Hirdetés
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- One mobilszolgáltatások
- One UI 7 frissítés: volt, nincs
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Telekom mobilszolgáltatások
- Yettel topik
-
Mobilarena
Telekom (vezetékes telefon, IPTV, xDSL / kábelnet / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomy_cz
senior tag
válasz
tomy_cz #36895 üzenetére
Sziasztok visszatérnék a problémámra, valami még mindig nem stimm a vidéki 10MBit ADSL netemmel.
Tehát kértem emailben az ügyfélszolgálaton, hogy köszönöm szépen nem kérek a NAT-olt IP címek nyújtotta biztonságból, amit úgy tűnik rendre be is állítottak, viszont az alábbiakat tapasztalom:
Késő délutáni és esti órákban rendre megszakad a PPPoE kapcsolatom, terheléstől függetlenül. Fizikai dolgokat már kicserélgettem, más modem, más router, szűrők...csak egy PC használata, de nem oldódott meg, ugyanaz a jelenég. Nem hinném, hogy fizikai probléma van.Amikor megszakad a PPPoE, a router logjában, sorra NAT-olt IP címeket találok, mint pl 10.64.67.249 stb...
Ezeket az IP-ket folyamatosan kapom, de egy-egy ilyen IP kb 2 másodpercig marad, utána ismét újat kapok, előfordul, hogy közvetlenül mellette lévőt, tehát 10.64.67.250-et. Ez változó, hogy éppen meddig tart a sorozat, de sokszor beletelik 10percbe is mire a sok NATolt IP után kapok egy Publikus IP-t is.
Sajnos addig amíg nem kapok "rendes" publikus címet, addig nincs is netkapcsolat, mert ugyebár folyamatosan bontódik a PPPoE.
Kipróbáltam, ha manuálisan bontom a PPPoE-t, akkor is ez a hiba.
Ellenben ha éjszaka próbálom, akkor nem tapasztalom a hibát! Kb 50x lebonottam a kapcsolatot éjszaka, de ilyenkor folyamatosan Publikus IP címet kapok, nyoma sincs NATolt ipknek.Lehetséges emiatt hibabejelentést tenni? Bár kétlem, hogy foglalkoznának vele...
Próbáljam meg, a vonalat finomhangolni ezen leírás alapján?MTU állítgatást próbáltam, 1492, 1480, 1472-t, de nem segített.
Valamilyen tanácsot tudtok adni, mivel próbálkozzak?
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
Jelszinteket ide írhatsz!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Wuthering Waves
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- SSD kibeszélő
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- One mobilszolgáltatások
- One UI 7 frissítés: volt, nincs
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- IPhone 15 Pro 128GB gyári független 2 év Rejoy jótállás
- Acer Nitro 5 AN515 - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD - RTX 3050 - Win11
- Intel I7 14700 - 20mag/28szál - Eladó!
- Eladó Google pixel 7pro 8/128
- ThinkPad P16 Gen1 16" FHD+ IPS i9-12950HX RTX A1000 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv gar
- Lenovo Thinkpad T480 csak belső akku. 8-32GB 256GB-2TB
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Asus Vivobook M1502IA 15 notebook - R5 4600H 8GB RAM 256GB SSD AMD Radeon Vega IGP WIN
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800XT 16GB Pure Base 500 White 1000W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest