- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Magisk
- iPhone topik
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Élő adás Utazómajommal és Kerek Istvánnal az AI kapcsán
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
Új hozzászólás Aktív témák
-
Reinu
tag
válasz
Tibor77i #37887 üzenetére
Köszi az ajánlást, régi kábel Gembird volt, az is ilyen 20k körül van 10m-re, de az már a a duplája amit szeretnék fizetni érte. Majd meglátjuk mi lesz a vége, egyelőre berendeltem vagy 4 féle olcsóbbat kipróbálni ilyen kockázat mentes shopról, ahogy a kolléga javasolta.
-
Reinu
tag
válasz
showtekk #37884 üzenetére
Értem, hát akkor próbálok párat.
Az a vicc , hogy korábban egy 6800xt volt a gépben és egy régi 10m-es 2.0 HDMI kábel valamiért működött VRR 4k 120hz-en, nem tudok rá magyarázatot adni, de így volt. Az új VGA-nál 60 Hz felett elsötétül a kép ezzel a 2.0 kábellel. Arra tippelek, hogy az új kártyán biztonsági okokból szigorúan csak szabvány kábellel engedi. -
Reinu
tag
Sziasztok,
TCL C805-höz keresnék 10m-es HDMI 2.1 kábelt nem csillagászati áron, amin biztosan megy 4k 120hz. Másik szobából szeretném rákötni a gépre.
Ezzel próbálkoztam, de fel sem ismeri vele az eszközt, nem hogy 4k 120hz...
CO2 HDMI KÁBEL 2.1 HDMI KÁBEL HDMI HDR eARC FULL HD 4K 120HZ 8K 60HZ 10M(9070 xt van a gépben)
-
Reinu
tag
Sziasztok!
TCL C805-ben működik a VRR és a HDR10 egyszerre? Egy elég keszekusza reddit poston kívül nem találtam erről infót. Nekem AMD VGA van a gépben, ha ez számít valamit. -
Reinu
tag
-
Reinu
tag
válasz
lakijoey #26594 üzenetére
Ha szoftveres lenne és esetleg javítható az lenne a legjobb. Várom a tapasztalataid.
Ami még érdekesség a frissítésekkel kapcsolatban, hogy beüzemelés után használtam kb egy napig azt írta nincs több frissítés.Vagy idő kellett neki, hogy megtalálja, vagy pont most jött egy a napokban. Tegnap kaptam rá egy frissítést, úgyhogy több verzió is volt a TV-n. -
Reinu
tag
Adaptív tartalom és fényerő tuti volt kikapcsolva is. Az nem segített.
Dinamikus szín, dinamikus kontraszt nem vagyok benne biztos, még kipróbálom.
De mrmft által az ajánlott videó alapján ezek segítenek a legjobb kép és kontraszt beállításában. Ha ezek okozzák akkor szar a technológia...
Persze az a legfurcsább, hogy mindezt először full gyári beállításoknál is észleltem, szóval több embernek is tapasztalnia kellene ilyesmit. -
Reinu
tag
Köszi a tippet. Megpróbáltam.
Sajnos nincs változás. Mindenfele beállítással tapasztalom.
Megpróbáltam mindenféle tartalmat.
Ugyanúgy van néha 1-2 másodpercre ilyen kontraszt shift (TCL C805). Talán annyit sikerült leszűrnöm, hogy streamelt tartalomnál nem tapasztaltuk, viszont külső meghajtóról több videónál is és több adathordozót is próbáltam. Ugyanazt a videót letöltöttem 4k hdr ben is ott nem volt ilyen. Lehetséges, hogy fájlformátum a közös pont. Mindenesetre sajnos elég csalódás és nem tudom megmondani, hogy ez széria dolog lehet, vagy csak az én példányommal van a gond.Csatolok még egy példát egy teljesen másik felvételről.
Ennél a jelenetnél a videó végén besárgul az egész, néha oda vissza vált párszor, egy órás rész alatt egy pár alkalommal vesszük észre. Szerintem látszik a képen is a különbség: -
Reinu
tag
Sziasztok!
Tegnap érkezett tcl 50c805 és az alábbi jelenséget észleltem. Több tartalomnál is feltűnt, hogy néha akár egy jeleneten belül is, mintha ingadozna a kontraszt vagy nem is tudom.
Szoftverfrissítés volt.
Több képmódban is próbáltam, adaptív/intelligens funkciók ki/be kapcsolva is.
A lenti képeket a "Seven worlds one planet" első részéből készítettem. 1080p, Mozi képmód, külső meghajtóról. Néztem a pc-n is, nem a felvétel ilyen.
Mi lehet ez? Valami beállítás okozza? Hiba? Küldjem vissza?az első kép a normális és a második, élénkebb ami néha megtörténik
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Humanoid robotokat visz az AI-szervergyárba az NVIDIA és a Foxconn
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- PlayStation 5
- TCL LCD és LED TV-k
- Filmvilág
- Nyaralás topik
- További aktív témák...
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged