. Még a 19-es LCD is kompromisszum az 1280×1024-es felbontásban, fényerőt pedig mind a CRT-nél mind az LCD-nél ugyanúgy be kell állítani a környezettel egyezőre - és be is lehet.
A CRT-k háttérbe szorulásat jelentős részben szerintem az erkölcsi és nem technikai elavulásuk okozza. -
dshk
aktív tag
tftekel ez a minosites 1 kicsit vicces, pl azert nem szoktak megkapni ezeket a minositeseket mert fekete a kavajuk a piszkosfeher helyett es vhogy ''nincs megfelelo kontraszt a kava es a kep kozott'' de nem vagom pontosan.
De, a fekete kávával pontosan így van. Ténylegesen elég minimális a TCO2003 követelmény ez ügyben is, csak annyit írnak elő, hogy a káva ''fényelnyelése'' vagy milye 20 és 80% között legyen nagyrészben. Ebbe a fekete természetesen nem fér bele. De pl. a viewsonicot nem hajtják el az enyhén tükröződő ezüst kávájával, és nem tiltják a brutális fényerejű LED-eket sem. Pedig ezek mind igen primitív ergonómiai hibák. -
Alchemist
addikt
Én egy böhöm 21” CRT-t használok, naponta 10-12 órán keresztül és remekül bírja a szemem. Talán a beállításokban lehet a magyarázat: 1024x768, 100 Hz, kb. 1 méterről nézem és jól el tudom olvasni a szövegeket (jórészt programozás), a fényerőt pedig nem állítom a környezet fényénél erősebbre (legfeljebb akkor tekerem fel, ha a sötét színeket valami miatt jól meg kell különböztetnem).
Viszont dolgoztam már TFT előtt úgy, hogy fél óra múlva már dörzsöltem a szemem. Ennek oka a viszonylag nagy fényerő (ezt azután lejjebb is vettem) és a hangyányi, csak közelről látható betűk voltak.
Egy jó 19” TFT-t elfogadnék, ha 1024x768-as felbontásnál szépen nézne ki.
Ja, ha pedig nagy fontot állítok be a Windows megjelenítésénél, akkor bizonyos formokat, ablakokat szétbarmol a rendszer. -
salz
csendes tag
Sziasztok. Én egy Acer al1931-es monitort néztem ki magamnak, természetesen SeX-ben. Van valakinek ilyen? Vagy ismeri valaki a tipust annyira, hogy véleményt tudjon róla mondani? Fontos lenne, mert szeretném még az idén megvenni. Játékok, DivX, képminőség érdekel, ezekben hogy muzsikál?
Vagy esetleg akármelyik másik SeX-es 19''-os monitorrol tud valaki valami elsőkézből származó infót?
LG L1810B, Dell 19” TFT, FSC C19-1 19'', Acer 19'', Samsung 19'' TFT-LCD monitor DVI, SONY SDM-S81, BenQ TFT FP882, ezeket találtam.
Előre is köszönöm, salz -
Márton
nagyúr
válasz
Májkelcsexon #39 üzenetére
1. gyakori. Meg a 150e ft-os prestige kategorias Acer-nel is.
Raadasul szaporodhat, mint ahogy en is jartam.
2. Szellem alatt utanhuzast ertesz? Van picike 20ms-nal is. Foleg az IE finomgorgetesnel, igy ki is kapcsoltam ezt az eddig megszokott, es eloszeretettel alkalmazott ficsort. Jatekoknal, mozinal NINCS utanhuzas.
Imho,
VARJ a vasarlassal! -
tomcs
őstag
válasz
Májkelcsexon #39 üzenetére
nekem 1710b van, jol lathato szellemkep nem volt meg sose csak 1 pici elmosodas pl az egerkurzornal meg iexplorer smooth scrolljaval valamennyire. legjobban feher alapon fekete mozgasnal latszik, filmnezes meg jatek kozben nem vettem meg eszre.
pixelhibam nincs. en is sokat olvasgattam a tftkrol mire raszantam magam es eleinte en is paraztam tole rendesen, a legkegyetlenebbek a tokeletes negyzet alapu porszemek :) prszor mar azt hittem ''na itt az elso'' de eddig meg mindig sikerult 1 finom mozdulattal letorolni.
tovabbra is azt mondom nezd meg jo alaposan azt a peldanyt amit hazavinnel, kapcsoltasd be es gepezz elotte legalabb fel orat / orat. ha nem engedik menj mashova. persze ha sulinetezni akarsz akkor mar 1 picit le7 keso van valogatni mert vagy megrendeled vagy nem es vagy megjon vagy nem :( -
xuldar
addikt
válasz
Májkelcsexon #28 üzenetére
Szerintem hibásan adták meg az 1710S adatait. Az LG hajlamos a különböző honlapjain különböző adatokat megadni. Tudtommal _nincs_ DVI bemenet az S-en, csak a B és P típusokon. Ezért is ilyen olcsó...
-
Taky
senior tag
Hi!
Egy ideig gondolkoztam tft vásárláson, de rájöttem, hogy még a mostani moncsim is megfelel és nincs kedvem hulla pixeleket nézni, meg game alatt szellemeket bámulni. Majd talán 1 év múlva, ha ez a technology kiforottabb lesz. -
Márton
nagyúr
válasz
-=Flatline=- #22 üzenetére
Flatline irod:
''aki TFT-t vett egyszer, sohasem néz vissza crt-re, ''
Akkor en vagyok az egyetlen kivetel?
2 hete van TFT-m, nemis gagyi: Acer 1731.
Megsem tudtam megszokni a kepet, sokkal jobban tetszik a crt.
Hogy mi a bajom?
- tul tavol nem lehet tole ulni, mert akkor picik a betuk
- ha kozelebb mesz, latod az egyes pixeleket (ez a legidegesitobb a crt utan)
- nincs fekete (brightess 0-ra, meg igy is baromi fenyes)
- darabos fekete-feher szinatmenetek, pedig 16m szines a panelja
- hiaba nez ki az ember az uzletben egy pixelhiba mentes peldanyt, kifizet erte
egy valag penzt, es masnap megjelenik egy kis piros subpixelhiba.
Hirtelen ennyi negativum jutott eszembe.
S hogy miben jobb?
- nagy lett a hely az asztalon
- szemnek valoban nyugtatobb
- kevesebbet fogyaszt
Nade ez csak 3 erv mellette.
Tehat en ma azt mondom az emberfia inkabb vegyen egy jo, sik 17 v. 19'' crt-t, es jarassa 100hz-en. Uljon tole tavol. Az arkulonbsegbol meg lecserelheti a videokareszt vmi mai darabra.
De ez csak az en velemenyem, 2 het tft hasznalat utan!
Akkor megis miert vettem? Ki kellett hasznalni a sulinetet, es mi mast vegyek, amit 3 v. 5 evig fogok hasznalni. Bar ki tudja mi lesz 1 ev mulva.. -
Szerintem CRT!!!
- szebb szinek
- jobb kontraszt
- sok felbontás
- olcsóbb
Én pl. a Samsung 957MB-t néztem ki Sulinetben :) !!!
Bruttó 63.990Ft (adóleírás után meg szinte ingyen van :DD !!! -
_az
senior tag
Húúú... most megzavarodtam, mint atom...
Szal mindenesetre asszem csak tft lesz belőle. Háttérfény mindíg van(bár lehet, h.több kéne), a monitor jól van elhelyezve és nem ülök hozzá olyan közel...
Meg aztán régen nem voltak ilyen szem- és fejfájásaim, csak most ugye tanulok, mint hülye, oszt felváltva vagy olvasok valami tankönyvet, vagy a gép előtt szenvedek: aztán jön a kisördög: a géppel nem csak programozni lehet... :DDD
Szal ja, tft rulez. Legrosszabb esetben megtartom a régi monitort fps-re. :DDD
Akkor viszont jöhet a 2. NAAAAGY KÉRDÉS: Milyen márkájút?
Sok jót hallottam pl. a Samsung monitorokról. Tapasztalat van ilyenekkel?
Ez már csak azér is sürgős, mert a karácsony közeleg, beindul a boltokban az őrület, a 17'' -ES TFT TESZT 2. FELE MEG KÉSIK!!! :(( -
Májkelcsexon
csendes tag
hoppá
elnézést hogy ilyen lett, nemtudtam :O -
Májkelcsexon
csendes tag
Tehát igazából a választás egyértelmű: TFT
Mindenáron.
És valóban. Ezek szerint minden áron :D
[L]http://www.consumer.philips.com/global/b2c/ce/catalog/product.
jhtml;jsessionid=CA3TA1AGRBHRSCRQNAVRYVYKGBUTSHD0?divId=0&groupId=CONNECTION_GR&catId=PC_MONITORS_
CA&subCatId=16_LCD_MONITORS_SU&productId=170B4BB_00[/L] -
Májkelcsexon
csendes tag
Hello !
Megint elkezdtem utánanézni.... ;] a környékemen _nincs_ olyan bank aki hajlandó lenne havonta számlát küldeni, előre kikötik: egyszer küldenek egy évben !
ERGO: nem tudok lízingelni ! De enm is jelneti azt hogy nincs ilyen bank aki ezt vállalná !
*úgyhogy marad a kattingatás és olvasgatás és túrás és keresés..és keresés...* -
Feca
csendes tag
válasz
Májkelcsexon #19 üzenetére
Hello Májkel...
Én is hasonló cipőben járok, Sulinetes 17''-est szeretnék.
Az LG-t és a Samsungot nem nézted? Van róluk tapasztalat?
Az lg.hu szerint a 1710S-nek van DVI-je, a Samsungról pedig jókat mondtak.
Üdv -
neduddki
nagyúr
válasz
Májkelcsexon #21 üzenetére
H!I
Ugye valaki gyartja ezeket a tft-ket, ugye cdr-ban a lg az egyik kiemelt oem gyarto, de sajnos tft-nel nem tom...:-((((
Egy darabig nyusztam 1720-ast, szokasos tn+film-es es raadsul a rt-je is nagy, tul ''sok'' az utanhuzas, ettol fuggetlenul az utogya akar jo is lehet, na most a pcworld-nel a 1702-es ha jol tevedek beszt buy lett, vagy mi a fene.... hat nem tom en nem vagyok tole hasra esve...
ja az acerhez, ki kene ma menni tetenyba ugyis reglattam a progmateksaimat akkor mog lehetne nezni Emvy acer-jet
nagy banatom hogy 17-esek kozott nem igazan tudok ojjan igazit ajanlani amit a 19-esek mezonyeben a ctx922/neovo k19/419 kozott tudok ezen lehet hogyvaltozik a dolog ugyanis az ctx722 miutan a ph-ban egesz szep eredmenyeket ert el kicsit utanna kerdesztem, es aszontak hogy erdemes lenne feltenni az asztalomra es megnezni mert lehet hogy vegre akadna egy esejjes versenyzo:-)))
sajnos meg /remelem mar nem sokaig/ nem tok a 120-as joszagokbol ojjat ajanlani ami valoban utos lenne...
udv
neduddki -
Mag
senior tag
:C
-
Mag
senior tag
válasz
-=Flatline=- #22 üzenetére
Ezzel arra célzol hogy ez olyasmi feeling mint amikor az ember elkezd az iskolás évei után autozni, és soha többé nem ül tömegközlekedési jármüre.Max addig amig szervizben a kocsija : )))))
forrás: Belga - Többé Nem Haverom A Kalauz.mp3
Idézem:
-Fel kell szállnom mer' a szervízben a Merci. Mia f@sznak bérlet mikor van egy 20 éves kocsim? -
@aMoRF
tag
Egy voks a TFT-nek.... :) Előbb utobb-ugyis mindenkinek az lessz....:D
-
-=Flatline=-
tag
Mindenképp TFT. Nekem egy HItachi 174sxwb van, és nem bántam meg. Kapsz már jó 16ms frissítésű monitorokat olcsón, azokkal fpsnél sem lesz bajod, hidd el, nekem muszáj éjjel-nappal játszanom. Szóval go for it.
Ja, és aki TFT-t vett egyszer, sohasem néz vissza ctr-re, akármilyen drága is volt, akármilyen képcsöve is van
sajnos törvényszerű
ÚGyhogy TFT, CRT-t felejtsd el... -
neduddki
nagyúr
válasz
Májkelcsexon #19 üzenetére
HI!
a acer meg ahitachi koze egyenlosegjelet is lehetne tenni....
a hitachiban a 174 utan b van es nem 8
a fillips remelhetoleg megerkezett az mar a chs-be mult hetenmeg nem igazan akadt...
Amugy mindegyik tn+film-es
az lg es a filips sem sokban kulombozhet...
dvi nem egy rossz dolog kecsegtelenul...
a kontraszt arany meg az egy fele panelvaalsztek miatt ... szoval senki ne higye hogy az egeket osatromolja, nem is mintha annyir akellen, az enyem 350-es megis tejjesen elegesdett vagyok vele... de nemcsak en..... -
Májkelcsexon
csendes tag
Hello!
Naggyon jó hogy van most ez a topic!
Én is monitorvásárlás előtt állok, de én már 3 napja csak a sulinetben elérhető 17''-os TFT/LCD monitorokat nézegetem, úgyhogy kellően be vagyok járatva, de nem eléggé...
1.
TFT: érdemes figyelni a DVI csatlakozó meglétére! a kontrasztarányra, és ami nagyon fontos játékok számára az elérési idő v válaszidőre ( én még a fogysztást is nézem): erre most vannak nagyon jó monitorok _sulinetben_ is:
ACER AL 1714 17+ 122.000 Ft; DVI/analóg/S-Video!!; 16 ms (válaszidő); 450:1
HITACHI CML 1748XW 17'' 163.590 Ft; Dvi/analóg; 16 ms; 400:1
PHILIPS 170B4bb 17'' 131.700 Ft; DVi/analóg; 40 ms; 400:1
COMPAQ(ami HP :DD
3 napos gyüjtőmunka eredményét osztottam meg, a cégeket ahol ezeket venném persze az is időbe telt kiválasztani, de az nektek érdektelen..:U
2. TFT-t érdemes venni szerintem ha:
- kicsi az asztalod
- sulinetben tudod megvenni (legjobb tartós bérlet- 3 év és akár 180k-t lehet visszakapni)
Üdv
- -
WolfByte
tag
Hi!
Nekem is hamar elfárad a szemem CRT mellett egy NFS underground játszma után, viszont ez TFT-nél nem fordult elő. Laptopos TFT annyira nem tér el az asztali változattól, és azt kell mondjam hogy laptopon 1400x1050-es felbontással is jól olvashatóak a betűk.
Quaker vagyok, és a 71 fps mellett is _nagyon_ szép a tft, szóval a következő beruházás nálam is egy tft lesz, ha nem nyerem meg a Neovo csodáját :P -
eziskamu
addikt
Az egyik rokonom most akart venni egy sulinetes gépet+ monitort, de amikor meglátta hogy milyen nagy daraba egy 17 colos crt-s moncsi (lg) azonnal az lcd-k felé hajlott, árkülönbség ide vagy oda.
-
M@trixfan
addikt
''Hely van crt-nek is, csak mivel a suli miatt sokkal többet kell a gép előtt ülni, elkezdett alkalmanként fájni a szemem...''
Ne vegyél CRT monitort. Szvsz egyértelmű, főleg ha megfájdul a szemed.:DDD Jól ki kell választani a TFT-t és akkor nem lesz utánhúzásos a kép. Ebben pedig tudnak itt neked segíteni az biztos. Én biztos ilyet vennék, mert nem cserélgetem a monitort évente. -
dshk
aktív tag
én 17''-es LCD-t nem vennék (az volt), mert kicsik a betűk rajta, ezt valamennyire lehet korrigálni, meg állítgatni, de csak nem az igazi, pár hónap után annyira elegem lett belőle, hogy le kellett cserélni. A 19''-es OK. Nagyjából.
Te látod milyen a monitorod, de a szemed azért is fájhat mert
1. túl közel ülsz a monitorhoz (70-80 cm az ideális),
2. rossz a világítás módja / szintje (ugye nem használod sötétben?).
3. rosszul van elhelyezve,
4. egyéb apróságok -
_az
senior tag
Szemüveges vagyok... :DDD
Viszont érdekelne, hogy mit takar ez a SUGÁRZÁS a CRT monitoroknál...
Hely van crt-nek is, csak mivel a suli miatt sokkal többet kell a gép előtt ülni, elkezdett alkalmanként fájni a szemem...
A jelen monitor is crt, 5 éves és nem a legjobb(85hz tuninggal).
Ezért gondolkozok tft-s monitoron, hátha egészségesebb(sulinet?)...
Amúgy nagyritkán szoktam játszani is, szal ha jönne egy doom3 szar dolog lenne, ha nem menne a monitoron rendesen...
+1 kérdés: a dvi kimenet mivel jobb az analógnál???
+1 kérdés: mitől függ, hogy 1 monitor alkalmas fps-re??? -
Mag
senior tag
Köszi mindenkinek a részletes leirást !
thx -
Legolas
senior tag
TFT: + Kis helyen elfér, ez sokaknak fontos, kíméli a szemet
- sokkal csúnyább a képe és nagyon drága
CRT: +Szép a képe , egy tft árának 70%-ért már nagyon komolyat kapsz, ami nem nagyon bántja a szemet
-Nagy és nehéz! -
TFT - Thin Film Transistor, a képernyő kis cellákra van felosztva, háttérvilágítással műxik, egy fizikai felbontása van, viszont lapos, kevés helyet foglal, lassú a cellák átállása más színekre, drága, kevesebb szín érhető el mint a CRT-vel.
CRT - Cathode Ray Tube, gyakorlatilag ugyanazon az elven műxik mint a TV, csak magasabb felbontással bír, bármilyen felbontásra képes minőségromlás nélkül, szép színek, gyors reakcióidő.
LCD - Liquid Crystal Display, a TFT korábbi változata, lassabb rakcióidő, ha jól tudom. -
Mag
senior tag
bocsi, sztem lagg mistt véletlen 2x lett elküldve Sorry !
-
Mag
senior tag
most egy Samsung 957 DF -em van,és azon gondolkozom,érdemes-e egy TFT-t venni (sulinet) ,mert a mostani megy 1024*768 ban 100 Hz en vigan.
Elvileg ez elég,és kevésbé rontja a szemet,mint mondjuk egy régi vacak 60Hzen -
Mag
senior tag
most egy Samsung 957 DF -em van,és azon gondolkozom,érdemes-e egy TFT-t venni (sulinet) ,mert a mostani megy 1024*768 ban 100 Hz en vigan.
Elvileg ez elég,és kevésbé rontja a szemet,mint mondjuk egy régi vacak 60Hzen. -
Mag
senior tag
Egy kérdés, mert nemtom mi a különbség a TFT, a CRT,és az LCD -s moncsik között, vki pliz homályositson föl !! : )))
thx -
_az
senior tag
Üdv.
Tegyük fel, hogy van 120 ezrem. Kb. ennyibe kerül egy 17-es tft. Namost a kérdésem, hogy MEGÉRI-E tft-t vennem, vagy inkább vegyek egy 19''-es crt-s monitort. Namost én szeretem az FPS-eket.
EGÉSZSÉGÜGYILEG van-e olyan jó egy 150-200 hz-en menő crt, mint egy tft???
Mivel az elsődleges szempont a SZEMEM lenne. Help!
Aktív témák
Hirdetés
- DUNE médialejátszók topicja
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Google Pixel topik
- Újabb európai vasúttársaság vált műholdas internetre
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Nintendo 3DS és DS topic
- Canon MILC: EOS R és M topik
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- SAMSUNG (LS49CG954EUXEN ) 49" 240HZ NEO-QLED DUAL QHD GAMER ! AKCIÓ!!
- SAMSUNG (LS34DG850SU) 34 "WQHD 175HZ OLED GAMER MONITOR UJ MODELL!
- SAMSUNG (LS32D800UAUXEN) 4K GAMER MONITOR AKCIÓ!! UJ MODELL!
- SAMSUNG (LS32CG552EUXEN) 32" 165HZ GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (L49CG954SUXEN) 240HZ 5K OLED GAMER SMART ! AKCIÓ!
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Bomba ár! HP ProBook 440 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest