- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Légies iPhone halvány színei
- iPhone topik
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
Új hozzászólás Aktív témák
-
pilu69
csendes tag
-
-
Nekem is egy 6.1-es házimozirendszerhez van hozzákötve, egy Onkyo erősítőre egész pontosan. Sajnos az első kör félsiker, amúgy szépen szól, játékok alatt a számitógép melletti 4(.1)-es rendszerrel elég korrekt. Optikai kimenet terén viszont a DDL (Dolby Digital Live) nem működik, ugyan a driverben be lehet kapcsolni, de nincs 5.1-es / 7.1-es beállítási lehetőség, mint az XP-s driverben kellene (így nézne ki XP-n a driver: [link], és így néz ki nálam az 5.12.01.0008.15.06 driverrel, ami honlapjukon fentlévő egyetlen (amúgy béta) vista driver: [link]). Filmek alatt átmegy a DD EX is, de egy játéknál, mondjuk próbaképpen a TDU-nál továbbra is csak PCM Sztereo jelet küld ki. Most nézegetem a hivatalos fórumokat, de egyenlőre nem látok semmit.
XP alól tehát valószinüleg nincs gond, de Vista alól még akad... -
Ha minden igaz még ma meg tudok halgatni egy ilyen kártyát, ugyanis én erősítőre küldöm ki a hangot, és bár a Realtek alaplapija megbírkózik vele, de a szoftverekkel nem vagyok megelégedve (ofc Vista alatt), ezért én is rendeltem egy ilyen kártyát (14e Ft-ért nem is sok).
1.: A belinkelt teszt nem erről a kártyáról, hanem az elődjéről, az Aureon 7.1 Space-ről szól, amire viszont te gondolsz, az az Aureon 7.1 PCI (a gyártó oldalán: [link]), ezen nem Envy24HT, hanem C-Media 8786 chip található (gyártó honlapja: [link] ).
2.: Mire akarod használni a kártyát? Az Aureon 7.1 legnagyobb előnye az, hogy rendelkezik a Dolby Digital Live támogatással, tehát a lemodellezett 3D hangokat képes az optikai kimeneten Dolby Digital kódolással kiküldeni. Azt még nem tudom, hogy 5.1 vagy 7.1 módban küldi ki, engem is ez érdekelne. Erre amúgy a C-Media chipjein kívűl csak a Realtek egyes alaplapi chipkészletei képesek (ALC882D, 883D, stb.). Az agyonajnározott Soundblaster X-Fi esetén ha van is a hangfalrendszerednek (pl. Logitech Z-5500) vagy az erősítődnek optikai bemenete, kénytelen vagy jackdugókkal is összekötni, mert az optikain a hangkártya csak a nyers Dolby Digital és DTS adatokat képes átküldeni (pl. ha egy Dolby Digital EX hangformáttummal megvert DVD-t nézel a gépeden), a saját maga által keltett hangokat (pl. játékok, winamp, stb.) csak és kizárólag sztereóban képes kiküldeni még a legtáposabb X-Fi is.
Ha viszont ez nem érint, akkor még három dolog marad:
- Játék: ezen a téren ne számíts arra, hogy versenyre kellhet az X-Fi-vel. Viszont a hangfalakat Toslink kábellel (optikai) is össze tudod kötni, nem kell jackdugós analóggal szenvedned.
- Zenehalgatás jó minőségben: ebben jó állítólag a Terratec.
- Zenefelvétel, házi zenekeverés: van optikai bemenete, vagy MIDI portja (egy külön bővítőkártya pihen a dobozban, de a bővítőkártyán a MIDI / Gameporton kívűl nincs semmi). Sajnos azt nem tudom, hogy ezen a téren mennyire muzsikál jól az Aureon...
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Playstation Portal - 3 hónap Bolti Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 5600X 5700X 5800X 5900X processzor 3 év garancia 27% áfa termékbeszámítás
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 8500G / 8600G AMD Ryzen 7 8700G / 7800X3D processzor 3 év garancia 27% áfa
- Remek áron Lenovo ThinkPad x395 AMD Ryzen 7 pro-3700U/16GB/256 SSD/AMD Radeon Vega 10 Grap/FHD/IPS
- MacBook Air M1 8/256 92% Aksi szép állapotban
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- Eladó nem szép állapotban levő Apple iPhone 12 128GB / AKKU 100% / 12 hónap jótállás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPad (9th Generáció) Wi-fi + Cellular, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest