- Honor 200 Pro - mobilportré
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 FE - fenséges, felejthető vagy felesleges?
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel topik
- Nagyon erős ajánlat lett az Apple Watch SE 3
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Parmezan77
junior tag
válasz
rumkola #18025 üzenetére
Amint az előttem szóllók már írták, PC nem tud DV-t lejátszani. Hiába teszed fel a Kodit, Vimut, stb. nem fog rendes színtartományt lejátszani neked mert egyszerűen nem tudja. Ezért látod úgy, hogy mondjuk egy sima 1080p verzió jobban mutat mint egy 2160p DV.
HDR lejátszása is sokmindentől függ: milyen a vas, mivel játszod le és, hogy van beállítva.
Ha streamelsz is a gépről (pl Plex) ott is megvan a lehetőség, hogy valamilyen konverzió történik. Így a legjobb megoldás ha van egy külső tárolód és azt csatlakoztatod a TV-hez USB-n. Akkor biztos azt az anyagot kapja amit kell (és ha DV akkor mindig mp4-et keress és nem mkv-t). Egy 1 terrás SSD megvan max egy huszasból és simán rámegy 10-15 film meg 1-2 sori 4k-ban. Pont elég ahoz amit épp nézni akarok és mondjuk nincs meg streamen.
Ha TV oldaláról nézzük kb olyan 5-600 nitt max fényerejű panelnál kezd látszódni a különbség (Olednél lehet kevesebb a végtelen kontraszt miatt). Nekem van egy régebbi LCD-m ami kb 400 nittet tud, azon tényleg nem sok különbség látszik. Viszont egy modern minileden ahol 1000+ nittet tudsz elérni, és jól működik a FALD algoritmus, ott jelentős lesz a különbség és a DV/HDR sokkal szebb lesz.
Ez az én szerény véleményem saját tapasztalatok alapján de ha valaki jobban meg tudja magyarázni... hajrá -
madgie
titán
válasz
rumkola #18025 üzenetére
Vagy nem jól állítod be
Végtelenül leegyszerűsítve majdnem ugyanaz, csak sokkal több lehetőséggel a fényesebb képrészletek felé, plusz persze a szaturáció is jobb lehet, de nem bántóan, hanem úgy, hogy lehet pl olyan vörösed, ami az sRGB/rec709-ből hamar kilóg.
Én rengeteget videózom, vágok, sajnos kliens oldalon nincsenek még felkészülve a HDR-re, de nagyon szeretek abban dolgozni. Még egy fekete-fehér videón is nagyon jól tud szerintem mutatni a HDR.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Tőzsde és gazdaság
- Futás, futópályák
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- CSX 2x2GB (4GB) DDR 800 MHz kit
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 16GB 512GB 14" FHD 1év garancia
- Samsung Galaxy S22 Ultra / 12/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3445, 97% Akkumulátor
- Microsoft Surface Pro // Surface // Surface laptop // 7-10.gen i5, Ryzen // 12,5 13,5 15 //
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest