Hirdetés
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Örömkönnyek és üres kezek a TriFold startjánál
- iPhone topik
- Hazai akkumulátorrekordra pályázik a OnePlus 15R
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Android szakmai topik
- Magisk
- Kezünkben a OnePlus 15 és az Oppo Find X9-ek
Új hozzászólás Aktív témák
-
trozsa
csendes tag
Üdv mindenkinek,
Nem tudom, hogy jó helyen nyitok-e topicot a problémámnak, ha van jobb ötletetek, ne kíméljetek... Egy hardver jellegű problémába ütköztem, amivel nem tudom, hogy mit kezdjek. A tünet a következő: Webes letöltéseknél, merevlemezek közötti másolásoknál, CD-ről történő másolásoknál, vagy CD-re írásnál sérülnek a nagy méretű adat-állományaim. Tipikusan ISO-k, tömörített állományok...
A rendszerem:
GigaByte K8VM800M, Athlon 64 2800+, 1024 MG RAM, Radeon 9600XT, 2xSamsung 80GB SATA HDD, LG DVD RW, Windows XP Proffesional HUN (SP2, meg annélkül, vírusírtó, meg annélkül, meg alaplapi driverek és nélkülük... próbálkoztam...)
Először természetesen a winyók, vagy a DVD meghajtó hibájára gondoltam, majd szereztem egy másik SAMSUNG CDRW/DVD combot, meg egy Maxtor HDD-t, és a létező összes variációban tesztelgettem a rendszereket, gyakorlatilag minden alkalommal új Windows XP Professionalt telepítve. Próbáltam Raid, sima összeállítást, csináltam BIOS frissítést, stb... minden esetben előbb-utóbb valamilyen teszt-állományom sérült lett (tipikus próbálkozásom volt egy biztosan jó - kiprobáltam más gépen - World of Warcraft játék telepítése, meg egy-két ISO ide-oda másolgatása. A játék nem megy fel, féluton elszáll ''rendszerhiba, vagy meghajtóhiba'' üzenettel, az ISO-s alkalmazások meg előbb utóbb nem telepíthetőek.
A hosszúra nyúlt bevezető után kérdésem, hogy okozhatja-e alaplapi hiba a fenti problémákat, és hogy tudtok-e valamilyen teszt-progit, amivel biztosan kiszűrhető lenne egy ilyen, vagy hasonló jellegű hiba? A másik, hogy ha volt valakinek hasonló tapasztalata, van-e valamilyen segítő ötlete?
Apropó, a problémám ugye ott kezdődik, hogy nem tudom hogy vigyem vissza a szervízbe a gépet, mert ha megmondom, hogy a gép elindul, a lemezellenőrzők lefutnak, a WinXP gond nélkül felmegy, és kb 1-2 óra használat után szoktak megjelenni a nem feltétlenül megismételhető anomáliák, akkor tapasztalat szerint vagy beszedik a gépet min. 1 hónapra, vagy elküldenek a ****-ba.
Előre is köszönöm a hozzászólásokat!
Új hozzászólás Aktív témák
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Pánik a memóriapiacon
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Formula-1
- Robotporszívók
- Apple asztali gépek
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Projektor topic
- További aktív témák...
- Új, bontatlan ADATA XPG 48GB (2x24GB) KIT DDR5 6000MHz CL30 Lancer Blade RGB Black XMP/EXPO - 10 év
- Új, felbontott G.SKILL Aegis 32GB (2x16GB) KIT DDR4 3200MHz CL16 Gaming - 8 év gari! bolti -
- Új, felbontott G.SKILL Aegis 16GB (2x8GB) KIT DDR4 3000MHz CL16 Gaming - 8 év bolti garival! -
- Kingston FURY 32GB (2x16GB) DDR4 3200MHz CL16 KIT Beast Black - 1 év bolti garival! -
- Új, felbontott Kingston FURY 16GB (2x8GB) KIT DDR4 3200MHz CL16 Beast Black - 10 év bolti garival! -
- Xiaomi 15 / 12/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G8 - i5-1135G7 I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- iPhone 15 Pro Max 256GB 90% (1év Garancia) Akár új akksival is kérhető!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest