- Google Pixel topik
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Középkategóriást mutatott be újra az Oppo
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Mobil flották
-
Mobilarena
Ismert ventilátor gyártók termékeinek adatlapjai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
MMIX
addikt
válasz
Vesztor87 #1664 üzenetére
HA1225M12S-Z
HONGHUA ELECTRON TECHNOLOGCAL CO LTDHA1225M12Y-Z
Y a csapágyazás típusa: S/C/B/FS=Sleeve (csúszó)
B=Ball (golyós)
C=?
F= talán fluid (folyadék)valahol az oldalukon elő kell keresni a jelmagyarázatot.
-
tornas
őstag
válasz
Vesztor87 #1664 üzenetére
Én sem igazán találtam róla semmit sem...
Azt viszont sejtem, hogy ez egy siklócsapágyas, M-es (közepes) fordulatú venti lehet, viszonylag tűrhető statikus nyomással amit az áramerőssége is sejtett.
"Ja, matricát lekaptam, meg alatta a kis kupakot, és tettem bele 2 csepp olajat... hátha
"
Okos ötlet...de tovább is mehetsz.
A kis műanyag zéger-gyűrű eltávolításával az egész forgórészt ki tudod venni és kis gépzsírral vagy csapágyzsírral is megkenheted. Mondjuk egy fogpiszkával a tengelyt és magát a csapágyat is.
A műanyag zéger-gyűrű eltávolításánál (én "órások" által is használt csavarhúzókészletet - 2 db laposfejűt jelen esetben - használok, sok helyen lehet kapni) vigyázz, hogy el ne vesszen!
Ha nem segít a kenés a ventin, akkor a LOMEX-ben kapható Jamicon venti ide megfelelő lehet. Linkeltem már egy párszor ebben a topikban. A H-s (magas fordulatút) verziót tenném a tiédbe és nem drága.
-
cspeterr
csendes tag
válasz
Vesztor87 #1655 üzenetére
Nekem is zörgött a tápom ha játszottam tehát nagy terhelésnél, nekem az okozta hogy a házban a táp helye úgy van kialakítva hogy két fülre felfekszik a táp. Ezek a fülek nyomták a ventilátor rácsot és az beleért a lapátokba, brutál hangos volt nagyon megijedtem. Picit hajlítottam a füleken így megszűnt a hang.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Noctua NF-F12 industrialPPC-3000 PWM 120mm - 1db
- Lian Li uni fan tl wireless lcd 120 (garanciális)
- Újszerű - LIAN LI Uni Fan SL-INF 120 RGB (ARGB) 3 darabos fehér ventilátor szett + LIAN LI vezérlő
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- Minőségi SUNON 24V 3800RPM 12CM Dupla golyóscsapágy, inverteres, brutális, ujj lekapós
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 6600 16GB DDR4 256 SSD 500GB HDD GTX 1050 2GB Zalman Z1 Njoy 550W
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest