- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Yettel topik
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Mobil flották
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Macrodroid
Új hozzászólás Aktív témák
-
rumkola
nagyúr
válasz
r6man123 #20671 üzenetére
Igen találkoztam ilyennel. Túl sok a jel, nem tud annyit átvinni a HDMI. Visszább kell venni valamit, Hz, HDR, bit, felbontás...
4k HDR 10bit 144HZ-nél nekem volt ilyenem. Levettem 2K 8bit RGB HDR 120-Hz -re és megoldotta. Most már 4K 60Hz-en használom, így is jó.
Talán a CRU-val 48Gb-ról 40Gb-re korlátozott HDMI is megoldja.
A VRR is okozhat ilyesmit, azt is kikapcsoltam.
PS5 nem küld ennyi adatot a HDMI-n, ott azért jó. -
rumkola
nagyúr
Az a lényeg, hogy senki ne írja le a TV típusát k kommentjében.
-
rumkola
nagyúr
válasz
LittleBoss67 #20326 üzenetére
Játszom azokat, mi van velük? Amúgy akkora távolságra, pláne ilyen kis invertorys játékokhoz 85" kellne.
-
rumkola
nagyúr
válasz
LittleBoss67 #20324 üzenetére
75C845, az XBOX miatt, ez 144Hz-es.
-
rumkola
nagyúr
Egy ideig, aztán valamiért újra kezdi...
Viszont nekem a ma beüzemelt 75C643 nem csinálja, tökéletes a DoVi.
Egyből frissült 559-re bekapcsoláskor.1. Activate Quick Start (EVEN if you have this option ON, just do TURN OFF AND TURN ON THIS OPTION once AGAIN)
2. Turn off (hold power button on remote control 5 seconds and say YES/ OK to turn off question and unplug the TV and of course after 10-15 sec, plug in powercord to TV again)
3. Turn on the TV
4. Let it load all the GTV UI
5. Turn off the TV with the remote control button (but not completly, just one short click - to quick start standby mode)
6. Turn the TV back ON with the button on the remote
7. Put the movie or series with Dolby Vision
8. Enjoy, finally, the movie or series without brightness changes in the scenes -
rumkola
nagyúr
55C735 (144Hz) lecserélve 75C643-ra (60Hz). Utóbbi arcpiritó áron, kuponozva EMAG-ról. 100%-ban PC kijelzőnek és játékra van használva.
A két TV között semmiylen látható különbség nincs képminőségben.
Ráadásul a 643 DLG 120Hz-es módja 1440-ben tökéletesen működik, az afterburner és a geforce experience is 120FPS-t ír játék alatt. Így viszont rettenetesen gyanús, hogy ez bizony natív 120Hz 1440-ben. Ráadásul a C735-öt is így használtam, mert 4K-ban azért nem tud 120FPS-t az RTX 4070Ti. Öröm és bódottá.
-
rumkola
nagyúr
Vhiktor! Ugye nincs ennél jobb vétel 400K alatt 75-ös méretben?:
75C643 -
rumkola
nagyúr
válasz
placeboHUN1 #20186 üzenetére
van googleplay áruház app a TV-n
-
rumkola
nagyúr
1. Activate Quick Start (EVEN if you have this option ON, just do TURN OFF AND TURN ON THIS OPTION once AGAIN)
2. Turn off (hold power button on remote control 5 seconds and say YES/ OK to turn off question and unplug the TV and of course after 10-15 sec, plug in powercord to TV again)
3. Turn on the TV
5. Turn off the TV with the remote control button (but not completly, just one short click - to quick start standby mode)
8. Enjoy, finally, the movie or series without brightness changes in the scenes -
rumkola
nagyúr
Üdv!
C735-öt bármilyen kép módba állítom (PC, movie, vivid, vagy gamebarral játék mód) miközben PC van rádugva, az alábbi menükön akármit állítok nincs válozás:
Brightness alatt:
Dynamic contrast, black strech, dynamic brightness, Micro contrast. Szóval állítható ugyan, de nincs hastással a képre. PC képmódban ugyebár ezek a menük nincsenek is meg.PS5-nél, streamelt filmnél vagy bármi másnál működik. PC HDMI-n nem.
Miért? -
rumkola
nagyúr
válasz
cserewarrior #20072 üzenetére
A panel csak 1080P-ben tud 120Hz-et, és az is kamu DLG:
"A TCL legújabb 120 Hz DLG ( Dual Line Gate ) technológiájával a tartalomhoz kötött autómata beállítás funkció gyakoribb képfrissítést és akadásmentes mozgás követést biztosít. Csak egy karnyújtásra van az akadásmentes játékélmény.
A C64 sorozatban a TCL egyedülálló techniligájának köszönhetően a 120 Hz képfrissités elérhetővé vált. A játék felbontása automatikusa Full Hd-ra vált, ezzel elérhetővé válik a 120 Hz-es képfrissítés. A folyamatos mozgás megjeleníthető a legújabb játékkonzolok számára" -
rumkola
nagyúr
Üdv!
Ez megoldja, most próbáltam 5 perce. Nálam is újra beragadt és nézhetetlenül sötét volt a DoVi, de ez egyből helyretette.1. Activate Quick Start (EVEN if you have this option ON, just do TURN OFF AND TURN ON THIS OPTION once AGAIN)
3. Turn on the TV
-
rumkola
nagyúr
55C735 -re feltettem az 582 -es firmet.
Amit észrevettem és fontos változás, hogy a rendszer beállításokban az ALLM/Game Master bemeneteként állíthatóo, on/off/auto módba. Ezenkívűl a gyorsmenüben bármikor bármelyik bemeneten bekapcsolhato a gamebar, ilyenkor ha mondjuk PC-nél ezt bekapcsolom, akkor egyből VRR módba vál a kijelző és elérhető lesz a 144Hz
G-sync/freesync. Game képmód már csak bekacsolt VRR/Gamebarral érhető el PC-n! Képminőség és a HDR/DoVi maradt olyan mint eddig volt (mondjuk ezeket már addig állítgattam, hogy sokkal jobban néz ki a TV-n külső vinyóról lejátszva a film, mint PC-n nézve. Eddig pont fordítva volt.)
-
rumkola
nagyúr
TCL 55C735
Megoldottam a túl sötét Dolby Vision problémámat!
Külső vinyóról megy a DV film, a TV saját media playerével. Az volt a gondom, hogy a DV film mindignagyon sötét volt, szinte nézhetetlen.Ezt csináltam:
"Go to the Settings menu, select Advanced Settings under Picture option, highlight Contrast, and enter the numbers 1950 using your remote. A hidden menu will then appear on your screen.
Scroll down to Parameter Setting and click OK.
Select Dynamic Backlight Control (DBC), and turn off DBC Enable. For other models, you can turn off the Energy-saving option under DBC."Ezek után a Dolby Vision tesztvideók lemásznak a képről, tökéletesek.
Star.Wars.Episode.I.The.Phantom.Menace.1999.2160p.UHD.BluRay.DDP.5.1.Atmos.Dolby.Vision.SL.x265.HUN-PapitaHD is jó lett.
Vicc.Olyan volt eddig a Dolby, Vision, mintha valami homályosító, élesítlenítő, tompító szűrő lett volna rajta. Mintha ez a Dolby Vision logó megjelenésével jött volna. Most egy pillanatra van, amikor elindítom a filmet és jön a logó, de 1 másodperc és eltűnik. Szerintem eddig az volt a bajom, hogy rajta maradt a DV logo layer-e a filmen vagy mi a fene.
-
rumkola
nagyúr
Köszönöm, hiszek neked!
Viiszont ez akkor ordas nagy kavarás. A windows HDR-ben van, a TV írja is. Elindítom a lejátszó szoftvert, elindul a DV anyag és a lejátszó szoftver sarkában megjelenik a Dolby Vision logo. A TV pedig SDR-ben mutatja, miközben HDR a windows?Káosz.
Be kéne tiltani! -
rumkola
nagyúr
válasz
Vhiktor #19361 üzenetére
Jaja, érdekes. A lejátszó szoftver írja ki hogy Dolby Vision. A TV csak megjeleníti a PC által kiadott képet. Ha nem működik a dolby vision a lejátszó szoftverben akkor lila-zöld a kép, ha működik akkor normálisan színes.
Értem amit írsz és engem is elgondolkodtat, hogy a TV ilyenkor mit gondol, és mit jelenít meg. -
rumkola
nagyúr
Natívan külső vinyóról a TV beépített mediaplayerével.
Viszont ugyanez a film PC-n, ráhekkelt Dolby Vision -el, Windows 11 beépítet saját media lejátszójával jó.
Lehet a TV mediaplayere a szar, vagy a TV firmware-je. Amikor saját maga játsza le akkor ugye ő dekódol ill. nyúl a forráshoz közvetlenúl, amikor viszont PC-n játszom le a filmet, a TV-t kvázi csak monitorként használva (PC vagy GAME módban), akkor nem csinál semmit csak megjelenít. -
rumkola
nagyúr
válasz
flash- #19343 üzenetére
55C735
Megnéztem. A Prey DV nagyon sötét, élvezhetetlen és néha bevibrál a kép sötét-mégsötétebb-sötétre, pl. 0:12:21-0:13:00-ig jól láthatóan. Megnéztem a DV HDR10 verziót is (gondolom ez a DV mellett HDR10 adatot is tartalmaz) és az brutál jól néz ki, tényleg nem láttam még ennél szebben megcsinált filmet.Nálam a DV megy a levesbe.
-
-
-
rumkola
nagyúr
válasz
sztomi1981 #19284 üzenetére
A TV-n lévő mediaplayert használom wifi nashoz, PC streamhez. Nincs vele semmi bajom.
C735. -
rumkola
nagyúr
Összes T615T03 (Google TV): - C728, C735, C745, C825/C828, C835, C845, C935 OTA firmware, v999 tesztek is Igortól!
-
rumkola
nagyúr
PC--n rossz a VRR C735-nél, vibrál a kép a frissítési frekvencia váltakozásából adódó brightness váltakozás miatt mivel nincs benne brightness lock, szóval szart sem ér.
Mindent próbáltam, de nem tudtam kiküszöbölni.
A TCL paneljei sem natív 144hz-esek, hiába hazudják azt. Ha annyi lenne, akkor VRR nélkül is menne a 144hz és látná a VGA/windows is. De nem látja, kézzel kell hozzáadni, és csak akkor működik ha a VRR is aktív (ami meg úgyis szar).
Szóval maradt a 120Hz VRR nélkül, szerencsére a gépem bírja a fix 120-at, igaz csak 1440-ben, de így is jó. -
rumkola
nagyúr
válasz
sztomi1981 #18849 üzenetére
Ugyanezt írják az XDA fórumon is, nem tudom melyik világegyetemben vagy
Magyarul le van írva a hozzászólásban amit linkeltem. Mi a manó van veled?"Gyökerébe a file update.img néven"
Ha be van zippelve, akkor ki kell csomagolni. Ha több file, akkor nyilván nem kell átnevezni.Az OTA-t kell .zip-ként a gyökérbe tenni.
Itt meg az XDA fórum:
[link]Amúgy szerintem ne csináld, ha már a leírást sem érted.
-
rumkola
nagyúr
válasz
sztomi1981 #18847 üzenetére
-
rumkola
nagyúr
válasz
sztomi1981 #18845 üzenetére
semmit nem radíroz le az OTA, sőt, tudtommal az IMG teszi azt
-
rumkola
nagyúr
válasz
detroitrw #18549 üzenetére
Csak VRR módban megy a gamebar (gsync). Beállítások -> csatornák/bemenetek -> bemenetek. Lemész az aljára és bekapcsolod a VRR-t.
Előre szólok, hogy csak 2K-ban megy random fekete képernyő dobálása nélkül, de még így is vibrál néha.
Gamebar konzolhoz van, felejtsd el PC-nél. -
rumkola
nagyúr
55C735 legüjabb firmware
Én csak PC-hez kijelzőként használom a TV-t, de most kaptam 1 hét ingyen Apple TV+ hozzáférét, mondom megnézem milyen a TV apllikációjából indítva.
Hát a Dolby Vision konkréntan használhatatlan a TV-n, sötét, szinte homályos fos az egész akárhogy állítgatom. A vicc az, hogy ugyanez PC-ről nézve jó, éles, színes, fényes (PC-n nézve nem kapcsol be a dolby vision).A TV aplikációjában olyan mintha valami homályosító, sötétítő filter lenne a műsoron, teljesen nézhetetlen. Fényerő kb nulla. Ez olyan, mint az előző TV-men amire rá volt írva, hogy HDR, de nem tudta normálisan mert egy olcsó szar volt.
-
rumkola
nagyúr
válasz
tomisanzero #18155 üzenetére
Ez olyan, mintha szar lenne a netkapcsolatod, szerintem semmi köze a TV-hez.
-
rumkola
nagyúr
Megnéztem a wifit 5Ghz-n 55C735 -ön. 180 MBit.
Az összes mellette lévő készülék jó, PS5 350, PC 500, telók 350.
Szerintem elég szar wifi modul van a TV-ben. -
rumkola
nagyúr
válasz
xFLOWEx #18099 üzenetére
144hz csak gsync ON-al megy és kézzel kell hozzáadni az nvidia kontroll penalben!
Be kell kapcsolni 120Hz VRR-nél az nvidia kontroll panelben a gsyncet és úgy váltani 144-re! Am hosszú távon felejtsd el, nekem sehogyan sem működik rendesen, már konfigcsere is volt. Ez a TV 120Hz-es panellel van, akárki akármit mond! A 144-nél valamit trükközik.
120Hz viszont jó, de csak 8bit teljes RGB, PC-re így is kell ez a jó. HDR is beklapcsolható.
Ha fenti beállítással néha villan vagy eldobja a képet, akkor nem jó a kábel vagy 10 bit RGB-n van.
3080 és 4070Ti-vel használom, 3 hónapja. -
rumkola
nagyúr
válasz
madgie #18024 üzenetére
Nekem ez az egész HDR olyan vakításnak tűnik, mint anno a 3D. A DV nagyon sötét akárhogy állítgatom.
PC-t használok, próbálgattam a HDR-t. Kb olyan, mintha szétgammáznám meg kontrasztoznám a képet, kissé feljebb tolt saturationnal, vagy csak besőtíteném. Amikor meg visszaállítom sima RGB-re megnyukszik a szemem, mert sokkal jobbnak tűnik a kép és a színek. Ehhez a HDR--hez szerintem oled kell, nekem led, qled semmi érdekeset nem mutat, sőt rosszabb mint a sima 8bit rgb.
Az is lehet, csak szar a TV ehhez vagy rossz a szemem. -
rumkola
nagyúr
Miért erőltetitek a DV-t? Szerintem borzasztó. Vagy csak a szemem rossz?
-
rumkola
nagyúr
válasz
winters123 #17846 üzenetére
2k RGB teljes. Visszatettem gsync nélküli, mindig vsync On 120 maxfps -re a gépet, mert azt vettem észre, hogy gsynccel stutterel.
Érdekes. -
rumkola
nagyúr
55c735 V562 OTA
Új gyorsmenü és új gamebar van. Úgy néz ki gyors teszt alapján, hogy végre nem vibrál a g-ysnc 144hz PC-vel! ALLM VRR működik rendesen. 10 percet volt időm nézegetni, addig nem találtam hibát.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Tesla topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Bluetooth hangszórók
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged