- iPhone topik
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- Hetekig bírják töltő nélkül a Huawei sportórái
- OFFTOPIK: Earfun-lányok Magyarországon
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
shift+ő
senior tag
Műszerés, és elektronikai guruk segítségét kérem.
Azt szeretném tudni, mit csinál a TFT invertere. Konkértan van egy laptop, aminek eltörött a kijelzője, szereztem egy másikat, ami nem pont az a típus, ezért különböznek az invertereik. Az eredeti QDI panel inverterével nem megy az új SAMSUNG panel, az eredeti az XGA az új az SXGA
kép volt de
1. túl erős volt a háttérfény
2. mintha az LCD-n csak minden második oszlop ment volna a kijelzőn
3. a kép mérete nem volt jó, a teljes kijelzőn csak az eredeti kép bal felső sarka jelent meg nagyítva.
Kipróbáltam egy másik invertert ami SXGA panelhez volt azzal a képméret jó lett, de az 1,2 probléma még mindíg fenn állt.
Meg van a SAMSUNG invertere is, de az más csatival rendelkezik.
A QDI-hez tartozó inverter az alaplaphoz egy 6 pólusú csatival castlakozik, ezt méregettem, az alábbi eredménnyel
1 - GND
2 - GND
3 - 2,8V ?
4 - ???
5 - 15 V
6 - 15 V
valószínű, hogy az 5-6 az LCD és háttétdényének a tápja, az 1-2 a TEST, a 3-as a jel, esetleg a 4-es a JEL-hez egy külön test.
Sajnos most a SASSUNG nincs nállam, de azt tudom, hogy annak 8 pólusú az alaplap felé menő csatija. meg lehet-e valahogy feleltetni a 6 pólusú csati kiozustását ennek az inverter lábkiosztásának. Vagy másképp, az alaplap és az inverter közötti jelek szabványosak-e? Még másképp, össze tudom e kötni a samsung inverterét (K02I044.00) az alaplappal.
Remélem, érthető voltam ha nem és valaki tud (és akar is) segítnei megpróbálom másképp kéerdezni.
Előre is köszi
Új hozzászólás Aktív témák
- Witcher topik
- Anime filmek és sorozatok
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Elektromos cigaretta 🔞
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Borderlands 4
- iPhone topik
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
- LG 32GN650-B monitor, 31.5 , 1440p, 165hz, g-sync/freesync
- Samsung Odyssey G5 S27CG554EU 27 QHD 165Hz Ívelt Gaming Monitor 6 hó garancia Házhozszállítás
- SAMSUNG LU28R550UQRXEN 28" 4K 60Hz UHD LED monitor
- Samsung S32R750UE monitor - 4K/UHD állítható magasság HDMI - asztalra csavarozható!
- Gigabyte AORUS FI27Q Gaming monitor, IPS, 27", WQHD, 1ms, 165Hz-Garancia
- ŐSZI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Vállalom Xiaomi Okoskamerák szoftveres javíttását
- Samsung Galaxy A21s 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 32GP850-B - 32" NANO IPS / 2560x1440 / 180Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 400
- Bomba ár! HP ProBook 655 G9 - Ryzen 5 PRO 5675U I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I NBD Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest