- Mobil flották
- Yettel topik
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Parmezan77
junior tag
válasz
rumkola #18025 üzenetére
Amint az előttem szóllók már írták, PC nem tud DV-t lejátszani. Hiába teszed fel a Kodit, Vimut, stb. nem fog rendes színtartományt lejátszani neked mert egyszerűen nem tudja. Ezért látod úgy, hogy mondjuk egy sima 1080p verzió jobban mutat mint egy 2160p DV.
HDR lejátszása is sokmindentől függ: milyen a vas, mivel játszod le és, hogy van beállítva.
Ha streamelsz is a gépről (pl Plex) ott is megvan a lehetőség, hogy valamilyen konverzió történik. Így a legjobb megoldás ha van egy külső tárolód és azt csatlakoztatod a TV-hez USB-n. Akkor biztos azt az anyagot kapja amit kell (és ha DV akkor mindig mp4-et keress és nem mkv-t). Egy 1 terrás SSD megvan max egy huszasból és simán rámegy 10-15 film meg 1-2 sori 4k-ban. Pont elég ahoz amit épp nézni akarok és mondjuk nincs meg streamen.
Ha TV oldaláról nézzük kb olyan 5-600 nitt max fényerejű panelnál kezd látszódni a különbség (Olednél lehet kevesebb a végtelen kontraszt miatt). Nekem van egy régebbi LCD-m ami kb 400 nittet tud, azon tényleg nem sok különbség látszik. Viszont egy modern minileden ahol 1000+ nittet tudsz elérni, és jól működik a FALD algoritmus, ott jelentős lesz a különbség és a DV/HDR sokkal szebb lesz.
Ez az én szerény véleményem saját tapasztalatok alapján de ha valaki jobban meg tudja magyarázni... hajrá -
madgie
titán
válasz
rumkola #18025 üzenetére
Vagy nem jól állítod be
Végtelenül leegyszerűsítve majdnem ugyanaz, csak sokkal több lehetőséggel a fényesebb képrészletek felé, plusz persze a szaturáció is jobb lehet, de nem bántóan, hanem úgy, hogy lehet pl olyan vörösed, ami az sRGB/rec709-ből hamar kilóg.
Én rengeteget videózom, vágok, sajnos kliens oldalon nincsenek még felkészülve a HDR-re, de nagyon szeretek abban dolgozni. Még egy fekete-fehér videón is nagyon jól tud szerintem mutatni a HDR.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen légkondit a lakásba?
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Mobil flották
- Epson nyomtatók
- Path of Exile (ARPG)
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Yettel topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- TCL Qled 55coll 10BIT Android hibátlan dobozában
- Epson EH-TW740 Full HD Projektor 1500 óra üzemidővel
- Új csak kipróbált Smartech 55 139cm Qled 4K UHD Quantum tv google assistant,Netflix, stb
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Pioneer VSX-521-K + Jamo Sub 210 + Videoton B32
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Csapj le az új MSI MPG B550 GAMING PLUS-ra most! 0% THM-RE is!
- RÉSZLETRE , Bankmentes , kamatmentes Asus Rog Zephyrus G16
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged