Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Fecdzo

senior tag

válasz rauschie #4230 üzenetére

Nos forexen a forgalom kvázi irreleváns (legalábbis elemzés szempontjából), szóval az elmélet már itt bukhat vagy legalábbis sérülhet. Elliottal úgy vagyok, hogy eddig ahány emberrel találkoztam és elliottozott az annyi féleképpen csinálta. 10 ember 10 helyen látná a hullámokat...biztos van olyan aki ez alapján kereskedik, de, hogy nem találkoztam traderrel aki ezt használja. Elemzők szeretnek ezzel jönni. Csakhát elemzeni és tradelni nagyon nem ugyanaz! Az elemző jósol, a trader követi a szabályokat és olyan pontokat keres a charton ahol az egyensúly a legnagyobb valószínűséggel megborul. Lehetsz jó elemző és használhatsz csilli-villi eszközöket, de attól még nem leszel jó trader. Rengeteg könyvet olvastam a témában és arra kellett rájönnöm, hogy jók, kellenek....ahhoz, hogy felhasználd belőlük azt ami a te kereskedési stílusodhoz illik.

Nem kell mindenképp mondani valamit :), ez olyan mintha mindenképp kellene kötni valami....ha nincs pozid az is egy pozíció a forexen ;)

Az ilyen indinek nics értelme forexen a forgalom pontatlansága miatt....ahány bróker annyiféle forgalom, ugyanakkor ahhoz, hogy ilyen indid legyen tick adatokra lenne szükséged, vagy legalábbis ECN árjegyzésre ahol látni a bid és az ask árfolyamot és az adott árszinthez tartozó mennyiséget is. Különben meg nem lennél beljebb vele.Mikor részvényezünk ott is megy a tape reading, meg a bid/ask elemzés, de használhatatlan mert bármikor jöhet egy hirtelen nagy vevői vagy eladói volumen, ami borít mindent....

Te élesben tolod?

Új hozzászólás Aktív témák