Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• ngabor2

nagyúr

válasz Drizzt #148 üzenetére

próbáld ki cukor és citrom nélkül. eleinte biztos, hogy nem fog ízleni, mert emgszoktad az édes-savanyú alapízt. de aztán miko ''megérzed'' az igazi ízét a teának, akkor már nem fog hiányozni. van néhány tea, ami igényli az ízesítést, de a többség szerintem nem. a sok cukor, sőt, a sok édesítő se használ.

úgy látom, a többség filteres teát iszik, gondolom kényelmi és időbeli szempontok miatt. nekem van egy nagyon praktikus vászon teaáztató, belteszem a szálas teát, és úgy forrázom le. majdnem mindennapos használat miatt meglehetősen sötét színű már. nem túl drága, és nem lesz a teának papíríze tőle. teaházakban lehet kapni. nagyon sok nagyon finom teát nem lehet filteres változatban kapni, érdemes kipróbálgatni ezzel is. de ha mindenképp filterest szeretne valaki inni, arra is van megoldás. ugyan nem túl olcsón, de lehet papírfiltert is kapni. én még nem próbáltam ki, lehet, hogy egyszer rászánom magam. van teagömb is, az enyém 8 cm átmérőjű, és nagyjából belőttem, hogyha az egyik felét majdnem megtöltöm teával, akko az egy liternyi készítéséhez elég. ez finomabb lyukú, mint a hagyományos teatojás, így a rooibush apró szálai se szöknek ki.

cornfake: sajnálom, hogy idén nem jött össze a közös teázás, talán jövőre több szabadidőm lesz.
    a tea a leírás alapján szerintem vagy csokikrém-trüffel volt, vagy caffee latte.

[Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák