- iPhone topik
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- MIUI / HyperOS topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Macrodroid
- Légies iPhone halvány színei
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
_Atesz
addikt
150W tényleg sok, de 100-at a port miatt rá lehet számolni a max. fogyasztásra.
Honnan tudod milyen eszközök lesznek még, amik kihasználják a port nyújtotta lehetőségeket?
Nagy power bankokat most is tölthetsz nagy töltőárammal.
Jöhetnek monitorok, amik USB-ről lesznek hajtva és még 100 eszköz.Eddig is amikor max. fogyasztást számoltunk, mindig a proci és a VGA max. fogyasztását számoltuk (többek közt), nem azt, hogy majd játék alatt a proci csak 30%-on fog menni...
A kalkulátorok pedig inkább ajánlanak valamivel nagyobb teljesítményű tápot, mint sem kisebbet, részben azért, hátha gagyi tápot vesz valaki, részben pedig azért, mert abból sosincs baj, ha nagyobbat veszel, max. többe kerül.
Az általános dolgok sosem lesznek annyira precízek, mint a speciálisak, és ez igaz a kalkulátorokra is. Ha neked fontos, hogy pont méretezett legyen valami, akkor számold ki, vagy számoltasd ki, ennyire egyszerű... -
_Atesz
addikt
Úgyvan .. ez igen érdekes. Már eddig is gondolkodtam rajta, hogy az átalakítóval hogyan csinálnak 300-ból 500w-ot..
Az idő eldönti mennyire válik be az a csati, de a csúcskártyáknál nem lennék meglepve, ha lenne pár szétégett példány. Persze lehet csak én vagyok pesszimista. -
_Atesz
addikt
Na, amíg dógoztam, egész rendesen elbeszélgettél magaddal.
Pont az NVidia új csatija a jó példa, hogy nem bír többet 3 ágas 12V, mint 150W.
Ha valahol, akkor a VGA-nál kellene a plusz kraft.Láttam már épp elég szétégett 4-8 pin-es CPU aljzatot, úgyhogy az elméleted a valóságban máshogy néz ki, és szerintem erre alapoznak az alaplap gyártók is.
Ha nagyon ráérek meg fogok kérdezni 1-2 gyártót, hogy mire fel a 8+4, vagy a 2X8 pin-es aljzat, mert tuti nem véletlen rakják fel.Ami még játszhat az a feszültségesés, talán ezt is ki akarják küszöbölni a több ággal CPU vonalon.
chopin42A fenti rész a hsz-edre is vonatkozik. A 250W-os maximum pedig akkor végképp nem indokolná a +4, pláne nem a +8-as CPU/EPS csatit.
Az alaplap gyártók pedig aligha farokméregetésből tennék rá a csatikat a lapjaikra, kb. az a képlet lehet, amit korábban írtam a tápegységes topikban.
A +50W az amit a CPU a foglalatból vesz fel, a 7A-t veszik alapul.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- E-roller topik
- Energiaital topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Gitáros topic
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Alakul a SpaceX Starlink európai ellenfele
- További aktív témák...
- Mini pc (I5 8250u - 16Gb ddr4 ram - 128Gb nVme ssd + 500Gb hdd)
- Gigabyte B450M S2H + Ryzen 5 1400 kisebb-nagyobb hibával
- Nokia 105 4G (2023) charcoal, Nokia 110 4G (2023) midnight blue
- ASRock B550 PG Velocita + Ryzen 5 3600 + 32GB (4x8GB) DDR4 3600Mhz CL18
- Philips 58PUS8505 Smart LED Televízió,146 cm, 4K Ultra HD ,Android, Ambilight, HDR10+ KIJELZŐHIBÁSAN
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- AKCIÓ! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest