Hirdetés
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- 10" alatt maradhat a Samsung harmonikamobilja
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Azonnali mobilos kérdések órája
-
Mobilarena
Telekom (vezetékes telefon, IPTV, xDSL / kábelnet / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gabesz25
tag
válasz
#96066816 #85895 üzenetére
szia
pontosan ugyan ez a helyzet nálam is. ma voltam benn a telekomnál, nekem a régi 10es internetem egy másik szolgáltatótól volt, amit felvásárolt a telekom. Azt mondta a srác, nem kell ezzel a 8 napos dologgal foglalkoznom, mert ez a DSL-360R nem tőlük van, így nem is kell leadni. az egy általános tájékoztató, hogy ha az előző modem is telekomos lett volna, akkor azt le kellene adni...postán, személyesen nem is lehetne. de a dolog így tárgytalan, mivel nem telekomos az a modem. A telefonról nem tudok nyilatkozni, mert az analóg készüléket ma adtam le, nem kell az semmire. Nekem az új modemet GLS hozta, szerződés kötést követő 2. napon. -
lehella
senior tag
válasz
Intruder2k5 #85893 üzenetére
Úgy fest megjavult estére
-
odipapa
senior tag
válasz
Heimdallr75 #85888 üzenetére
Már lemondtam a gyorsítót.
-
törölt tag
Sziasztok!
Telefonon cseréltünk internet és vezetékes telefon csomagot (Hoppá és NetMánia S-ről Otthoni Internet 50-re és valami „alap telefon"ra, amit a neten nem is láttam), most kaptunk sms-t, hogy ha van szolgáltatói eszköz, azt 8 napon belül le kell adni a postán. Most egy D-link DSL-360R modem van nálunk, meg egy splitter. Vonatkozik ránk az sms? Kapunk új eszközt? A telefon analóg marad?
Előre is köszi! -
kchris78
veterán
igen a garancia igaz. en mar ezt tobb mint fel eve vettem akkor meg nem volt ennyire lent itthon ezeknek az ara (ha volt is a WAN portjuk 100Mbites volt...) Az AFA-t meg ki fizeti ki? En nagyon sokszor rendeltem apro vackokat (mikrokontroller/szenzorok) meg USB-C-s kabelt/atalakitot, 20-40 EUR ertekben (a 22 azert nagyon keves) es soha nem volt semmi gond ezekkel. Most raszallnak? mondjuk en mindig olyat rendeltem hogy pici es egy hozza nem ertonek goze sincs mi van a csomagban.. Kiveve ezt a routert.
-
válasz
lehella #85892 üzenetére
Bizony tapasztalt. Ez persze nem jelenti azt, hogy a kettőtök esete összefügg, de lehetséges.
-
lehella
senior tag
Sziasztok,
Budapest II. kerületben a héten volt pár Telekom karbantartás, amiről smsben értesültem. Legutoljára tegnap, viszont mai nap nem tudom elérni a szokásos portjaimat kívülről, amik korábban szépen mentek. Port check toolal ellenőriztem a portokat, egyik sem elérhető. Más tapasztalt ilyet? -
btz
addikt
válasz
szmihaly #85889 üzenetére
A "G.993.2_Annex_K_PTM" a második rétegbeli beágyazásra vonatkozik, semmi köze a DSL technológiára vonatkozó Annex-ekhez (Annex A vagy Annex B stb.). Azt jelenti, hogy nem ATM, hanem PTM módban működik a vonal, ami sokkal hatékonyabb átvitelt tesz lehetővé. A 993.2 pedig az ITU szabvány hivatkozási száma, amit ennek az átviteli technológiának a specifikációját tartalmazza.
-
odipapa
senior tag
Üdv.
Asus rotuterem az alábbi helyzetet jelenti:
Internet állapota
Csatlakoztatva
WAN IP: 100.99.67.178A "Mi az IP-címem?" oldal szerint viszont:
Az IP-címed: 31.46.255.xxAkkor most ez az úgynevezett NAT-olás?
Jól gondolom?Telefonon kértem hogy tegyék át publikusra elvileg át is tették de ezek szerint semmi sem változott.
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
Gabesz25 #85881 üzenetére
Én azért sem vennék egybe eszközt, mert ezek általában gyengébb routeres képességekkel vannak megáldva, mint egy normális router, amit ennyi pénzért vehetnél, vagy a feléből is jobbat kb.
A másik, hogy bármilyen problémád akadna a hálózattal, majd megmondják, hogy nem a saját eszközüket használod, a probléma nálad van, ha pedig bent hagyod alapon a ZTE-t PPPoE Passthrough-val, akkor az ügyfélszolgálat is látja, hogy az ő eszközüket (is) használod és nincs ebből probléma.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Doky586 #85875 üzenetére
A WDR3600-nak is a legutóbbi ára 15 ezer Ft volt, azért kérdeztem. Persze én használtban nem gondolkoztam, valahogy műszaki cikkekből inkább az újat preferálom. Kellene is egy gigabites router a szobába (most egy 842-es van beüzemelve), hogy rendes gigabites hálózat legyen. Igaz, a netem csak 30 Mbps-es, de nem is az a lényeg.
-
Gabesz25
tag
válasz
DJ. Ru$y #85880 üzenetére
Csak annyi van a dologban, hogy minek villogjon a polcon/legyen bedugva konnektorba két eszköz, ha megoldható egy eszközzel is az egész...semmi más nincs emögött. De valószínűleg ez a + router megoldás lesz, ha ennyire ezt javasoljátok. keresgélek majd...
egyébként találtam egy "TP-Link TD-W9980B Dualband Gigabit WLAN Modem Router VDSL2/ADSL+" eszközt, az már talán jó lenne, de itt meg ebbe az Annex problémába ütközök (nem tudok erről semmit). Jelenleg a ZTE AnnexK-t mutat, ez a tp-link meg AnnexB/J kompatibilis. működne ez tp-link nálam? -
btz
addikt
válasz
Intruder2k5 #85873 üzenetére
Már elég régóta köztudott egyébként, hogy hol fog fejleszteni a Telekom pályázati pénzekből, melyik járásra mekkora összeget kapott.
Itt tekinthető meg.
Időközben a Közép-Magyarországi régió nyertesei is meglettek, itt szintén jópár járásban nyert a telekom. Ezek itt tekinthetők meg, a többi nyertes szolgáltató mellett. -
Livius
őstag
válasz
Gabesz25 #85874 üzenetére
VDSL2 képes modem kell, de még nem tudok olyanról, akinek lenne ilyen saját és működött is volna a saját VDSL2-es modeme a telekom hálózatán. Inkább konkrét routereket keress, amit a telekom HGW után be tudsz kötni. A HGW-ét amúgy is belehet állítani úgy, hogy szinte csak modemként működjön, wifi és minden nélkül.
-
Gabesz25
tag
VoIP biztos hogy nem kell, azért is írtam csak azt a két dolgot ami szempont. Vidéken vagyok, 50-es csomagra váltottunk, de ezzel a ZTE-vel nem vagyok kibékülve. NAS-t is kötnék a másik modemre...
Ez a típus tudom nem mai darab, de jó lehet nekem?
[link] -
Újabb megyébe viszi el a szélessávú netet a Telekom
A Magyar Telekom korszerű szélessávú vezetékes távközlési hálózatot fejleszt Hajdú-Bihar megye 6 járásában európai uniós támogatás felhasználásával - közölte a cég pénteken az MTI-vel.
-
Klown
aktív tag
válasz
Core2duo6600 #85842 üzenetére
Kb. 2 évvel ezelőttig Vidanetes koax terület volt, de Pestről kiszállt a Vida, így átkerült a T-hez. Tehát most már csak T-s koax van ott, ill. tudtommal van még UPC is szintén koax-on.
Üdv: Klown
-
sziszi-fuszi
senior tag
Egy kicsit megbüntették a Telekomot Flip ügyben. Tanulságos olvasmány.
Jogtalan versenyelőnyszerzés a nagykereskedőkkel szemben....
Jogsértő szerződési feltételek alkalmazása...
-
-
Fücsök007
őstag
Ez attól függ mennyi adatot akarsz letölteni, mivel napi adatkorlát (10GB) van a gyorsító opciónál, így a + 5Mbit-nek akkor van értelme, ha a napi adatforgalmad ezt rendszeresen meghaladja. Egyébként az új 30 és 50Mbit-es csomagnál is érvényes "ami a csövön kifér" elv ahogy írtad, amennyiben az adott hálózat xDSL alapú hálózat, és alapból nem biztosítható a 30 vagy 50Mbit az adott lakcímen. Várható vektoring is később a településeden egyébként?
-
Bozek
nagyúr
válasz
Heimdallr75 #85861 üzenetére
Szép. Ami tudja az 5 GHz-et, az 84 ezer Ft, ha kell a VoIP is, akkor az már 97 ezerbe kerül.
-
kiskakas
senior tag
Sziasztok,
Mivel a Vidanet topik annó zárva lett, itt tenném fel a kérdésem
Adott időszakra (3 nap) nem tudna valaki kölcsönadni egy Vidanetes kábelmodemet, balaton déli parti területre? Esetleg tudtok arról,hogy teszt erejéig lehet náluk tesztelni a kábeles Internet szolgáltatást?
köszi!
-
bbmt
senior tag
Jelenleg 10 megás csomagban vagyok + gyorsító. Amikor megjelent az új csomag, megnézettem a vonalam és azt mondták csak 15 mega menne a vonalon. Felfele a modem szerint 2.5 mega a lehetséges, most 800 kbit. A vonal VDSL2
Ha mégis váltok az új csomagra akkor kiadják a maximum értéket, tehát a 15 megát? Vagy értelmetlen váltani,mert a gyorsító miatt nem lenne érzékelhető? -
Gabesz25
tag
válasz
Heimdallr75 #85859 üzenetére
nem akarok két eszközt. ezt a ZTE-t szeretném lecserélni jobb eszközre
-
Gabesz25
tag
sziasztok,
nem rég sávszélesség váltás miatt kaptam új modemet egy ZTE Speedport Entry 2i formájában. Ezt szeretném lecserélni olyan adls2+ -os wifi modemre amely működik telekom hálózatban, van rajta usb (nyomtatónak) és tudja az 5GHz-es Wifi-t. Mit ajánlanátok?
köszi -
raider21
aktív tag
válasz
abteam2008 #85853 üzenetére
Hivatalosan 15 napjuk van rá, de általában 1/2-2 órán belül ez meg szokott valósulni. Legalább is ez a többségünk gyakorlati tapasztalata. Csak csesztesd őket szorgosan!
-
abteam2008
tag
válasz
DJ. Ru$y #85828 üzenetére
Nos, az imént felhívtam őket. Az ügyfélszolgálatos azt mondta, hogy valamilyen informatikai hiba történt (de hogy konkrétan mi, azt nem látta a rendszerben ő sem), ezért nem aktiválták még. Ismét a türelmemet kérték, és megint előadta, hogy 15(!) napon belül vállalják a csomagváltásokat. Érdekes.
-
törölt tag
Én nem értem ezeket, megint elvették a le és feltöltési sebességet.
Ez volt.
-
yetmanus
tag
válasz
Hmmm... Ha jól tévedek, korábban linkeltem egy cikket a T hálózat fejlesztéseiről, elvileg ott a II.jerben koax van, pár területén dsl még, de javítsatok ki ha tévedek
-
yetmanus
tag
válasz
bollokcs80 #85680 üzenetére
van egy másik modszer, többször is kifejtettük a topikban. váltasz gigabitre, kapsz egy routert ajeszba mellé, vagy váltasz ősszel optika gigabitre, és az uj sagemcom ont-jét kapod majd
-
Hoorus
őstag
válasz
Neten beírod a címet és kiadja, hogy milyen sebesség érhető el az adott címen.
-
Core2duo6600
veterán
Van valakinek infoj arról, hogy a II kerület Ürömi utcában van - e Telekom optika? , ill. elérhető- e rajta üzleti internet szolgáltatás akár bérelt vonalon is, mert a UPC nem ad 30 mbit től gyorsabbat, bérelt vonalon legalábbis .
-
Tigerclaw
nagyúr
Apropó vektoring. Szeptemberre már kaptunk időpontot vektoringos kártyacserékre két kisebb falunál. Ahogy korábban is írtam, kisebb falvaknál, vagy kihelyezett MSAN-oknál van a legnagyobb esély a teljes vektoringra, mert ott teljesül az, hogy 64 vagy kevesebb érpáras kábelek indulnak, amiket külön kártyára lehet rakni.
Holnap rá és kérdezek a kollégáknál erre, illetve pár OLT-s dolgra.
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
Tigerclaw #85831 üzenetére
Szerintem nekem pont az kellene, hogy külön tartományban legyen, mivel külön USB-s a második Ethernet portom, így elvileg nem lenne baj, ha nem lenne benne abban a tartományban. Meg kellene oldania a második ethernet porton.
A ZTE-ben elvileg át lehet írni, még mindig nem volt időm foglalkozni vele.
(ZTE PPPoE Passthrough-ban van és úgy van mögötte az ASUS, és a router jelentkezik fel, szóval amit te mondasz, az AP mód esetén működhetne szerintem.)
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
havri1 #85833 üzenetére
Meg lett erősítve, és az összefoglaló is át lett már írva, amint publikálva lett a hozzászólás.
-
Dinter
addikt
50 megás vdsl-nél mekkora packet loss az elfogadható?
-
havri1
félisten
Nem tudom volt e, sok írás van, kereső nem adta ki.
Úgy néz ki, tévesen lett ide beírva az optikai sebesség a 250-es csomag esetében.
Ma kötötték nálam is, megerősítve, 250/75 a jelenlegi config. -
Tigerclaw
nagyúr
válasz
DJ. Ru$y #85810 üzenetére
Lehet hogy a routered más tartományban osztja az IP címet, mint amire a HGW van bekonfigolva. Pl. a router oszt 192.168.0.1-255 között, a HGW meg 192.168.1.254-en érhető el. Őszintén szólva még nem mélyedtem bele, hogy a routeren át lehet-e tenni a DHCP tartományt és a saját belépési oldala címét is.
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
dergander #85777 üzenetére
Ugyanazon a fizikai érpáron megy a VDSL2 mint az ADSL/2/2+/VDSL vagy akár az ISDN, vagy PSTN. Nagyobb sávszélességet használ fel, de a magasabb frekvenciák nem terjednek túl jól, így egy bizonyos vezetékhossz felett elfogy a VDSL2 előnye. Szóval a távolságtól függ, hogy mennyit nyersz, ha áttesznek VDSL2-re.
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
abteam2008 #85825 üzenetére
Ha nincsenek feltöltve a dokumentumok a fiókodba, akkor sanszos, hogy elakadt vagy jóváhagyásra vár vagy hasonló.
Próbálj meg telefonálni én is azt tudom mondani, nincs mit vesztened vele.
-
DSPx
tag
válasz
abteam2008 #85825 üzenetére
Egy próbát megér, nem veszthetsz vele semmit.. max az idődet.
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
Livius #85821 üzenetére
Az új portfólió legkisebb csomagja egy összefoglaló csomag az eddigi XS, S, M, L aminek a maximális határa a korábbi L-es csomag, vagyis a 30/5, mit háborogsz ezen? Le lett írva, hogy ez a csomag így működik, erre lett kitalálva.
Ha valami nem tetszik, akkor miért lázítasz másokat, akik megértették a dolgot, miért nem lázadsz te?
-
-
kentucky
őstag
válasz
GeneraL_XTX #85817 üzenetére
Köszi! Nekem is volt ilyen problémám!
-
GeneraL_XTX
veterán
Amúgy írtam nemrég, hogy a Sagemcom router 5ghz-es wifi-je nálam egy idő után eltűnik. Módosítottam pár beállítást, azaz kikapcsoltam a DFS-t és a csatorna választást egy fix csatornára állítottam, nem tudom melyik vezetett végül eredményre, de azóta, lassan egy hete tökéletesen működik az 5ghz-es wifi, nem tűnik el ahálózat, mint eddig.
hátha valakinek segítség lesz.
-
dergander
addikt
válasz
DJ. Ru$y #85793 üzenetére
Felhívtam őket, a telefonba annyit mondtak ők nem tudnak állítani semmit,de azt látják az én házamnál maximum 20mega amit adnak. Ja igen, és vegyem fel a kapcsolatot a területi Telekommal itt miskolc környékén , mert csak ők tudnak segíteni abba. Mivel a faluba a jel mikrohullámon jön be és itt a faluba van a régi matáv vonalon elosztva, lehet-e így is? Vagy van-e valami látszata annak hogy 20 mega ADSL2+ vagy VDSL2-n jön?
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
Doky586 #85797 üzenetére
Nem fognak kívánságodra ide-oda rakosgatni. Ha VDSL2-d lesz, akkor az lesz. Tételezzük fel, hogy kapsz egy 50-es profilt VDSL2-n, ha visszaraknak ADSL2+-ra (ahol nem tudnak ilyen profilt adni), akkor tegyenek vissza 20-asra vagy 10-esre?
Felejtsd el, nem fogják megcsinálni.
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
raider21 #85794 üzenetére
Őszintén megmondom, hogy egyelőre semmi. Alig használtam, de ameddig használtam hasított.
Most azon vagyok, hogy összehozzam, hogy elérjem a HGW-t a router mögül, mert a ZTE-nek nincs neve, csak IP címe, így, ha bekötöm másodlagos LAN-on a ZTE-t, akkor borul az egész hálózat, ütik egymást, körbe csomagok mennek, szóval valami nem kerek. Eddig a W724V-t simán speedport.ip címmel meg tudtam nyitni.
Szóval egyelőre ezen megy a töprengés, hogy is lehetne, addig nem nagyon tudom ellenőrizni a dolgokat folyamatosan. -
A DMT progival akár napokig tudom tesztelni a vonal problémáit, látom használat közben hogy csak 11.3 óránként jön egy durva zavar, de egyébként tudok netezni mérés közben is, rengeteg más adat is kinyerhető belőle pl, vagy spektrumkép(ek) ami mutatja mely frekin van zavar stb stb.
Az általad mutatottak üzem közben erre alkalmatlanok, ezeket a szerelők használják mikozben lekötik a felhasználó gépét.
Dchard féle bitswitcher progi nincs vdsl eszközökre..?
Esetleg ezeket a vdsl eszközöket nem lehet a DMT-vel elérni telneten? -
margithid
veterán
Nagyon örülök ennek!
Engem nem a mért adat érdekel, hanem a tényleges sebesség. Az most már kielégító!
Csak érdekességképpen éppen msot mértem 2 mbit/s a letöltés... De érzetre gyors a net!
Egyébként két asztali gép dolgozik, virtuális gépekkel egyetemben, szóval van is ami hazsnálja anetet! -
btz
addikt
válasz
margithid #85800 üzenetére
Mivel nagyobb a feltöltésed, így a letöltést követő megerősítő csomagok feltöltésére is nagyobb sávszél ál rendelkezésre egyéb feltöltési forgalom mellett, így hamarabb tudja megerősíteni a géped a szerver felé, hogy sikeresen fogadta a csomagod, küldheti a következőt. Így dinamikusabb ez az "ütem". Van is valahol egy Gif kép erről. Konyhanyelven valahogy így működik.
-
kopa1
aktív tag
Nos megjött a válasz, CRM oldalon még mókolni kell egy picit, szeptemberre (azt hogy eleje-vége nem tudom) az 2 HD rézen. Ha megvan a pontos dátum jelzem nektek és utána lehet telefonálni az átállítás miatt.
Illetve Otthoni Internet 50-nél változtattak optikán, itt 250/75 lett a valid sebesség.
-
kchris78
veterán
ÜFSZ-esekkel lehet alkudozni? (van joga rá?) ha mondjuk azt mondom 2000ftért előfizetek HBO MaxPakra a 2400 helyett
. Ha már a netet levitték ennyire a béka segge alá néhol.. (mondjuk rosszul csináltam mert egyben kellett volna mikor még nem volt hűség)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
Jelszinteket ide írhatsz!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- Eredeti játékok OFF topik
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Politika
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- One mobilszolgáltatások
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- World of Tanks - MMO
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Acer Nitro 5 AN515 - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD - RTX 3050 - Win11
- Intel I7 14700 - 20mag/28szál - Eladó!
- Eladó Google pixel 7pro 8/128
- ThinkPad P16 Gen1 16" FHD+ IPS i9-12950HX RTX A1000 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv gar
- Samsung Galaxy Tab S9 12/256GB 5G ÚJ 3 év gyártói jótállás
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy A14 5G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest