Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• aAron_

őstag

válasz Ferdzsoo #6637 üzenetére

Duplázni gondolom pocizóépítéssel lehet "minimális kockázattal", ami szép, meg jó, de annak is megvan a hátránya. Itt Pintér Péter azt mondja, hogy a cél az, hogy olyan trade-et építsünk amiben már nincsen kockázat, kockázat mentes helyzetet használjunk ki. De azt mégis hogy? Olyan, hogy kockázat mentes helyzet nincsen, kockázat nélkül nem lehet újabb pozíciót nyitni, én ezt teljesen értelmetlennek tartom. Nem értem miért lenne más az, hogy a már nyereséges nyitott pozícióimra vállalok további kockázatot, mintsem az alaptőkémre. Az én logikám szerint, ha jól számolok, és ha minden új pozíció nyitásakor az SL ~1%-nyira van, itt a videóban a 6. nyitáskor már ~6%-on volt a kockázata. Ez már brutálisan sok, az "1%-os szabállyal" teljesen ellentétes. A 6. nyitás utáni pillanatban megszámolt össz töke (ebbe beleértem a nyitott pozíciókat is) ~6%-al csökkenne, ha az árfolyam vissza esne a SL-ok szintjéig.

A múltbéli eredményeinket szerintem nem szabadna ekkora mértékben kockára tenni, itt viszont szimplán arról van szó. Ez kb. ugyan az mintha minden egyes nyereséges trade után dupláznám a kockázatot, amíg nem bukok egyszer. Ha az első trade-en 3%-ot csináltam, akkor a következőn már 2% kockázatot vállalok. Ha azon bukok még szép, hogy több pénzem marad, mint amennyi az első előtt volt, mégis, azt mondani, hogy ezen nem volt kockázat szerintem nagyon veszélyes.

Ha valaki szerint rosszul látom vagy számoltam valamit örülnék ha közbeszólna. :R

(#6642) Feree13: jó, de kamatos kamattal kell számolni

évi 39% 41 hónap alatt már 208%

Új hozzászólás Aktív témák