Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Attihun

csendes tag

válasz Fecdzo #5348 üzenetére

Teljesen ugyanazt nézzük, csak másképp látjuk. :-)
    Tehát ahogy az első pontban írtad, nem a brókercég hibája, de rosszul tudsz járni vele, mármint a csúszással. Az én MM brókerem pld. NFP-nél is precízen teljesíti a stopokat. Az ECN-nél azt kapod, amit a piac ad. Ha 20 pontos csúszás jut neked akkor azt.....
    Egyáltalán tudjuk, hogy a stop hogy működik egy ECN-nél?? A nagy bankközi űrben nem lehet sehova tudtommal a stopokat felvésni. Tehát ha ő azt érzékeli, hogy eljött a stop ideje, akkor elkezd keresgélni fedezetet rá. Az, hogy hol talál, azt a piac és az ő színvonala határozza meg. Egy "normális" MM bróker viszont automatikusan lefedezi a pozit a kívánt szinten. Nekem brutális csapkodásban is precíz a stopom mindig.

2. pontot csak mint mérlegelési szempontot említettem. Amúgy szorult be már ismerős 100x ezer dollárja brókerhez. Véletlen ECN volt, de ez tényleg nem amiatt történt, de az igazsághoz hozzátartozik. Nekem utalt már vissza olyan és akkora pénzt amivel simán megszívathatott volna jogilag, MM bróker.

A 3. pontot nem ECN kontra MM ügyben írtam, de valós fennálló lehetséges hibaforrás. (már csak azért sem mondok baromi ismert brókerneveket, ahol ezek előfordulhatnak) Volt VPS-em elég sokat olvasgattam a logjait. Amúgy programozgatok, tehát eléggé tisztában vagyok a hibaüzenetek hátterével.
    Én csak 5 percesen próbálkozom, a mentalitásom, az idegeim, a hitem és a pénztárcám azt támogatja.Olyan kb. 1.5 éve élesben .... mostanában egyéb elfoglaltság és dekoncentráltság miatt egyre kevesebbet sajnos.
    Véletlen sem mondanám azt hogy a MM jobb mint az ECN, pláne cégmeghatározás nélkül, csak arra szerettem volna rámutatni, hogy a kép árnyaltabb picit...

Új hozzászólás Aktív témák