- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Mobil flották
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Yettel topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
Új hozzászólás Aktív témák
-
pilu69
csendes tag
-
-
Nekem is egy 6.1-es házimozirendszerhez van hozzákötve, egy Onkyo erősítőre egész pontosan. Sajnos az első kör félsiker, amúgy szépen szól, játékok alatt a számitógép melletti 4(.1)-es rendszerrel elég korrekt. Optikai kimenet terén viszont a DDL (Dolby Digital Live) nem működik, ugyan a driverben be lehet kapcsolni, de nincs 5.1-es / 7.1-es beállítási lehetőség, mint az XP-s driverben kellene (így nézne ki XP-n a driver: [link], és így néz ki nálam az 5.12.01.0008.15.06 driverrel, ami honlapjukon fentlévő egyetlen (amúgy béta) vista driver: [link]). Filmek alatt átmegy a DD EX is, de egy játéknál, mondjuk próbaképpen a TDU-nál továbbra is csak PCM Sztereo jelet küld ki. Most nézegetem a hivatalos fórumokat, de egyenlőre nem látok semmit.
XP alól tehát valószinüleg nincs gond, de Vista alól még akad... -
Ha minden igaz még ma meg tudok halgatni egy ilyen kártyát, ugyanis én erősítőre küldöm ki a hangot, és bár a Realtek alaplapija megbírkózik vele, de a szoftverekkel nem vagyok megelégedve (ofc Vista alatt), ezért én is rendeltem egy ilyen kártyát (14e Ft-ért nem is sok).
1.: A belinkelt teszt nem erről a kártyáról, hanem az elődjéről, az Aureon 7.1 Space-ről szól, amire viszont te gondolsz, az az Aureon 7.1 PCI (a gyártó oldalán: [link]), ezen nem Envy24HT, hanem C-Media 8786 chip található (gyártó honlapja: [link] ).
2.: Mire akarod használni a kártyát? Az Aureon 7.1 legnagyobb előnye az, hogy rendelkezik a Dolby Digital Live támogatással, tehát a lemodellezett 3D hangokat képes az optikai kimeneten Dolby Digital kódolással kiküldeni. Azt még nem tudom, hogy 5.1 vagy 7.1 módban küldi ki, engem is ez érdekelne. Erre amúgy a C-Media chipjein kívűl csak a Realtek egyes alaplapi chipkészletei képesek (ALC882D, 883D, stb.). Az agyonajnározott Soundblaster X-Fi esetén ha van is a hangfalrendszerednek (pl. Logitech Z-5500) vagy az erősítődnek optikai bemenete, kénytelen vagy jackdugókkal is összekötni, mert az optikain a hangkártya csak a nyers Dolby Digital és DTS adatokat képes átküldeni (pl. ha egy Dolby Digital EX hangformáttummal megvert DVD-t nézel a gépeden), a saját maga által keltett hangokat (pl. játékok, winamp, stb.) csak és kizárólag sztereóban képes kiküldeni még a legtáposabb X-Fi is.
Ha viszont ez nem érint, akkor még három dolog marad:
- Játék: ezen a téren ne számíts arra, hogy versenyre kellhet az X-Fi-vel. Viszont a hangfalakat Toslink kábellel (optikai) is össze tudod kötni, nem kell jackdugós analóggal szenvedned.
- Zenehalgatás jó minőségben: ebben jó állítólag a Terratec.
- Zenefelvétel, házi zenekeverés: van optikai bemenete, vagy MIDI portja (egy külön bővítőkártya pihen a dobozban, de a bővítőkártyán a MIDI / Gameporton kívűl nincs semmi). Sajnos azt nem tudom, hogy ezen a téren mennyire muzsikál jól az Aureon...
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLED TV topic
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Építő/felújító topik
- Futás, futópályák
- Töltőtoll kedvelők/használók topicja
- Okos Otthon / Smart Home
- Filmvilág
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Nintendo Switch 2
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- További aktív témák...
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Commander G41 700W
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest