Hirdetés
- Örömhír: nem spórol Európán a OnePlus
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Dupla kamerával menekülne az iPhone Air a kaszától
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
Új hozzászólás Aktív témák
-
aAron_
őstag
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
Duplázni gondolom pocizóépítéssel lehet "minimális kockázattal", ami szép, meg jó, de annak is megvan a hátránya. Itt Pintér Péter azt mondja, hogy a cél az, hogy olyan trade-et építsünk amiben már nincsen kockázat, kockázat mentes helyzetet használjunk ki. De azt mégis hogy? Olyan, hogy kockázat mentes helyzet nincsen, kockázat nélkül nem lehet újabb pozíciót nyitni, én ezt teljesen értelmetlennek tartom. Nem értem miért lenne más az, hogy a már nyereséges nyitott pozícióimra vállalok további kockázatot, mintsem az alaptőkémre. Az én logikám szerint, ha jól számolok, és ha minden új pozíció nyitásakor az SL ~1%-nyira van, itt a videóban a 6. nyitáskor már ~6%-on volt a kockázata. Ez már brutálisan sok, az "1%-os szabállyal" teljesen ellentétes. A 6. nyitás utáni pillanatban megszámolt össz töke (ebbe beleértem a nyitott pozíciókat is) ~6%-al csökkenne, ha az árfolyam vissza esne a SL-ok szintjéig.
A múltbéli eredményeinket szerintem nem szabadna ekkora mértékben kockára tenni, itt viszont szimplán arról van szó. Ez kb. ugyan az mintha minden egyes nyereséges trade után dupláznám a kockázatot, amíg nem bukok egyszer. Ha az első trade-en 3%-ot csináltam, akkor a következőn már 2% kockázatot vállalok. Ha azon bukok még szép, hogy több pénzem marad, mint amennyi az első előtt volt, mégis, azt mondani, hogy ezen nem volt kockázat szerintem nagyon veszélyes.
Ha valaki szerint rosszul látom vagy számoltam valamit örülnék ha közbeszólna.

(#6642) Feree13: jó, de kamatos kamattal kell számolni
évi 39% 41 hónap alatt már 208%
Új hozzászólás Aktív témák
- Amazon Fire TV stick/box
- Örömhír: nem spórol Európán a OnePlus
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Elon Musk billiomos lesz, ha kitör a gépek forradalma
- Kerékpárosok, bringások ide!
- A napi Windows-hiba? Teljes adatvesztés Bitlockerrel
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Macska topik
- Asztrofotózás
- További aktív témák...
- ÚJ (Pici hibával) Asus ROG Chakram X Bolti ár:55k INGYEN FOXPOST
- ÚJ Asus ROG Chakram Bolti ár:55k INGYEN FOXPOST
- ASUS ROG Gladius III Wireless Bolti ár:40k INGYEN FOXPOST
- ÚJ/Használt HyperX Pulsefire Haste Egerek Fehér/Fekete Bolti ár:20k INGYEN FOXPOST
- Lenovo Thinkpad T14s FHD, Érintőkijelző, I5-10210U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, 27% ÁFÁS SZÁMLA, 1ÉV G
- ÚJ OMEN Transcend 14 - 14"2.8K OLED 120Hz - Ultra 7 155H - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év gari
- 5G Lenovo ThinkPad P14s Gen 3 Intel Core i7-1280P Nvidia T550 32GB 1000GB 1 év teljeskörű garancia
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3519
- Xiaomi Redmi Note 14 pro+ 512GB,Újszerű,Adatkabel, 12 hónap garanciával
- FELVÁSÁRLÁS A GYŐRÚJBARÁTI BOLTUNKBAN!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest